Po aferi Kralj, SODO in odpisu milijonskih dolgov družine Janković - gre Šarec v Moskvo skupaj z Jankovićem?! Kaj to pove?

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-09 ob 06:52:42

Predsednik vlade Marjan Šarec danes odhaja na uradni obisk v Rusko federacijo, kamor ga je povabil predsednik ruske vlade Dimitrij Medvedjev*. Tako se je vsaj glasilo petkovo sporočilo za medije, poslano iz kabineta predsednika vlade, toda v ozadju današnjega odhoda v Moskvo se je marsikaj dogajalo.

- Po naših informacijah (vseh teh govoric in napol uradnih informacij zaradi vikenda žal tudi ni bilo mogoče preveriti) naj bi odhod v Moskvo odpovedal minister za kulturo Zoran Poznič (SD). To pa - menda - zato, ker je Šarec za danes ob 14. uri, sklical vrh koalicije na temo proračuna, potem pa naj bi z vladnim falconom odletel v Moskvo, ministri, ki so člani Šarčeve delegacije, pa menda morajo v Moskvo z današnjo jutranjo redno letalsko linijo in posledično ne morejo biti zraven na koalicijskem usklajevanju proračuna. Da so te govorice skoraj zanesljivo točne, potrjujejo tudi posamezni včerajšnji medijski zapisi, denimo ta - na spletni strani revije Reporter:

Vir: Reporter Vir: Reporter

... kjer pišejo, da minister Zoran Poznič gre v Moskvo, medtem ko ministra Pozniča v uradnem sporočilu za javnost kabinet predsednika vlade poimensko ne navaja med člani Šarčeve delegacije za pot v Rusko federacijo.

ZOKI THE TSAR

- V Moskvo pa naj bi skupaj s Šarcem potoval tudi ljubljanski župan Zoran Janković, vendar še ni znano, ali bo Janković letel tudi v falconu skupaj s Šarcem. Po nekaterih informacijah iz diplomatskih krogov naj bi ruska stran celo "zahtevala Jankovića", češ, če bo zraven Janković, ki naj bi v Moskvi podpisal tudi sporazum o sodelovanju obeh glavnih mest, Moskve in Ljubljane, potem bo Šarčev obisk "uraden", sicer pa ne, in bi (p)ostal samo "prijateljski" oziroma "delovni" obisk?! 

Po navedbah naših virov iz vladne koalicije pa gre Janković zraven tudi zato, ker naj bi se Šarec in naši v Moskvi pogovarjali tudi o Mercatorju, toda ti pogovori naj bi bili tajni in jih med programom obiska ne najdemo. 

Ob tem pa spomnimo na vsaj dva dogodka, povezana z Jankovićem in delegacijo slovenske vlade v tujini:

- Prvič. Ko je bil Zoran Janković, ki je novembra 2017 prejel tudi visoko rusko priznanje, in to celo iz rok predsednika Vladimirja Putina (vir), nazadnje skupaj z delegacijo slovenske vlade "na vzhodu", v Azerbajdžanu, avgusta 2013, ko je vlado vodila Alenka Bratušek, so Jankovića ob tedanjem ministru za obrambo Romanu Jakiću in ministru za gospodarstvo Stanku Stepišniku preprosto proglasili za šefa vladne delegacije (ta članek si lahko preberete tukaj)?! Skratka - Zoki je car, Zoki "The Tsar"!

Baku, avgusta 2013: Azerbajdžanci niso dvomili, Janković je bil šef, Jakič in Stepišnik pa outsiderja. Baku, avgusta 2013: Azerbajdžanci niso dvomili, Janković je bil šef, Jakič in Stepišnik pa outsiderja.

- In drugič: kakšno sporočilo pa Marjan Šarec pošilja nam državljanom s tem, ko se - potem ko je država družini Janković v spornem sodnem postopku odpisala neverjetnih 29 milijonov evrov dolgov - kaže z Jankovićem z ramo ob rami sredi Moskve?! In spomnimo: Šarec je pred dnevi Jankovića in odpis njegovih dolgov vzel v bran tudi na facebooku ...?!

SPORNI RUSKI DIPLOMAT:

POČAKAJMO ŠEST MESECEV, PA BO VSE PO STAREM

Sicer je pa tudi izjemno pomenljivo, da Marjan Šarec po nedavnem obisku v Srbiji odhaja v Moskvo, ne da bi prej uradno obiskal katero od naših sosed. Mimogrede, odkar je Šarec postal predsednik vlade, tudi noben predsednik vlade iz sosednjih držav uradno še ni obiskal Slovenije; še več, z vsemi smo kar naenkrat čudno populistično sprti: z Madžarsko zaradi Viktorja Orbana, z Avstrijo zaradi migrantov in po novem zaradi Šarčeve napovedi gradnje novega bloka znotraj jedrske elektrarne Krško - Nek 2, z Italijo zaradi fašizma, s Hrvaško pa itak. In čeprav naj bi si Šarčeva vlada zadala zunanjepolitično nalogo, da uredi odnose z Združenimi državami Amerike oziroma "uravnoteži" slovenske odnose z Ameriko in Rusijo, je zdaj spet tako, kot je bilo prej. V Kremelj hodimo, in to zelo pogosto, Rusi prihajajo, še pogosteje, če ne v Ljubljano, pa vsaj v Rusko kapelico pod Vršičem, v Belo hišo pa niti slučajno ne - in potem se mi še čudimo, ker nas celo "naša Melania Trump" nikamor ne povabi ...?!

Očitno je imel ruski veleposlanik v Ljubljani, sporni Doku Gapurovič Zavgajev, ki je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji za diplomata škandalozno podprl stranko DeSUS (vir), Čečeni pa ga imajo celo za vojnega zločinca in izdajalca (vir), še kako prav, ko naj bi pred časom v neki ožji družbi - ob velikih napovedih Šarčeve vlade, kako bo uravnotežila slovenske odnose z Rusi in Američani - dejal, napovedal, počakajmo še šest mesecev, pa bo spet vse po starem ...

* Iz sporočila za javnost - Kabinet predsednika vlade, petek, 6. 9. ob 10.13:

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo na povabilo predsednika Vlade Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva 10. in 11. septembra 2019 na uradnem obisku v Ruski federaciji. Namen obiska je potrditev dobrih odnosov med državama, krepitev dvostranskega dialoga in iskanje možnosti za nadaljnji razvoj vsestranskega sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju. Obisk bo namenjen tudi izmenjavi mnenj o aktualnih zunanjepolitičnih temah.
Ob predsedniku Vlade RS in ministrski delegaciji, ki jo bodo sestavljali zunanji minister Miroslav Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, bo v Moskvo odšla tudi gospodarska delegacija. Gospodarsko delegacijo sestavlja 11 slovenskih podjetij, ki so na ruskem trgu že prisotna. Ruska federacija je pomembna gospodarska partnerica Slovenije, ki se uvršča na deveto mesto med našimi izvoznimi partnericami in na peto mesto po vrednosti slovenskih neposrednih naložb v tujini.
V okviru uradnega obiska bo predsednik slovenske vlade Marjan Šarec odkril spomenik slovenskim žrtvam v obeh svetovnih vojnah na območju današnje Ruske federacije. Spomenik, ki ga krasi napis »Slovenskim žrtvam, hvaležna domovina«, stoji v Parku Zmage v Moskvi. Na ozemlju Ruske federacije trenutno ni obeležja, posvečenega padlim slovenskim vojakom in drugim žrtvam vojn slovenskega naroda.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
vombat junior
2
Sep 10, 2019
Šarca ne bo sprejel nihče. Edino plačan. Za brezveznike nihče ne zgublja časa. Šarcu delajo image stari prevaranti kateri so že Erjavca vozili po Rusiji in njenih satelitih na oni strani Kavkaza. Jankovič je samo sopotnik in lastnik 6ih bančnih računov v Švici. Tiste katere je odprl omejenček Jurček. Zakaj že?
#13
ivan maček
0
Sep 10, 2019
… "svoji k svojim", torej cigani k ciganom, Slovenci pa na zahod. Ali drugače, samo bedaki in konji, Nee!,.. samo štabne flodre in provokatorji...Borut pa kot vedno,... Zmaga.
#12
Istok Potočnik
0
Sep 10, 2019
Ja, disleksija bo, ha,ha.
Še parkrat prebrat, pa bo.
#11
Miha Skumarc
0
Sep 10, 2019
V SSKJ2, prenovljeni izdaji splošnega slovarja slovenskega jezika, zaporedje pomenov pri samostalnikih območje in področje ni več tako, kot ga navajate in kot je res bilo še v SSKJ. Za območje je kot prvi (tj. najpogostejši ali osnovni) pomen navedeno 'ozemlje z določenimi značilnostmi', za področje pa 'celota pojavov, stvari, na katero se nanaša, je usmerjeno človekovo delovanje, ustvarjalnost' (v SSKJ je bil ta pomen šele na tretjem mestu).
#10
Istok Potočnik
0
Sep 09, 2019
He,he. Zdaj vidim, da imaš težavico s slovenščino.
Dve območji je priključil. Ne področji.
Ali pa disleksija?
#9
Miha Skumarc
0
Sep 09, 2019
Sem si mislil, da si kratkega spomina kot tamau.
#8
Istok Potočnik
0
Sep 09, 2019
Na dveh področjih? Katerih to?
Da ne bo kdo mislil, da branim Putina. Resnici na ljubo se pa teh dveh področij ne spomnim.
#7
Miha Skumarc
0
Sep 09, 2019
Aton EU,
Putin si je dovolil to na dveh področjih, pa vsi tiho...
#6
Rafaelus Novjek
1
Sep 09, 2019
Nič novega in čudno da ne bo v paketu še ex prezidenta Kućana. Je tudi res da sta oba pravoslavne vere in napol diktatorja :)
#5
Aton EU
3
Sep 09, 2019
Putin si je dovolil Anschluss. Tega ne delajo niti največji diktatorji po Afriki. In to je prva sprememba meja pri velikih po kitajskem vkorakanju v Kashmir. Seveda pri nas ploskamo diktatorjem. Po Titu Tito. Toda ne zamerit umsko prikrajšanim. Saj ne vedo za sedemdesetletnico ruskega napada na Poljsko.
#4
Istok Potočnik
1
Sep 09, 2019
Ja, Putin je avtokrat in v Rusiji je malo demokracije. Kar se pa krvavih rok tiče, si je z demokratično izvoljenimi predsedniki držav članic Nata kar v štric. Ne z vsemi enako, nekateri ga pa prekašajo.

Kako do bele hiše? Težko, razlogi so pa različni. Mnogi bi se morali malo spomniti, kako so nedolgo nazaj tekmovali, kako v svoji zavisti prikazati Melanijo v čim slabši luči. Zdaj jim je morda malo žal, a zdaj je pozno.

Odnos do sesedov je čisto v redu. Se bo pa v bližnji prihodnosti spremenil, ker se tam stvari spreminjajo.
#3
borut rojc
37
Sep 09, 2019
Slovenija je raj za ruske in srbske kriminalce ter investicijski paradiž za kapital neznanega izvora, Nihče ne preverja tega, če je denar umazan ali krvav, se ga v državnih institucijah ( beri ; pralnicah) opere po najsodobnejših metodah in najnižji ceni. V tem kontekstu se mafijankovič zdi glavna persona na takšnih obiskih v daljni , kriminalni državi, predvsem pri podpisovanju mafijskih sporazumov. Klovn je zraven, da se uči. V Beograjski pašaluk ali njemu ljubo Severno Bolgarijo gre tudi sam. Precej dobro in pomemben se počuti tam doli, med svojimi. Zahodni svet naših, namišljenih izvoljencev ljudstva, ne jemlje pretirano resno, zato ni pričakovati, da bi predsednik vlade lahko prodajal makedonsko papriko ali albanske slaščice v Beli hiši. Niti skozi vhod za služinčad, ne bi prišel noter. Precejšnjo bolečino mora zato nameščencem Murgel povzročati skorajšnje predsedovanje EU-ju. Težko je sedeti na dveh stolih. Rokovati se z bedastim Vučičem in občudovati do ramen krvavega kriminalca Putina, hkrati pa sprejemati demokratčno izvoljene predstavnike zahodnih držav, pač ne gre. Verjamem, da se bo Šarec še najbolje ujel z Medvedovim, Putinovo marioneto, ki ima podobno vlogo, kot klovn iz slovenskega cirkusa. Če jim bo stresel še kakšno šalo iz rokava v svojem stilu, bo obisk dosegel svoj namen. Vsekakor ne sme izostati selfi z Vladimirom. Slovenski pravosodni sistem obojim razbojnikom iste, slovanske duše, vedno izreka dobrodošlico v deželi in je hkrati porok uspešnega sodelovanja še naprej. Serpentinšku se bo do konca zmešalo od sreče in polnih žepov.
#2
Andrej Šiško
31
Sep 09, 2019
"Iste sorte ptiči vkup letijo", eni celo v Moskvo.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-09 06:52:42 (Sep 09, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)