Uradno potrjeno: Lepa N. na Sovi. Kdo vse naj bi zlorabil položaj, Šarec, Črnčec, Kozmelj, vsi trije? To je začetek konca!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-10-02 ob 06:02:16

Razkrivamo nove podrobnosti afere Lepa N., ki zdaj, kot vse kaže, res pomeni začetek konca vladavine Marjana Šarca. Nekdo, zaradi močnega suma zlorabe oblasti, celo obveščevalnih služb in javnega denarja, bo pač moral oditi: ali direktor Sove Rajko Kozmelj ali državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec oziroma oba ali pa je res napočil čas, ko mora odstopiti tudi predsednik vlade Marjan Šarec?!

- Da je naše poročanje o sporni zaposlitvi N. H. na Sovi povsem točno, je včeraj dokončno potrdil nenapovedani izredni nadzor treh članov parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), Mateja Tonina, ki je tudi predsednik Knovsa, Žana Mahniča (SDS) in Monike Gregorčič (SMC), na sedežu Sove. Neuradni rezultati tega nadzora so včeraj zvečer prišli v javnost, prek twitterja, Spletnega časopisa (vir) in - sicer sinočnjega skrajno previdnega poročanja - Slovenske tiskovne agencije (vir - medtem ko večinski mediji še vedno molčijo?!):

... vendar postopek Knovsa uradno še ni končan. Po naših informacijah na Knovsu še čakajo na pisno poročilo Sove o kompetencah kandidatov, ki naj bi se prijavili na isto mesto kot N. H., potem bodo sledili sklepi Knovsa in predvidoma tiskovna konferenca Mateja Tonina.

LEPI N. NA SOVI PLAČALI ZAČETNI TEČAJ IZ ANGLEŠČINE, NJENO DELOVNO MESTO PA NA NOVO USTANOVILI

- Kot vse kaže, je bila N. H. na Sovi resnično zaposlena "čez noč" in direktor Sove Rajko Kozmelj se bo moral zelo zelo močno potruditi, da bo dokazal, da je bilo z zaposlitvijo Lepe N. - kot na primer navaja v spodnjem Popravku na članek "Sum zlorabe premočan, da bi pogledali stran. Šarec in Lepa N. skupaj že od časov Serpentiška in imitiranja Drnovška", ki ga v celoti objavljamo na koncu članka, v formatu, kot smo ga prejeli, in kjer Kozmelj na splošno piše, kaj vse morajo prestati kandidati za zaposlitev na Sovi - čisto vse okej, saj hkrati - po naših notranjih informacijah iz Sove - slišimo, da naj bi Sova nekdanji piarovki iz Škofljice, osebno povezani s predsednikom vlade, plačala celo začetni tečaj iz angleškega jezika, njeno delovno mesto pa naj bi tudi na novo ustanovili.

ŠKOFLJICA IN MLADE URADNICE

- Razlog hitre prezaposlitve N. H. iz Škofljice naj bi bila sicer dogajanja na občini Škofljica, kjer naj bi župan Ivan Jordan imel zdaj že "znane težave" s svojimi odnosi z mlajšimi uradnicami. Jasmina Novak naj bi zato bila v bolniškem staležu zaradi mobinga, N. H. pa je, kot vse kaže, skupaj s predsednikom vlade Marjanom Šarcem našla "rešitev" - hitro prezaposlitev na Sovo. Spor in vpitje na sejmu suhe robe v Ribnici, ko se je Šarec drl na Jordana, pa je bil - očitno - duel dveh moških - zaradi ene ženske. Naj ob tem dodamo, da so se na občini Škofljica, kar zadeva dogajanje okoli N. H., zavili v 100-odstotni molk! "Rešitev" za N. H. je bila torej zaposlitev na Sovi mimo vrste, kar naj bi Šarec potem izpeljal prek svojega državnega sekretarja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja.

MOLK PREDSEDNIKA VLADE

- Očitno dolgoletni zasebni odnos med Šarcem in Lepo N. bi bil lahko sicer povsem njuna osebna zadeva, sicer precej moteča za politika, ki se javno razglaša za izrazito družinskega in tudi vernega človeka (ta odnos sicer za nazaj pojasnjuje odsotnost njegove žene Barbare Iskra Šarec na predvolilnih soočenjih, kamor je Šarec prihajal s taščo, in odsotnost žene pri Šarčevem obisku v Vatikanu in srečanju s papežem Frančiškom), toda zloraba oblasti in javnega denarja - zaradi zaposlitve osebe, ki je zasebno povezana s predsednikom vlade - pomeni hud "politični prekršek" in hkrati nesporno razlog za Šarčev odstop. Že zlasti zato, ker je pri tej kombinaciji šlo tudi za zlorabo obveščevalnih služb, natančneje za kompromitacijo Sove, to pa zadeva tudi vprašanje nacionalne varnosti.

Predsednik vlade Marjan Šarec o zvezi z N. H. sicer že tri dni molči.

- Komisija za preprečevanje korupcije, Knovs in verjetno tudi državno tožilstvo ali pač posebna parlamentarna preiskovalna komisija pa bodo zdaj morali preiskati in ugotoviti sum močne zlorabe oblasti pri zaposlitvi Lepe H. na Sovi.

ENIGMA KOZMELJ. LOJALNOST DRŽAVI ALI ČRNČECU?

- Kar zadeva Rajka Kozmelja, direktorja Sove, je slišati zelo različne informacije.

Rajko Kozmelj. Iz Sove in politike prihajajo različne informacije. Rajko Kozmelj. Iz Sove in politike prihajajo različne informacije.

Po nekaterih informacijah iz Sove naj bi bil Kozmelj poln oblasti, na Sovi naj bi se izvajali mobingi in disciplinski postopki, pri čemer naj bi nekaterim zaposlenim prepovedali vstop v službene prostore in morajo ostati doma, vpitje in grožnje z odpovedmi ter grožnje, kako bo poskrbljeno, da nikjer drugje ne bodo dobili službe, pod Kozmeljem naj bi Sovo trenutno vodila "policijsko-kriminalistična struja", po drugih informacijah, tudi s politične scene, pa bi bili številni zelo presenečeni, če si bo Kozmelj, češ, saj "Kozmelj ni neumen", pripravljen uničiti svojo kariero "zaradi lojalnosti Damirju Črnčecu in njegovim", kot pravijo, "idejam o zlorabi Slove, ne pa lojalnosti državi".

POPRAVEK na članek "Sum zlorabe premočan, da bi pogledali stran. Šarec in Lepa N. skupaj že od časov Serpentiška in imitiranja Drnovška".

Sova - Popravek - 1. oktober 2019.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Janez Mihevc
1
Oct 02, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=m_n0eRfouLg&t

FAKTOR #330: 2. ŠARCA NI VEČ! (Dejan STEINBUCH, dr. Igor LUKŠIČ ) - YouTube

Faktor je pogovorna oddaja o politiki, gospodarstvu, medijih, šovbiznisu in športu, na slovenski televiziji TV3. IZJAVA
#13
Istok Potočnik
1
Oct 02, 2019
Lukšič je tam, ker mu mora Pertinač nekaj vrniti. Saj s3 spomnite tistih 700 jurjev iz šolskega ministrstva. Take govorice se širijo?!
#12
igor hauptman
3
Oct 02, 2019
Sem se že prestrašil, da nisem res kaj podpisal pa vidim, da je govora o Lukšiču. Zanj bi bilo bolje, da ga Požar izloči iz VV Faktorja, kjer oblači in vedri očitno le zaradi domnevnega idejnega uravnoteženja komentatorjev. Zanj Šarec tudi ne predstavlja kakšnega večjega problema, težavne naj bi bile predvsem ostale koalicijske stranke, ki nimajo strategije. Sam mislim, da jo imajo, vsaka svojo.
#11
Aton EU
4
Oct 02, 2019
Lukšič meni, da vlada ne sprejme strokovne pomoči pri novi viziji Slovenije. Pa tako dobro bi lahko zaslužil s takim projektom in svojimi izkušnjami.
Družba, ki stigmatizira nasprotnike socialistične revolucije nima bodočnosti, le kadrovske igrice in novi, denarja željni obrazi ostanejo njen cilj.
Zato, Igor, pomisli, kakšno resolucijo o šolstvu si podpisal!
#10
Istok Potočnik
1
Oct 02, 2019
Iskal in našel video, kjer pv demantira posredovanje pri zaposlitvi lepe. Drugega tudi nisem pričakoval kot zanikanje.
Hočem pa povedat tole. Nova 24 je napisala da, je pv govoril jecljajoče. Pa se čisto lepo sliši, da je govoril povsem normalno. Tako kot on govori. Mimogrede, njegov način govora meni ni všeč.
Tako da boste vedeli, da se od sedaj naprej, če govoriš normalno, reče, da govoriš jecljajoče.
#9
Istok Potočnik
1
Oct 02, 2019
Imamo nov začetek konca.
Bojim se, da jih bomo imeli še mnogo. Pač glede na to, kako se spravljate k stvari.
#8
Igor Hauptman
9
Oct 02, 2019
No, pa smo po objavi afere v časopisu Delo, ki med drugim o njej piše kot, da je priletela z neba, skratka od nikoder, dočakali demanti predsednika vlade. In kaj demantira. Dejansko nič od tistega, kar mu je očitano. Ali je N.H. bila kdaj v delovnem razmerju v občini Kamnik ali je kako drugače sodelovala z njo bo Požar še razkril in je za afero nepomembno. Da ni bilo osebnih pritiskov za njeno zaposlitev v SOVI bodo seveda potrdili vsi udeleženi, kar prav tako ni bistveno. Bistveno je, kako so zaposlili osebo, ki je bila v zvezi s predsednikom vlade in kakšne reference za to zaposlitev je imela. Da sedaj ni v razmerju z N.H. mu je pa povsem verjeti, saj bi moral biti povsem nor, če bi še bil. Dodanih je kot običajno še nekaj domislic, ki jih stresa iz rokava že ves čas vladanja. Na vrsti so preiskovalni organi.
#7
Miha Skumarc
3
Oct 02, 2019
Dokler bo oblast plačevala radosti...


Mi se imamo radi,
radi, radi, radi,
mi se imamo radi,
radi, radi, radi,
mi se imamo radi,
radi, radi, radi,
mi se imamo radi,
radi prav zares!

Zakaj se ne bi imeli,
radi, radi, radi,
zakaj se ne bi imeli,
radi, radi, radi,
zakaj se ne bi imeli,
radi, radi, radi,
zakaj se ne bi imeli,
radi prav zares?

Še se bomo imeli,
radi, radi, radi,
še se bomo imeli,
radi, radi, radi,
še se bomo imeli,
radi, radi, radi,
še se bomo imeli,
radi prav zares!

Saj smo sami mladi,
mladi, mladi, mladi,
saj smo sami mladi,
mladi, mladi, mladi,
saj smo sami mladi,
mladi, mladi, mladi,
saj smo sami mladi,
mladi prav zares!
#6
Miha Skumarc
9
Oct 02, 2019
Delodajalec je dolžan ustvariti odlićne pogoje za delo. Tudi za pravo razpoloženja, zabavo. Za tiste, ki pa doma nimajo urejenega sexa, tudi poskrbi delodajalec.
#5
Igor Hauptman
9
Oct 02, 2019
Borutovi komentarji se vsaj po meni berejo kot nadaljevanje Zolajeve Beznice. Verjamem, da je nihče od tistih, ki jih v komentarju omenja ni prebral, jo pa v živo poosebljajo.
#4
Janez Mihevc
17
Oct 02, 2019
Mediji so vsa leta pod kontrolo režima, ki je sovražen do našega naroda. Brezbrižno uničujejo državo Slovenijo in njene državljane. Požareport edini opravlja funkcijo medijskega nadzora oblasti.
#3
borut rojc
35
Oct 02, 2019
Bila je piarovka na občini brez znanja enega samega tujega jezika. Tega očitno uporablja le takrat, ko oblizuje in vleče penis nadrejenim. Verjetno bo gospodična tudi na Sovi skrbela za dobro počutje zaposlenih. Iz Kamnika nasploh prihajajo takšni v Ljubljano, ki predsedniku vlade, čeprav sekretarji, nosijo torbo ali na ministrstvu kuhajo kavo, četudi nekoč delujoči kot podžupani...Šarcu so mnogi vseskozi pomagali, da se je postavil na noge. Zdaj zgolj vrača usluge. Ob pogledu na takšne modele v vladi kot so Počivalšek, Bratuškova, Erjavec ter idiote iz Levice, zadeve res ne morejo potekati drugače kot na netransparenten in koruptiven način. Končno, tudi v pravosodju so ljudje, ki si jemljejo pravico delovati mimo zakonov in ustave, preprosto, kot se jim zahoče. Način delovanja države pač, ki ga sam dojemam kot mafijskega. V tem kontekstu se zaposlitev neke blondinke na Sovi, s katero si je, morda še, premier krajša urice in blaži spolno slo, ne zdi posebno zlo. Zaradi takšnih morda v težave zaide predsednik ZDA ali pade avstrijska vlada, nikakor pa to ne povzroči potresa na Balkanu. Šarec je nameščenec mafije in ne izvoljenec ljudstva. Ti, ki so ga nastavili, ga bodo tudi zamenjali, nikakor pa zaradi tepke, ki se poriva z njim... Na koncu koncev, vsi ti izbranci Murgel, državo jemljejo kot trgovski center. Vzame si, kar si kdo more. Sova se v tem pogledu zdi le eno od gnezdišč teh, z dobro plačanimi službami brez odgovornosti. Ta Kozmelj , jebiveter že na pogled.
#2
Igor Hauptman
25
Oct 02, 2019
Kot običajno predstavlja javno razkritje afere, kot je zadnja glede zaposlitve prijateljice predsednika vlade v obveščevalni službi šele prvi kamenček v plazu, ki sledi. Seveda glavno vlogo pri tem opravijo mediji, ki tam, kjer poznajo t.i. pluralizacijo medijev praviloma ne zatajijo. Pri nas je to malo drugače. Več ali manj mora opraviti nalogo zagotavljanja pluralizacije medijev, glede na razkrito razmerje v obsegu financiranja s strani državnih sredstev (po navedbah Požarja do 134 krat manjše od drugih medijev) prav obskuren medij, ki pa ima dovolj veliko odmevnost, da je za oblastne strukture, predvsem pa za globoko državo, ki za njimi deluje hudo moteč. Nobenega dvoma ni, da bi bil v državah z normalno pluralizacijo medijev ter delujočo parlamentarno demokracijo v situaciji v kateri se je znašel predsednik vlade, njegov položaj najmanj močno omajan.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-10-02 06:02:16 (Oct 02, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)