Čisti triler: Kdo laže, krade, ponareja in goljufa? Pivčeva obtožuje Pergerjevo, da ji je "podtaknila", a denar je vzela!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-29 ob 06:42:47

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

Po objavi včerajšnjega članka v aferi SRIPT se je pokazalo, da gre pri tem projektu za čisti triler, seveda na račun denarja davkoplačevalcev, toda maske že padajo. Zdaj je namreč jasno vsaj dvoje:

1 Da so poročila o delu aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandre Pivec v projektu SRIPT, oddana na sedež Turistično-gostinske zbornice Slovenije, (vsaj delno) ponarejena, da je očitno res šlo za krajo intelektualne lastnine in goljufijo ...

2 ... In da je Pivčeva denar - iz proračunskih virov - pokasirala (36 tisoč evrov bruto)!

Med drugim se je po objavi našega članka posredno takoj oglasila Ljubica Knežević Cvelbar, ena od udeleženk projekta, sicer profesorica na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Iz fakultete so nam namreč sporočili, da so pri pregledu objavljene dokumentacije ugotovili, da je "metodologijo za ugotavljanje raziskav in razvoja v turističnih podjetjih pripravila njihova sodelavka prof. dr. Ljubica Knežević Cvelbar, skupaj z doc. dr. Emilom Juvanom". Na Ekonomski fakulteti tudi poudarjajo, da je "za opravljeno delo prof. dr. Knežević Cvelbar naročniku izročila vsa potrebna dokazila".

OBUPANA PIVČEVA PANIČNO: PODTAKNILI SO MI!

TODA SVOJE DOKUMENTACIJE NOČE IN NOČE POKAZATI.

Odzvala se je tudi ministrica Aleksandra Pivec, ki naj bi zadnje dni padla v totalno paniko, bila naj bi obupana, vendar, zanimivo, prek ministrstva, v tretji osebi ednine(?!), čeprav naj ministrstvo z njenimi zasebnimi poslovni projekti, kjer postransko služi denar, ne bi imelo nič skupnega. Še natančneje, pošiljanje zasebnih odzivov ministrice prek tiskovne službe MKPG dejansko spet pomeni zlorabo položaja. Toda pozor, Aleksandra Pivec zdaj, po dokumentiranem razkritju te afere, gladko obtožuje Klavdijo Perger (prej Markež - nekajdnevno šolsko ministrico Cerarjeve vlade, ki je, spomnimo, padla zaradi preplonkanega magisterija), danes pa direktorico TGZS, da ji je nekatere dokumente, ki so sestavni del poročila o delu, ona, Pergerjeva, podtaknila, ona sama - Pivčeva - pa da ni nič kriva.

Njen odziv objavljamo v celoti, nelektorirano:

"Ministrica dr. Aleksandra Pivec je pri projektu SRIPT, ki ga omenjate v članku, sodelovala v obdobju 2017 – 2018. Z avtorskimi pogodbami jo je naročnik (TGZS) zaprosil za posredovanje strokovnih znanj in izkušenj na področju mednarodnih povezovanj, sodelovanja pri oblikovanju vsebin za projekte in svetovanja pri prilagajanju vsebin na različne EU in nacionalne razpise. Njeno svetovanje je zajemalo vsebine na področju poznavanja projektnih okolij na nacionalni in mednarodni ravni, nacionalnih in EU programov za financiranje znanstveno raziskovalnih in razvojnih projektov. Strokovne podlage in gradiva je za svoje delo pripravljala sama in z njimi seznanjala koordinatorja in konzorcij. V tej zvezi je izobraževala in prenašala znanja na koordinacijo SRIP. Pri pripravi in pregledih pripravljenih dokumentov TGZS, ki se nanašajo na RR in vsebine mednarodnih povezav in projektov, je odigrala ključno vlogo s svetovanjem in oblikovanjem vsebin, ne samo za koordinatorko, ampak tudi za celovito povezovanje partnerskih mrež in povezovanje vsebin vključenih partnerjev. Zato je izvedla sestanke s potencialnimi in tudi kasneje vključenimi partnerji. Vse povezave v mrežo partnerstev, sodelovanje pri snovanju projektnih idej, kakor tudi strokovne podlage za novo razvojno povezovanje in oblikovanje velikega strateškega mednarodnega projekta, so nastale iz aktivnosti operacije SRIPT, kot delo in sodelovanje dr. Pivčeve. Večina vseh temeljnih dokumentov na projektu je nastala v soavtorstvu vseh sodelavcev na projektu. Soavtorstvo se nanaša na osnovno zasnovanje – pisanje dokumentov, intelektualne razprave, korekture, recenzije, vsebinske dopolnitve, vse v zasledovanju cilja, da se oblikuje najboljša vsebina.

S TGZS je dr. Pivčeva podpisala tudi pogodbe in svoje delo opravila korektno in v skladu z dogovorom z naročnikom in s pravili. Predhodno, niti v času izvajanja aktivnosti, avtorica ni bila naprošena, da se podrobno zapisuje vsaka aktivnost in meri čas vsake posamezne aktivnosti, ampak je podala svojo oceno o številu opravljenih ur in seveda učinke, o katerih je presojal naročnik ter jih potrdil s potrditvijo poročila in iz plačilom. Doseganje zastavljenih ciljev in rezultatov projekta SRIPT je v neodvisni evalvaciji vrednotila tudi komisija. Vmesna evalvacija projekta je tudi javno dostopna. Sodelovanje na projektu je dr. Pivčeva prekinila takoj ob nastopu ministrske funkcije in sicer 13.9.2018. Za svoje delo po pogodbi je prejela plačilo v višini dobrih 35 tisoč evrov BRUTO (neto skoraj polovico manj). Namigovanja o drugem delu plačila so neresnična, saj kot omenjeno, v projektu že več kot leto dni ne sodeluje več. Zadnje nakazilo za delo po pogodbi, z veljavnostjo do 13.9.2018 je bilo izvedeno 19.10.2018 in pri naročniku knjiženo 31.10.2018. To dokazuje tudi evidenca izplačil TGZS."

Toda pri tem je precej pomenljivo naslednje:

- Ministrstvo pod vodstvom Aleksandre Pivec direktorico TGZS Klavdijo Perger v uradnem odzivu dosledno napačno poimenujejo "Pergar" namesto pravilno Perger, čeprav obe, Pivčeva in Pergerjeva, prihajata s Ptuja in se poznata že vrsto let.

- V našem članku smo objavili tudi del poročila Aleksandre Pivec, eksplicitno podpisanega z njene strani, drugi udeleženci projekta SRIPT pa zatrjujejo, da ni opravila vsega dela, ki ga navaja v svojem podpisanem poročilu, ampak so ga opravili drugi udeleženci projekta SRIPT (faksimile spodaj):

- Kljub večkratnim pozivom, tudi javnemu, nam Pivčeva svoje dokumentacije v projektu SRIPT, da bi lahko primerjali, noče in noče pokazati. No, s tem se bosta kmalu ukvarjala policija in državno tožilstvo.

- Ministrica je denar kljub spornemu poročilo o njenem delu, ne glede na to, kdo naj bi ga (po)naredil, in kljub očitnim goljufijam mirno pokasirala.

- Po naših zanesljivih informacijah naj bi na Turistični fakulteti v Brežicah - zaradi neposredne vpletenosti v afero SRIPT - začenjali postopek za razrešitev dekana Boštjana Brumna.

MOLK PRI ŠARCU, MOLK PRI POČIVALŠKU

- V molk pa so se zavili v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, kjer še vedno niso odgovorili na vprašanja, povezana z ministrico Aleksandro Pivec, ki smo jih predsedniku vlade pisno posredovali že 24. oktobra:

In prav tako - po novem - še vedno molčijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pod čigar resor sodita TGZS in projekt SRIPT, čeprav smo jim dodatna vprašanja postavili prav na podlagi njihovega prvega odgovora:

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

- Klavdijo Perger, direktorico TGZS, ki po naših informacijah tudi noče "sporazumno" odstopiti, pa naj bi prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS razrešili iz krivdnih razlogov.

MALCE ČUDNO JE: SAMO 4 DNI RAZISKOVALNEGA DELA?!

Dušan Olaj, znani in uspešni ljubljanski poslovnež (Duol, d. o. o.) ter nesojeni poslanec in celo kandidat za gospodarskega ministra na listi Socialnih demokratov, je ob izbruhu te afere na twitterju opozoril na še eno zelo pomenljivo podrobnost: Aleksandra Pivec in Klavdija Perger sta pogodbo podpisali 16. januarja 2018 in, glej ga, zlomka, samo štiri tri dni kasneje, 20. januarja, je Pivčeva na TGZS že oddala poročilo o svojem delu ...?!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Oct 31, 2019
*Miha. Pri tem koritu nihče ne manjka, ki je ljubljen od ljudstva. :-o
#19
Miha Skumarc
0
Oct 30, 2019
Zim, očitno tisti pri koritu.
#18
Zim Zelen
2
Oct 30, 2019
Bog pomagaj!
Ali res vsi plonkajo goljufajo in kradejo?
Nič čudno, da nas že prehitevajo po levi in desni.
Ali sploh rabimo volitve ko pa je vse povezano in skorumpirano :-o
#17
arbajter arbajter
2
Oct 30, 2019
Miha, kaj piješ? +1
#16
Miha Skumarc
3
Oct 30, 2019
Veš, Arbajter, je pa prijeten občutek, da bo PET dni mir, ne bo svežih političnih neumnosti...ali pa?
#15
arbajter arbajter
2
Oct 30, 2019
Prav gotovo. Po praznikih boš moral ponovno (kot jaz in premnogi) na "tlako" iz katere se ta lopovska združba napaja. Ja, saj vem, da si se samo za=baval.
#14
Miha Skumarc
0
Oct 30, 2019
Po praznikih bo vse drugače...
#13
ivan maček
12
Oct 29, 2019
Boli! A res boli!
Upam da vam bo Bojan jutri nasul nove soli na "rane", gamad komunjarska lopovska!
#12
ivan maček
18
Oct 29, 2019
Zdaj tisti ki sledijo manjšim portalom, sledijo dogajanju. Seveda pa Požareportu sledi precej več bralcem, bom posredoval zanimiv komentar tega komentatorja, res se je potrudil.

B1G50N / 29. 10. 2019 08:29:35
Protežirani cesar malega podmuklega Milana in priletnega kamniškega stokovnjaka za javno mnenje je nag.

To je pokazal tudi vikend (kar se ve že leta in leta) paket njegovega "gobcanja na tvju". Žal kaj drugega kot "gobcanje" za tega gasilca niti ne morem reči:
- kakor odpre svoja usta z bedarijami žali povprečno inteligentno osebo, saj hoče dajati vtis, da o nečem nekaj ve, pa dejansko nič ne ve;
- poleg tega je nenormalno ciničen in žaljiv.

Arhitekti Drekačevega vzpona imajo na vesti eno leto nazadovanja države - niti ene reforme, niti ene ideje, samo velik nič - res imamo srečo, da o nas odločajo (zlasti monetarno) izven Ljubljane.

Ob letu nazadovanja je jasno, kakšni kalibri so šli v španovijo s tem briljantina-bleferjem: sami bedaki. Kakšen prodanec moraš biti, da se včlaniš v nekaj, kar nosi ime Seznam Marjana Šarca??? Če bi kdo kaj dal nase, se še v Gasilsko društvo Marjan Šarec ne bi včlanil. Enostavno tip ni sposoben še vizije gasilskega društva napisati. Zakaj tako pišem o Šarcu? Ja, poglejte kobis - pa boste videli njegov domet. Nikjer nič objavljenega - nobene misli, nobega teksta ni. Nikjer nič, kar bi govorilo o njemu, razen diploma pri skoraj tridesetih letih, kar hitrejši opravijo pet let prej.
Obstajajo pa govori tega umetnika - Serpentina. To je miselni domet tega šaljivca. To so edine dostopne informacije o tem geniju. Vici o ženskah. Ostalega pa ni. Če torej nekaj zgleda kot mačka, se obnaša kot mačka, je kosmato in ima štiri noge. Potem najbrž je mačka, ne pa material za predsednika vlade. Zamislite si, koliko skrbni župani naredijo za milijonček evrov - šmarski mare še temeljnega kamna za oš ne. To je dokumentirano.

Arhitekt javnega mnenja iz Kamnika in kompanija iz Ljubljane pa imajo na vesti ravno to laž, da je Naš Marjan material za državnika. Konec koncev rezultati govorijo, da je zgolj prepotentnež, vaški frajer za zabavo zapitih gasilskih množic na veselicah. Žal je slovenska kultura veseljačenja in POBEBAVLJANJA z modrijani in veselicami terjala svoj davek tudi s tem bedakom na mestu predsednika vlade. Še en spregledan moment. To je kot klasično pogojevanje pri psihologiji. Imamo družinski program pobebavljanja, frajtonerco, modrijane in druge zlizance ob najbolj gledanih terminih in Šarca-Serpentinška v družbi blondink in gagaHribarja. Pa se potem ustvarja odziv, da je to najbolj normalno slovensko okolje. Ne, to ni kultura vseh, gaga-ji, veselice in veseljačenje je mogoče kultura za Milana in zgodovinarja Božeka, ki se jima v megleni ljubljani milo stori ob misli na rodno prekmursko ravnico ali alpsko dolino.

Jah, koliko je normalno domačijsko veseljačenje nam je pokazal (po novem še avantgardni) Šarec-Serpentinšek. Novi vzorci, mi smo nova generacija... Ja to ste VI, ne pa MI. Gasilske fore, veselice, preživete partijske veselice (proslave NOB) in zlizani "hočemo biti" politiki, ki se limajo na ime Marjan Šarec Lista - to je vsa vaša avantgardnost.

Enega resnega preboja v miselnosti in ciljih kateregakoli področja v tej državi nisi izpeljal v enem letu! Zato Serpentinšek - spokaj. Notranja politika nazadovala, zunanja politika nazadovala (še bolj). Degradacija vsega, kar se je Serpentinšek lotil. Pa tisto sramotno romanje z Ljubljankovičem v Moskvo - da ne govorimo o zunanjempolitičnem fiasku predsednika vlade v ZDA. MEDTEM KO SE NAŠ SOSED VIKTOR IZ SEVNICE DNEVNO FURA Z AIRFORCE ONE. Serpentinšek, zafural si zgodovinsko priliko slovenije, da narediš kakšen prebij. Ni se ti problem družiti in pajdašiti z največjimi paraziti te države in z njimi podmuklo podpisovati škodljive pogodbe v rusiji...


Zato 46 bedakov v parlamentu - zbudite se idioti in temu samovšečnemu "govorcu gasilskih prilik o pustnih krofih" odvzemite mandat. Odvzemite mu drage nemške limuzine, saj si jih ne zasluži. Menim tudi, da bo samovšečneža še najbolj bolelo, da se ne bo vozil v teh limuzinah in se šel protokola. Ker ta tišler vidi le versači olupek - GLOBLJIH VZVODOV NAMREČ NE ŠTEKE.
Naj bo kvečjemu poslanec. NA VAS JE - KRUHOBORSKE OVCE - JERCE (46) V PARLAMENTU.
#11
Igor Hauptman
13
Oct 29, 2019
Dejanski problem ukradene države daleč presega raziskovalno razvojne podvige različnih pijavk za katere ni nikoli dovolj in katerih nikoli ne zmanjka. To se več kot nazorno kaže v nedavno razkritem primeru, ko si je vladajoča koalicija, verjetno v sodelovanju s predhodno ( v novi koaliciji je itak 2/3 prejšnje), pripravila izdaten, kar 73 mio EUR težak proračun za izvajalce raznih aktivnosti, ki naj bi reševale dolgotrajno oskrbo starejših. V tv oddaji je na vprašanja voditeljice, kam so šla do tega trenutka porabljena sredstva iz tega naslova in, ali bo glede na kritično pomanjkanje domov za starejše šel kakšen euro tudi za gradnjo novih kapacitet, neki od ne vem kje privlečeni državni sekretar zjeclal, da sredstva niso bila predvidena za institucionalno oskrbo, nekaj je res že bilo porabljeno, niti besede pa o tem za kaj. Za razne Pivčeve, Pergerjeve, Brumne in še stotere drugih po strankarski pripadnosti izbrane ter poklicane, le za davkoplačevalce, ki to plačujejo zagotovo ne. Kaj to pomeni za prihodnje generacije, ki jih čaka vegetiranje in hiranje na obroke v starosti, se tem izbrancem sladko jebe. Projekt 73 mio eur je zaradi zadrege sedanje oblasti ob razkritju nameravane barabije začasno zaustavljen, garantirano pa tisti, ki jim je bil denar namenjen ne bodo ostali brez.
#10
borut rojc
21
Oct 29, 2019
Tisti, ki je ukradel sendvič, ga je z lahkoto vrnil. Težava je s temi, ki si protipravno delijo eurske zneske. Takšni bi ubijali, če bi jim nekdo tisto, kar so si že pripisali na račun, hotel odvzeti. Zato imamo nastavljeno in ne izvoljene vlade. Predsednik le-te, se posledično temu vede kot samodržec, sončni kralj, nad katerim je le modrina neba. In Murgle...V tem kontekstu ni pomembna ministrica s kilogramom ličil na razbrazdanem obrazu, ki krade, niti priležnica predsednika vlade, še manj tisti, ki jih je Šarec zamenjal. Mene osebno, ki v življenju plačujem prispevke, tudi za pravno varnost, najbolj moti spoznanje, v bistvu šokira, da te država, preko pooblaščenih institucij, lahko okrade kot skupina nepridipravov na cesti. Soočam se s tem, da se privilegirancem režima gladko jebe za neke presoje ustavnega ali revizije vrhovnega sodišča oziroma stališča sodnih izvedencev. Kaj recimo človeku potem preostane, ko pride pred zid, ko vidi, da živi v državi, kjer bi zadeve hitreje rešil z grožnjami in likvidacijami kot pravnimi sredstvi? Vsi mi,okradeni in od režima ogoljufani, bi lahko sestavili sezname za fentanje in bi za nas tožilka Žgajnarjeva zato predlagala praktično dosmrtni zapor, čeprav je to fikcija v glavah privilegirancev režima, ki imajo bolj krvave roke od sleherne žrtve iz katere hočejo narediti rablja. Sprašujem se le, kako bolna duša mora biti teh ljudi, da to počnejo. Kako lahko živijo in mirno spijo? To niso ljudje.
#9
Janez Mihevc
8
Oct 29, 2019
Ime in priimek piarovke objavi in kakšno sliko nalimaj. Naj se vidijo!
#8
Tine Marinček
14
Oct 29, 2019
Na področju kraje intelektualne lastnine ima ministrica za kmetijstvo vzor in konkurenco v lastnem kabinetu. Kot slišim, je v primerjavi s svojo piarovko prava amaterka.
#7
ivan maček
15
Oct 29, 2019
Kot kaže, boš Bojan pred polovico mandata res zamenjal sam pol vladno-štabnih, ha, ha, .. noro.
… "serpentinar pa nič", …. saj menjal bi on še, le rezervna klop je "prekratka", … zmanjkuje "bademajstrov, štabnih floder, kar neki dohtarjev in magistrov, hausmaistrov, kelnerov in še bi se našlo kakšne golazni".

( se opravičujem osebam, ki pošteno zastopajo zgoraj naštete poklice in nazive)
#6
Janez Mihevc
22
Oct 29, 2019
Ma prodala bi ona svojega dedka osebno, samo da je dovolj eurov. Potem bi pa rekla, da so ji podtaknili. Kaj je zdaj s Šarcem. Čistun je na začetku mandata odstavljal ljudi za sendvič, zdaj pa .... kaj?
#5
arbajter arbajter
16
Oct 29, 2019
In dedek se trikrat obrne v grobu...
#4
Miha Skumarc
15
Oct 29, 2019
Zelo jasno mi je, jasno, da kradejo kot srake
Ne morem pa verjeti , da se ministrica dela devico, laže vsem in sebi, se sklicuje na poštenje svojega dedka.
Takole mi je napisala: "hvala, da ste se oglasili. Rada imam kriticne ljudi, ki znajo jasno povedati, kar mislijo. Me zelo veseli, da ste spoznali mojega dedka. Moj veliki ucitelj je bil in je moj vzor, postenosti, ljubexni do dela in vztrajnosti v boju za pravicno in pravilno! Vse dobro vam zelim, Aleksandra"
#3
Igor Hauptman
22
Oct 29, 2019
Miha, tvoja nejevera je verjetno le metaforični izraz. V resnici pa verjameš, celo veš, da je tako.Težava je v tem, kako so ti ljudje prišli v politiko. Pa tudi Dušan Olaj se neupravičeno čudi glede tega, kako hitro je mogoče opraviti tako obsežno raziskovalno delo. Vsa skrivnost tiči v tem, da so bila ta silna raziskovanja opravljena že dosti pred podpisom pogodbe in so tako pripravljena le še čakala na ustreznega naročnika, ki se tako ali drugače vedno pojavi.
#2
Miha Skumarc
15
Oct 29, 2019
Ne morem verjeti, da so naši politiki tako požrtni, da so pripravljeni lagati goljufati...
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-29 06:42:47 (Oct 29, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)