Alenka ali Zoran - kdo bo koga

Objavil/a Rak stari, dne 2014-04-20 ob 09:40:36

Danes zjutraj sem prebral čudovit zapis Helene Jaklitsch v spletnem Časniku z naslovom: Zoki, ‘mi’ ti damo moč, ‘mi’ ti jo vzamemo . Da preberete ta zapis, vam toplo priporočam.

Te dni postaja prav zanimivo in napeto, kajti iz naftalina oziroma zamrznitve se je nenadoma (res?) dvignil Zoran jankovič, ustanovitelj (spet res?) in prvi predsednik stranke PS, ki je te dni zaslutil še zadnjo priliko, da ne oddide prehitro in nenadejano v večni politični pokoj, pardon, da ga ne porinejo vanj strici, ki so ga tudi postavili na pediestal Mercatorja in te stranke.

Seveda se je z napovedjo Jankovića, da končno le kandidira za ponovnega predsednika stranke na bližnjem kongresu in uredi stanje v stranki ter povrne smer gospodarskega okrevanja države, kot je obljubjal, takoj počutila prizadeta in ogrožena sedanja premierka, ki ji sicer velikopotezno a plehko besedičenje o ekonomskih, političnih in finančnih uspehih "njene" vlade začasno še uspeva prepričevati domačo apatično rajo s pomočjo od države odvisnih dominantnih medijev, da je dosegla velikanske uspehe v enem letu njene vladavine in da nam je veliko bolje, kot nam je oziroma bi bilo pod Janšo, ki pa je po njenem itak kriv za vse naše tegobe. Nakar se je pričela odvijati pričakovana reakcija obeh akterjev v obliki znanih besednih sporočil njunih privržencev in njih dveh samih. Seveda se je vključilo tudi ozadje z mnenji in nasveti pomembnih in znamenitih ostarelih, dementnih in nič več kredibilnih stricev in tet. Zavladala je panika med njimi, kajti izid spopada za predsedniško mesto v stranki še zdaleč ni predvidljiv, še manj posledice tega, kljub napovedim nekaterih, ki so pa v preteklosti itak dostikrat ustrelili mimo.

Hitro se nam bliža dan "D", dan, ko naj bi bilo jasno, kdo od dveh glavnih akterjev te proslule in konfuzne hibridne stranke PS, v katero se je na silo ali iz oportunizma natrpalo vse mogoče, od bližnjih županovih sodelavcev/sodelavk, levičarskih novinarjev/novinark, bivših agentov Udbe, bivših športnikov, večnih večkratnih strankarskih prestopnikov, koristoljubnih podjetnikov, do bivših uradnikov ter predvsem tistih, ki so zaslutili novo polno korito, ob katerem se bi dalo ob ustreznem prerivanju, grizenju, in ritanju z večjo telesno težo preriniti čisto do korita ter iz njega zajemati, dokler je v njem še kaj ostalo. A prehitro je zmanjkalo .... 

Verbalna skrb premierke za dobro nacije se je kaj na hitro izkazala, da gre bolj za skrb, kako ugoditi nenasitnim apetitom po davkoplačevalskem denarju s strani dobro utečene kontinuitetne in finančne sfere ter njunih prisklednikov - večnih družbenih rentnikov. Res bi bilo zanimivo videti, kaj bi v primeru zmage za predsedniški prestol stranke potlej storil Janković. To, kar je doslej izjavljal sigurno ne, toliko ga pa že poznam.

In za konec mojega razmišljanja - zanimivo, sam sem že daljnega oktobra leta 2011 slutil tak razplet te zgodbe, kot jo opisuje v svojem predhodno omenjenem članku avtorica Jaklitscheva. V temi, ki sem se je dotaknil v svojem takratnem blogu v nekem drugem mediju - tukaj - nisem kaj dosti ustrelil mimo.

Zanimiva so tudi neka moja kasnejša predvidevanja v preteklosti na to temo, kar sem tudi objavil na svojem blogu - tukaj - In spet se je pokazal moj takratni prav. Eni od stricev se danes vlečejo iz blata, ki so ga takrat s klečeplazenjem pred Jankovićem sami ustvarili. Neverjetna je današnja oportunost teh znanih javnih osebnosti, ko je treba zaradi nove situacije ali pa po ukazu spremeniti svoje predhodno javno izkazano mnenje v korist resničnega gospodarja njihovega statusa in njihove nadaljnje usode. So pa zanimive trditve nekaterih komentatorjev v preteklosti, da je bila glede ustanovitve stranke PS vloga Jankovića in stricev takrat le malo drugačna, kot pa so jo zaigrali pred javnostjo. Morda se pa še kdo kaj oglasi na to moje mnenje.

Naj se vrnem k naslovu mojega prispevka: Alenka ali Zoran - kdo bo koga?  Mislim, da nobeden od njiju ne bo o tem sam odločil, odločili bodo strici, kot ugotavlja avtorica članka v Časniku.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
7
Vlatka Kozlovič
0
Apr 22, 2014
Rak,

videla, hvala.
#7
Rak stari
0
Apr 22, 2014
@Vinko - morda pa sledi kak dodatek po "črnem" petku....

@Vlatka, prebral tudi tvoj post ....
#6
Vlatka Kozlovič
1
Apr 21, 2014
Rak stari,

sem napisala post in potem sem šla malo po blogu in našla tvoj zapis. zato moj komentar:

moj zadnji stavek v mojem postu, potrjuje tvoj zadnji odstavek v tvojem postu.

http://www.publishwall.si/vlatka/post/101540/lenča-ali-zoki-to-sploh-ni-vprašanje
#5
VinKos
0
Apr 21, 2014
Ni kej dodat. Nism niti nečak. Teh stricev. Moja žlahta je drugače bog-ata!
#4
Rak stari
0
Apr 21, 2014
@laščan - tvoje predvidevanje je dokaj realno, skoraj prepričan sem vanj.

@spoštovana Milena, počaščen sem z vašim komentarjen. Res je, kar navajate, kot poznam zgodovino teh stvari, so bile v preteklosti dodobra naštudirane, v ruskih šolah zacementirane v možgane prvotnih "učiteljev" enoumja, nato so se samo še izpopolnjevale. Prepričan sem, da so bili sami eksekutorji ukinjanja demokracije v bivši Jugi in kasneje v osamosvojeni Sloveniji sprva presenečeni, kako zlahka jim je to uspevalo, zato so se tudi rodile vse kasnejše deviacije, ki se v izpopolnjenih oblikah, a prefinjeno, izvajajo še danes.
#3
Milena Miklavčič
1
Apr 21, 2014
dragi Rak, tisti, ki se vsaj malo spoznajo na človekov značaj, so razplet zgodbe že zdavnaj predvideli. Ker enostavno ne more biti drugače, kot se že dogaja. Če pa zraven dodamo še vse ostale indice - od skorajšnjega bankrota te familije naprej- potem pa je slika še toliko bolj jasna.
Pa če lahko še dodam: Slovenija je dobesedno prepletena s takšnimi in podobnimi ''jankovići''.
Tistih, ki so (in še )brezobzirno kradli, se pri tem medsebojno povezovali, se družno vzpenjali na hrbtih delavcev, drago plačevali ''podporo'' v vrstah politike, medijev, mafije, je še nič koliko.
menjali so si ženske, bogve, se bo kdaj izvedeli, kaj se je dogajalo na križarjenjih in še kje...
Večina - vsaj tista, ki se zlepa ne bo našla pred roko pravice - je ropala po znanem, že uveljavljenem receptu...NIKOLi niso vsega pograbili sami, zmeraj so drobtinice delili tudi s tistimi, ki so jim ''pomagali''.
Na ta način so jih ''okužili'' in naredili odvisne, zapečatili pa so jim tudi usta, kajti če bi slučajno kdo želel na barabina pokazati s prstom, bi ga le-ta hitro potunkal z besedami:''Ustavi konje! Saj si bil zraven!''....Ali pa javnosti pokazal tudi kakšne sporne fotografije....

Žal smo se Slovenci spremenili v lakomne, pogoltne in požrešne lopove, kdor je le imel ''pet minut časa'' ali najmanjšo priložnost za prisvajanje družbenega, je to storil. Posredno ali neposredno.
Okuženost je splošno dejstvo, zato vse velike ribe izplavajo, tiste- ta male- ki so spravile v žep čokoladico, pa izvisijo.
Za nameček jim dobro ime posvinjajo še mediji, ki so eni glavnih krivcev, da je v naši državi, tako kot je.
Barabini so, žal, imeli tudi otroke, katerim so kupili manjše firme, pa tudi te bodo v svoji totalni nesposobnosti kmalu zafurali....pa o tem vsi molčijo, ker se fantki pišejo na pravi način....


PS
''jankovići'' bodo še naprej zmagovali, nč bat. tudi dotičnemu se ne bo nič zgodilo. mu že bodo določili sodnika, ki ima kaj masla na glavi in potem bo moral soditi - če bo že do tega prišlo- tako, kot mu bo ukazano.
#2
Laščan Zlatorog
0
Apr 20, 2014
Če ne bo zmagal pol se je zmenil za imuniteto naslednje štiri leta.
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2014-04-20 09:40:36 (Apr 20, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Oglasi

  posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da bi se soočili s finančnimi težavami, ki jih imate končno izstopite iz zastoja, ki ga banke izzovejo, tako da zavrnete vaše kreditne datoteke. jaz sem posameznik, ki vam lahko da posojilo, ki ga potrebujete, in z zelo ugodnimi pogoji, ki vam bo olajšalo življenje. tukaj so področja, na katerih vam lahko pomagam: * finančni * hipotekarno posojilo * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 100000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 35000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 25000 €

posebni ste imaš slabe spomine na preteklo leto in sprašuješ se, kako začeti s tem brez finančnih skrbi, saj te vse v bankah vedno čakajo, medtem ko si želiš začeti letos brez finančnih težav. 48h po razumni stopnji 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete letos, ki obljublja, da bo lep poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete sredstva - želiš na potovanje v tujino - želite se poravnati (polog stanovanj, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 15000 €

dober večer g   moje ime je gospa teodora andreea, finančni inšpektor, kapital 600.000,00 €, ki sem ga dodelil kratkoročnim in dolgoročnim zasebnim posojilom od 10.000 € do 600.000,00 € za vsako resno osebo , ki je sposobna dobro izkoristiti to posojilo v njegovi lasti. 2% obresti v letu glede na posojeno vsoto, ker še posebej ne želim kršiti zakona o oderuštvu. vrniti največ 5 do 10 let ali več, odvisno od zneska posojila. za več informacij me lahko kontaktirate po e-pošti. vljudno moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Storitve

Cena: 28 €

ultrazvok ščitnice je neboleč in hiter pregled. ta nam omogoča, da pregledamo žleze slinovke, bezgavke in s tem ocenimo stanje ščitnice. več o tem: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratu-in-scitnice

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

184.) globoko in daleč -cvetko zagorski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3620.) laboratorijske vaje iz fizikalne kemije

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 12.99 €

2579.) veliki človek tedenska kronika o partizanski kroniki  -  alenka vogelnik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj