Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-23 ob 06:30:44

Če bi Kozmelj priznal - in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti -, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata, potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Dobre tri tedne je minilo od izbruha afere Lepa N. (vir) in zdaj se obroč okoli predsednika vlade Marjana Šarca, državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja vse bolj oži. Danes razkrivamo dve usodni formalni napaki ob zaposlitvi N. H. na Sovi in kaj oziroma česa direktor Sove ne more pojasniti, ne da bi pri tem namočil predsednika vlade.

- Napaka št. 1: Šarčevo "prijateljico" N. H. so na Sovi - kot izhaja iz že objavljenih podatkov - zaposlili 4. marca letos, prej pa je bila zaposlena na občini Škofljica. Toda po naših informacijah je bila N. H. v času prezaposlitve na bolniškem staležu, med bolniško pa rednega delovnega razmerja ni mogoče zamenjati.

- Napaka št. 2: N. H. je bila po naših informacijah sprejeta na delovno mesto, kjer je predpisano znanje angleškega jezika, saj gre tudi za spremljanje tujih medijev. Tega formalnega pogoja pa N. H. ni izpolnjevala, sicer je Sova ne bi takoj napotila na tečaj angleškega jezika.

DA JIH NE BI SLUČAJNO "ZATAŠKALI"

Obe navedeni formalni napaki (nezakonitosti) bo nedvomno in zlahka ugotovila tudi inšpekcija za javni sektor, ki naj bi v Sovo prišla že minuli ponedeljek, mi pa jih vnaprej objavljamo zato, da jih na inšpektoratu - v imenu LMŠ in države - ne bi slučajno zamolčali oziroma "zataškali". Inšpektorat za javni sektor namreč sodi direktno pod ministrstvo za javno upravo, ki ga vodi minister Rudi Medved iz kvote Liste Marjana Šarca, sicer je pa tako ali tako podrejen predsedniku vlade Šarcu.

Zaradi teh dveh formalnih napak ob zaposlitvi N. H. je direktor Sove Rajko Kozmelj tudi odrekel nadzor parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) po razkritju sporne zaposlitve N. H., vendar šele potem, ko se je posvetoval z Marjanom Šarcem in Damirjem Črnčecem.

... IN ČESA KOZMELJ NE MORE POJASNITI, NE DA BI PRI TEM DODOBRA NAMOČIL PREDSEDNIKA VLADE ŠARCA?!

Šarec, Črnčec in Kozmelj pa imajo zdaj praktično eno veliko (ne)rešljivo težavo: direktor Sove Rajko Kozmelj namreč ne more racionalno pojasniti in dokazati, ne pred Knovsom ali kakšno drugo parlamentarno komisijo, kako je prišel na idejo, da bi - na tako imenovano zaupanje - zaposlil nekoga, v tem primeru N. H., ki je sploh ne pozna, pa še formalnih pogojev za zaposlitev na Sovi ne izpolnjuje. Povedano drugače, Kozmelj tega ne more pojasniti razen tako, da vse prizna in posledično dodobra namoči predsednika vlade Šarca: Kozmelj je - seveda - N. H. zaposlil izključno zato, ker je tako naročil Marjan Šarec, zaposlitev N. H. na Sovi pa je oziroma naj bi Šarcu predlagal Damir Črnčec. Če bi Kozmelj priznal, in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata (vse ostalo smo razkrili na tem portalu), potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Damir Črnčec je tisti, ki je zaposlitev N.H. na Sovi predlagal Šarcu. Damir Črnčec naj bi bil tisti, ki je predlagal Šarcu zaposlitev N. H. na Sovi.

ZASEBNI DETEKTIV NAJ BI ZALOTIL ŠARCA IN N. H. (II.). PREDSEDNIK VLADE ŠE VEDNO MOLČI.

Po včerajšnjih razkritjih, povezanih z najetjem zasebnega detektiva na občini Škofljica (vir), smo na predsednika vlade Marjan Šarca naslovili naslednje vprašanje: Kdaj in kje se je predsednik vlade nazadnje srečal z N. H.? Odgovora še nismo prejeli!

Marjan Šarec Marjan Šarec

TODA ZVEZA NI TAKO POMEMBNA, POMEMBNO JE MOREBITNO LAGANJE IN ZLORABA OBLASTI TER SOVE IN VARNOSTNO TVEGANJE

In povejmo še enkrat: sploh ni tako pomembno, kakšno zvezo sta imela ali še imata Marjan Šarec in Lepa N., to je še najmanj, pomembno je morebitno laganje predsednika vlade in s tem povezana zloraba oblasti ter obveščevalne službe, kar pa pomeni tudi varnostno tveganje za državo. Skratka, Marjan Šarec se je znašel v enormnih težavah, zato tudi deluje tako panično, živčno seka vse naokoli, Sova pa vsepovprek grozi z ovadbami.

KOZMELJ NAJLAŽJE ZAMENLJIV IN POGREŠLJIV

Direktor Sove Rajko Kozmelj Direktor Sove Rajko Kozmelj

Mimogrede, kot lahko vidimo, sta Šarec in Črnčec zadnje dni v prvi medijski plan potisnila direktorja Sove Rajka Kozmelja, ker je najlažje zamenljiv in pogrešljiv. Po zamenjavi pa ga bodo verjetno poslali na neko dobro plačano službo v tujino.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
2
Oct 23, 2019
Tale Vodeb. Stalno ponavlja svojo strokovnost in politično korektnost. Že kar malo pretirava. Nobene koreknosti, pa tudi stroka obvlada samo prvi položaj iz Kamasutre...
#6
Arij Slovenski
28
Oct 23, 2019
Laž je za politika praviloma usodna. Razen... razen, če ta politik prihaja iz udbomafijske ZOG države, kjer je LAŽ modus operandi vladajoče politike, kjer je bila oblast utemeljena na LAŽI, PLENJENJU in GENOCIDU (OF, NOB, Lažgoše, Menina planina...) in kjer čisto vsi udbomafijski podsistemi (režimski mediji, represivni organi, tožilstvo, sodstvo, šolstvo, kultura, uradna zgodovina,...) delujejo v smeri ohranjanja kontinuitete in vladavine LAŽI.
#5
Miha Skumarc
7
Oct 23, 2019
Psi lajajo, karavana gre dalje...
#4
arbajter arbajter
22
Oct 23, 2019
V koliko časa mora sedaj ta komisija za javni nadzor izpljuniti tisto svoje v naprej spisano in s strani Šarca lektorirano poročilo?
#3
Hugo Flander
12
Oct 23, 2019
Lažemo zbog poštenja! (Dobrica Ćosić)
Je Lucija čivknila... in dodala... Ta je svetona. Da nisu oni pošteni zbog laži?... in izginila iz tviterja.
#2
Hugo Flander
10
Oct 23, 2019
Dolgočasno. Sploh, če berem še Voduška in Reporter.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-23 06:30:44 (Oct 23, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šarec mora na vprašanja, povezana z afero Westinghouse in Lepa N., odgovoriti Bojanu Požarju, sicer ga čaka globa!
Razkrivamo: kdo bo vodil Petrol in Telekom, zakaj je v resnici moral oditi Merkan in kdo je že izpadel iz igre?!
Se jim je pri Počivalšku zmešalo: tretjina ljudi komaj preživi, oni pa dajejo milijon evrov za Michelinove restavracije?!
Študentski funkcionar s kolegom napadel drugega študentskega funkcionarja, mu ukradel mobilni telefon in pobegnil
Ekskluzivno: video, ki bi moral odnesti direktorja stanovanjskega sklada iz Kopra. Pijan nori po mizi sredi pisarne!
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(16)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
NEK2
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)