Referendum o arhivih - 4. ali 25. maj - to je zdaj usodno vprašanje

Objavil/a Rak stari, dne 2014-03-28 ob 11:39:00

Pa smo spet pri ideoloških barierah v glavah levice in desnice, pa še nekaterih oportunistov in neodločnžev vmes. Eni bi zaradi manjših stroškov združili datum volitev v evropski parlament in napovedani referendum o arhivih na isti dan, to je 25. maj 2014, drugi tega v nobenem primeru ne sprejemajo, ve se zaradi katerih vzrokov.

 

Prvi vzrok - to bi bilo rdeče bogoskrunstvo za levake, kajti bojda ravno na ta dan, pred toliko in toliko leti , se je rodil za ene največji sin Balkana, revolucionar svetovnega slovesa, za druge pa grobar demokracije in teptalec človekovih pravic, JBT. Seveda za prve ni umestno in pietetno, da bi ta dan umazali z nekakšnim referendumom o možnostih, da končno trpeči in prizadeti osebki iz tistih svinčenih časov totalitarizma pridejo do resnice in satisfakcije iz dokumentov, ki so trenutno pač še prisotni in na razpolago, in ki so po osamosvojitvi, bolj kot ne, zaradi šlamparije ušli rdečim piromančkom.

Drugi vzrok - zaradi referenduma na ta dan bi se na voliščih pojavilo preveč desnih volilcev, to pa bi močno ogrozilo volilne možnosti slovenske kaviar in kvazi levice, da vstopijo s svojimi "zaslužnimi" kandidati v evropski parlament. Seveda bi s tem le ti bili tudi ob načrtovano nadaljnjo politično prosperiteto in (pre)lepih plač.

Tretji vzrok - če bi bil referendum na svoj dan, to je na 4. maj 2014, bi imela levica v rokah močan politični argument pred volitvami v EU parlament, kako po nepotrebnem desnica zapravlja davkoplačevalski denar, ko pa je vendar - po levici namreč in delu NSI - itak vsem dobro znano in jasno, da nov zakon o arhivih le te na široko odpira javnosti, ne pa zapira, kot doslej. Pa le čemu bi o novi predpisani in zakomplicirani tehniki časovnega podaljševanja dostopa do dokumentov ter v njih zapisanih dejstev, ta hip sploh razpravljali. Bodo pač raziskovalci in prizadeti  še malo dalj časa kot doslej počakali, saj resnica ne uide in pride slej ko prej na dan. No ja, pri nas tačas res še malo drugače.

Četrti vzrok - samostojen datum za referendum prinaša tudi pasti nove referendumske zakonodaje, ne vem natančnih številk in hakeljcev, a okrog teh se vrtita verodostojnost in veljavnost izglasovanega referendumskega rezultata. In v tem grmu tudi tiči tisti zajec, ki ga levica lovi.  Bo pa prav zanimivo videti in slišati, ga bodo mar ulovili levi lovci ali pa pretkana desna lisica. Lahko se zgodi, da zajec uide vsem.

 

Ampak, zakaj bi se sekirali in robantili, če referendumski datum ne bo 25. maja, bo pač četrtega, saj sta navkljub vsemu oba datuma vendar usodno povezana z isto fatalno osebo. Na en dan se je JBT pač rodil, na drugega pa umrl.. Razlika v primeru ločenih volilno referendumskih dogodkov bo le v stroških v višini cca treh milijonov evrov v škodo državljanov/ davkoplačevalcev. No ja, malo bo tudi kanilo v žep volilnim štabom in komisijam, kar pa tudi ni slabo, bo vsaj malo DBP narastel. Alenka bo imela zaradi tega malega povečanja v rokah nov velik adut za potrjevanje svoje (ne)kredibilnosti. Pa kaj bi spet o stroških, to je vendar drobiž v primerjavi z izgubljenimi, oziroma v slovensko črno luknjo vloženimi bančnimi milijardami. Če bo treba, se bomo pač spet na novo zadolžili, prakso v tem imamo odlično, strokovnjaka za to in PR pa tudi. In če se ne bo spet zadolžila ta, se bo pač naslednja vlada, katere koli barve in svetovnonazorske usmeritve že.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
Rak stari
0
Mar 29, 2014
Res imajo kratek doseg in plitek nivo razmišljanja in udejanjanja tile naši politiki. Pardon, bolj politikanti. Ampak glede na to, kako se mi gremo politiko in kadrovanje to sploh ni čudno. Danes poulični razgrajač se jutri že vidi kot politik - odrešitelj.
#4
Milena Miklavčič
1
Mar 29, 2014
kakorkoli že obračamo, si je t. i. ''desnica'' za ''obstoj'' tega nepotrebnega referenduma sama kriva.
Če desnica ne bi bila največji sovražnik prav sama sebi, če bi se gospodje, ki jo predstavljajo, znali med seboj pogovarjati, bi bilo marsikaj drugače.

A je, žal, realnost dosti bolj kruta.....

Namesto, da bi delali v dobro državljanov, raje zgolj in samo razmišljajo, kako bi ''sovražnikom na istem bregu'' zmetali čim več polen pod noge.

To, kar se počne, ni le sramotno, je - ogabno.

PS
to, da vlada nagaja z datumom, mi je logično. Zakaj pa tega ne bi počela?!
Desnica jim je ''pogoje'' za nagajanje sama položila v roke.

#3
Vin Kos
0
Mar 28, 2014
Ko bi nekaterim šlo res "za narodov blagor", bi jim ne bilo treba uničevati arhivov pred četrt stoletja, saj bi jim bili v ponos! Ker pa je šlo za vse prej kot to, je še ta ostanek arhivov zanje nevaren! Par milijonov pa jim itaq nič ne pomeni - kat si sijajno argumentiral zgoraj. Če prej ne, se mora vse to "zglihat" v kraju očiščevanja, za katerga se nam zdi, da mora obstajati!
#2
Ana Kos
0
Mar 28, 2014
Zapravljanje časa in denarja je, če ni oboje na isti dan. Vsekakor pa nam bi moralo biti še kako jasno, da se zgodovine ne skriva.
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2014-03-28 11:39:00 (Mar 28, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Oglasi

  posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da bi se soočili s finančnimi težavami, ki jih imate končno izstopite iz zastoja, ki ga banke izzovejo, tako da zavrnete vaše kreditne datoteke. jaz sem posameznik, ki vam lahko da posojilo, ki ga potrebujete, in z zelo ugodnimi pogoji, ki vam bo olajšalo življenje. tukaj so področja, na katerih vam lahko pomagam: * finančni * hipotekarno posojilo * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 100000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 35000 €

pozdravljeni sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € –1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. za razliko od nekaterih podjetij sem specializirana samo za poslovna posojila, osebna posojila, refinanciranje nepremičninski kredit, kar pomeni, da svojim strankam dajem spoštovanje, vljudnost in storitve, ki si jih zaslužijo. kot posojilodajalec dovoljenje in odobritev, s skoraj desetletjem izkušenj. po razgovoru z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili, da damo posojila za pomoč posameznikom, ki moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 25000 €

posebni ste imaš slabe spomine na preteklo leto in sprašuješ se, kako začeti s tem brez finančnih skrbi, saj te vse v bankah vedno čakajo, medtem ko si želiš začeti letos brez finančnih težav. 48h po razumni stopnji 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete letos, ki obljublja, da bo lep poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete sredstva - želiš na potovanje v tujino - želite se poravnati (polog stanovanj, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 15000 €

dober večer g   moje ime je gospa teodora andreea, finančni inšpektor, kapital 600.000,00 €, ki sem ga dodelil kratkoročnim in dolgoročnim zasebnim posojilom od 10.000 € do 600.000,00 € za vsako resno osebo , ki je sposobna dobro izkoristiti to posojilo v njegovi lasti. 2% obresti v letu glede na posojeno vsoto, ker še posebej ne želim kršiti zakona o oderuštvu. vrniti največ 5 do 10 let ali več, odvisno od zneska posojila. za več informacij me lahko kontaktirate po e-pošti. vljudno moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Ostalo

Cena: 28 €

pozdravljeni dame in gospodje če ste posameznik ali podjetje, ki išče sredstva za financiranje svojih projektov, ali si morate izposojati denar za dvig vaše socialne ravni ali oživitev vašega podjetja? nič več skrbi za vas. to je ponudba, ki vam bo pomagala doseči svoj cilj. imate možnost pridobitve zneska po vaši izbiri po letni stopnji 2% in roka odplačevanja, ki se giblje od 12 mesecev do 360 mesecev. če ste v nujnih primerih, se obrnite na mene, da boste zadovoljni v največ 48 urah. pop marie  e-mail: marie58pop@gmail.com , telefon: +33 638 503 596 , whatsapp : +33 638 503 596

Kategorija: Storitve

Cena: 28 €

ultrazvok ščitnice je neboleč in hiter pregled. ta nam omogoča, da pregledamo žleze slinovke, bezgavke in s tem ocenimo stanje ščitnice. več o tem: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratu-in-scitnice

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

184.) globoko in daleč -cvetko zagorski

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3620.) laboratorijske vaje iz fizikalne kemije

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 12.99 €

2579.) veliki človek tedenska kronika o partizanski kroniki  -  alenka vogelnik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj