Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-28 ob 07:43:13

Ko smo prejšnjo sredo objavili nenormalno visoke postranske zaslužke Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo (DeSUS), znotraj projekta SRIPT na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), in to iz proračunskih sredstev (vir), smo lahko samo slutili, za kako velike, srhljive in celo kriminalne stvari gre v ozadju te zgodbe. Uradni dokumenti, ki smo jih pridobili kmalu po tem, pa razkrivajo in dokazujejo, da gre za popolno zlorabo projekta SRIPT in celo za ponarejanje listin, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, kar pomeni, da gre za primer, ki ga bosta morala prevzeti policija in državno tožilstvo. Poleg tega se že vrstijo posamezni odstopi in danes naj bi dokončno "padla" tudi Klavdija Perger, širši javnosti bolj znana kot nekdanja šolska ministrica Cerarjeve vlade - Klavdija Markež, saj naj bi jo razrešili še kot direktorico TGZS. Zelo verjetno lahko pričakujemo tudi skorajšnji odstop oziroma zamenjavo ministrice Pivčeve, toda posledice teh zlorab so lahko še bistveno hujše; po naših informacijah z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je po novem sicer zavilo v molk, lahko celo pričakujemo, da bo Slovenija zaradi tega ostala brez evropskih kohezijskih sredstev na področju turizma. Neverjetno. Poglejmo podrobnosti:

- Ministrica Šarčeve vlade Aleksandra Pivec je na projektu SRIPT, ki ga je opravljala ob delu državne sekretarke na uradu za Slovence po svetu in zamejstvu, doslej prejela okoli 36 tisoč evrov honorarja. Predvidoma naj bi sicer dobila 70 tisoč evrov, toda gospodarsko ministrstvo je - junija letos - vsa plačila začasno zaustavilo, ker so, kot navajajo, "zaznali določene nepravilnosti". Zadnjo tranšo plačila je Pivčeva prejela novembra 2018, ko je že bila ministrica Šarčeve vlade.

- Dokumenti, ki smo jih pridobili, pa nesporno dokazujejo naše sume, objavljene že minulo sredo, da Pivčeva svojega dela dejansko sploh ni opravila, vsaj v celoti ne, in da si je  - ob pisanju poročila in obračunavanju honorarjev - nesramno prisvojila tuje delo oziroma opravljeno delo drugih sodelavcev na projektu. Pri tem pa je - očitno - šlo za ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, s čimer se bosta zdaj morala ukvarjati policija in državno tožilstvo. Po naših zanesljivih informacijah bo namreč tudi vodstvo TGZS vso dokumentacijo predalo policiji in tožilstvu.

KAJ VSE JE ZGOLJUFALA MINISTRICA?!

Ker je teh dokumentov preveč, da bi jih lahko objavili (gre namreč za več deset strani), poglejmo primer poročila Aleksandre Pivec za opravljeno delo po avtorski pogodbi številka 04-2018-AP. Po tej pogodbi je Pivčeva dobila 3.670 evrov, kar je, spomnimo, približno 10 odstotkov od celotnega zneska, ki ga je doslej pokasirala za SRIPT.

In to je poročilo o delu in faksimile dela avtorske pogodbe, ki ga je ministrica Aleksandra Pivec podpisala z direktorico TGZS Klavdijo Perger:

Zdaj pa pozor: sledijo, po vrstnem redu, posamezne strani poročila o delu Aleksandre Pivec, gre pa za aktivnosti in študije, ki jih - po naših zanesljivih informacijah - ni opravila ona, ampak drugi udeleženci v projektu SRIPT, z imeni in priimki, konkretno, po tem vrstnem redu objave.

1 Jana Apih, znana kot "prva zelena dama" in ustanoviteljica Goodplacea:

2 Boštjan Brumen, dekan Fakultete za turizem iz Brežic:

3 In Ljubica Knežević Cvelbar z ljubljanske Ekonomske fakultete. Aleksandra Pivec pa si je vse to tuje intelektualno delo naštetih enostavno prisvojila, iz vsega tega sestavila svoje poročilo in ga tudi podpisala ter zanj pokasirala honorar.

Dokaz, da je res šlo za načrtno ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in nesramno goljufijo, pa najdemo, črno na belem, celo v samem poročilu Aleksandre Pivec. Sestavni del tega poročila je namreč tudi elektronsko sporočilo Klavdije Perger, poslano posameznim udeležencem projekta, v katerem Pergerjeva navaja, da je "navodila, ki sledijo nadaljevanju dopisa, sestavila strokovna sodelavka v projektu SRIPT, ga. Rebeka Koncilja Žgalin iz Ekonomske fakultete Ljubljana ..." (faksimile spodaj), toda pozor, taista navodila je kot svoje delo v istem poročilu navedla - Aleksandra Pivec.

In je prav lepo razvidno, da gre za popolnoma enake stavke (faksimile spodaj)?!

KLAVDIJO PERGER ŽE RAZREŠILI IZ SRIPTA, ODSTOPIL TUDI BATAGELJ, ZAPOSLENI NA TGZS PRIZNALI ...


				Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.			Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.

- Po naših zanesljivih informacijah je bila Klavdija Perger minuli petek, torej dva dni po objavi našega članka, že odstavljena kot koordinatorka projekta SRIPT, še prej pa je kot predsednik SRIPT nepreklicno odstopil Marjan Batagelj, znani poslovnež iz Postojne, ki je sicer ostal podpredsednik TGZS. Čeprav mu številni zamerijo, ker je odstopil kot prvi nadzornik Sripta, saj bi moral začeti zadeve reševati, ne pa, kot pravijo, "pobegniti".

- Zaposleni na TGZS naj bi minuli petek tudi že priznali, da so morali po izrecnih navodilih Pergerjeve, ki se jim je po objavi našega članka celo hvalila, da je vse pod nadzorom, pripravljati gradiva za druge udeležence v projektu, in to zastonj, medtem ko so "avtorji projekta" za svoje nedelo prejemali honorarje (vir).

- Klavdijo Perger pa naj bi tekom današnjega dne razrešili tudi kot direktorico TGZS.

POČIVALŠKOVI PO NOVEM MOLČIJO. IN KAJ PRAVI DESUS?

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se je po prvi uradni izjavi, ki smo jo objavili že minulo sredo, da so izplačila zaustavili, ker so zaznali nepravilnosti, zdaj zavilo v molk. Na naša dodatna vprašanja:

- kakšne so te nepravilnosti, ki so jih zaznali ...

- in pri kom so jih zaznali ...

... (še) niso odgovorili, prav tako še niso odgovorili na vprašanja, povezana z informacijami:

- da naj bi Slovenija zaradi opisanih zlorab projekta SRIPT ostala celo brez evropskih kohezijskih sredstev?!

Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu. Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu.

Je pa gospodarski minister Zdravko Počivalšek menda povedal Karlu Erjavcu, prvaku stranke DeSUS in ministru za obrambo, da je glede Pivčeve vse v redu?! In podobno naj bi Erjavcu zagotovila tudi Pivčeva, no, tako so nam, po našem poizvedovanju, vsaj uradno sporočili iz stranke DeSUS: "Opravili smo opravili pogovor z ministrico dr. Aleksandro Pivec in tudi z ministrom za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo g. Zdravkom Počivalškom ter prejeli zagotovilo, da je bilo projektno delo in vsi postopki vezani na projektno delo opravljeno korektno v skladu z veljavnimi predpisi."

Vendar dokumenti, pričevanja in dejstva kažejo drugače.

ZELO UMAZANA ZGODBA:

PIVČEVA SE UTEGNE BRANITI TAKO, ČEŠ, PONAREDILI SO MOJ PODPIS, TODA DENAR JE KLJUB VSEMU-TEMU VZELA

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je po naših zanesljivih informacijah že padla v popolno paniko, pa naj bi minule dni začela v ožjih družbah dopovedovati, da naj bi njene podpise pri tem projektu - pozor - ponaredili, čeprav je denar prej mirno pokasirala?!

Kar pa samo dokazuje, za kako zelo umazano zgodbo gre ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Arij Slovenski
25
Oct 28, 2019
Ključno vprašanje za preživetje in obstoj Slovenstva in slovenske države je:
Koliko časa misli slovenski narod še prenašati zločinsko plenilsko komunistično bando na oblasti in koliko časa bo še kar mirno, pasivno in neprizadeto gledal, kako nas komunisti vsakodnevno ropajo, nategujejo, tlačijo, iztrebljajo in nam načrtno uničujejo državo?

Koliko dokazov še potrebujete, Slovenci in Slovenke?
Kaj vam še ni jasno?
Vam je res vseeno?
Če se v kratkem ne boste zbudili in dvignili, bo slovenski rod izginil za vedno!
#11
Janez Mihevc
14
Oct 28, 2019
Da na koncu dokumenta piše "pripravil Aleksandra Pivec" in ne "pripravil-a Aleksandra Pivec" pomeni, da je tudi ta beseda kopipejst in da je originalni dokument pisal moški. Še toliko se ni potrudila, da bi dodala a na koncu.
#10
Hugo Flander
1
Oct 28, 2019
@Janez M., sem ti v svojem mnenju podal natančen odgovor. Priporočam ti v branje:
https://www.portalplus.si/3474/o-poslovnih-navadah-na-slovenskem/

Korupcija za telebane: Kratek priročnik o korupciji in provizijah na Slovenskem

Komentarji mojih zadnjih dveh prispevkov naportalu+so me vzpodbudili, da napišem nekaj o poslovnih navadah v Sloveniji.N
#9
Janez Mihevc
14
Oct 28, 2019
Hugo Flander, koga razen debilov zanima fotka šarca in kobile?
#8
Janez Mihevc
17
Oct 28, 2019
To, kar je opisano tukaj je redna praksa pri turističnih projektih. To ni šala, to je žalostna resnica. Ves denar se razdeli med "naše". Ostalo pa raje ne počrpajo, ker ni cilj, da bi ljudje s pomočjo razpisov kaj naredili v naši državi.
#7
Hugo Flander
1
Oct 28, 2019
No ja. Še Kepića bolj zanima obljubljena objava skrivnostne fotke Šarca z N.H., kakor pa ta rabota koritnikov. In Kepić reprezentira zanimanje večine državljanov Slovenije.
#6
arbajter arbajter
24
Oct 28, 2019
Vprašanji za "pet točk":
- kdo bo enkrat (prvič) kazensko odgovarjal za take barabije?
- kdo bo enkrat (prvič) vrnil na tak način nakraden denar? Ta je "baje" iz naših žepov.
#5
borut rojc
24
Oct 28, 2019
Osem od desetih ljudi, bi pobralo denarnico na cesti in vzelo denar iz nje zase. Devet od desetih izbrancev Murgel, bi vam to denarnico vzelo iz žepa, iz katerega bi štrlela. Predsednik vlade in Aleksandra Pivec definitivno nista tisti izjemi, ki tega ne bi storila. ..Potem v slogu Serpentinškove kratke pameti , poslušamo klobasanja o krofih in vročini v kuhinji ter neumne izgovore, s prsti v marmeladi, zasačene ministrice, kako so ponaredili njen podpis za protipravno pridobivanje njene koristi. To je, če še sam uporabim primerjavo in skušam komunicirati kot vladni predstavnik, kot pri predrznih šoferjih, ki povzročijo nesrečo s smrtnim izidom, pa se potem izgovarjajo, da niso oni upravljali s svojim avtom. Malo so ga posodili neznancem...Tudi žrtve komunističnega nasilja, so same poskakale v jame in brezna kot tudi žrtve srbskega cigana Jankoviča, so se same obesile na štrik oziroma si sodile ...Mafijski ustroj države, institucije, zlasti sodišča, tem razbojnikom krijejo hrbet. Zato počnejo, kar se jim zahoče. S takšnimi, ko ti povzročijo nepopravljivo škodo je potrebno le na način, ki ga poznajo ; primitivno , grobo in brez milosti. Najbolj bode v oči, da se razbojniki, kot divje svinje, niti ne trudijo prikriti sledi svojih umazanih parkljev . Tudi v tem pogledu smo nazaj, na gnili in bolni Balkan.
#4
Aton EU
14
Oct 28, 2019
Saj pravila v javnem sektorju so preprosta. Hodimo v službo za (prenizko) plačo. Delo ja pa treba plačat posebej po pogodbi. Velja samo za zgornjih deset plačilnih razredov.
#3
Miha Skumarc
25
Oct 28, 2019
Po stari, komunistični navadi levičarski politiki kradejo, goljufajo, odstopajo in dobijo nove, boljše službe...
#2
Igor Hauptman
24
Oct 28, 2019
Če bi Požar kdaj delal na katerem od ministrstev,v kakšni drugi instituciji, ki je financirana s strani države, ali pa v kakšnem državnem podjetju, bi vedel, da je to kar opisuje redna praksa za ekstra zaslužke tistih, ki so v danem trenutku na položaju, ki jim to pač omogoča. Osebki, ki to prakticirajo pravzaprav vse svoje karierne aktivnosti ne rečem, da ne kdaj tudi dejansko strokovna znanja usmerjajo v prvi vrsti v to, kako iz tega čim več potegniti na način, ki drugim, navadnim državljanom ni dosegljiv. In tudi to, kar se sedaj dogaja ni nič novega. Ko se namreč presekajo utečene poti, kar se sicer običajno dogaja po zamenjavi vodstev posameznih institucij po zamenjavi politike na oblasti, se odvije pravi stampedo ustvarjanja dokumentov, ki vsaj za silo opravičijo že izplačane honorarje. "Navadnim" državljanom v vednost, to je tudi sicer le eden od razlogov, zakaj si nekateri tako močno prizadevajo, da se ohrani kontinuiteta neke politike in hkrati tudi razlog, zakaj v normalno delujočih demokracijah redno prihaja do zamenjav politike na oblasti. Sicer pa me je že vsega hudega navajenega pri celi zadevi najbolj zmotilo v članku objavljeno Poročilo Aleksandre Pivec o izvedenih aktivnostih, na koncu katerega gospa, verjetno v duhu prizadevanja Filozofske fakultete v Ljubljani za uravnoteženja spolov ukinja kar ženski spol. " Pripravil: Aleksandra Pivec".
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-28 07:43:13 (Oct 28, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)