Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-17 ob 07:01:09

				Po nekaterih govoricah naj bi bile na seznamu za odpovedi celo znane novinarske in uredniške svete krave Dela, na primer Ali Žerdin, po drugih pa naj bi bili novinarji in uredniki, starejši od 55 let, na varni strani, čeprav Žerdin in Janez Markeš, recimo, lastnike Dela z vsemi dodatki vred staneta 3500 do 4000 evrov mesečne plače - neto, kje je potem še bruto, tam blizu 8 tisoč evrov ali več?!			Po nekaterih govoricah naj bi bile na seznamu za odpovedi celo znane novinarske in uredniške svete krave Dela, na primer Ali Žerdin, po drugih pa naj bi bili novinarji in uredniki, starejši od 55 let, na varni strani, čeprav Žerdin in Janez Markeš, recimo, lastnike Dela z vsemi dodatki vred staneta 3500 do 4000 evrov mesečne plače - neto, kje je potem še bruto, tam blizu 8 tisoč evrov ali več?!

Časnik Delo je, kot zdaj vse kaže, prišel na začetek svojega konca. Napol uradna napoved je bila objavljena ta ponedeljek med vrsticami komentarja glavne direktorice časopisne hiše Delo Nataše Luša, češ, ni več bralcev, za katere bi delali časopis?! Kar je sicer bizarno, glede na to, da so se še pred dvema letoma v veliki reklamni kampanji - pod sloganom "Delo - Vedeti več pomeni imeti moč" - na ves glas hvalili, da imajo en milijon in 200 tisoč bralcev. In kmalu po tem, bilo je v torek zgodaj popoldne, ko je avtor teh vrstic na podlagi notranjih informacij iz Delove hiše najavil večji val odpuščanj, je vodstvo Dela to tudi uradno priznalo:

... In se ob tem izgovarjalo na "nove bralne navade in nove tehnologije, ki so v zadnjem desetletju spremenile medijski trg" ter na "prihajajočo krizo". Mimogrede, da so na Delu vse to ugotovili šele oktobra 2019, je seveda vredno čisto posebne poslovne in psihološke analize, toda rezi bodo tokrat resnično veliki.

Po tajnem načrtu Stojana Petriča, lastnika Dela, naj bi bili predvideni naslednji ukrepi:

- Uprava Dela naj bi "na cesto" poslala okoli 30 odstotkov zaposlenih, med njimi 50 novinarjev. To sicer ni prvo odpuščanje na Delu, bo pa verjetno največje doslej. Delo naj bi sicer imelo nekaj čez 320 zaposlenih, od tega 150 novinarjev.

- O tem, kdo naj bi bil vse "na spiskih za zavod za zaposlovanje", po Delu krožijo zelo različne informacije. Po nekaterih govoricah naj bi bile na seznamu celo znane novinarske in uredniške svete krave Dela, na primer Ali Žerdin, po drugih pa naj bi bili novinarji in uredniki, starejši od 55 let, na varni strani, čeprav Žerdin in Janez Markeš, recimo, lastnike Dela z vsemi dodatki vred staneta 3500 do 4000 evrov mesečne plače - neto, kje je potem še bruto, tam blizu 8 tisoč evrov ali več?! Običajni uredniki pa dobivajo neto med 2500 do 3000 evrov mesečno. Po drugih informacijah pa naj bi na cesto poslali predvsem tiste novinarje in urednike, ki so prišli "na novo", kar pa pomeni hudo klofuto odgovornemu uredniku Dela Urošu Urbasu. To so namreč njegovi ljudje, "starci", kot so Žerdin in drugi, namreč Urbasa sovražijo. Ob tem si nekateri novinarji samo iščejo izhode. Luka Jakše, denimo, pospešeno išče delovno mesto piarovca nekje v državni energetiki.

NA PAPIRJU SAMO ŠE 4X NA TEDEN, DISTRIBICIJA NA PODEŽELJE PA SE JIM SPLOH NE SPLAČA VEČ ...

- Časopis Delo naj bi na papirju izhajal le še ob petkih, sobotah, nedeljah in ponedeljkih (Petrič se je očitno odločil, da zadrži ponedeljkovo prilogo Svet kapitala, ki jo ureja njegova osebna prijateljica Petra Kovič), preostale dneve v tednu pa ne. Pa še to v omejeni nakladi 15 tisoč izvodov.

- Naročnikom zunaj večjih urbanih središč se bodo odpovedali, saj se jim dovoz posameznih izvodov Dela do manjših krajev ne splača. Menda jih distribucija enega izvoda Dela na podeželje stane 2,5 evra in tudi Pošti Slovenije se to ne izplača ...

KAJ SE SPRAŠUJEJO TISTI, KI KOLEKTORJU DAJEJO POSLE?!

Ob tem za Delo ni nepomembno, da so se težki dnevi zaradi ohlajanja nemškega gospodarstva začeli tudi za lastnika Dela, Petričev Kolektor:

Pri tem naj bi Petrič, pravijo poznavalci, imel še eno veliko težavo. Njegovi naročniki, avtomobilski velikani iz tujine, so se namreč že pred časom začeli spraševati, zakaj se Kolektor, njihov podizvajalec, raje ne ukvarja z osnovnim poslom, ampak z naložbami v medije in gradbeništvo. Ga mar mi plačujemo preveč?!

"OSLOBODJENJE"

Delo, ki je v zadnjih treh tednih zamolčalo najmanj tri velike nacionalne novinarske zgodbe, ob tem pa objavljajo celostranske reportaže s Škrabčeve domačije ( ... in potem se še čudijo, zakaj nimajo bralcev?!), je tako očitno prišlo do konca, čeprav je hkrati poleg sarajevskega Oslobodjenja edini "partijski časopis" nekdanjih republik pokojne Jugoslavije, ki je preživel do današnjih dni. Kar sicer kaže tudi na posebno stanje duha v Sloveniji ...

SORODNI TVIT

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Stoyan Svet
9
Oct 18, 2019
časopis Delo sem odpovedal leta 1993 preveč laži, preveč zavajanja, preveč glorificiranja neetičnih in nemoralnih ljudi. S tako časopisno politiko propade vsak časopis. Tudi časopis Delo bo popadel je že v zadnjih zdihljajih. Sledil mu bo pa tudi Dnevnik in Večer.
Nikogar več v Delu ne zanimajo oblastne laži, izogibanje resnici in perečim temam družbe.
#8
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
joze buh
9
Oct 17, 2019
Velik format časopisa je bil nazadnje uporabljen pri beljenju prostorov. Režimska propaganda tega niti ni motila. Ne bo nobene škode, če Dela več ne bo, ker belimo vsakih 5 let.
#5
Komentar izbrisal Bojan Požar
borut rojc
11
Oct 17, 2019
Kljub vsemu, tisti stih sem zmotno pripisal Klemnu Klemnu; je pa od Trkaja. Pa niti tisti pezde od Novic, me ni najbolj nategnil v življenju; bolj me je Šarec, kateremu sem dal glas pri volitvah za župana, sam pa se je, vsaj meni v posmeh, potem včlanil v stranko srbskega cigana. Največjo prevaro sem vseeno doživel na sodišču, ki je gospodje in gospe iz pravosodja še niso, morda je niti nočejo popraviti. Rad pomagam, če ne znajo, v kar dvomim.
#3
Igor Hauptman
2
Oct 17, 2019
Janez Kepic, verjetno + verjetno nam pove, da je vse skupaj manj verjetno, kot pa verjetno. Če je nekdo tako resnicoljuben, da prizna naročanje Slovenskih novic, mu je tudi ostalo kar za verjeti.
#2
Komentar izbrisal Bojan Požar
borut rojc
18
Oct 17, 2019
Edicija Slovenskih novic rešuje umazane riti modelov tipa Markeš. Ljudje pač radi berejo preproste stvari ; nesreče in tragedije drugih so tisto, kar je, ne samo za bralce, tudi za tovrstno, krvoločno, novinarsko srenjo, vedno zanimivo... Imel sem priložnost spoznati te tipe od blizu, konkretno Brudar Aleksandra, ki ni upal objaviti nečesa, povezano s sodstvom, ker bi to lahko nekoč ogrozilo njegovo rit. Neumne izgovore, s katerimi se je izmikal je nadgradil še z neodzivnostjo, ko sem ga klical po telefonu. Klošar pač, za katerega velja tisti stih Klemna Klemna, ; ščijem ti po cajtngu, evo ti rumenga tiska...Iz sočutja do tistih ljudi na terenu, ki so ponujali časopis sem tu in tam, za določen čas, vseeno dvakrat naročil edicijo Slovenskih novic. Če sem iskren, nekaj zaradi mame in zaradi akviziterja, ki se ti pač zasmili, čeprav sem imel odpor ob spoznanju, da denar leti v mošnjiček nedotakljive, režimske golazni tipa Petrič.
#0
Komentar izbrisal Bojan Požar
Igor Hauptman
13
Oct 17, 2019
Kot kaže je Janez Markeš (v današnjem Delu) še zadnji hip uspel napisati, da je protikorupcijski shod potekal pred frančiškansko cerkvijo, Prešernovega spomenika očitno ni zaznal. Verjetno so ga preganjali peklenščki.
#-2
Miha Skumarc
6
Oct 17, 2019
Dobro jutro dumme August.
#-3
Komentar izbrisal Bojan Požar
tmp S
27
Oct 17, 2019
Prav noben normalen , posten clovek ne bo pogresal te pralnice in izkrivlalnice informacij z druzbenopoliticnimi delavci brez hrbtenice (tezko bi rekel da se sploh komu tam lahko rece novinar v pravem pomenu besede)....Ce ni denarja od drugih, nesposobni rdecuhi povsod crknejo.
Sicer pa a tokrat ne bo murgelska sramota pomagala? Navsezadnje je s pajdasi popolnoma pokradel Slovenijo in si nabasal zepe
#-5
borut rojc
36
Oct 17, 2019
Delo? Komu mar za vas, banda, pokvarjena, komunistična? Tržili so že dolgo le osmrtnice. Pokojnike itak proizvajajo sami, s prikrito in lažno propagando ter servilnostjo svojim gospodarjem, nedotakljivim, privilegirancem režima. Kaj zdaj cvilite in krulite, ker vas ne potrebujejo več, ker vas bodo zavrgli kot sekret papir? Mimogrede, niste primerni niti za obrisati rit. Predlagam, da vsaj embalažo prilagodite temu, če že vsebine nihče več ne bere. In spremenite naslov ; delo vas nikoli ni zanimalo, zgolj plen.
#-6
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-17 07:01:09 (Oct 17, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)