Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-11-09 ob 07:22:17

... sta - skupaj s pismom insajderja - znotraj policijsko-sindikalne srenje že sprožili val hudih medsebojnih obračunavanj. ... sta - skupaj s pismom insajderja - znotraj policijsko-sindikalne srenje že sprožili val hudih medsebojnih obračunavanj.

Po dveh naših člankih, povezanih s pismom insajderja - "policista Andreja" (tukaj), so se znotraj policije sprožili burni odzivi, obračunavanja, grožnje s tožbami in odškodninami ter izgubo služb, Primož Cuznar iz "Šarčevega" Policijskega sindikata Slovenije (PSS) pa je, očitno povsem paničen, začel celo ponarejati (spreminjati, prilagajati) svojo elektronsko pošto. Poglejmo podrobnosti:

Po objavi včerajšnjega članka (tukaj), kjer smo povzeli pisne navedbe Primoža Cuznarja (PSS), se nam je prvi oglasil Mitja Gregorc, kriminalist, medijsko že znan iz drugih afer (vir), nekdanji kandidat za direktorja NPU (vir) ter član ožjega vodstva PSS:

1. ELEKTRONSKO SPOROČILO MITJE GREGORCA (ob 11.05):

"Spoštovani gospod Bojan Požar,
skladno z Zakonom o medijih zahtevam takojšen popravek članka z naslovom Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat, ki je bil danes objavljen na vaši spletni strani.
Odločno zanikam navedbe Primoža Cuznarja, da sem jaz avtor anonimnega pisma policista Andreja in hkrati insajder, ki se predstavlja s tem imenom. Prav tako ne držijo navedbe, da ustanavljam še tretji policijski sindikat v državi - Sindikat Kriminalistov Slovenije.
Zaradi popolnoma neresničnih in lažnih informacij, s katerimi me vaš sogovornik Primož Cuznar povezuje in obtožuje, da sem avtor pisma o dogajanjih na kongresu policijskega sindikata Slovenije, kjer je bil prisoten tudi predsednik vlade Marjan Šarec, bom sprožil vse civilne in kazenske postopke zoper akterje, ki širijo lažne informacije in mi povzročajo nepopisno škodo, tako v služi kot zasebno.

Prosim, da popravek objavite v najkrajšem možnem času, torej še danes.
Za vaš čas se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Mitja Gregorc, univ. dipl. pravnik z opravljenim PDI"

2. ELEKTRONSKO SPOROČILO MITJE GREGORCA (ob 14.29):

"Spoštovani gospod Bojan Požar,
Po dodatnem preverjanju okoliščin nastanka vašega članka z naslovom Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat, ki je bil danes objavljen na vaši spletni strani, vas prosim za dopolnitev moje zahteve za objavo popravka, saj se je na moj poziv odzval Primož Cuznar, ki je vir vašega prispevka in na katerega se tudi sami sklicujete.
Vsebina dodatne zahteve za objavo popravka:
Po pozivu Primožu Cuznarju, od katerega sem zahteval, da se mi, zaradi članka z naslovom Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat, ki je bil danes objavljen na vaši spletni strani, javno opraviči zaradi vseh neresničnih in lažnih informacij v tem članku ali pa svoje navedbe podkrepi z dokazi, vam v dopolnitev objave zahtevka za popravek pošiljam tudi njegov pisni odziv, iz katerega naj si vsak bralec ustvari svoje mnenje.

Njegov poziv prilagam v spodnjem tekstu in zahtevam, da ga v celoti objavite. Iz njegovega odziva namreč izhaja, da me on ni imenoval z imenom in priimkom, ampak ste to v članku storili vi g. Požar.

Tekst Primoža Cuznarja:
''
Zdravo!
To je originalni zapis vse ostalo je napisal g Požar!
Lp
Primož
---------- Forwarded message ---------
Od: primoz cuznar <primoz.cuznar@gmail.com>
Date: čet., 7. nov. 2019 22:41
Subject: PISMO INSAJDERJA
To: <bojan.pozar@pozareport.si>

Spoštovani!
g Bojan Požar najprej naj povem,da redno spremljam vaš portal in oddajo Faktor saj sem mnenja,da ste eden redkih v našem novinarstvu,ki raziskovalno novinarstvo opravlja relativno dobro. Vedno znova sem presenečen,da so vaše navedbe v člankih zelo točne in,da imate precej zanesljive vire informaciji. No razlog,da sem se odločil napisati to pismo pa je zadnji članek na vašem portalu kjer objavljate pričevanje "insajderja" ki je bil prisoten na kongresu PSS.
Kot sem zapisal že v uvodu sem presenečen,da imate ponavadi zelo zanesljive vire informacij toda v tem članku pa ste objavili pričevanje in zapis vira,ki vam je posredoval sicer po večini točne podatke, ki pa so zelo zavajajoči in v nekem delu tudi laž. Tudi sam sem bil prisoten kot delegat na kongresu PSS in kar vam je napisal ali povedal vaš vir v večini drži res so bili tam prisotni vsi,ki jih omenjate v tem članku, res drži,da je imel g. Šarec govor poln nekega blebetanja in hvalisanja, in res sem se tudi jaz počutil kot bi bili na nekem predvolilnem shodu LMŠ, držijo navedbe v članku o tem,da se je bivši predsednik PSS g. Uroševič sestajal z Ministrom Poklukarjem na kavicah in še s kom drugim vendar to ni bistvo mojega pisma. Začuden sem, da niste opazil, da se je ta "insajder" tokrat malo poigral z vami in vaš portal izkoristil za povsem druge namene kot se vam na prvi pogled zdi, Prvič mislim, da ta "insajder", ki se predstavlja z imenom policist Andrej to v resnici ni Andrej ampak verjetno g M.G. V tem prispevku mi je v oči padla zapisana LAŽ po kateri sem vedel,da nekdo vaš portal izkorišča za lasten interes. Edina LAŽ v tem prispevku je ta,da naj bi g. Šarec v svojem zmagoslavnem govoru poizkušal blatiti konkurenčni sindikat SPS ,ki pa je bistvena v tem članku. g Šarec je v svojem govoru celo nasprotno hvalili oba policijska sindikata in niti približno ne drži, da bi blatil konkurenčni sindikat, drži pa,da je ta članek objavljen na vašem portalu vnesel nemir med oba sindikata,kar pa je bil po mojem mnenju tudi edini namen tega pisma oziroma informaciji tega tako imenovanega "insajderja Andreja". Torej g Požar namen tega "insajderja Andreja" ni bil ta, da vam posreduje neke koristne informacije o g Šarcu (razen tega,da je morda zanimiva informacija že to,da se je pojavil na kongresu je bil njegov govor eno navadno blebetanje in nabiranje političnih točk) ampak, da vnese nezadovoljstvo med člane obeh sindikatov saj ravno ta "insajder" po mojih informacijah poizkuša ustanoviti še en sindikat in sicer sindikat kriminalistov Slovenije! (komu je v interesu,da se v policiji ustanovi še en sindikat pa je že druga zgodba)
g Požar svetujem vam,če hočete ohraniti veredostojnost objavite popravek ,da g Šarec ni blatil konkurenčnega sindikata SPS ,vse ostalo napisano pa DRŽI!
Lp
Primož Cuznar ''

Pozivam vas, da obe moji zahtevi za popravek v celoti objavite v času, ki je določen z zakonom, torej še danes.
Za vaš čas se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Mitja Gregorc, univ. dipl. pravnik z opravljenim PDI"

ELEKTRONSKO SPOROČILO PRIMOŽA CUZNARJA

Sledilo je novo, skoraj jokajoče pismo Primoža Cuznarja (ob 14.40), kjer pa je - spodaj - razvidno tudi elektronsko sporočilo Mitje Gregorca, prej poslano Cuznarju:

"Zdravo!
Po današnjem članku sem že deležen groženj z tožbami in zahtevami z odpovedjo delovnega razmerja!
Nebi me smel imenovati z polnim priimkom in imenom saj bom imel očitno zaradi tega težave v službi. V pismu tudi nisem imenoval z polnim imenom in priimkom za koga naj bi šlo. Za navedbe v pismu da je policist Andrej v resnici M.G nimam neposrednih dokazov je pa dejstvo da M.G poizkuša ustanoviti nov sindikat kar lahko potrdi več virov.
Lp
Primož

---------- Forwarded message ---------
Od: Mitja Gregorc <gregorc.mitja@gmail.com>
Date: pet., 8. nov. 2019 13:24
Subject: Re: PISMO INSAJDERJA
To: primoz cuznar <primoz.cuznar@gmail.com>

Kot sem ti napisal. Zahtevam javno opravičilo. Nobenega razloga nisi imel zato, da si pisal kratice M.G. Koga, če ne mene. Koga si mislil s kraticami M.G. In na podlagi česa ti misliš, da je policist Andrej M.G.? Kdo je M.G. če nisem jaz? Tako je razumel tudi Požar. Dokaži svoje trditve, da sem policist Andrej jaz oz, da je M.G. in da sem ta M.G. jaz!

Javno se mi opraviči v istem članku ali pa te bom tožil! Tvoja mišljenja in pisanja ne zdržijo nobene pravne presoje in to kar pišeš v ničemer ne dokažeš, meni pa si povzročil ogromno škodo, ki jo boš moral sanirati! Začni še danes! In od kje ti informacije da jaz ustanavljam tretji sindikat? Se ti je zmešalo? Jaz sem član izvršnega odbora PSS, zakaj bi jaz ustanavljal sindikat?!!!!!

Zahtevam takojšnje opravičilo preko članka Požarja. Predlagal bom tudi uvedbo postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za tebe, saj si kršil kodeks javnih uslužbencev in storil kaznivo dejanje na mojo škodo.

Če pride do tožbe bom zahteval tudi odškodnino, od tebe osebno. Nisi imel niti trohice razlogov, da si pisal, kar si pisal."

MATERIALNI DOKAZI: ČLAN POLICIJSKEGA SINDIKATA, KI PONAREJA SVOJO ELEKTRONSKO POŠTO?!

Iz elektronskih sporočil, ki jih je Primož Cuznar poslal na službeni elektronski naslov našega portala (četrtek, 7. 10., ob 22.41) in naslednji dan Mitji Gregorcu, pa je hitro razvidno, da se je Cuznar ustrašil Gregorca in mu panično poslal ponarejeno kopijo sporočila, tistega sporočila, ki nam ga je dan prej posredoval na naš naslov. Pri tem pa ga je prav smešno ponaredil ravno tam, kjer je on, Cuznar, povsem jasno razkril, kdo je to M. G. Verjetno Cuznar ni računal, da bomo ponarejeno kopijo prejeli tudi mi ...?!

V elektronskem sporočilu, ki smo ga od Cuznarja prejeli mi, namreč piše (faksimile):

"... to v resnici ni Andrej, ampak M. G., ki je bil na zadnjem razpisu za vodjo NPU med kandidati ..." Kar pomeni, da je povsem jasno in razumljivo, da gre za Mitjo Gregorca, saj med kandidati za direktorja NPU ni bilo nobenega drugega M. G., poleg tega je edini M. G., Mitja Gregorc, takrat tudi "priznal" svojo kandidaturo. 

In da je temu res tako, dokazuje, črno na belem, tudi ponarejena različica tega elektronskega sporočila, ki ga je policijski sindikalist Primož Cuznar naslednji dan posredoval kriminalistu Gregorcu (faksimile):

" ... ampak verjetno M. G. ..." Kar pomeni, da je Cuznar kasneje dodal besedico "verjetno" ter hkrati izpustil drugi del svoje navedbe, da gre za tistega M. G., "ki je bil na zadnjem razpisu za vodjo NPU med kandidati"?!

In tako je Primož Cuznar jokajoče pristal med tistimi vidnimi člani Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki ne samo da prikrivajo prihod predsednika vlade Marjana Šarca na njihov kongres, ampak - očitno - tudi ponarejajo svojo elektronsko pošto ...

Hja, toliko o njihovi policijsko-sindikalni verodostojnosti!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
2
pred 3 dnevi
Spet se pojavlja gnusni, ki bi predpisoval medijem s čem naj se ukvarjajo.... Koliko totalitarizma je v ljudeh!
#14
Miha Skumarc
2
pred 3 dnevi
... ti pa ne mores skriti, da težko bereš in še težje razumeš tisto, kar misliš, da si prebral. S Flandrom imata veliko skupnega, morda očeta ali pa mater. Morda pa je koza od obeh.
Pa srečno..,.
#13
Istok Potočnik
0
pred 3 dnevi
Ja ja. Ampak on je pv, ti pa
#12
Miha Skumarc
1
pred 3 dnevi
Odloči se že, kaj je modro in kaj ni. To, kar počenja ta lolek je neumno ne - nemodro.
#11
Istok Potočnik
1
pred 3 dnevi
Sploh ne. Tudi po moje ni modro, da gre pv na občni zbor ps.
Kot ni modro, da se nek medij s tem ukvarja. Ker vse skupaj ni vredno nobene pozornosti.

Naslov je nekako, glejte kaj počne pv, ali nekaj takega. In sem želel povedati, da ni počel nič takega, da bi bil potreben tak naslov, kot če bi ga zasačili na Lepi, he,he.

Podcenjujete pv. Kakor vidim, zna oceniti, kaj mu lahko škodi in kaj koristi.
#10
Miha Skumarc
2
pred 3 dnevi
In po tvojem, ne ravno bistrem razumevanju, bi se PREDSEDNIK VLADE RS naj udeleževal občnih zborov sindikatov po celi državi in jim sejal rožice.
Ja, zato je tako in sumim, da si eden od fakinov v širši javni - državni upravi, ki tako bedasto zagovarja svojega PV RS.
#9
Miha Skumarc
2
pred 3 dnevi
No, Istok, pošteno si me zmedel, ker sem mislil, da si vendar toliko razgledan, da več, da so v času jugo komunizma delovale različne institucije. Poglej v Ustavi: https://sl.wikisource.org/wiki/Ustava_Socialistične_republike_Slovenije_(1974)/Temeljna_načela

"!Delavci, prostovoljno organizirani v sindikat kot najširšo organizacijo delavskega razreda, se borijo: za tak položaj delavskega razreda, kot ga določa ustava;"

V Ustavi RS pa piše:

Sindikat je pri nas prostovoljna množična organizacija zaposlenih, katere cilj je zaščita zaposlenih. Sindikalna svoboda je ustavna kategorija (76. člen Ustave Republike Slovenije: Ustanavljanje in delovanje sindikatov ter včlanjevanje vanje je svobodno.).Sindikat je lahko organiziran na ravni posameznega delodajalca, na ravni dejavnosti in na ravni države. Obstajajo tudi poklicni sindikati. Zakon določa kriterije za njihovo reprezentativnost. Sindikati se lahko povezujejo tudi na mednarodni ravni, da bi uresničevali svoje skupne interese. Sindikat interese delavcev, svojih individualnih članov, uveljavlja s stavko in s socialnim dialogom.
Torej ni politična organizacija, ni stranka

Sicer pa, to ni tema zate

Ustava Socialistične republike Slovenije (1974)/Temeljna načela – Wikivir

Predgovor in vsebina Temeljna načela I. SR Slovenija II. Družbena ureditev III. Organizacija republike IV. Sprememb
#8
Istok Potočnik
0
pred 3 dnevi
Ja. Zakaj pa bi bilo to narobe. Čigav aparat pa je policija? Aparat prisile v rokah države. Izvršna oblast države je vlada.
Vsakokratna vlada nastavi svojega ministra in šefa policije. In jo tako obvladuje.
Čigava služba je Sova?

To, da gre pv na občni zbor sindikata pa res ne predstavlja nevarnosti za demokracijo.
Policisti ne smejo biti člani političnih strank, lahko pa politično mislijo.
#7
Miha Skumarc
1
pred 3 dnevi
Negacija negacije:


"In zakaj pv ne bi smel biti tam? A se potem tudi ne bi smel pogajati z vodstvom sindikatov?"

"Seveda je politični dogodek. Saj drugo ne more biti."

Občni zbor sindikata in politika?
#6
Istok Potočnik
0
pred 4 dnevi
Seveda je politični dogodek. Saj drugo ne more biti.
Politiki izkoristijo vsako možnost za promocijo. In to vsi po vrsti.
#5
Miha Skumarc
0
pred 4 dnevi
Tako pa poročajo o Predsedniku RS

http://www.predsednik.si/up-rs/uprs.nsf/vse-objave?OpenView
#4
Miha Skumarc
3
pred 4 dnevi
Na spletni strani https://www.gov.si/drzavni-organi/predsednik-vlade/ dogodek NI bil napovedan, niti se o tem dogodku ni poročalo.
Šlo je za politični dogodek..., ne za pogajanja s sindikati
Zamolčali so.

Predsednik vlade | GOV.SI

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.
#3
Istok Potočnik
0
pred 4 dnevi
Ne more biti poštenosti Policije. Pošten ali nepošten je lahko posameznik.

Ampak, govoriti, da želijo prikriti prisotnost pv na kongresu sindikata je pa tudi močna.
Kot da se to da narediti. Bedarija.

In zakaj pv ne bi smel biti tam? A se potem tudi ne bi smel pogajati z vodstvom sindikatov?
Preko svojega ministra seveda.
#2
Mrhar Marijan
5
pred 4 dnevi
Toliko o poštenosti policije. To je podaljšek mafije, ki po potrebi tudi ponareja. Zato padajo kazenske, ali pa po potrebi sploh do njih ne pride. Bravo Požar
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-11-09 07:22:17 (pred 4 dnevi)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
Pismo insajderja, poglejte, kaj se gre Šarec: skrivaj prišel na kongres enega policijskega sindikata in ščuval proti drugemu
Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!
Afera Sova. Objavljamo nove nepravilnosti pri zaposlitvi Nataše Hribar in to, kdo je namesto kadrovske vodil postopek?!
Operacija Petrol. Če bo na vrhu pristal Napast, je šlo za scenarij LMŠ. Zadaj pa vedno eni in isti: od Južne do Ivanjka.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(240)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
KNOVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)