Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-11-06 ob 07:01:24

Nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger (prej Markež) goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?!

Točno 13 dni po našem razkritju afere SRIPT (tukaj) in doslednem molku večinskih in provladnih medijev (delno so se mediji oglasili šele konec prejšnjega tedna, ko je resorno ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo javno objavilo naznanila sumov kaznivih dejanj, povezanih z afero SRIPT - vir), je upravni odbor Turistično-gostinske zbornice Slovenije razrešil direktorico zbornice Klavdijo Perger, bolj znano kot Klavdijo Markež, nekdanjo zloglasno šolsko ministrico stranke SMC iz vlade Mira Cerarja, prisiljeno - že po petih dneh - odstopiti zaradi preplonkanega magisterija, toda epilog afere SRIPT za zdaj ostaja zgolj na pol poti.

GOSPA PIVEC IN NJENI PRSTI GLOBOKO V MARMELADI

Namreč: evidentno goljufiva Klavdija Perger resda prisilno odhaja, toda aktualna ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec (DeSUS), pri tej aferi ujeta s prsti globoko v marmeladi, še vedno ne odstopa pa tudi predsednik vlade Marjan Šarec je še vedno ni pozval k odstopu oziroma sprožil ali vsaj napovedal postopka njene razrešitve.

IN ZAKAJ BI TUDI MINISTRICA IZ SOCIALNO ČUTEČE STRANKE DESUS MORALA ODITI?!

- Ker je njeno postransko zaslužkarstvo (beri: fušanje, samo v tem primeru težko 36 tisoč evrov), in to celo z denarjem davkoplačevalcev, preprosto nezdružljivo z opravljanjem funkcije državne sekretarke (kar je politična funkcija) ali ministrice. A bosta na koncu tudi predsednik države in predsednik vlade fušala in pisala študije ter svetovala pri projektih, plačanih iz proračuna, in tako, ob plači, postrani kasirala dodatni denar?! Hja, takšnega primera, kot je primer Aleksandre Pivec, celo pri nas ne pomnimo.

Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

Za osvežitev spomina: predhodnica Klavdije Markež na funkciji šolske ministrice Cerarjeve vlade Stanka Setnikar Cankar je morala odstopiti, ker je služila dodatni denar, honorarje iz projektov fakultete za javno upravo, in to celo preden je postala ministrica, pa še manj je zaslužila kot Pivčeva, ki je denar kasirala med opravljanjem funkcije državne sekretarke in celo ministrice (vir)?! Šarčevi kriteriji in standardi so po razvpiti aferi Sendvič očitno popolnoma upadli ...!

Poleg tega, za nameček, afera SRIPT niti ni edino doslej že ugotovljeno postransko zaslužkarstvo Aleksandre Pivec med opravljanjem vladnih funkciji. Nasprotno, njene prste v marmeladi so namreč odkrili tudi v projektu Bistra Ptuj (vir). Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

- Ministrica Pivčeva se zdaj bizarno izgovarja, češ, poročila o delu, ki jih je osebno podpisala, so pravilna in točna, da ni kradla tujega intelektualnega dela, kaj se potem dogajalo z njeno dokumentacijo, podano na TGZS, pa kakor ne ve?!

Ampak to ne drži. Na tem portalu smo že pokazali (faksimile spodaj), da je Pivčeva lastnoročno podpisala tudi takšno poročilo o delu, ki ga, po pričevanjih drugih udeležencev projekta, ona ni opravila. Poleg tega Pivčeva še vedno noče javno pokazati svoje dokumentacijo projekta SRIPT, kar seveda pomeni, da nekaj velikega - prikriva.

- In tudi nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?! Zakaj bi Klavdija Perger ponarejala dokumentacijo Aleksandre Pivec, če je bilo z dokumentacijo Aleksandre Pivec, kot trdi ministrica, itak vse v redu?!

MOLK MARJANA ŠARCA

Predsednik vlade Marjan Šarec pa ob aferi SRIPT oziroma ob razkritju prstov v marmeladi njegove ministrice Aleksandre Pivec še vedno molči. Molči že od 24. oktobra dalje, ko smo kabinetu predsednika vlade pisno posredovali naslednja vprašanja:
Ob razkritju postranskih zaslužkov ministrice za kmetijstvo ge. Aleksandre Pivec, prav tako iz proračunskih sredstev (SLO-EU), nas zanima naslednje:
- Komentar PV o takšnih postranskih zaslužkih članov te vlade, konkretno Aleksandre Pivec.
- Kako je sploh mogoče, po mnenju PV, toliko denarja (36 tisoč evrov) zaslužiti ob delu državne sekretarke oziroma ministrice? Opomba: gre za uradne podatke MGRT.
- Kako PV komentira dejstvo, da je omenjena ministrica s postranskim delom v enem letu zaslužila celo več kot nekdanja šolska ministrica Stanka Setnikar Cankar, ki pa je zaradi tega morala odstopiti?
- Kako namerava v primeru Pivec – SRIPT ukrepati PV, glede na dejstvo, da je ministrica 36.000 evrov pokasirala celo brez kakršnekoli napisane študije?

				In Marjan Šarec je tiho ...			In Marjan Šarec je tiho ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Janez Novak
0
Nov 09, 2019
Bolj smiselno vprašanje: koliko nakupov dragih trakorjev (vsaj tistih nad 100.000 EUR) je država sofinancirala v zadnjih npr. 10 letih in koliko je to stalo davkoplačevalce?
#29
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
Ti in tvoji komradi se le pogovarjajte, dopisujte, vežite stike, tudi s tvojim pomembnim Celjanom in drugimi, tebi ljubimi ljudmi. Tu komentiram, ne iščem znancev in prijateljev, pa tudi sovražnikov ne.
Torej bodi tako prijazen, ne mešaj svoje zasebno življenje v debato. Res pa je, da ti komentiranje dela težave.
Srečno.
#28
Hugo Flander
0
Nov 07, 2019
Ja @Miha#26, zdaj si me pa razočaral. Skušaš slabo kopirat "duhoviti" slog komrada M.G.? Gospoda Črneja so ja poznali vsi pomembni Celjani. Niso ga hoteli poznati edino oni pomembneži, ki so bili svoj čas zagrizeni komunisti. Vinko Gorenak naprimer. Sklepam, da tudi ne veš za zasipan rudnik Bohemia, nedaleč stran od tebe? Kdo bi si to mislil? Da uhrni M.G. ni doniral za sondažo, še razumem. Toda ti, ki si dobro situiran upokojenec? Res, kdo bi si mislil?
#27
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
Ne, Fogglof Tunnek .
#26
Hugo Flander
0
Nov 07, 2019
@Miha#24, ti si fse zamešo. Jas nisn is Haloz. Ziher ti je naškodla voda is potoka pot bajto, s kero si zalivo vrt. Čuj, si ti pozno pokojniga veterinara Janeza Črneja?
#25
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
Čuj, kozo še maš?
#24
Hugo Flander
0
Nov 07, 2019
@Miha#22, Se pa je te to ovi konec. Kerega si pa te ti mislo?
#23
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
@Hugo Flander, pa ne me jebat. Un dan si reko, da si ti JOVO stega konca
#22
Istok Potočnik
0
Nov 07, 2019
Ptuj je relativno daleč od moje vasi. Grem pa rad tja, k lukarjem.
Prejšni vikend sem kolesaril okoli Ptujskega jezera. Lepo okolje za rekreacijo, marsikaj se da tam početi. Zraven je tudi postajališče za avtodome PZA. Lepo urejeno.
Ptuj se razvija in Bistra je okoli tega postorila marsikaj.
#21
Hugo Flander
0
Nov 07, 2019
@Miha#19, nea širi krive vere, ker nimaš pojma. Jas sn doma v opčini Düplek, kera spada pot UE Maribor. Je pa res, da mam bol blizi do Ptüja.
Zato nam Ptujčani smetišne kante praznijo.
#20
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
Bistra JE pralnica denarja!
Za Huga pa sem napisal, de je tvoj someščan, ne sovaščan. On je iz urbanega dela Ptuja, ne iz ruralnega, med vama je razlika, očitna...
#19
Istok Potočnik
0
Nov 07, 2019
Bistra ni pralnica denarja. Od kod pa je Hugo? Moj someščan gotovo ni, ker živim na vasi.
Pa tudi sovaščan mislim da ni, ker v vasi vse poznam.
#18
Miha Skumarc
0
Nov 07, 2019
Pred tvojim opozorilom sem to vedel in to tudi napisal:
Miha Skumarc
pred 17 urami

@Potočnik, vsi vemo, da drek ne moreš zlivati na vodovarstvenem področju. Ne vem pa zakaj bi se moral s tem ukvarjati ti klinci na Ptuju, glede na to, da je ministrstvo že preobsežno in neučinkovito

Pomenljivo pa je to, da ti zagovarjaš to pralnico denarja, enako kot tvoj someščan Hugo...
#17
Istok Potočnik
0
Nov 07, 2019
Slabo bereš. Zagovarjam dobre projekte na Ptuju. Barabije so mi fuj in sem zagovornik preganjanja.
Mimogrede, krajevno rečemo na Ptuju.
#16
Miha Skumarc
1
Nov 06, 2019
Počasi postaja jasno kdo k komu spada in kakšno nalogo ima.
Zelo čudno je, da nekdo zagovarja barabije v Ptuju, z državnim denarjem, ki ga tlačijo v zasebne žepe..
#15
Hugo Flander
0
Nov 06, 2019
Hugo Flander sem se prijavil na portal danes, 6.11.2019 ob 20.53. To pa zato, da lahko dam prve pluse @Istoku #7 in #4. To je vse. Komentiral članka vsebinsko ne bom, ker se mi ne da. Do Pivčeve sem bil kritičen v komentarju #10 pod člankom:
Počivalškova ovadba žrtvuje Pergerjevo in vleče ven ministrico Pivčevo. Čeprav tudi ona laže, zavaja in kasira umazani denar.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-31 ob 06:58:59

#14
Miha Skumarc
4
Nov 06, 2019
Flandrov Hugo je zamenjal usrane gate in se prekrstil...,
#13
Miha Skumarc
4
Nov 06, 2019
@Aton, že pred leti je svinjerejec na onem koncu zaposlil državega sekretarja z namenom goljufij. To se počenja že vsa leta, Istok to dobro ve saj je njihov kader...
,
#12
Aton EU
4
Nov 06, 2019
V deželici, kjer je plonkanje največja vrlina, pametni nimajo možnosti.
Ali kdo pozna kakšen Ustvarjalni dosežek SRIPT.
Verjetno dobimo več tujih turistov zaradi nemirov v arabskaem svetu, kot pa od njihovega zavzetega dela. In rad bi slišal enega (1) turista, ki bi izjavil, da je prišel zaradi njihovega akcijskega načrta!
Torej, tam so se zbrali, da bi plonkali in mastno zaračunali - bolje, da bi meglo izvažali v Ljubljano.
#11
Miha Skumarc
1
Nov 06, 2019
@Potočnik, vsi vemo, da drek ne moreš zlivati na vodovarstvenem področju. Ne vem pa zakaj bi se moral s tem ukvarjati ti klinci na Ptuju, glede na to, da je ministrstvo že preobsežno in neučinkovito:
Vodstvo
Aleksandra Pivec
dr. Aleksandra Pivec
ministrica
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

01 478 91 02
aleksandra.pivec@gov.si
Jože Podgoršek
dr. Jože Podgoršek
državni sekretar
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

01 478 91 03
joze.podgorsek@gov.si
Damjan Stanonik
Damjan Stanonik
državni sekretar
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

01 478 91 03
damjan.stanonik@gov.si
Organizacijske enote ministrstva
Kabinet ministrice
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 91 02
gp.mkgp@gov.si
Direktorat za kmetijstvo
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 91 17
gp.mkgp@gov.si
Direktorat za gozdarstvo in lovstvo
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 91 45
gp.mkgp@gov.si
Direktorat za hrano in ribištvo
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 90 00
gp.mkgp@gov.si
Sekretariat
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 90 29
gp.mkgp@gov.si
Služba za odnose z javnostmi in promocijo
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 91 63
pr.mkgp@gov.si
Služba za EU koordinacijo in mednarodne zadeve
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 90 77
gp.mkgp@gov.si
Služba za razvoj in prenos znanja
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 91 23
gp.mkgp@gov.si
Služba za analize
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

01 478 90 82
gp.mkgp@gov.si
Notranjerevizijska služba
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska 22
1000 Ljubljana

01 478 93 32
gp.mkgp@gov.si
Organi v sestavi
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu

01 300 13 00
gp.uvhvvr@gov.si
Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Dunajska cesta 58
1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu

01 434 57 00
irskglr.mkgp@gov.si
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN

In ti klinci so vedno vsi na terenu, TAM PA DELAJO HONORARNO MED DELOM
O, jebi ga, o gospod.
#10
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-11-06 07:01:24 (Nov 06, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)