Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-18 ob 06:57:23

Afera #Accetto je verjetno daleč najhujša afera ustavnega sodišča v samostojni Sloveniji. Dosti hujša denimo od precej zanesljivih govoric o domnevnem alkoholizmu nekdanjega in medijsko in politično izjemno izpostavljenega sodnika, vključno z domnevnim daljšim zdravljenjem v psihiatrični bolnišnici Begunje, z vsemi podrobnostmi vred), ki so se sicer pojavile šele po njegovem odhodu z ustavnega sodišča. Vendar je danes - čeprav je afera Accetto izbruhnila šele minuli ponedeljek zjutraj, 14. oktobra - v petek zjutraj, 18. oktobra, praktično in čudežno ni več ...

Da afere ni več, pa je zgolj privid, tipična navidezna resničnost tranzicijske Slovenije. Dejstva so namreč ostala in so tukaj:

LAGAL IN BIL NA LAŽI TUDI UJET.

IN TO JE PROBLEM!

- Ustavni sodnik in podpredsednik ustavnega sodišča Matej Accetto je lagal in je bil na laži tudi ujet. To med drugim črno na belem dokazuje objavljena korespondenca med Accettom in tedanjimi vodilnimi politiki stranke SMC v času nastajanja stranke in njenega program ter predvolilne kampanje za parlamentarne volitve leta 2014 (vir). Accetto je lagal tudi o stopnji poznanstva z Mirom Cerarjem, lagal pa je v procesu sprejemanja ustavnih aktov, ko bi se moral zaradi svoje vloge pri SMC in pri Cerarju kot ustavni sodnik v določenih konkretnih postopkih pred ustavnim sodiščem - izločiti. Oziroma bi ga drugi ustavni sodniki morali izločiti.

Matej Accetto Matej Accetto

				Vir: Ustavno sodišče			Vir: Ustavno sodišče

- Ponovimo: ni (tak) problem v tem, ker je bil Accetto leta 2014 udeležen v politični kampanji SMC in potem zaradi SMS postal tudi ustavni sodnik (leta 2017), ampak zato, ker je o tem lagal, ker je to prikrival pred drugimi ustavnimi sodniki, udeleženci postopkov pred ustavnim sodiščem in pred javnostjo. Za to gre!

- Da bi zaščitil Accetta, ko je bil - očitno - takoj sprejet tak zakulisni politični dogovor, je začel javno lagati tudi predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez, na kar je javno in s posebnim pismom opozoril tudi ustavni sodnik Marko Šorli (vir).

Rajko Knez Rajko Knez

- Toda Rajko Knez je Mateja Accetta še krčeviteje branil tudi zato, ker je (bil) celo sam, Knez namreč, poslovno povezan z delom spornega poslovnega miljeja Cerarjeve stranke, kar pa je v svoji uradni biografiji, objavljeni na spletni strani ustavnega sodišča, gladko zamolčal (vir):

Vir: Gvin Vir: Gvin

In tudi Rajko Knez je ustavni sodnik postal leta 2017, po zaslugi SMC.

CERAR ŠE VEDNO BREZ ODGOVORA

- Miro Cerar, danes minister za zunanje zadeve, kot posredno vpleten v afero Accetto, nam in slovenski javnosti še vedno ni odgovoril na naslednja vprašanja:

1/ Zakaj ste kot predsednik stranke in vlade za ustavnega sodnika predlagali/podprli Mateja Accetta, če ste vedeli, da je povezan z vašo stranko oziroma ali prav zato?

2/ Ali ste vedeli, da je v konkretnem primeru - za katerega smo objavili dokumente, ustavni sodnik Accetto, ko so predlagali njegovo izločitev, lagal oziroma ali ste se z njim o tem celo posvetovali? Šlo je namreč za primer, s katerim ste bili vi neposredno povezani in zaradi tega primera kasneje kot predsednik vlade tudi odstopili.

Miro Cerar Miro Cerar

UMAZANA VLOGA DIRIGIRANIH VEČINSKIH MEDIJEV

- Dirigirani večinski mediji (medijski kartel) so pri aferi Accetto in nasilnem utišanju afere odigrali eno od najbolj umazanih in zavrženih vlog. Najprej so zamolčali objavljeno korespondenco med Accettom in Cerarjevo stranko, potem so razkrito laganje Accetta umetno spremenili v izmišljeni spor med dvema ustavnima sodnikoma, Accettom in Klemnom Jakličem (?!) ...

Vir: Facebook Vir: Facebook

... nato so - čez cel torek - na veliko reklamirali Knezovo pokrivanje Accetta (Knez je ta torek dal nešteto priložnostnih intervjujev in izjav in vse to je pristalo na naslovnicah medijev), dan kasneje, v sredo, pa so večinski mediji zamolčali še Šorlijevo pismo, ki Kneza postavlja na laž, in z molkom, kot da se dva dni prej ni čisto nič dogajalo, utišali afero Accetto. Kot odrezano!

- Klemna Jakliča pa hkrati razglasili za "janšista", nekoga, ki naj bi ob aferi Accetto "zamudil priložnost biti tiho". Toda razlika med Jakličem, ki naj bi bil blizu SDS, in Accettom je v tem, da Jaklič, ki je iz prava doktoriral na slavnem bostonskem Harvardu, svojih zasebnih političnih preferenc nikoli ni skrival pa tudi delal ni za SDS, Accetto pa je o njih dokumentirano in dokazano lagal ter delal za SMC in Cerarja, kot - tako se je sam izrazil - tihi podpornik. Klemna Jakliča so ustavni sodniki denimo izločili iz odločanja o financiranju zasebnega šolstva, ker je nekoč imel otroke v zasebni šoli, čeprav bi se po isti logiki iz istega odločanja morali izločiti tudi vsi tisti ustavni sodniki, ki so imeli svoje otroke v javnih šolah?!

ANALIZE O JANŠISTIH NA SIOLU ZA 2O TISOČ EVROV - MESEČNO

- Pri tej priložnostni diskreditaciji Klemna Jakliča kot "janšista" sta tokrat - s tako imenovano analizo - najdlje šla novinarja provladnega portala Siol.net Vesna Vuković in Primož Cirman, ki sta se, za potrebe diskreditacije, v istem članku lotila celo Jakličevega očeta (?!). Pri tem - če sta se že šla raziskovat družinske povezave - pa namerno spregledala navezo med Rajkom Knezom, razvpito družino Ivanjko (Knez je namreč nečak Šimeta Ivanjka in bratranec Lea Ivanjka) in Vido Žurga, članico uprave Telekoma Slovenije, pristojno tudi za Telekomove medije, torej tudi za Siol.net. Družina Ivanjko je zlogasna iz nekaterih spornih in vejetno tudi nezakonitih poslovnih operacij (vir), ki sta jih še avgusta lani opisovala tudi Vukovićeva in Cirman prav na Siolu. Zdaj se pa tega kakor ne spomnita več oziroma, povedano drugače, "koljejo" jih njuni stari članki. Vukovićeva in Cirman pa zdaj vse to pozabljata zato, ker je taisti Leo Ivanjko novi zasebni partner Vide Žurga, Vukovićevi in Cirmanu pa konec decembra poteče ekskluzivna pogodba s TSmedia (Siol.net), po kateri mesečno, za svoje članke, po zanesljivih informacijah kasirata od 12 do 20 tisoč evrov; in to pogodbo si seveda želita podaljšati.

Mimogrede, kot je znano, se TSmedia (Siol.net) koplje v milijonskih izgubah.

DRUŽABNA OMREŽJA: PADEC USTAVNEGA SODIŠČA NA RAVEN DRUŽINE JANKOVIĆ

- Toda integriteta ustavnega sodišča se je po aferi Accetto kljub takšnemu početju večinskih medijev znašla prekleto blizu "integritete" družine Janković. Če ne verjamete, kar poglejte odzive navadnih "malih ljudi" na družabnih omrežjih ...

- Predsednik republike Borut Pahor, ki po ustavi in postavi predlaga imenovanje ustavnih sodnikov, pa ob aferi Accetto še vedno molči. Neverjetno!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Radolf Mitler
5
Oct 19, 2019
Gnoji!
#11
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
ivan maček
5
Oct 18, 2019
A ni ona ćefurska sodnica-poslanka rekla da bojo "porihtali" US. Samo tak malo za osvežitev spomina, ribicam blatnodolskim.
#7
Komentar izbrisal Bojan Požar
Miha Skumarc
0
Oct 18, 2019
Do penzije še imam več kot 20 let..
A si našel Cicibana?
#5
Komentar izbrisal Bojan Požar
Miha Skumarc
2
Oct 18, 2019
Hanza, a veš, da si se izgubil. To ni Pavliha, ni ga že 30 let.
Tu se oglasi, to je zate https://www.mladinska.com/ciciban

Revija Ciciban

Revija Ciciban, najbolj znana slovenska revija za otroke z najdaljšo tradicijo.
#3
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Stoyan Svet
12
Oct 18, 2019
lepo rečeno;"PADEC USTAVNEGA SODIŠČA NA RAVEN DRUŽINE JANKOVIĆ" očitno se ustavno sodišče vse bolj potaplja, z njim pa se zaradi neukrepanja oziroma molčanja potapljata tudi Pahor in Šarec.
#0
Komentar izbrisal Bojan Požar
Vili Kovačič
15
Oct 18, 2019
Cerar se lahko močno zahvali svojim prijateljem na Ustavnem sodišču – posebno še dr. Accetu, da so mu pomagali preprečiti referendumsko odločanje sočasno z volitvami. Tako so preprečili Kovačiču, da bi dosegel zavrnitveni kvorum.

http://drzavljank.si/post/497811/tiskovna-konferenca-zakaj-je-ustavno-sodisce-odlocalo-pristransko

TISKOVNA KONFERENCA: zakaj je Ustavno sodišče odločalo pristransko!?

Predmet razprave je: ZAKAJ je US večinsko odločilo PRISTRANSKO !Izhodiščna trditev je naslednja!Cerar se lahko mo
#-2
borut rojc
14
Oct 18, 2019
Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
#-3
Komentar izbrisal Bojan Požar
ivan maček
5
Oct 18, 2019
...samo srbski cigani, ćefurji, dvakrat pečeni, zažgani in komunajzarji, ups, pozabil sem borata, se oproščam, .... ja, ja tudi to je "slovenija"
Kako že gre ona od David Bowie - ja, "this is not America..." ..Slovenija pa,... "only fools and horses"... in mulimo travo, ker za kaj drugega počasi več ne bo,... je pa bio, skratka zdravo.
#-5
Komentar izbrisal Bojan Požar
tmp S
14
Oct 18, 2019
Sramota, kako grdo so unicili Slovenijo.Kako nicvredni so postali. Od Pahorja pa pricakovat, da bo kaj naredil je pa po vseh njegovih dejanjih naivno.
On je del problema Slovenije, lolek, oz. po domace picka, ki stisne v kriticnih situacijah rep med noge.. Bil in ostal. Veleizdajalec, ki bi moral zaradi arbitraznega izdajstva ( izgube vedno nesporne nase Istre in morja) biti procesiran in v zaporu.
Kot tak on ni in nikoli ne bo sprejet za pravega predsednika(lahko se samo slika)
#-7
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-18 06:57:23 (Oct 18, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)