Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-11 ob 06:46:23

Če konec minulega tedna še ni bilo potrjeno, da hkrati z Marjanom Šarcem in slovensko vladno delegacijo v Rusko federacijo potuje tudi ljubljanski župan Zoran Janković, in če je Slovenska tiskovna agencija sprva zatrjevala, da Mercator ni na dnevnem redu tega uradnega obiska, se je naše ponedeljkovo poročanje o Jankoviću in Mercatorju na dnevnem redu v Moskvi (vir) ...

Vir: Požareport, ponedeljek, 10. septembra Vir: Požareport, ponedeljek, 10. septembra

... znova v celoti potrdilo. Dimitrij Medvedjev, predsednik vlade Ruske federacije, je bil včeraj tudi diplomatsko zelo jasen. Rusi od slovenske vlade "pričakujejo pomoč Slovenije pri reševanju Agrokorja"! Toda, kot pravijo dobro obveščeni viri, si "naši" te besede menda narobe razlagajo?!

- Tako naj bi Marjanu Šarcu nekdo prišepnil, da je, če Mercator vrne v slovenske roke, karkoli naj bi že to pomenilo, zmaga na naslednjih volitvah leta 2022, parlamentarnih ali predsedniških - lahko izbira, praktično že zagotovljena.

- Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo in kmalu naslednik Mira Cerarja na čelu SMC, si Mercator predstavlja kot poligon za svoje (državno) mešetarjenje.

- Zoran Janković pa skoraj tako, kot je bil Mercator pred leti, ko ga je vodil - on, Janković. Da je njegov mlajši sin Jure spet eden od stalnih dobaviteljev Mercatorja, recimo čokolade iz Beograda, Jankovićevo družinsko podjetje Electa s plačanimi avansi na novo gradi ali vsaj prenavlja Mercator centre, na časniku Finance pa ga razglasijo za menedžerja leta.

Toda Dimitrij Medvedjev je mislil naslednje: slovenska vlada naj preneha metati polena pod noge pri prenosu Mercatorja iz Agrokorja na družbo Fortenova, ki jo - prek Sberbanke - obvladujejo Rusi. Ta slovenska polena pod noge naj bi bila predvsem "kompliciranje" Sibila Svilana, predsednika uprave SID banke, ene od upnic Mercatorja, banke, ki je v državni lasti, in verjetno tudi bodoče stališče AVK - Javne agencije za varstvo konkurence.

In zdaj, na kratko, je pa takole: dokler je Mercator še del Agrokorja, je hrvaški, ko bo prenesen na Fortenovo, pa bo ruski. Gregor Planteu, vladni član uprave Mercatorja (vir), ki ga je nastavil Počivalšek, je še vedno član uprave, saj Lex Mercator velja, dokler Mercatorja ne prenesejo na Fortenovo. In pri čemer verjetno tudi niso povsem naključne govorice, ki že dlje časa krožijo po Ljubljani, da se je Janković naveličal županovanja in da se vidi na čelu Sberbanke v Sloveniji, včeraj pa naj bi Janković po Moskvi tudi razlagal (se hvalil?!), kako bo Mercator v roku enega tedna dobil nov nadzorni svet?!

NOVINARJI O JANKOVIĆU IN MERCATORJU MOLČALI 3 DNI,

PRIPRAVO OBISKA V MOSKVI PA JE VODIL KABINET PV

Avtor teh vrstic je to, da tudi Zoran Janković potuje v Moskvo, predvsem zaradi Mercatorja, izvedel že minuli petek. In bilo bi logično, da bi - vsaj čez vikend - za ta, pravzaprav ključni zakulisni podatek tega obiska izvedeli tudi drugi novinarji, toda ponedeljkova objava na Požareportu je bila kljub temu ekskluzivna in kakor presenečenje. Kabinet predsednika vlade je naše navedbe neuradno potrdil po nekaj urah za Spletni časopis (vir), Delo pa je o tem poročalo šele v ponedeljek zvečer. Prišlo je celo do precej komične situacije, ko se je Šarec vsaj za javnost otepal Jankovića, češ, da ljubljanski župan ni član uradne vladne delegacije, Mestna občina Ljubljana pa je Jankovića rinila zraven Šarca. Seveda pa lahko le malokdo verjame, da sta Janković in vlada Moskve kakor čisto naključno ravno včeraj podpisala sporazum o sodelovanju med Moskvo in Ljubljano, povsem mimo Šarčevega obiska v Moskvi, kar - ne nazadnje - dokazuje že spodnja fotografija, na kateri se podpisovanje dogaja ob Šarcu in Medvedjevu.

Zoran Janković in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporazum o sodelovanju obeh mest za to in prihodnje leto, podpisala ob spremstvu Šarca in Medvedjeva. (foto: STA) Zoran Janković in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporazum o sodelovanju obeh mest za to in prihodnje leto podpisala ob spremstvu Šarca in Medvedjeva.

In verjetno spet držijo naše vzporedne informacije, da je prav ruska stran zahtevala prisotnost Jankovića, češ, če pride v Moskvo tudi Zoran Janković, bo šlo pri Šarcu za uraden obisk, sicer pa samo za prijateljskega. In še, z ministrstva za zunanje zadeve je tudi slišati, da je pripravo tega obiska prevzel kabinet predsednika vlade, zunanje ministrstvo pa naj bi pri tem imelo bolj malo zraven ... 

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Janez Kepic-Kern
0
pred 18 urami
Moje - Janez Kepic-Kern mnenje - glede trgovin.
Vsi se spomnimo časa po letu 1990, ko se je sprostila - "pravica - do imeti "- zasebno podjetje, trgovino itd.
Čez par let so - kar naenkrat - izginile
a cca leta 1991, 1992 so luštne, manjše trgovinice po vsej Sloveniji - zrasle
- kot gobe po dežju.
DR. ŠIMEIVANJKO je pred časom na TV dobro pojasnil - razloge, da
so te dobrodošle trgovinice - kot - gobe" - tudi IZGINILE.
Ne spomnim se točno, ampak - zdi se mi,
da je šlo za neke ZAKONE , ki so male trgovinice - ZATRLI
v "korist velikih trgovskih verig".
Naj - kdo, ki o tem ve več od mene,
napiše ka o tem. Ex OK knjižničar iz LJ . L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA, "SLOVENIANA"
#13
Janez Mihevc
0
pred 3 dnevi
Poglej si ti zdaj to: Damijan Janković trdi, da s partnerjem svoje sestrične nista žlahti ... Jan Bec je partner Urše Kunej - sestrične Jureta Jankovića in Damijana Jankoviča !!!!!

Pomeni, da so za odkupe angažirali žlahtnika. Nič presenetljivega za Jankoviće, a ne :D :D :D

https://www.finance.si/8952786/Kako-je-Jan-Bec-povezan-z-druzino-Jankovic

Tako je Jan Bec povezan z družino Janković

Damijan Janković o povezavi z Janom Becem pravi: "To ne igra nobene vloge. Nisva v sorodu."
#12
ivan maček
8
Sep 11, 2019
Bojan, Bojan, Bojan, spet si "razmontiral" to cigansko-lubadarsko štabno gamad, joj, joj,....si pravi "špilferderber"..
..in zdaj bojo štabne flodre in provokatorji povedali svoje....in sledi razsveljenje,.. ALELUJA!..
#11
tmp S
17
Sep 11, 2019
Dva prevaranta in laznivca na kupu v Moskvi, oba z balkanskimi geni....
Za cvekarja je pa jasno, da ne razume vsega....ze v soli ni !
#10
Ivo Ovi
0
Sep 11, 2019
A kdo opazi razliko v uporabi rumene "kakor slovenštine" npr. v tem članku in pravilne Sloveščine v članku o očetu Melanije?

Dvojna merila Požarja?

hmmm ti šment...
#9
slavko pezdir
18
Sep 11, 2019
Obisk premiera Vlade RS Marjana Šarca z močno delegacijo ministrov in gospodarstvenikov iz Slovenije je razkril pričakovane ruske politične in poslovne interese za neovirano razpolaganje z Mercatorjem "po notah" ruskih finančnih oligarhov, za povečano rusko prodajo plina Sloveniji ter za rusko udeležbo pri vse bolj verjetni izgradnji JEK II v Krškem.
Na vse te privlačne poslovne, finančne, politične in varnostne "limanice" je slovenski premier odgovarjal z odigranim enigmatičnim nasmeškom, ki obeta marsikaj od zaželenega predvsem Putinovi Ruski federaciji.
Med tem pa nam najnovejša dogajanja v zvezi z oblikovanjem Evropske komisije v naši matični skupnosti EU kažejo, da je Slovenija po zaslugi mimo-evropske in pro-ruske politike prejšnje vlade dr. Mira Cerarja in zunanjega ministra Karla Erjavca ter po zaslugi aktualne vlade Marjana Šarca in zunanjega ministra dr. Mira Cerarja obstala in zastala v okviru skupnosti EU politično in diplomatsko povsem na obrobju interesov aktualnega Sveta Evrope, Evropskega parlamenta in Evropske komisije ter je vse bolj videti kot politično izolirani otok samopašne in izolacionistične politike vladajoče protievropske in protiatlantske leve koalicije LMŠ, SD, SMC, SAB, Desusa in Levice.
#8
borut rojc
18
Sep 11, 2019
V času, ko Hrvati dobivajo pomembne funkcije pri konstituciji novega, Evropskega parlamenta, tudi bedaki in konji slovenske politike, potrebujejo nekaj pozornosti. To še najlažje najdejo v Rusiji, kjer jih, zanimivo, ne moti, njihova, izkrivljena interpretacija vladavine prava, katero najlažje prakticirajo s silo. Tudi kakšno odlikovanje s strani slovanskih bratov, vedno pride prav, če tega že ni moč pričakovati od Bruslja ali iz Bele hiše. Tja, zaenkrat le v Nemčijo je bil klovn poklican, zgolj z namenom opozorila pred izključitvijo iz schengenskega območja... Presenečen sem vseeno, da je tudi srbski cigan in kriminalec, uspel oditi na daljno pot. Menil sem, da nikoli ne zapusti ciganske vasi, razen, ko gravitira proti jugu, to je, med svoje. V tem pogledu se riše zanimiva podobnost s klovnom, ki še vedno, v svojem srednješolskem stilu, kjer je mentalno obstal, trdi, da sta z Jankovičem , vsak po svojih opravkih v Rusiji. Težko je, zjebanemu v glavo, iskati glavne vloge. To je mogoče le pri nepismenih in retardiranih narodih, kar Rusi in Srbi definitivno so, Slovenci to postajamo In ti, ubogi na umu, bi širili EU med te, sebi enake. Slovenija jim je zaprla vrata sama.
#7
Igor Hauptman
9
Sep 11, 2019
Sem prisiljen tu še enkrat ponoviti, kar sem komentiral na članek na Siolovem portalu pa je vse skupaj s člankom vred, ki je omenjal tudi glavno vlogo ljubljanskega župana na moskovski seansi izginilo v pol ure. Skratka, ko je EU obsodila okupacijo ter anketiranje dela Ukrajine EU, je to postalo tudi uradno stališče Slovenije, kar pa nadaljnjih odnosov med Rusijo in Slovenijo niti najmanj ne ovira še sploh, če bo Slovenija prevzela del dolgov Mercatorja, ki smo jih pred prodajo Agrokorju itak sami pridelali. In tako naprej v nove zmage.
#6
Mefisto Modri
0
Sep 11, 2019
Miha Skumavc, Petrovc je povsod, tudi na tem portalu.

Toliko imen uporablja, da mu še jaz težko sledim, čeprav ga zavoham že okrog vogala.
#5
Miha Skumarc
1
Sep 11, 2019
Res je, Mefisto Modri, bil je dosleden pri čiščenju, podobno kot Krištof.
Čuj, kje pa je kaj Petrovc? izgubil sem sled. A je še na Nova24tv. Ti si bolj redko tam.
#4
Mefisto Modri
3
Sep 11, 2019
Miha Skumavc, kar se tiče usode komunistov in tovarišev, je bil Stalin car.
#3
Miha Skumarc
5
Sep 11, 2019
Pa tudi letala so občasno padala na tla, Mefisto Modri.
#2
Mefisto Modri
22
Sep 11, 2019
Pogrešam Stalina.

Ko je še živel ta strogi in modri mož, se je tu in tam vendarle zgodilo, da se kak naš tovariš ni vrnil iz Rusije
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-11 06:46:23 (Sep 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)