Tiha leteča menjava znotraj "globoke države": novi šef klinike Barsos postal bivši župan Kranja Boštjan Trilar

Objavil/a 7 DNI V TEDNU, dne 2019-11-03 ob 07:37:46

Tiha leteča menjava znotraj "globoke države": novi šef klinike Barsos postal bivši župan Kranja Boštjan Trilar

(Petek, 15. novembra) Povsem na tiho je novi direktor ljubljanske klinike Barsos, razvpite po aferi Baričevič, postal nekdanji župan Kranja Boštjan Trilar, dosedanji direktor Barsosa Simon Vrhunec, prej dolgoletni direktor UKC Ljubljana, pa se je pod Trilarjem umaknil na varno funkcijo svetovalca. Za Trilarja ne bi niti izvedeli, če ne spremljali poslovnega omrežja LinkedIn, saj so denimo na lokalnem spletnem portalu Kranjska trma še pred kratkim poročali, da naj bi se Trilar zaposlil pri Alešu Sladojeviću oziroma njegovi družbi Heads Adriatic (vir).

(Sreda, 13. novembra) Uroš Hakl, večinski lastnik mariborskega časopisa Večer, ki ga pod zaveso "združevanja" prevzema ljubljanski Dnevnik, je včeraj, po treh letih in pol, izgubil kazensko tožbo, vloženo zoper Bojana Požarja že 31. maja 2016 in potem še enkrat spremenjeno 23. septembra istega leta. Gre sicer za prvo od dveh tožb, ki ju je Hakl doslej sprožil zoper ustanovitelja tega portala, obakrat zaradi domnevne žalitve obdolžitve po 160. členu kazenskega zakonika. Članek, ki je kakor užalil Uroša Hakla, si lahko preberete tukaj.

				Katja Šeruga in Uroš Hakl			Katja Šeruga in Uroš Hakl

Proces pred ljubljanskim okrožnim sodiščem se je sicer končal že po eni sami obravnavi, tako rekoč ekspresno, saj se okrožna sodnica Maja Povhe niti ni spustila v vsebinsko presojo zadeve, ampak je sodbo zavrnila iz procesnih razlogov, ker je bila vložena na okrajno, ne pa na okrožno sodišče, torej na stvarno nepristojno sodišče, in potem je bila celo še – prepozna. Hakl mora zdaj Požarju povrniti tudi vse sodne, odvetniške in druge stroške, povezane s postopkom.

Zanimivo pa je vsaj še dvoje.

Prvič, Haklova odvetnica je (bila) Bojana Pretnar Todorović, žena Saša Todorovića, manjšinskega lastnika Večera in nekdanjega kandidata Virantove Državljanske liste za poslanca državnega zbora, ki je hkrati tudi odvetnica časopisne hiše Večer. Toda kljub temu da dotična ljubljanska odvetnica dela za medijsko hišo, očitno ne ve, katera sodišča, okrajna ali okrožna, so pristojna za medijske tožbe, kar je pravzaprav ena velika blamaža za Hakla, Večer in predvsem zanjo. Bilo je tudi precej bizarno in po svoje smešno, ko je taista odvetnica med obrazložitvijo tožbe zatrjevala, da se je moral Hakl zaradi spornega članka zagovarjati pri svojih poslovnih partnerjih, pri čemer je Haklov edini poslovni partner njen mož Sašo Todorović. In drugič, Uroš Hakl, ki je na začetek sojenja prišel narejeno samozavestno, med sojenjem pa celo dobil glasno opozorilo sodnice, naj preneha klepetati, je sodišče potem zapustil vidno slabe volje. Čeprav bo – predvidevamo, poznavajoč Uroša Hakla – vse stroške tega postopka tako ali drugače prevalil na časopisno hišo Večer …

Ko sodnik Radonjić napiše, filozof Vezjak obmolkne. Stanje šoka ali pač samo dopust?!

(Nedelja, 10. novembra) Po tistem famoznem tekstu, ki ga je trenutno najbolj znani slovenski sodnik Zvjezdan Radonjić napisal o mariborskem filozofu ter medijskem in političnem analitiku Borisu Vezjaku ("O bednem filozofu: Ali je Boris Vezjak retardiran? Ali ima IQ višji od številke čevljev?" - vir), je Vezjak "ostao bez teksta". Ampak res, dobesedno, kar pa se za filozofa oziroma analitika, četudi zgolj lokalnega, skorajda ne spodobi oziroma mu ne pritiče. Radonjić je svoj komentar na Vezjakovo analizo njegove, torej Radonjićeve sodbe v primeru Novič, objavil 25. oktobra, in od takrat dalje Vezjak na svojem blogu In medias res ni objavil niti besedice več. Vezjakov zadnji članek, če nismo česa spregledali, je bil tako objavljen 23. oktobra.

				Boris Vezjak			Boris Vezjak

No, zakaj je Vezjak ostal brez teksta, še ni znano in lahko samo ugibamo. Je pa možno vse. Od tega, da je mariborski filozof in analitik padel v posebno stanje šoka, do tega, da je zgolj na (zasluženem) dopustu?!

Večer ima poslovne težave tudi zaradi Svetlane Slapšak. Njenih članki sprožili množične odpovedi naročnin.

(Petek, 8. novembra) Vodstvo usihajočega mariborskega časopisa Večer, ki ga sicer prevzema ljubljanski Dnevnik (več o tem poročamo jutri), se sooča z novo poslovno težavo. Po naših zanesljivih informacijah - tudi iz Večera - namreč zadnji članki Svetlane Slapšak sprožajo množične odpovedi že tako ali tako močno upadajočih naročnin na Večer.

				Svetlana Slapšak			Svetlana Slapšak

Znana beograjska intelektualka, ki živi v Ljubljani (vir), za Večer piše kolumne, ki so praviloma nabite s čisto navadno ceneno in agresivno politično propagando in še precejšnjo dozo sovraštva do drugače mislečih, posamezni novinarji Večera pa jih celo ponosno promovirajo po družabnih omrežjih.

Brglez razkriva edino svojo skrivnost bruseljskih hodnikov: kandidaturo za predsednika države - po Pahorju

(Torek, 5. novembra) Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora, ko je bil še član SMC, danes pa evropski poslanec SD, vabi na pogovor pred sobotnim programskim kongresom Socialnih demokratov v Velenju (9. novembra), kjer naj bi on in njegova kolegica Tanja Fajon "razkrila tudi kakšno skrivnost bruseljskih hodnikov":

Vir: twitter Vir: twitter

Toda naši viri iz stranke SD ugotavljajo naslednje: edina prava bruseljska skrivnost strahovito ambicioznega Milana Brgleza je njegova želja postati predsednik države, leta 2022, po Borutu Pahorju, in sobotni kongres SD naj bi bil tudi začetek njegove neuradne volilne kampanje za novega šefa države ...

Cubo, Jure Janković, njegov najnovejši mercedes in Aleksander Čeferin

(Nedelja, 3. november)  Bilo je prejšnjo soboto zvečer, 27. oktobra. Ljubljana se je čez dan sončila v čudovitem jesenskem poletju, pozitivno vzdušje prestolnice pa je narekoval tradicionalni ljubljanski maraton. Toda zvečer se je v znani restravraciji Cubo na Šmartinski cesti zbrala neka povsem druga druščina, zaokrožena družba družine Janković, kjer sta kraljevala županov mlajši sin Jure in županova žena Mija, kdaj se je družbi v posebnem delu restavracije, resda blizu toaletnih prostorov, pridružil Zoran Janković, žal ni znano. So pa prisotni opazili tudi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki pa je Cubo zapustil okoli pol enajstih zvečer. Nekateri gostje restavracije so se takrat tudi začudeno spraševali, ali je Čeferinu to - no to, zasebno sobotno druženje z Jankovići - res nujno potrebno ...?! Jure Janković, ki je sicer v osebnem stečaju, Fursu po javno dostopnih podatkih dolguje več sto tisoč evrov, je pa pred Cubom parkiral svojega najnovejšega mercedesa, model GLE.

				Najnovejši mercedes Jureta Jankovića, parkiran pred restavracijo Cubo.<br>			Najnovejši mercedes Jureta Jankovića, parkiran pred restavracijo Cubo.

Restravracija Cubo d.o.o. sicer sodi v orbito družine Janković, preko fomalnega lastništva širši javnosti neznane Martine Pestotnik ...

... zaposlene v podjetju DemaPlus, krovni družbi Jankovićevega hišnega gradbinca Denisa Pereta (vir). Še nekaj let nazaj se je Boštjan Trstenjak, ustanovitelj restavracije Cubo, javno hvalil, kako je on duhovni vodja in lastnik restvracije Cubo (tukaj), danes pa je nemalo poznavalcev poslovno-političnih ozadij prepričanih, da so pravi lastniki restavracije Cubo prav - Jankovići.

In to je konec osme (zadnje) izgubljene tožbe razvpitega para Senica-Kresal proti ustanovitelju spletnega portala Požareport ...

(Sreda, 30. oktober) Sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani, zadeva II K 53645, 14. oktober: odvetnik Miro Senica mora ustanovitelju tega portala poravnati sodne in druge stroške (499 evrov) zaradi izgubljene (oziroma umika) kazenske tožbe iz leta 2013.

In to je hkrati tudi formalni konec osme (zadnje) izgubljene tožbe razvpitega para Senica-Kresal proti Bojanu Požarju.

NADALJEVANJE ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miha Skumarc
3
pred 4 dnevi
Bravo Požar, z bitko za bitko do zmage nad bedaki.
#18
Hugo Flander
2
Nov 10, 2019
A res? @Miha#16? Če izvzamem zdolgočasenega Požarja, potem je zadnji članek o Radonjiću brati v spletnem mediju Časnik, ki ima nadvse velik doseg... 29. oktobra letos.
#17
Miha Skumarc
8
Nov 10, 2019
Ni kaj, Zvjezdan Radonjić je Vezjaka "kastriral", sedaj pa zdravi svoje rane. Je pač zaletav...
#16
Hugo Flander
1
Nov 10, 2019
Hja, Požar. Ogledal sem si arhiv objav Borisa Vezjaka na #In media res#, po mesecih in letih. Recimo, v volilnem letu 2008 jih je objavil le 31. V celem letu! In to samo po eno, meseca oktobra in decembra. Izstopata pa meseca marec in april 2011 s 53. in april z 69!! objavami. No, leta 2011 se objave nanašajo predvsem na stranpota rabot bližajočemu mega projektu EPK v Mariboru. Danes smo priča, kako klavrn izplen za mesto Maribor je projekt pustil. Obetal je Center Maks, novo UGM in tudi novo Mariborsko knjižnico, dobil pa Lutkovno gledališče. Kakorkoli. Vezjak je lansko leto bil v podobni situaciji ob diskreditacijah s strani Boštjana M.Zupančiča. Isti mu je očital celo obsedenost. Je pa v zagovor napisal odstavek, ki še kako drži:
# Na svoji strani že desetletje in več spremljam medijsko patologijo domačega prostora: na njej je okoli 1400 zapisov. Ne, gospod res ni tako pomemben, da bi se ukvarjal le z njim. Za razliko od njega mi mediji ne odmerjajo prostora in ne morem računati, da me bodo branili, tako kot njega. Že avgusta lani sem odgovoril na evidentno bizarne obtožbe na moj račun v besedilu z naslovom BMZ in njegovi ekscesi: o naši neobčutljivosti za razprave »ad feminam« in nato 30. avgusta na svojem Facebook profilu objavil še demanti ad hoc napadov name:#

Predvsem za Vezjaka drži:

Za razliko od njega mi mediji ne odmerjajo prostora in ne morem računati, da me bodo branili, tako kot njega.
https://vezjak.com/2018/03/18/bmz-in-njegovi-medijski-morilci-o-skoraj-odvecnem-demantiju/

BMZ in njegovi medijski morilci: o skoraj odvečnem demantiju | ::: IN MEDIA RES :::

Deplasiranih izjav, kot je spodnja, se v normalnih razmerah ne bi splačalo demantirati; sapienti sat ali pametnemu bi po
#15
Miha Skumarc
0
Nov 08, 2019
"Le čevlje sodi naj Kopitar"
#14
Istok Potočnik
2
Nov 08, 2019
Ne bi rekel, da glih propadajo. Sploh pa je napačna ocena okoli predznaka.
Ampak Miha, tu prisotni agitatorji radi navajate južnjaške pregovore. Kar je sicer precej zmešano. Bom pa še jaz enega.
Miha, od tebe se i očekuje da si budalo. Ali ipak nemoj da preteruješ.
To bi ti sicer morali povedati žlahtni desničarji, ki jim iz dneva v dan delaš škodo.
Mnogi desničarji so pametni ljudje in mnogi desničarji so budale in mnogi levičarji so pametni ljudje in mnogi levičarji so budale.
#13
Miha Skumarc
5
Nov 08, 2019
Ne le Večer, propadajo tudi Delo, pa Dnevnik, Mladina.
Vsi zaradi rdečega predznaka, ki se ga nočejo odreči.
#12
ivan maček
13
Nov 05, 2019
Pa kaj se teh slinavcev, klovnov, šamanov, udbomafijcev ne bomo nikakor rešili!???
Ko Človek misli da se globlje ne da, evo ti "kinder-supreso". Tokrat bom tudi sam šel na volitve, v drugi krog in volil samega hudiča, samo ne Udbo-komuno-gamadi.
#11
Zim Zelen
3
Nov 03, 2019
#9
Zato, da se lahko manipulira o lastništvu :-)
To je lahko tudi mercedes Požarja :-o
#10
ivan maček
19
Nov 03, 2019
Imam samo eno vprašanje. Zakaj je tablica tega srbskega lopovskega pankrta zatemnjena!!??????
Je bil že javno objavljen naslov te cigansko srbske gamadi, tako da se ne morejo skriti pred tistimi ki se bo jim "sfukalo" in komu od te gamadi sodil na ulici.
#9
Zim Zelen
3
Nov 03, 2019
#6 - Njim znan pregovor "znanje imanje" (kdor zna ta ima) niti ni tako slab ko gre za osebne koristi!
#8
Sandi Andolšek
15
Nov 03, 2019
Država že od osamosvojitve naprej boleha od bakterije, ki jo žre pri živem telesu. Pokradena, skorumpirana, delujoča samo na tistih področjih, ki pomenijo njen obstoj . S svojimi (ne)dejanji dajejo lep vzor navadnemu zemljanu, da se poštenost ne izplača, ter da moraš krasti na veliko, drugače se lahko zgodi, da te spravijo za zapahe. Totalen razpad sistema, ki ga reši samo ulica. Očitno so to spoznali v drugih državah, kjer se ulica že dogaja. Vprašanje časa, kdaj pri nas.
#7
EluD Koti
3
Nov 03, 2019
@Zim Zelen.... glej, če bi bil registriran na Jurčka oz. katerega od Jankovićev bi bila velika neumnost a ne⁉
#6
Zim Zelen
2
Nov 03, 2019
#4 - Opazil na FB (slovenec sem) kopirano po "pozareportu".
Je pa kost za vse nadaljnje glodanje v medijih, če bodo zagrabili seveda. Požar je v tem kar uspešen.

"7dni v tednu" je tudi povzel
#5
Janez Mihevc
13
Nov 03, 2019
@zimzelen, katere medije? Si še kje drugje videl razen na pozareportu?
#4
Zim Zelen
1
Nov 03, 2019
Mogoče, da je mercedes le vaba za medije, vržena kost za glodanje :-) Ali ste preverili lastništvo :-o
#3
borut rojc
29
Nov 03, 2019
So bili tam, v restavraciji , tudi nekdanji vrhovni sodnik, Masleša, bivši predsednik davčne uprave, Simič, morda aktualni predesednik vlade, Šarec? Tragika Slovenije se kaže v zlizanosti državnih institucij z mafijo, katero družina Jankovič vsekakor pooseblja. Primerjava s Corleoni iz trilogije Boter je povsem na mestu. Žrtve, ki jih oboji puščajo za sabo so približno enake, razlika se kaže v tem, da je Vito imel enega zaostalega naslednika, medtem, ko ima Zoran retardirana oba...Jankoviči v tem kontekstu zgodbe niso pomembni pač pa jebivetri tipa Aleksander Čeferin. Njegovo pravno znanje se omejuje na tisto zastopanje zaostalega Jurčka pred parlamentarno komisijo v stilu ; odgovor je enak prejšnjemu. Približno toliko kot o pravu ve tudi o nogometu. V UEFI, kjer so pošteno zabredli s korupcijskimi škandali, so pač potrebovali eksota, za katerim se skrivajo. Sam Čeferin pač ravno toliko odloča o usodi evropskega nogometa kot jaz. Bistveno, da se zadeve, sploh pa denar, še naprej obračajo... Groteskno je predvsem to, da predsednik krovne evropske nogometne organizacije, sedi na večerji z gangsterjem, ki je s kriminalom preprečil, da bi Slovenija dobila nacionalni stadion. To je sicer še najmanjša škoda glede na žrtve, ki jih je mafijska država ob tem sproducirala, da je gangster denar plasiral na Ciper in , da se mu telebana vozita z najprestižnejšimi znamkami avtomobilov...Obstajalo je prepričanje, da je stari Čeferin slavo pridobil s pravnim znanjem. Šlo je zgolj za povezavo s sodišči in mafijo. Mafija je ustvarila Čeferine, zato se ti še vedno hvaležno odzovejo na takšna povabila kot je bil ta družine Jankovič. Tudi oni imajo nekoga, ki misli počasneje. Bojda je zdaj ustavni sodnik. Za vsakega se najde služba, a ne?
#2
Janez Mihevc
26
Nov 03, 2019
Postavlja se vprašanje, kaj dela stečajni upravitelj? In kje je tu sedaj pravna država? Slovensko sodstvo je rdeča mafija, to lahko vidimo znova in znova, dan za dnem.
#1
7 DNI V TEDNU
7 DNI V TEDNU je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-11-03 07:37:46 (Nov 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
<