Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!

Objavil/a Forum !, dne 2019-10-19 ob 06:30:11

Preboj amaterjev: Boj se režima, kjer je Bademajster edini z vizijo. Kakšna je torej ta Počivalškova vizija? Hja, vleče se še iz prejšnje vlade, kaže pa se predvsem na treh projektih: pri Mercatorju, Magni Steyr in Adrii Airways.

Piše: Aljuš Pertinač

V teh dneh je premiero doživel slovenski igrano-dokumentarni film Preboj, posnet po knjigi partizanskega komandanta Franca Severja - Frante z naslovom: Past na Menini planini. Film je seveda že pred nastankom oziroma javnim predvajanjem razdelil slovensko javnost na dva dela, kot se za tematiziranje slovenske polpretekle zgodovine tudi spodobi. Kar se mi zdi zanimivo poudariti v zvezi s tem, je dejstvo, da je, kot pravi tudi komandant Franta (vir), šlo za eno najbolj "čistih bitk" v NOB. Zaradi te bitke namreč ni bil ubit noben civilist in tudi vse borce so spravili v bolnišnico. Kljub vsemu so na partizanski strani seveda bile žrtve. Franta se spominja, da je padlo osem borcev, 18 jih je bilo ranjenih, 20 pa pogrešanih. O žrtvah na strani okupatorja ni zanesljivih poročil. Danes sicer živi zgolj še pet udeležencev te bitke na slovenski strani.

Vir: arhiv filma Vir: arhiv filma

Medijski kartel, ki skrbi za to, da režim Marjana Šarca ostaja na oblasti, je omenjeni film seveda pozdravil. Prepričan sem, da se jim zdi, da so v aktualnem boju proti opoziciji in redkim neodvisnim medijem tudi sami na strani domovine. Na pravi strani torej. Pri tem pa so spregledali nekaj pomembnih razlik. Če primerjamo past na Menini planini z aktualno medijsko situacijo pri nas, potem lahko ugotovimo, da je medijski kartel, ki ga sestavljajo dominantni mediji v državni, paradržavni in/ali tajkunski lasti, v vlogi 12 tisočglave SS Galicijske divizije. Redki neodvisni mediji pa v vlogi 500 borcev Šlandrove in Zidanškove brigade. Ni medijski kartel tisti, ki je ta hip obkoljen in mu grozi uničenje, ampak so to redki neodvisni mediji, ki so skoraj brez izjeme omejeni na svetovni splet in se tudi s pomočjo družabnih omrežij borijo, da bi se prebili iz obroča. Obroča laži, zamolčanih informacij, prikrajanja dejstev, recikliranja starih člankov in poročanja brez navedbe virov.
Tudi žrtve so v tem boju, tako kot so bile v bitki na Menini planini. Ampak zaenkrat so te tokrat, kot kaže, bistveno večje na strani okupatorja, torej medijskega kartela.

Vir: twitter Vir: twitter

Na prvi pogled je naravnost presenetljivo, da medijski kartel kljub milijonom in milijonom, ki jih vsako leto prejme od podjetij v državni lasti in celo neposredno iz proračuna, izgublja bitko proti maloštevilnim neodvisnim medijem, ki morajo preživeti na trgu. Ampak samo na prvi pogled, kajti medijski kartel, ki ne poroča o tem, kar se v državi dejansko dogaja, temveč bralce/poslušalce/gledalce namesto z zanje zanimivimi informacijami futra z medijskimi spini vladajočih, piar sporočili in citiranjem državne Slovenske tiskovne agencije, je obsojen na propad.

Vir: twitter Vir: twitter

Tako kot Franta in njegovi borci se je torej tudi režim Marjana Šarca ujel v past, iz katere pa se bosta v nasprotju s Franto zelo težko rešila. Na svoji strani ima namreč popolne amaterje, ki jih niti medijski kartel, kot smo mu priča trenutno, ne more več rešiti. To dokazujejo padanje rejtingov predsednika vlade Šarca in njegove stranke, vedno večja nervoza, tako znotraj koalicije kot na liniji s samoizpovedno opozicijsko stranko Levica, pa tudi kontinuirani ter vse prozornejši napadi kartela na portal, ki ga pravkar berete, in na oddajo Faktor na TV3. Riba smrdi pri glavi, zato je prav, da začnemo pri vodji režima, predsedniku vlade. Ta se vse bolj zapleta v lastne laži, in to tako zelo, da že navadni ljudje opažajo nezmotljive vzorce (vir).

Vir: twitter Vir: twitter

Poteze in vedenje režima so preprosto preveč prozorni in za lase privlečeni, da bi se jih še dalo prikriti oziroma olepšati. Poglejmo primer. Medtem ko premier Šarec objavlja na facebooku, predsednik republike Borut Pahor v New York Timesu.

Vir: twitter Vir: twitter

Ampak samooklicani intelektualci pri nas branijo Šarca in pozivajo k odstavitvi/odstopu Pahorja. Razlog? Banalen. Ker je na Blejskem strateškem forumu dejal, da Ukrajina in Turčija po njegovem mnenju ne moreta računati na polnopravno članstvo v EU ...

Danes pa je Turčija v vojni s Kurdi v Siriji. In kje so danes samooklicani intelektualci? Tiho so kot riti.

Vir: twitter Vir: twitter

Riba res mogoče smrdi samo pri glavi, režim pri nas pa kljub ali pa paradoksalno celo zaradi nenehnih prizadevanj medijskega kartela kar v celoti. Zato pojdimo naprej. Vzemimo za primer Zdravka Počivalška, gospodarskega ministra in novopečenega predsednika politično klinično mrtve SMC Mira Cerarja. Stalni komentator v oddaji Faktor in javnomnenjski strateg Božidar Novak sicer tvira, da je popularni Bademajster edini v režimu z vizijo.

Na tem mestu lahko ponovimo za starimi Grki: boj se režima, kjer je Bademajster edini z vizijo. Kakšna je torej ta Počivalškova vizija? Hja, vleče se še iz prejšnje vlade, kaže pa se predvsem na treh projektih: pri Mercatorju, Magni Steyr in Adrii Airways.

Medtem ko se namreč Počivalšek menda na vse kriplje bori, da bi Mercator ostal "v slovenskih rokah", potem ko smo ga že zdavnaj prodali hrvaškemu Agrokorju, sedaj pa so se ga polastile ruske prodržavne banke, njegov šef v Moskvi sekundira grobarju Mercatorja Zoranu Jankoviću, ko podpisuje dogovore o tem, kako Mercator dokončno razkosati in izgubiti v "ponoru", ki se mu reče propadli imperij Ivice Todorića.

Vir: twitter Vir: twitter

Še huje je seveda pri Magni. Spomnimo, Počivalšek je osebno prepričeval tamkajšnje kmete in redke okoljevarstvenike, da je nobel in fajn, če sredi podpohorskih gozdov postavimo industrijsko lakirnico, ki bo Sloveniji prinesla na tisoče delovnih mest. Šel je tako daleč, da je bil za Magno sprejet poseben zakon (Lex Magna) in da je režim oziroma njegova Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) kršila predpise, ko je Magni izdala okoljevarstveno soglasje za gradnjo industrijskega objekta na vodovarstvenem območju.

Vir: twitter Vir: twitter

In kje smo danes? Hja, v riti. Vsaj kar se Magne tiče. V lakirnici - namesto obljubljenih 3-4 tisoč delovnih mest - dela 200 ljudi. Nekaj so jih vmes tudi že odpustili, zadnjega menda pet minut za tem, ko je zaprosil za očetovski dopust. Prevladujejo sicer agencijski delavci. Slovencev je zgolj za vzorec, Hočana sta denimo zgolj dva, nekaj pa so jih prezaposlili iz avstrijskega Gradca.

Najbolj pa se Počivalškova "vizija" uresničuje na primeru Adrie Airways. Počivalšek je bil namreč gospodarski minister v vladi Mira Cerarja, ki je Adrio prodala neznanemu skladu iz davčne oaze 4K invest za bagatelo 100.000 evrov, hkrati pa odplačala še za 8 milijonov evrov Adrijinih starih dolgov. Danes taisti Počivalšek ugotavlja, da javnosti sicer v celoti neznani lastniki Adrie niso zaupanja vredni in da so firmo pripeljali v stečaj. On jim jo je prodal, on jim ne zaupa in on sedaj sanira nastalo situacijo. Bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno. Da o tem, kolikokrat cenejši so leti drugih letalskih družb na destinacijah, ki jih je prej pokrivala Adria, niti ne govorimo. Je to torej ta vizija, ki jo zagovarja Počivalšek? Čisti amaterizem, vam pravim.

Seveda naš Marjan in minister Bademajster še daleč nista edina amaterja v režimu. O ne, v Alenki Bratušek imata kar hudo konkurenco. Bratuškovi je do sedaj v svoji karieri uspelo uničiti še čisto vse, česar se je lotila. Uničila je Pozitivno Slovenijo, stranko, ki je dobila parlamentarne volitve leta 2011, po njenem neuspešnem naskoku na položaj predsednice stranke pa je razpadla na dva dela, od katerih je en (Jankovićev) izpadel iz parlamenta, drugi (njen) pa vegetira na robu parlamentarnega preživetja. Prevzela je vlado in že po dobrem letu vladanja odstopila. Samo sebe je kandidirala za evropsko komisarko in na zaslišanju epsko pogorela. Poimenovala je stranko SAB po sebi, pa osebno ni bila izvoljena v parlament. Prevzela je resor za infrastrukturo in nemudoma dala v rikverc pri vseh pomembnih infrastrukturnih projektih v Sloveniji: od tretjega pomola, drugega tira, tretje razvojne osi do karavanškega predora. Vmes je neuspešno naskakovala energetska podjetja, kot sta javnosti praktično neznana SODO in Borzen, ter hkrati mimogrede obtožila šefa Elesa Aleksandra Mervarja, da krade, čeprav po lastnih besedah z njim še danes korektno sodeluje. Februarja se je zlagala, da bo razrešila zloglasnega Damirja Topolka z mesta direktorja Direkcije za Republike Slovenije infrastrukturo (DRSI), pa je to storila šele pol leta kasneje, ko smo na njeno laž opozorili na tem portalu, in to tako, da ga je postavila za namestnika njegove prejšnje funkcije. Ker ji vse to ni bilo dovolj, je začasno prevzela še resor za kohezijo, ki bdi nad evropskimi milijardami. No, v resnici bolj spi. Bumbardeliju in Iztoku Puriču, ki sta do sedaj opravljala funkcijo ministra, je uspelo počrpati zgolj 25 odstotkov vsega razpoložljivega denarja. Ali res kdo misli, da bo Alenka z zgoraj opisanim "track recordom" kaj bolj uspešna?

Enako amaterski so dosežki četrtega predsednika režimskih koalicijskih strank Karla Erjavca. Za načelnico Generalštaba Slovenske vojske je inštaliral osebo, ki je praktično vsak dan na robu živčnega zloma in se je do sedaj poleg skrivanja svojega zdravstvenega stanja proslavila zgolj z nezakonito razrešitvijo poveljnika sil. Je pa kazensko ovadila Bojana Požarja. Erjavec sam je na vztrajanje Levice zaustavil nakup oklepnikov, ki bi našim vojakom na mirovnih misijah na vojnih območjih vsaj približno omogočali minimalno potrebno zaščito in ognjeno moč.

Vir: twitter Vir: twitter

Namesto tega pa raje zastonj, nedovoljeno in zaradi molka medijskega kartela zaenkrat še nekaznovano v vojaških helikopterjih naokoli prevaža vplivne osebe (vir).

Vir: twitter Vir: twitter

Kaj medtem počne peti predsednik režimskih koalicijskih strank Dejan Židan, se boste verjetno vprašali. Hja, težko je reči. Židan namreč ni član vlade, je pa predsednik državnega zbora in kot tak se očitno največ ukvarja s Triglavskim narodnim parkom.

Vir: twitter Vir: twitter

Da ga vodja režima Šarec medtem javno blati in mu kar po facebooku ukinja parlamentarni nadzor nad Sovo, Židana očitno ne moti preveč, čeprav Mateja Tonina (Nova Slovenija, KNOVS) močno podpira vsaj s twitter objavami.

Vir: twitter Vir: twitter

Hja, Židan je kot Lionel Messi. Ti ga iščeš na facebooku, on je pa že na twitterju. Ali pa v Triglavskem narodnem parku.

Če k zgoraj opisanim dodamo še stripovske like, kot so minister za okolje in prostor Simon Zajc, ki se na okolju neuspešno spopada z volkovi in medvedi, v preteklosti pa je za Playboy in Cosmopolitan pisal kolumne o iskanju točke G., zunanji minister Miro Cerar, ki pripelje slovensko delegacijo na zasedanje Generalne skupščine OZN, pa ga varnostniki ne spustijo notri, ker je pozabil urediti akreditacije, ali minister za zdravje Aleš Šabeder, ki po novem predlaga, da slovensko zdravstvo – v katerem po zatrjevanjih kardiologa Blaža Mrevljeta vsak dan ponikne milijon davkoplačevalskega denarja, zaradi preplačanega zdravstvenega materiala – rešujemo s samoprispevki kot v zlatih časih socializma, potem je jasno, da je amaterizem v režimu ne samo našel domovinsko pravico, ampak je že dosegel kritično stopnjo. Medtem režim seveda veselo sprejema tako imenovano davčno reformo, ki je v resnici pičkin dim (vir: twitter):

... Namesto da bi se vprašal ali, še bolje, da bi ga vprašali pripadniki medijskega kartela v službi režima, zakaj bi slovenski delavec, ki pošteno dela in prijavi vse svoje prihodke ter od njih pridno plačuje davke, skoraj povsod drugje neto zaslužil več?

Vir: twitter Vir: twitter

Popolnoma jasno je, da če ne bi bilo medijskega kartela, takšen režim, takšna vlada, s tolikšnim številom amaterjev na oblasti ne bi imel niti najmanjše možnosti preživetja. Zatorej, dragi kolegi iz medijskega kartela, ko se boste prihodnjič spraševali, zakaj vam pada naklada, zakaj vam nihče več ne verjame, zakaj vam uhajajo bralci, gledalci in poslušalci in zakaj pišete zgolj še o Požarju ali avtorju teh vrstic oziroma o tem, kar preberete na Požareportu ali vidite v oddaji Faktor, se zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico:

Vladajo nam amaterji in vaše branjenje amaterjev na oblasti je čedalje pogostejše in povsem – amatersko.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
0
Oct 21, 2019
Tabela obdavčitve lahko tudi zavaja. Jasno je, da npr švedska plača pri nas v glavnem pade v zgornji razred, litvanska pa v naš najnižji razred.
#19
Komentar izbrisal Bojan Požar
Branko Gaber
9
Oct 19, 2019
g. Janez Kepic Kern.
Prosim, da prenehate smetiti, sicer bom prisiljen blokirati vaš uporabniški račun.
Hvala za razumevanje
#17
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Zim Zelen
1
Oct 19, 2019
Pri tako razkošni raznolikosti tem
je res težko zgrešiti in komentirati
"ta pravo".
#14
Miha Skumarc
10
Oct 19, 2019
Začel je kot kmetovalec v zadrugi, bil mlekar, pa bademajster...prave reference za resornega ministra. Zanima pa lastni letalski prevoznik...

P. S.:Branko Gaber, hvala. Iz Nove 24 se je preselil sem, sedaj pa piše trantate...
#13
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Branko Gaber
5
Oct 19, 2019
Spoštovani komentatorji.
Pri komentiranju se bo potrebno držati teme članka, sicer bo vaš komentar izbrisan.
Hvala za razumevanje.
#10
Komentar izbrisal Branko Gaber
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Natalija Chvatal
25
Oct 19, 2019
Kakšen obliž na ranjeno dušo je branje vaših kolumen in gledanje Faktorja, ker si upate. Pred 4 leti sem se umaknila iz Slovenije, ker nisem več mogla dihati (pa ne zaradi bolezni) in iz tropske daljave spremljam propadanje in uničevanje države, ki smo se je tako veselili. Srečujem ljudi iz celega sveta, mnogi, ki so že bili v Sloveniji me sprašujejo, kaj delam tukaj, ko pa imam tako lepo domovino. In moj odgovor: glede na to, da sem videla veliko sveta, si upam trditi, da na tako majhnem koščku ni nikjer na svetu toliko lepot. Slovenija je dragulj Evrope: prekrasna narava, gozdovi, čiste reke, morje, gore, vinogradi, odlična hrana, odlično vino, izjemna geografska lokacija, delovni in pošteni ljudje, pa vendarle... ko je bog delil naravo, jo je vsul na ta majhen košček sveta iz velike vreče, ko pa je delil pogum, samozavest in ponos, pa je bila vreča že očitno prazna. Po vsem, kar slovenski narod dovoli krokarjem in krvosesom pa mislim, da si države niti ne zaslužimo, ker je ne znamo ceniti, sicer pa je tako in tako že ukradena od mafije.
Ko smo se osamosvojili, sem mislila, da bomo rabili 5 let, da uskladimo zakonodajo in se navadimo na demokracijo, kakšna zmota, verjetno niti 50 let ne bo dovolj, kar pomeni, da je komunizem ukradel narodu najmanj 100 let!! Koliko zavrtih generacij!
Največjo škodo narodu pa so naredili in jo še delajo presstituti in presstitutke ter šolski sitem.
Ko ni več morale, je dovoljeno vse.
Zato mi je toliko bolj toplo pri srcu, ko se vedno več posameznikov na vseh področjih upa izpostavljati z resnico in pri tem je vajina vloga gospoda Požar in Pertinač neprecenljiva.
Še je upanje, pogumno naprej in hvala obema.
#4
Komentar izbrisal Bojan Požar
ivan maček
29
Oct 19, 2019
Priznam te gamadi se je za bat, kajti če te želijo zjebat, te definitivno bojo in seveda tudi državo.
Drži pa res ta, ko zjutraj odpreš Požarja, je to To, … Odlično!
#2
borut rojc
37
Oct 19, 2019
Vsak režim enoumja uporablja propagandno mašinerijo kot najmočnejše orožje,tako tudi ta, nekoliko modificirani v Sloveniji danes. Zato Šarec daje vtis lagodnosti in brezbrižnosti, ker so zadeve pod nadzorom, četudi mu ni nič jasno in sploh ne ve, za kaj gre pri vodenju države. Vajen je, da tisto, česar ne zna, drugi postorijo namesto njega. ..Opažam tudi nekaj karakterne norosti pri njem, zato uživa, ko igra na karto strahovlade . Nekoč so se ga bali zaposleni na kamniški občini ; vem, ker sem od tam. Pravzaprav je Šarec od tam, od koder sem jaz. Z žrtvami je obračunaval na način, po izpovedi ene od njih, da so končale praktično na psihiatrični kliniki. Verjamem, da so tudi ti, komiku dali glas podpore na državnozborskih volitvah, le, da je odšel od tam. Razlika od tistih časov do danes je zgolj ta, da se gospoda iz Šmarca danes boji tudi žena. Sposoben je marsičesa od tistega, kar so počeli njegovi vzorniki, morda tudi sorodniki po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole. Po končanem izobraževanju, so pasli ovce in ubijali ljudi...Po nobeni logiki zdrave kmečke pameti, ne more država, kjer se prirejajo volitve, množično znotraj pravosodnega sistema, obsoja nedolžne ljudi, brani pa stokrat dokazane kriminalce, kjer se o človekovih pravicah izrekajo zakrknjeni komunistični zločinci in stare , odslužene partijske kurbe, imeti kdajkoli pomembne vloge v EU-ju in nasploh postati del civiliziranega zahoda. ..Šarec je zgolj ministrant te mafije. Kamničani pač vemo, kako ga je boter, pa ne tisti, birmanski, uvajal in pripravljal za vlogo, ki jo igra danes. Potrebuje le široko divizijsko podporo režimskih medijev, da utiša tiste, ki bi radi prebili dvojni obroč. Mladim uspeva, bežijo preko meje, starodobniki ostajamo in hranimo zadnji naboj v cevi zase. Čeprav niti on ni več tako mlad, poveljnik murgelske divizije. Z vsakim dnem, ko je starejši, se bolj kaže, da ni iz teh krajev, da ni naš. Prišel pa je po isti poti kjer danes vdirajo in obroč prebijajo orientalski divjaki in zamorci. Pa ravno v Šmarco.
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-10-19 06:30:11 (Oct 19, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)