Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-14 ob 06:41:08

Matej Accetto je 27. marca 2017, ko je vlado vodila Cerarjava stranka SMC, večino v državnem zboru pa je imela Cerarjeva vladna koalicija, postal ustavni sodnik, 28. septembra letos pa še podpredsednik ustavnega sodišča (vir).

Matej Accetto je danes podpredsednik ustavnega sodišča. (foto: STA) Matej Accetto je danes podpredsednik ustavnega sodišča. (foto: STA)

Danes pa prvič ekskluzivno objavljamo uradne dokumente o tem, kako je Matej Accetto med pomembnim postopkom na ustavnem sodišču vsem direktno lagal o svoji povezavi z Mirom Cerarjem, tedanjim predsednikom vlade in njegovo politično stranko SMC, zaradi česar ga niso izločali iz sodnih postopkov, ter - kot ustavni sodnik - odločal v korist Mira Cerarja in SMC:

CERARJA NAJ BI POZNAL ZGOLJ IZ "ISTIH STROKOVNIH KROGOV"?!

- 11. januarja 2018 je ustavno sodišče v postopku odločanja o zahtevi vrhovnega sodišča zavrnilo zahtevo udeleženca v postopku Kovačiča za izločitev ustavnega sodnika Mateja Accetta, ker je Accetto, citiramo sklep sodišča, "pojasnil, da ni sodeloval pri pisanju strankinega (gre za stranko SMC, op. a) programa in da ima s predsednikom vlade Mirom Cerarjem skupno zgolj to, da se kot profesorja poznata iz istih strokovnih krogov ...":

- Enako se je zgodilo 13. septembra 2018, ko je ustavno sodišče odločalo o preizkusu ustavne odločbe Vilija Kovačiča. Tudi takrat je Accetto dejal, da ni sodeloval pri sestavljanju programa SMC:

TO PA SO DOKUMENTI, KI PODPREDSEDNIKA USTAVNEGA SODIŠČA POSTAVLJAJO NA LAŽ, SAJ DOKAZUJEJO NASLEDNJE:

- Matej Accetto je sodeloval pri pisanju programa SMC

- Načrtno se je prelevil v tihega podpornika SMC iz ozadja

- Miru Cerarju je svetoval pri volilni kampanji

V nadaljevanju pa objavljamo dokumente, ki nesporno dokazujejo, da se je Matej Accetto v funkciji ustavnega sodnika v obeh primerih, torej vsaj dvakrat, zlagal. Lagal je kolegom na ustavnem sodišču, lagal stranki v postopku in lagal je javnosti. Gre za faksimile elektronskih sporočil aprila in maja 2014, ki so si jih med seboj pošiljali vidni člani SMC, Cerar, Milan Brglez, Erik Kopač, Peter Jamnikar ... in seveda Matej Accetto. Iz pričujočih elektronskih sporočil je povsem jasno razvidno, da sedanji podpredsednik ustavnega sodišča ni samo aktivno ter izrecno sodeloval pri pisanju programa stranke SMC, kar zdaj z lažmi zanika, ampak - pred parlamentarnimi volitvami leta 2014 - tudi načrtno deloval iz ozadja kot "tihi podpornik" SMC (verjetno zato, ker je že imel v načrtu svojo kandidaturo za ustavnega sodnika, pa bi mu strankarska pripadnost lahko usodno škodila in kandidaturo preprečila) ter Miru Cerarju, ki naj bi ga poznal, kot pravi danes, ko je ustavni sodnik, samo "kot profesorja iz istih strokovnih krogov", osebno svetoval celo pri volilni kampanji!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miha Skumarc
0
Oct 15, 2019
Mislil sem, da onaniraš, sedaj pa sumim, da imaš menstruacijo.
Usmili se nas, ostani na https://nova24tv.si/ in tam delaj sranje, ne tu.
Bodi tako prijazen
Hvala!

Nova24TV | Prvi v službi resnice.

Prvi slovenski spletni medij v službi resnice.
#23
Komentar izbrisal Bojan Požar
arbajter arbajter
0
Oct 15, 2019
Daj se najprej na svoje bla bla bla ozri, upam, da jih dojameš, in jih šele nato očitaš drugim.
#21
Komentar izbrisal Bojan Požar
Miha Skumarc
0
Oct 14, 2019
@Janez, tudi tebi lahko noč
Pred tem pa si ga vrži na roke, izliv pa pošlji na vlado, da si izberejo najboljše. Potem pa si na tamauga položi mokro krpico, da se ti umiri. Toda ne predolgo, da se ne bodo prehladili.
#19
Komentar izbrisal Bojan Požar
Janez Mihevc
3
Oct 14, 2019
Torej, bistvo današnje afere je to, da so nas ustavni sodniki prav danes z migrantsko zakonodajo izdali. Izdajalci naroda.

Če bo prišlo do migrantskega vala bo Slovenija preplavljena s kriminalci iz tretjega sveta.
#17
Hugo Flander
4
Oct 14, 2019
Jaklič na US je podobno kakor Nežmah na Mladini... Za vzorec.
#16
Komentar izbrisal Bojan Požar
arbajter arbajter
4
Oct 14, 2019
Slika pove več kot 1000 besed. Nerodno je le to, ker bo drugo leto 240 obletnica smrti Maričke Terezije, ki jo nekateri nikakor ne uspejo pozabiti, kot tile iz novejše "zgodovine" ne morejo pozabiti partizanov in njihovih "navad", da se lahko vzame vsakomur, vse v imenu rdeče barve ter da se za to ne odgovarja.

Janez, narobe ni nič, le ponavljaš se vse preveč, pa preobsežne tekste imaš, s katerimi bore malo poveš, razen tega, da si star, penzionist, knjižničar...

Pa moral bi vedeti, da se da z malimi črkami enako uspešno zapisati neko misel, kot z tistimi kričečimi velikimi. A to slednje bi šlo?
#14
Hugo Flander
2
Oct 14, 2019
A Šorli in Jaklič sta skregana? Predno je Jaklič dopolnil 40. let, je Šorlija nagovarjal nekako takole: "Daj Šorli, stisni komija(Masleša)..." Potlej, ko je Jaklič vendarle postal US, pa se je Šorli vztrajno podpisoval pod Jakličeva ločena odklonilna mnenja. Tukaj pa berem, da temu ni več tako.
Kakorkoli. Jaklič, ki je podpornik Janše in SDS, očita Accettu, da je recimo bil podpornik Cerarja in SMC. In zdaj je to kao top afera. Pa naj odstopi ta Accetto. Na zalogi je dovolj kadra za menjavo. Folk se za to niti malo ne sekira.
#13
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Mare Kren
3
Oct 14, 2019
Edini izmed vseh ustavnih sodnikov je sodnik dr. Matej Accetto napisal ločeno pritrdilno mnenje pri zavrnjneni presoji ustavnosti ZDTon. Z zlorabo zahteve za presojo ustavnosti zakona iz leta 2009 se je gospodarska družba v letu 2018 poizkušala v škodo proračuna retroaktivno izogniti plačilu več milijonov evrov davka. Sedaj pa ločeno mnenje sodnika dr. Mateja Accetta uporabljajo še za pokrivanje kaznivega dejanja davčne zatajitve, verejtno pa tudi pri izpodbijanju odločbe Finančne uprave.
#10
Hugo Flander
0
Oct 14, 2019
Hahahahaha, Kepić, maskota Pozareporta.
http://beta.publishwall.si/janez.kepic-kern40/photos/photo/274417
#9
Igor Hauptman
7
Oct 14, 2019
Accetto lahko upa, da bo afera SOVA potisnila njegovo kot običajno pravi Istok, gnusno dejanje (tokrat je to res pravi izraz) v ozadje. In res beremo, da je obveščevalna agencija že naznanila sum izdaje tajnih podatkov. Da počiš od smeha. Verjetno želijo v javnosti narediti vtis, da gre za slovensko verzijo Snowdna in enako težo izdaje tajnih podatkov za varnost države. Kot, da se ne bi pred tem že neštetokrat diskreditirali, ampak zdaj bo glavno to, kdo je izdal eno češpljo, ve se čigavo. Med tem ostale zadeve potekajo naprej brez posebne publicitete.
#8
Komentar izbrisal Bojan Požar
Aton EU
2
Oct 14, 2019
Novi vzorci razmišljanja: Serpentinšek je pripeljal Istoka in Kerna
#6
Arij Slovenski
7
Oct 14, 2019
Sloveniji vlada zločinska antislovenska komunistično-globalistična lažniva, manipulatorska in plenilska mafija, ki deluje izrazito proti interesom slovenskega naroda in države.
Njen cilj je dokončati tisto, kar so komunistični revolucionarni klavci začeli leta 1941 - izropati, uničiti in iztrebiti Slovence in Slovenke, Slovenijo pa preplaviti s tujci - najprej z balkanskimi čefurji, potem pa še z afro-arabskimi migranti in islamisti, ki na smrt sovražijo belce in Zahod.
Zločinski plan jim zaenkrat krasno uspeva, ker letargične, poneumljene in zmanipulirane Slovence očitno bolj zanimajo razne Kmetije, lige prvakov, turške nadaljevanke in podobne kozlarije kot pa usoda in prihodnost lastnih otrok, naroda, kulture, civilizacije in rase.
Samomor Zahodne civilizacije, v katerem dejavno sodeluje tudi komunistična Slovenija.
#5
Henrik Stanjko
0
Oct 14, 2019
Kaj pa g.Milan Brglez? Kaj ni bil predsednik DZ?
#4
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-14 06:41:08 (Oct 14, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kje se danes brani Slovenijo, kdo jo v resnici osvobaja in trije prijazni nasveti za stranko SD
Šef tožilstva Šketa zanika indice o skritih dogovorih z ustavnim sodiščem, predsednik ustavnega sodišča Knez še molči
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(241)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)