Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-20 ob 06:59:26

Če se je Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost, še konec avgusta samozavestno sprehajal po krovu rušilca USS Porter, ameriške vojaške ladje, ki se je zasidrala v Luki Koper, je po izbruhu afere Črnčec-Iglu-Westinghouse doživel nov udarec, šok oziroma ukor. Namreč, po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah Črnčeca ni (več) med člani delegacije predsednika vlade Marjana Šarca, ki prihodnji teden potuje v New York, na redno jesensko zasedanje generalne skupščine Združenih narodov. Šarec je - kot kaže - previdno ocenil, da bi Črnčeceva fizična navzočnost v njegovi delegaciji glede na vse razsežnosti te afere delovala kontraproduktivno in celo škodljivo, zato je vpletenega državnega sekretarja, ki se je že znašel sredi preiskave Komisije za preprečevanje korupcije, raje odstranil.

ŠE ENA "SPEČA FIRMA" DAMIRJA ČRNČECA!

Mi pa danes razkrivamo še eno Črnčecevo "speče podjetje". Gre za Društvo Evropska Slovenija, ki ga je Damir Črnčec ustanovil marca 2014, sedež pa ima, prav tako kot inštitut Iglu, na Mlinarjevem nabrežju 13 v Ljubljani. Po podatkih iz Ajpesa je društvo v letu 2018 imelo dobrih 3200 evrov prihodkov in, zanimivo, tudi to društvo je enako kot Iglu med drugim registrirano za trgovino na drobno.

Vir: Ajpes Vir: Ajpes

Kar bo nedvomno zanimivo tudi za preiskovalce KPK, pa je dejstvo in vprašanje, ki izhaja iz tega: zakaj je Damir Črnčec, potem ko je bil imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, ne samo zadržal lastništvo (ustanoviteljstvo) tega društva, enako kot lastništvo Igluja, ampak je hkrati ostal tudi direktor (zakoniti zastopnik), medtem ko je direktorsko mesto inštituta Iglu predal predstavnici Westinghousa v Sloveniji, zdaj že razvpiti Zvonki Truden?!

Mimogrede, medtem ko še vedno preiskujemo posle, povezane z "računovodkinjo" Zvonko Truden, že odkrivamo izjemno veliko število javnih zavodov (!), kjer nam direktorji pripovedujejo, da naj bi bili prisiljeni podpisovati menda celo predrage pogodbe z njenim računovodskim servisom (Truden & Truden-R), tudi na podlagi političnih pritiskov!

LOBIRANJE

KADROVANJE

PRITISKI NA DRŽAVNA PODJETJA IN OGLAŠEVALCE

OZADJE OBISKA V KRŠKEM IN ŠARČEVA IZJAVA O NEK2

Sicer pa danes na predsednika vlade in državnega sekretarja Damirja Črnčeca naslavljamo vrsto vprašanj, povezanih z lobiranjem, konkretnimi lobističnimi stiki, kadrovanjem v državna podjetja in pritiski na oglaševanje posameznih državnih podjetij v določenih medijih, viri blizu kabineta predsednika vlade pa navajajo, da naj bi Črnčec imel še kako pomembno vlogo pri odločitvi predsednika vlade, da gre na znani "nepričakovani" obisk v Nuklearno elektrarno Krško, in posledično na Šarčevo izjavo, da potrebujemo NEK2.

ODGOVOR IN PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV

Podjetje Truden & Truden – R d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2008 in v tem podjetju Zvonka Truden ni bila nikoli direktorica. V podjetju je zgolj prokuristka in ima 10 % lastniški delež. Z vodenjem družbe in pridobivanjem poslov se tako ne ukvarja, družba ima zato namreč direktorja z neomejenimi pooblastili.

Ne drži, da bi družba pridobivala posle na podlagi političnih pritiskov. V javnem sektorju, kamor sodijo tudi javni zavodi, ki jih omenjate, se posli pridobijo na podlagi zakona o javnem naročanju, kjer se izbere izvajalca, ki je dal najnižjo ponudbo.

Zvonka Truden in Truden & Truden – R d.o.o., zanju po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Janez Kepic-Kern
0
Sep 27, 2019
ŠE v 1980. letih je bila t..i. "KADROVSKA KUHINJA"
uradno na SZDL
na Komenskega ulici pri RTV-SLO..
kot podružnica ZK PARTIJSKE KADROVSKE KUHINJE,
ki je bila
- BOGVEKJE !
Še dobro, da imamo - g. novinarja B. POŽARJA,
sicer bi bolj malo vedeli o sedanjih
"KADROVSKIH KUHINJAH IN KADROVSKIH KUHARJIH".
Se zdi.
G. B. POŽAR-ju - želim-o - VSE DOBRO. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA "SLOVENIANA"
#15
Istok Potočnik
1
Sep 22, 2019
Zveze torej, he,he.
Nič drugega me ne zanima.
#14
Janez Kepic-Kern
0
Sep 22, 2019
Aja ! "istoku Potočniku"
To poletje sem tudi zelo natančno prebral slovensko "ZLATO KNJIGO ORLOV" publicista Franca Terseglava, iz leta 1910 je, s posvetilom tedanjega škofa B. Jegliča.
Bsebuje nataćna pravila za tedaj mlade t.i. ORLE.
kAJ TE ŠE ZANIMA? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA, SLOVENIANA
#13
Janez Kepic-Kern
0
Sep 22, 2019
Nobenih zvez - ni bil. Leta 1978 se bil mlad, šport, energičen, veder hribolazec. Izbran sem bil, ker sem bil všeč dvema ženskama bibliotejarkama, ki sta bili v komisiji - za sprejem v zaposlitev.
Zdaj se po cca 40 letih izoisojevalno knjižničarskega dela - že 4 leta v penziji.
Nazadnje sem prebral knjigo Momčila Jokića: Zajni dodije Josip Broz. V njej hud nasprotnik t.i. Maršala TIZA - navaja dokaze, da je bil t.i. TITO nezakonski otrok neke poljske vdove, grofice in premožnega Žida F. AMBROZA. Več o tem imap na mojem zasebnem e-portalu "SLOVENIANA" NA: sloveniana.si . L.r. Janez K. KERN KOMENDA
#12
Istok Potočnik
0
Sep 22, 2019
Bi rekel, da si v to službo prišel po zvezah, ali pa po pomoti.
Bog nam pomagaj, če več takšnih našim ljudem svetuje pri izbiri knjig.
Kaj si prebral nazadnje? Če si sploh kaj prebral.
Ne želim biti žaljiv, ampak to mi res ne gre skupaj.
#11
Janez Kepic-Kern
0
Sep 22, 2019
Spodnjemu "Is-ztoku ..." povem le, da dober knjižničarski izposojevalec-informator
le preveri !. verodostonos - avtorja, vsebiine knjige, namen avtorja in želje uporabnikov.
Prebereš le - izbrane knjige. Za ostale, ki jih poznaš le - po formalnih podatkih
- bralcem rečeš - naj domet knjige - ugotovijo - sami. Janez K.Kern KOMENDA, SLOVENIANA
#10
Istok Potočnik
1
Sep 22, 2019
Janez, če sem pravilno prebral, si delal v knjižnici. Izposojal knjige.
Kako to, da tudi sam nisi nikoli prebral nobene?
#9
Janez Kepic-Kern
0
Sep 22, 2019
Tole o "državna varnost" ljudeh, se meni osebno zdi - pretežka , preresna tema za tako ad hoc občansko dajanje pripomb.
Jaz osebno - si na tem področju žečim le red,. Da državne agencije delujejo pod popolnimm nadzorom parlamenta n v korist naše R.. Slovenije. L.r. JANEZ KEPIC-KERN- KOMENDA, SLOVENIANA
#8
Miha Skumarc
0
Sep 22, 2019
Ivo Ovi
Kako je pa tolikšni raziskovalni kapaciteti ušla zadeva z Mariborske univerze?

Ni ušla, skrivali so...
#7
Aton EU
3
Sep 21, 2019
@Ivo ivo. Za raziskovanje univerze MB ne rabiš nobenih raziskovalnih kapacitet, ampak tožilstvo in policijo. Sicer pa delajo tako kot v kliničnem centru, RTVju, univerzi EK v LJ... Hodijo v službo. Če pa je treba kaj pokazat, naredijo drugi za njihov SP.
Sicer pa je v SI na stotine novinarjev. Poznaš njihove uspehe, če odštejem najbolšo Carlovo?
#6
Ivo Ovi
0
Sep 21, 2019
Kako je pa tolikšni raziskovalni kapaciteti ušla zadeva z Mariborske univerze?

seveda, do kurjih mešetarjev še nekako prideš, polpismene politike raziskovati je res dosežek, hahahaha... tapravi frajerji pa mimo tebe, a ne?

benti, da so te drugi prehiteli,,, takšbega poznavalca...
#5
ivan maček
3
Sep 20, 2019
Bojim se da se bo spet samo lajalo in iz vsega ne bo nič resnega. Pripravili nam bojo kaj svežega, in karavana, (beri, lopovluk), bo šel nemoteno naprej.
Mogoče bojo pa Črnčija pelali na rezervnem sedežu???
#4
tmp S
13
Sep 20, 2019
Mogoce gre pa za podoben nateg kakor za kriminalca iz magistrata...pri odhodu v Moskvo, loceno letalo. Prevarantu in laznivcu Sarcu je to ze v 'krvi'
#3
borut rojc
9
Sep 20, 2019
Jelka Godec omogoči pridobitev evropskih denarnih sredstev kandidatu, ki ga predhodno preizkusi v postelji. Pri Zvonki Truden kandidatov ni, zato je potrebno groziti ljudem, da dobi posel. Podobno kot tisti momljajoči vnuk komunističnega zločinca, službo...Pomislil sem, da klovn odhaja v ZDA na povabilo Donalda in Melanie Trump ; misija nemogoče. Gre, kamor mu ni treba iti in kjer se lahko skrije med drugimi, izmenja nekaj neumnih nasmehov in trepljanja po ramenih. V Združenih narodih je kot v najnižji ligi pri ngometu; izpadeš lahko le v kanalizacijo. Zato smo zraven. Ko gre za kaj bolj delikatnega in resnega, smo za zahodni svet le še zrak. Vseeno tudi Šarcu privoščim, da gre še kam drugam kot, da se neprestano prekucuje po balkanskih vukojebinah in ruskih tajgah.
#2
Miha Skumarc
17
Sep 20, 2019
Bravo, Požar! Tako se žabe kolje, počasi - na obroke.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-20 06:59:26 (Sep 20, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)