Ko prvo leto vlade mine, vsa politična preračunljivost izgine in naš Šarec hvata zgolj še – krivine (*1)

Objavil/a Forum !, dne 2019-10-27 ob 06:56:26

REŠEVANJE VOJAKA MARJANA

Piše: Aljuš Pertinač

NA ROBU INCIDENTA! Povsem je izgubil živce, SNELO SE MU JE! Zverinsko je kričal na SVOJEGA varovanca in s svojim početjem resnično šokiral! Ne, to ni povzetek ene izmed slaboumnih turških telenovel, ki jih bruhata članici medijskega kartela režima Marjana Šarca Pop TV in Planet TV, ampak tako imenovana clickbait reklama športnega dnevnika Ekipa (Ekipa-SN) na družabnem omrežju facebook za neki svoj članek. Prispevek sicer govori oziroma pripeti video prikazuje ravnanje trenerja Pepa Guardiole na klopi med zadnjo tekmo njegovega moštva v Ligi prvakov.

Nočem delati reklame za tovrstno sprevrženo nabiranje klikov na spletni strani "medija", ki je v lasti tajkuna Martina Odlazka. Vsakomur pri zdravi pameti je seveda jasno, da Guardiola ni tip človeka, ki bi počel kaj vsaj približno takšnega, kot je opisano zgoraj. Ampak Marjan Šarec pa je. In to večkrat. Ko je bil še župan Kamnika in sedaj, ko ni več. O tem obstajajo številna v javnosti dostopna pričevanja in številni medijski zapisi. Konec koncev so, da je Tomaž Simetinger, novopečeni generalni sekretar LMŠ, pod Šarcem lahko postal direktor združenega Zavoda za šport, turizem in kulturo na občini Kamnik, morale prej "iz osebnih razlogov" odstopiti vse tri prejšnje direktorice posamičnih zavodov (vir). Saj se ve. Baba je žaba, žaba pa človk ni.

Kljub vsemu tovrstnega naslova v povezavi s Šarcem v novinarskih zmazkih medijskega kartela, s katerimi poskušajo na vse kriplje obraniti in na oblasti obdržati aktualni režim, ne boste našli niti z lučjo pri belem dnevu. Nimajo pa nobenih težav česa podobnega zapisati, ko gre za prvaka opozicijske SDS Janeza Janšo. In to tudi, če gre za izrečeno na tajni seji parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami (Knovs), kjer je strogo prepovedano vsakršno nepooblaščeno snemanje ali objavljanje povedanega. In tudi če je vir mlada in neizkušena poslanka z drugačno politiko, kot se je o Jerci Korče (poslanki in celo podpredsednici LMŠ) – ki je lažno vest s tajne seje Knovsa prenesla naprej Igorju Kršinarju, novinarju tednika Reporter, za njim pa so jo veselo ponavljali vsi člani medijskega kartela, na družabnem omrežju twitter pa tudi Jerca sama –

izrazil sam Šarec. Objava magnetograma seje v delu, ko je govoril Janša, jo je seveda postavila na laž. Ampak medijskega kartela to ni zmedlo. Takole je denimo paradržavni in ponosni član medijskega kartela režima, spletni portal Siol.net, poročal 16. oktobra:

Takole pa o samem sebi oziroma svojem poročanju pet dni kasneje:

Ni pa to osamljen primer. Tudi drugi privrženci režima so na družabnih omrežjih poskušali reševati vojakinjo Jerco oziroma jo vzeti v bran.

Si predstavljate, da nekomu rečete: Če ne boš prilagodil vožnje razmeram na cesti, boš na koncu končal v jarku, ta pa to vzame kot grožnjo?! Janša jim je na seji dal zgolj dobronameren nasvet, v najslabšem primeru opozorilo. Ampak reševanje vojaka Marjana, reševanje vojaka Damirja, reševanje vojaka Kozmelja, reševanje vojaka Accetta, reševanje vojakinje Jerce ... očitno zahteva svoj davek. Bolj tiščijo glavo v pesek, bolj jim pri riti ven prihaja.

Samo da ni Janša.

Ko medijski kartel laže celo pri povzemanju samega sebe, potem veš, da je konec režima blizu. In to ve tudi režim. Konec koncev so jih na cedilu začele puščati tudi javnomnenjske ankete, in to kljub temu, da jih denimo izvaja agencija Ninamedia, ki je neposredno pod vplivom Zorana Jankovića (vir). Ni torej čudno, da je naš Marjan ves čas na robu incidenta in se mu je povsem snelo. Ni namreč (več) najpriljubljenejši politik v Sloveniji. Še več, občutno je padla podpora njegovi vladi in celo njegovi istoimenski stranki (vir: Večer).

In to kljub temu, da se na seansah Kučanovega Foruma 21 medsebojno bodrijo in trepljajo po ramenih, češ, hvala bogu, da imamo Šarca, kot denimo Jože Mencinger minuli četrtek:

Res je, v Sloveniji je še vsaki vladi do sedaj podpora po enem letu vladanja začela padati. To je pač posebnost slovenskega političnega prostora. Da se volivci relativno hitro naveličajo tistega, ki je na oblasti. Najboljši primer je SMC Mira Cerarja. Pred petimi leti je na volitvah dosegel rekordnih 37 odstotkov glasov, lani zgolj še 9, danes ga ankete skoraj ne zaznavajo več. Potem je tu politični fenomen, ki se mu reče Karl Erjavec. On se v vsaki vladi po enem letu začne dolgočasiti in začne solirati. Tako DeSUS že veselo izsiljuje z uskladitvami in dvigom pokojnin. Čeprav je Karl minister za obrambo, ne za penzije. Tega virusa se je očitno nalezla tudi Alenka Bratušek (SAB). Najprej je začela zajedati v Karlovo volilno bazo, sedaj pa kopira še njegovo politiko. Tako je denimo sprožila pobudo za referendum o zasebnih šolah, kar paše v resor SD-jevega šolskega ministra Jerneja Pikala, vmes pa še skočila na Čreto in na partizanski proslavi osvobodila tamkajšnjo državno "infrastrukturo". Infrastruktura je sicer tisto, s čimer naj bi se Bratuškova ukvarjala, ampak to ji ne gre, zato na uradni spletni strani njenega ministrstva raje ekstenzivno poročajo o njenih udeležbah na partizanskih proslavah.

Kljub vsemu lahko dogajanja v zvezi s padanjem podpore vladi in kasnejšim neizbežnim predčasnim koncem mandata skrbijo našega Marjana in njegov režim predvsem iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je (pre)napihnjena javnomnenjska podpora vse, kar imajo. Spomnimo, Šarec je na volitvah dobil pičlih 12,6 odstotka glasov. Trikrat manj kot pred njim Cerar. Njegovi volivci so tipični volivci novih obrazov, neke vrste begavčki, plahe ptice, ki se ob prvih znamenjih preplaha začnejo ozirati po novem "novem" obrazu – pa ne ob znamenjih iz objav medijskega kartela v službi režima, ker o tem molči kot rit, ampak predvsem od tega portala in iz oddaje Faktor na TV3 in še nekaterih. Kot vemo, pa alarmni zvonci ali kar sirene za Šarčev režim že na ves glas bijejo plat zvona. In drugič zato, ker tako monolitne podpore medijskega kartela v službi režima ni imel še noben dosedanji predsednik vlade.

Da torej kljub vsemu Šarčev rejting strmoglavlja, je zanj in njegov režim upravičeno zelo zaskrbljujoče. V čem je torej razlog? Hja, predvsem pri njih samih. Jože Mencinger je že tako star, da lahko govori praktično, kar hoče, ampak kljub vsemu takšnih amaterjev, kot jih imamo trenutno na oblasti, še nismo imeli. Dokazi za to se kopičijo tako rekoč iz dneva v dan. Kdo pri zdravi pameti bi za svojega svetovalca za nacionalno varnost imenoval človeka, ki se ves čas ukvarja s kadrovanjem v državnih podjetjih, daje intervjuje in plasira oglase državnih podjetij v režimu prijazne medije?! Kdo pri zdravi pameti bi državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade dopustil, da ima za direktorico svojega zasebnega inštituta predstavnico najverjetnejšega dobavitelja novega bloka Nuklearne elektrarne Krško?! Kdo pri zdravi pameti bi svojo ljubico, medtem ko je na bolniški, prezaposlil na Sovo, in to brez javnega razpisa in na delovno mesto, za katerega ne izpolnjuje pogojev?! Kdo pri zdravi pameti bi za direktorja tajne službe postavil človeka, ki v intervjujih za obskurne tednike z nizko naklado in sumljivimi lastniki iz tujine grozi opoziciji ter izraža obžalovanje ob objavi polnega imena njegovih agentk v istem mediju, ki je to ime do sedaj edini tudi objavil?!

Kdo pri zdravi pameti bi za podpredsednika ustavnega sodišča izvolil človeka, ki ne ve, da se mora izločiti, kadar je v konfliktu interesov, in ki ne prepozna konflikta interesov v tem, da piše program za neko politično stranko, se samoizpovedno razglasi za njenega tihega podpornika, potem pa mirno razsoja v zadevah, ki to stranko neposredno zadevajo?! In ne nazadnje, kdo pri zdravi pameti bi izrazil začudenje, da evropska komisija, ki je politično neodvisno izvršno telo (vir), sprejema politične odločitve?!

Ja, uganili ste, Marjan Šarec. In če je Šarec kljub vsemu navedenemu pri zdravi pameti, potem je torej popolnoma nesposoben za funkcijo, ki jo opravlja, oziroma je predvsem, kot je v 339. Faktorju na TV3 lepo opisal novinar in kolumnist Bernard Nežmah, zelo slab igralec. In vloga, ki jo trenutno igra, vloga predsednika vlade, ne samo da mu ni pisana na kožo, ampak je zanj veliko prezahtevna.

Ne, dileme praktično ni in je niti ne more biti. Vladajo nam popolni politični amaterji in zunanjepolitični analfabeti. Zato ni čudno, da je zgolj Bojan Požar odnesel že praktično pol vlade, kamor lahko mirno, po tejle objavi, prištejemo še Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo.

Vir: Požareport Vir: Požareport

Tovrstnih amaterjev, bleferjev in analfabetov ne more obraniti noben medijski kartel več, kar vse bolj povečuje tudi nervozo med njegovimi najvidnejšimi člani.

Ne, dragi Marko, tega na žalost ni mogoče prevesti, temu je treba zgolj in povsem nekritično verjeti. Če ne zmoreš, potem ste v riti. Ti, medijski kartel in režim.

Ampak težava je v tem, da je čedalje bolj v riti tudi Slovenija. Na obzorju je nova gospodarska kriza, Evropska unija je praktično na psu, mi pa imamo predsednika vlade, ki se praktično ves dan ukvarja s tem, kako bi zavaroval sledi za zaposlovanjem lepe N. H., in vlado, ki razpada pri živem telesu, razen programa Levice, ki ga je na volitvah podprlo zgolj 7 odstotkov volivcev, pa tako ali tako nima nobenega. Ko ministrica za Kolektorjevo infrastrukturo Kolektorju ne more zagotoviti novih projektov, potem veš, da je konec blizu.

Da je nervoza pri režimu in globoki državi tranzicijske levice res upravičeno velika, pa dokazuje tudi nedavni intervju sodnika Zvjezdana Radonjića na TV Slovenija, ki je rekel dobesedno tole: globoka država je zapustila kabinete in pisarne ter odšla na ulico, kjer mori ljudi. Hja, ni kaj, Jože Mencinger, res hvala bogu, da imamo Šarca.

Vprašanje je samo, kako dolgo še. Pa to ni grožnja, da ne bo nesporazuma, prej napoved. In ta se zdi vse bolj samouresničljiva.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Opomba: vse fotografije in ilustracije, kjer vir ni posebej naveden, so povzete iz twitterja

*1 Hvata krivine: Dela po ovinkih

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
0
Oct 28, 2019
Ha, ha, Aljuš! To danes je pa "sedlo ko šamar budali",... ha, ha..
Štabnemu provokatorju je pa spet "stao mozak".....joj, joj, kako so eni zjebani v glavo....
#9
Janez Mihevc
14
Oct 27, 2019
Ciril Brajer - pisun rdeče nedemokratične "elite", podaljšana roka režima, hlapec in narodni izdajalec!
#8
Miha Skumarc
16
Oct 27, 2019
@Ciril Brajer celo življenje si pisal tako kot so ti naročili predstavniki režima, sedaj pa se pizdiš na druge.
#7
Aton EU
15
Oct 27, 2019
Predsednik klobasa o krofih, neki Ciril pa o nivoju. O Šarcu ne moreš pisati znanstvene razprave in Ciril je velika baba, ki čepi pod glavnim petelinom na kupu gnoja.
#6
ciril brajer
0
Oct 27, 2019
hej, aljuš, a je v tebi sploh še ostalo kaj moškega? širiti babje čenče poklicno je že tako bedno, toda kaže, da to postaja del tebe, to pa je žalostno
#5
Miha Skumarc
0
Oct 27, 2019
Povejte mi, zakaj ste malo prej izbrisali našega zabavljača.
#4
Komentar izbrisal Bojan Požar
Arij Slovenski
35
Oct 27, 2019
"Vladajo nam popolni politični amaterji in zunanjepolitični analfabeti."

Ni čisto res. Vlada nam (iz ozadja) še vedno Globoka država oz. Udbomafija. Šarec in ekipa so zgolj amaterski naturščiki, tretjerazredni igralci, ki jih je Udbomafija nastavila na pozicije, kot lesene figure na šahovnici.

Boljših pač nimajo, kadrovski bazen KPS je prazen. Ostali so jim vaški glumači in topoumne kokoši ala Korče, Kociper, Bratušek, ter uvožene čefurke ala Tomić, Murgel, Joveva, ki imajo IQ nižji od številke čevljev.

In Šarec svojo vlogo premierja igra tako, kot je igral vlogo Serpentinška na vaških veselicah - slabo, primitivno, prostaško, arogantno in žaljivo, z veliko pačenja in z bednimi gostilniškimi štosi. To je pač skrajni domet vaškega zabavljača in faliranega lesarja s šestimi popravci.

Naslednja vlada bo pa približno taka kot je nova uprava Petrola - priimki bodo pretežno na -ić. Zraven bo pa še kakšen šiptarski ali afro-arabski. Vso to maso doktorjev, inženirjev in raketnih znanstvenikov, ki se v Slovenijo vali iz Srbije, Bosne, Kosova, Makedonije, Pakistana, Afganistana, Maroka, Somalije, Nigerije,... bo pač treba nekako ponucati, v skladu z direktivami multikulti globalizma, k'nede.

Adijo, Slovenija, in naj ti bo lahka zemlja. Prvega novembra ti bom prižgal veliko svečo - takšno tapravo iz voska, ki oddaja veliko CO2 in toplogrednih plinov, da bodo eko-komunistični greteni doživljali histerične napade in živčne zlome. Da ne bodo ubogi islamisti zapostavljeni in diskriminirani, bom dodal pa še malo svinjskih ocvirkov na ogenj.

#2
Komentar izbrisal Bojan Požar
borut rojc
33
Oct 27, 2019
Kolerični, precej neumni,skoraj nečloveški izpadi so tisto, kar je Šarcu preostalo v boju z močjo argumentov, ki govorijo o njegovih zablodah, prevarah in političnem diletantizmu. Zato bi v najtrših časih komunizma, bil še precej bolj priljubljen med verniki zločinske ideologije kot je danes. Čeprav, časi niso kaj dosti drugačni, mračno obdobje preteklosti se počasi, a zanesljvo vrača...Niso vsi kot Plenkovič ; šarmer, zlasti nežnejšemu spolu všečen moški in politik, nekoliko ciničen in posmehljiv, v komunikaciji z izvoljenci Murgel, ki so na mednarodnem političnem parketu, majhni, nerodni in izgubljeni, zlasti pa uspešen, kar mu morajo priznati tudi politični nasprotniki. Žal so v Sloveniji mnogim bližji bedaki kot je Vučič in kriminalci Putinovega kova.. Šarec se zdi nekje vmes,s tem, da uspešen ne bo nikoli, a, ko izgubi glavo in tla pod nogami, je sposoben marsičesa. Tisti občutek moči, ko ima za sabo represivni aparat, ob sebi varnostnike, mu vzame še tisti kanček razuma in pameti, katere itak nikoli ni posedoval v nekem presežku. V tem pogledu, se mu je, pijanemu od veselja, mešalo že, ko mu je boter obljubil, kakšne namene ima z njim. ..Sam imam kar nekaj konfliktov s takšnimi kot je Šarec. Povsod se zadeve zreducirajo na isti imenovalec; moram se spustiti na njihov nivo, da komunikacija lahko teče. To so ljudje, na sodiščih, upravnih enotah ali pa naključni modeli, ki ti prekrižajo pot nekega dneva in zase menijo, da lahko počnejo vse, kar se jim zahoče. Šarec se v tem pogledu zdi največja grožnja za varnost države, bolj kot tista fukara, ki jo je zaposlil na Sovi. Slovenci odhajajo in slovenstvo izginja ob politiki ljudi čudnih obrazov in takšnih, ki ne vedo od kod so prišli v te kraje. Ostali bodo le neomejeni privilegiji posameznikov. ..Morda se je tudi meni zameglil um, vid vsekakor nekoliko peša, letom primerno pač, a ne vidim več razilke med državo in podzemljem, poltiko in kriminalnimi združbami, sodišči in likvidatorji na cesti. To se vse bolj zdi eno in isto. Bo res treba poskrbeti za lastno varnost?
#0
slavko pezdir
34
Oct 27, 2019
Ko začnejo slovenski politiki na najvišjih državniških funkcijah "nakladati" o svojih kot da "nepolitičnih" odločitvah ter se celo javno zgražati nad nesprejemljivimi "političnimi odločitvami" drugih, denimo, Junkerjeve Evropske komisije, je vsakomur jasno, da kaj takega lahko govorijo le popolni politični diletanti in samopašno populistični bleferji, ki prezirajo državo in državljane, katerim sistematično in brezsramno povzročajo le nepotrebne in neutemeljene stroške ter neizmerno politično, ustavno-pravno in etično škodo.
Vsaj polovica volilnih upravičencev je na omenjeni politični diletantizem naših samopašnih vodilnih politikov in prezirljivih strankarskih prvakov na zadnjih ustavno spornih parlamentarnih volitvah že jasno in pošteno odgovorila na edini možni in razumljivi način - s skoraj 50-odstotno volilno abstinenco.
A naši vrli samovšečni in samozadostni politični prvaki in do njih neznosno hlapčevsko lizunski množični mediji tega otipljivega signala razočaranih, zgroženih, ogorčenih in jeznih volivcev v RS ne slišijo, ne razumejo - in "nakladajo" naprej. Do lastnega in skupnega katastrofalnega konca!
#-1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-10-27 06:56:26 (Oct 27, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)