Članek
Mlečni izdelki in jajca
Objavljeno Oct 18, 2017

To, o čemer bom govorila danes, je pa bolj hitro pokvarljivo. Torej mleko s 3,5% mlečne maščobe, smetana za kuhanje, kisla smetana, sladka smetana, skuta, jajca in razne vrste sirov (edamec, tilzit, ...). Mleka kupim en paket, smetano za kuhanje kupim, če jo bom v kratkem rabila, prav tako kislo smetano. Sladke smetane običajno ne kupujem, saj bi jo rabila za slaščice, ki jih trenutno ne pečem. Smetane za kavo tudi ne kupujem, ker ne pijemo kave s smetano. Skute pa kupim malo več, ker je zdrava, ker ima veliko beljakovin. Jajca so pa domača. Iz njih in moke potem delam rezance za juho in široke rezance. Žal skute, smetane in jogurta ne delamo doma. Jogurt imam najrajši navaden, vendar ga kupim občasno. Sir kupim v večji količini in ga potem narežem ter dam v skrinjo za večkrat.