To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-15 ob 06:03:54

Gre za škandal že sam po sebi. Ustavni sodnik, celo podpredsednik ustavnega sodišča laže v konkretnem postopku pred ustavnim sodiščem, kjer vsak mora govoriti resnico! Gre za neverjetno prepletenost sodnikov s politiko vse do vrha sodne oblasti. In gre za popolno hinavščino vladajoče politike, saj je Accetto prikrito delal za Mira Cerarja in SMC, pri čemer je ravno ta stranka na parlamentarnih volitvah leta 2014 zmagala z gesli o morali in etiki v politiki, zato si je res težko izmisliti kaj bolj izprijenega.

Po včerajšnjem odmevnem razkritju dokumentacije ustavnega sodišča in korespondence nekdanjega vrha stranke SMC, potem pa še začinjeno ločeno mnenje (vir) ustavnega sodnika Klemna Jakliča v primeru "zakona o tujcih", ki ga je ustavno sodišče zavrnilo, Jaklič, ki je šolan tudi na slovitem Harvardu, pa je prvič javno spregovoril o pritiskih, ki se izvajajo nanj, se je podpredsednik ustavnega sodišča Matej Accetto znašel v nerešljivi situaciji, ki je - kot ustavni sodnik - preprosto ne more preživeti. Kaj se zgodilo potem:

- Po nekaterih informacijah je na ustavnem sodišču zavrelo do konca in včeraj naj bi prišlo celo do izrednega zasedanja ustavnega sodišča.

- Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez se je zavil v molk. Mi smo ga spraševali:

Ali bi moral g. Accetto – zaradi integritete ustavnega sodišča - kot ustavni sodnik odstopiti?
Ali ga namerava kot predsednik US – zaradi integritete ustavnega sodišča - k odstopu tudi pozvati?

- V molk se je zavil tudi glavni akter afere Matej Accetto, ki smo ga vprašali tole:

Ali bo kot ustavni sodnik odstopil oziroma kdaj bo odstopil?

- In molči tudi Miro Cerar, bivši predsednik vlade in bivši lider SMC, danes pa minister za zunanje zadeve. Cerarja smo včeraj spraševali naslednje:

Zakaj ste kot predsednik stranke in vlade za ustavnega sodnika predlagali/podprli g. Mateja Accetta, če ste vedeli, da je povezan z vašo stranko, oziroma ali prav zato?

Ali ste vedeli, da je v konkretnem primeru - za katerega dokumente objavljamo v članku - g. Accetto, ko so predlagali njegovo izločitev, lagal, oziroma ali ste se z njim o tem celo posvetovali? Šlo je namreč za primer, s katerim ste bili vi neposredno povezani, in zaradi tega primera kasneje, kot predsednik vlade, tudi odstopili.

Toda kot rečeno, vsi trije molčijo. Po mnenju nekaterih poznavalcev naj bi to sicer pomenilo, da bo Matej Accetto kot ustavni sodnik prisiljen odstopiti.

Molčita pa tudi Rajko Knez ...

							... in Miro Cerar.

TOPLAK PA ŽE NAPOVEDUJE TOŽBE ZOPER ACCETTA

Jurij Toplak, eden od najbolj izpostavljenih doktorjev prava mlajše generacije, je medtem že napovedal tožbe zoper Accetta in pozval ljudi, ki se čutijo odškodovane, naj se mu pridružijo. Toplakovo pismo, poslano ustavnemu sodišču in tudi številnim medijem, objavljamo v celoti:

"Spoštovano Ustavno sodišče RS,

kot pisec večih ustavnih pritožb in nosilec postopkov pred Ustavnim sodiščem sem oškodovan, oškodovani so tudi mnogi drugi. Sodišče sodnika ni izločilo in ni se izločil sam, čeprav je močno povezan (sam si je rekel "tihi podpirnik") s subjektom, ki je bil stranka postopka ali predlagatelj kandidatur, referendumov in zakonov, ki so bili izpodbijani v postopkih pred Ustavnem sodišču. Preden sprožim kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja po 288. členu KZ ...

... in k njemu povabim vse ostale, ki se čutijo oškodovane, prosim Ustavno sodišče za seznam vseh opravilnih številk v zadevah, kjer je bil poročevalec Matej Accetto in kopije prvih strani neobjavljenih sklepov, kjer je bil Accetto med sodniki. Po ZDIJZ so to javne informacije.

Prosim, da mi pošljete naprošene informacije na elektronski naslov, s katerega pišem. V cc pošiljam medijem, da lahko tudi sami prosijo isto, saj lahko iste informacije (ki so v velikem javnem interesu) mediji dobijo po ZMed prej kot jaz."

S spoštovanjem, Jurij Toplak, Maribor

BILO BI NAJBOLJ ELEGANTNO, DA ACCETO ODSTOPI SAM, SICER BI MORAL PREDSEDNIKA USTAVNEGA SODIŠČA PREDLAGATI PAHORJU, NAJ ZAČNE POSTOPEK RAZREŠITVE

Iz pravnih krogov je tudi slišati, da si profesorji pišejo med seboj, še en znani ustavni pravnik in nesojeni ustavni sodnik Andraž Teršek po facebooku deli članek Požareporta o razkritju SMC-jevskih rabot in neverjetnega laganja Mateja Accetta, študentje prava se čudijo, vsi pa pravijo, to je preveč. In kar je preveč, je preveč. Boštjan M. Zupančič, nekdanji ustavni sodnik in evropski sodnik za človekove pravice, pa opozarja na znano stališče evropskega sodišča: "Justice must not only be done, it must also be seen to be done". Boštjan M. Zupančič sicer tudi meni (vir), da Matej Accetto zaradi laganja in zavajanja ustavnega sodišča ni več primeren za ustavnega sodnika in da bi bilo najbolj elegantno, da odstopi sam. Drugače bi moral predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez predlagati predsedniku republike Borutu Pahorju, naj začne postopek Accettove razrešitve, kot ga predvidevajo ustava in zakoni.

Sicer pa nam #aferaAccetto dokazuje tudi naslednje (#komentar):

- Gre za škandal že sam po sebi. Ustavni sodnik, celo podpredsednik ustavnega sodišča laže v konkretnem postopku pred ustavnim sodiščem, kjer vsak mora govoriti resnico! Gre za neverjetno prepletenost sodnikov s politiko, vse do vrha sodne oblasti. In gre za popolno hinavščino vladajoče politike, saj je Accetto na skrivaj delal za Mira Cerarja in SMC, pri čemer je ravno ta stranka na parlamentarnih volitvah leta 2014 zmagala z gesli o morali in etiki v politiki, zato si je res težko izmisliti kaj bolj izprijenega.

- Vse dosedanje sodne afere z najnovejšo afero Accetto dobivajo nove dimenzije, saj potrjujejo uzurpacijo sodne veje oblasti do neslutenih razsežnosti.

- In kar je tudi izjemno pomenljivo: k takšni uzurpaciji oblasti so še posebno ali najbolj nagnjene nove - instant - politične stranke, ne pa tradicionalne. Šarčeva afera Lepa N. in afera Accetto dokazujeta, da si ti "novi obrazi" jemljejo oblast kot zasebno lastnino.

No, večina poznavalcev politične scene po včerajšnjih razkritjih ne vidi možnosti, da bi Matej Accetto kot ustavni sodnik "lahko preživel". Namreč, če on ne odstopi in ga bodo poskušali zaščititi, politično in medijsko, bi to brez dvoma pomenilo razpad demokratičnih inštitucij in razpad načela delitve oblasti.

KO MEDIJI SPET OBMOLKNEJO IN ČAKAJO NA STA.

"STRAŠLJIVO, GROZNO!"

In včeraj, medtem ko je na ustavnem sodišču dobesedno vrelo, se je znova pokazalo današnje nevzdržno agregatno stanje duha slovenskega novinarstva in večinskih medijev. Eden od znanih pravnikov, ki neposredno nima nič zraven pri aferi Accetto, to stanje ocenjuje, citiramo, kot "strašljivo". "Pet velikih medijev, Delo, Dnevnik, Večer, Pop TV in RTV Slovenija, v takšnih situacijah čaka, kaj bo objavila Slovenska tiskovna agencija, in potem ponavljajo stavke STA. Včasih, po objavah na Požareportu, čakajo po en dan, včasih pet dni. Grozno!".

SORODNI TVIT

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
arbajter arbajter
0
Oct 16, 2019
Brez besede prosim, iz katerih Butal si ti padel na tale portal? Daj vrni se iz zgodovine in partizanov v sedanjost.
#22
Komentar izbrisal Bojan Požar
ivan maček
0
Oct 15, 2019
Bojan!!! prosim ustavi tega kretena v glavo zjebanega!!!!!!PROSIM!!!
#20
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Henrik Stanjko
1
Oct 15, 2019
Našo in mojo EDINO DOMOVINO v kakor tudi mojem imenu uničujejo.... Jutri, pojutrišnjem je ne bo več.... ali je celo že odšla... nekam v 3PM.. In dopustili bomo, da se to zgodi, ker bo na shodu proti tej gnusni oblasti tudi sosedova Micka, ki ji zamerimo, da je v osnovni šoči slabo govorila o nas? Tako kot je že nekdo zapisal: jutri se bo tudi nam dogajalo kot sedaj opazujemo v Nemčiji,Švedski,Veliki Britaniji,Franciji,... Sedaj vsi samo nekaj komentiramo in ugotavljamo, ker se nam ne zgodi v prvi osebi.... jutri se bo zgodilo meni, ttebi, sosedu, prijatelju, sorodniku.... kaj pa takrat? BO PREKASNO. Zaradi takih sodnikov, zaradi takih obveščevalcev, zaradi takih politikov, zaradi takih tajkunov,... A je to DOMOVINA, ki si jo želimo? In ne bomo storili ničesar, ker bo na shodu ali protestu tudi človek, ki mi ne ugaja zaradi vonja oblek? Ali, ker shod organizira in bo na njemu govoril homoseksualec? HALO!!!??? ZA
#17
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Henrik Stanjko
1
Oct 15, 2019
Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.
#14
Henrik Stanjko
0
Oct 15, 2019
Mi gre dobesedno na jetra in ku..c, tako razmišljanje: Strinjam se, da bi morali iti na ceste in pometati s to bando ušivo na oblasti, ampak ne bom, ker je tam JJ in MP in FK... Jutri ali pojutrišnjem pa bo nek drug izgovor.... HALO???? Enako razmišljanje kot sedanja oblast... potem, pa se ma za "opozicijo".... Ha,ha,ha,ha,... ma ne me basat... g.Ivan Maček.... Upam, da bomo z vsemi takimi počistili, ko bo prišel čas, in nas bo res 100 ali več tisoč na cestah.. Takrat pa bo verjetno nekdo lepo v zaledju in se potem javljal, kakor "tudi jaz sem bil tam in sem za"... A poznate to zgodbo... partizansko... Oportunisti je najmanj, kar lahko rečem... lahko bi pa bil krepko bolj oster glede opisa takih osebkov.
#13
Miha Skumarc
0
Oct 15, 2019
Jaz pa mislim, da desnica nima strategije...
#12
Istok Potočnik
1
Oct 15, 2019
Arij, Hugo, Maček....., to vam jaz hočem razložit cel cajt. Saj bo.
Podobnik in Franca na čelu protestov za rešitev domovine. In večina Slovencev bo z njima zapirala vpadnice v prestolnico. Ali Podobnik preveč pije, ali je pa kaj drugega, he,he.
Desnica ima zgrešeno strategijo, ker ima napačne stratege. Levi imajo lahko delo. Oziroma ga sploh nimajo.
In zakaj je tako? Ker strategi tako hočejo. Ker v tem stanju ugodno živijo.
#11
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Hugo Flander
0
Oct 15, 2019
Vso repenčenje s strani simpatizerjev stranke SDS in Janše je jalovo početje. Še več. Repenčenje celo krepi nasprotni tabor in pasivizira odziv javnosti. Folk zamahne z roko... ah, če je pa Janša zadaj... Nasprotni tabor verjetno zato ni na "vse slovenskem" protestu, kjer se je na vsega 2500 kvadratnih metrih bojda drenjalo 5000 ljudi, aktiviral niti svojih maskot rdečezvezdašev in onega modela, ki takoimenovanim domoljubom v brk provokativno maha s staro slovensko zastavo. Nič od nič. Na youtube ima, svoj čas čislan sodnik BMZ le 156 ogledov. 156 ogledov, kjer kot gost na NovaTV komentira aktualno afero na US! In ja, NovaTV in njen spletni portal se hvalita, da sta v Sloveniji na prvem mestu po priljubljenosti. Opažam, da bolj kot Janša retvita Kaloha, Požarja, Demokracijo, Novo, Jakliča, Politikis, Zupančiča, Podobnika, Kanglerja, Primca... manjši je kritični odziv javnosti.
#8
Arij Slovenski
2
Oct 15, 2019
Ja, vem. Večni problem s Kučanovo "žlahtno-desno" opozicijo. Sami prefarbani komunisti in udbovci, ki danes špilajo demokrate in se kregajo me sabo, kdo od njih je bolj kriv, da se Slovenija 30 let po osamosvojitvi še vedno (in čedalje bolj) pogreza v komunističnem - po novem pa še migrantskem - dreku...
Lenin je rekel: "Opozicijo najbolje nadzoruješ tako, da jo sam vodiš."
In to je to. V Sloveniji v resnici ni nobene prave desne in domoljubne stranke, demokracija je pa le krinka oz. šarada za kontinuiteto komunizma in genocida nad narodom.
#7
ivan maček
1
Oct 15, 2019
Se bom odzval na spodnje pisanje. Priznam, pravilno razmišljanje, samo treba se je vprašat, zakaj samo 5.000? Pa še to je preveč napihnjena številka, sem si ogledal to od blizu.
Sam imam preprosto problem z "glavnimi organizatorji" shoda, toliko za premislek.
Nismo vsi v tej deželi kratkega spomina, ali še lepše, zjebani v glavo.
#6
Arij Slovenski
11
Oct 15, 2019
@Janez Mihevc
Tjah, ne vem no... Ne vidim nobenega velikega ogorčenja in demonstracij na ulicah.
V četrtek nas je bilo le 5.000 na Prešercu, moralo bi nas biti pa vsaj 50.000 ali 150.000, da bi kaj zaleglo...
Vsi blebetajo o pravicah migrantov do azila. Kje je pa naša pravica, da živimo v varni državi, ki ne bo preplavljena s tujerodnimi podivjanimi morilci, posiljevalci, barbari in džihadisti? Po mednarodnem pravu so do azila upravičeni le tisti, ki iz nevarne države prestopijo v prvo varno sosednjo državo. Vse te horde migrantov, ki se sedaj valijo v Evropo, pa gredo preko 10 ali 15 varnih držav, in tudi sicer prihajajo iz varnih držav, v katerih ni vojne. Skratka, od njih ni do azila v Evropi upravičen prav nihče!!!
Kljub temu so ustavni sodniki dali prednost tem lažnim "azilantom" in lažnim "beguncem" (v resnici pa sovražnim črnsko-arabskim vojakom) in hkrati gnusno poteptali pravice in svoboščine Slovenskega naroda.
Gre za akt veleizdaje!
Iztrebljajo nas v imenu lažne humanitarnosti in človekoljubja. in to počnejo isti, ki so nas od 1941 do 1945 množično klali in metali v jame. Zapriseženi genocidni morilci slovenskega naroda, ki so jim človekove pravice zadnja briga na svetu.
Vseeno upam, da imaš prav in da se Slovenci (in vsi ostali avtohtoni beli Evropejci) že enkrat zbudijo in začnejo samozaščitno ukrepati... če že politika, policija in vojska nočejo oz. ne smejo, zaradi ukazov in mastnih podkupnin svojih globalističnih NWO gospodarjev, katerih zločinsko agendo pomagajo izvajati.
#5
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-15 06:03:54 (Oct 15, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)