To pa še ne! Po aferi Kralj dva novinarja pozivata Šarca, naj z represivnim aparatom odkrije - vire Bojana Požarja?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-06 ob 06:34:34

Zdaj že slavna afera Kralj, ki je odnesla generalnega sekretarja Liste Marjana Šarca Braneta Kralja (Kralj sicer še vedno dela kot generalni sekretar, kakor do nadaljnjega, dokler Marjan Šarec ne najde novega?!) in utegne usodno spremeniti Šarčevo politično pot, je lansirala tudi skrajno nenavaden pojav. Po izbruhu afere so se nekateri mediji bolj kot s Kraljem in Šarcem ukvarjali s tem, kako je avtor teh vrstic prišel do kopije prijave Irene Prijović, poslane na Slovenski državni holding oziroma na Komisijo za preprečevanje korupcije (vir). Spletni portal TopNews, ki je posredno v lasti zloglasnega celjskega odvetnika Dušana Korošca, je samo v enem dnevu zamenjal najmanj tri teorije, kako naj bi do tega prišlo, na reviji Reporter, ki je prav tako posredno v lasti tajkuna Martina Odlazka, pa so avtorju teh vrstic očitali, da gre za tako imenovano "kaselc novinarstvo", niso pa se pri tem najbolj logično vprašali, zakaj, za božjo voljo, pa njim nikoli nič pomembnega ne pade v poštni nabiralnik, razen morda tega, kaj naj bi nekdo v stranki Dom sredi nekega ljubljanskega kafiča potračaril o nekem drugem članu ali članici taiste stranke.

NI POMEMBNO, KDO JE KRIV,

 POMEMBNEJE JE UGOTOVITI, KDO JE TO RAZKRIL

Zdaj pa ta nenavadni pojav, ko je očitno najpomembnejše to, kdo je zadevo javno razkril, ne pa kdo je zanjo kriv, dobiva celo srhljive dimenzije. Še isti dan, namreč včeraj, ko so na Financah razkrili prihod kriminalistov v Hranilnico Lon, kjer naj bi kriminalisti, pozor, iskali vir - žvižgača, ki naj bi širši javnosti razkril več sto tisoč evrov težki kredit odvetnika Mira Senice in propadle političarke Katarine Kresal (???!!!), in ko je na to prek twitterja opozarjal tudi nekdanji minister in znani ekonomist Matej Lahovnik ...

... se, pazite, najdeta dva novinarja spletnega portala Siol.net in sredi oddaje Ozadja na Planet TV kar javno in direktno pozivata predsednika vlade Marjana Šarca, naj uporabi "represivni aparat države" in "brez dvoma" odkrije in ugotovi, kdo je "sprožil omenjeno afero", ali, povedano drugače, naj Šarec kot šef vlade prek policije, državnega tožilstva in po možnosti še prek kakšne tajne službe in tako naprej ugotovi in najde vire Bojana Požarja, in to celo med afero strankarskega funkcionarja LMŠ, kjer zagotovo ne gre za nobeno zakonsko varovano državno tajnost?! Halo! Še več, ta dva novinarja že vnaprej suvereno obljubljata, da bodo to "zanimive ugotovitve":

Vir: Planet TV in Siol.net Vir: Planet TV in Siol.net

Neverjetno. Noro. In hudo nevarno.

Pri tem je tudi zanimivo in verjetno ne ravno naključno, da gre spet za novinarja Vesno Vuković in Primoža Cirmana, ki ju poznavalci in mediji nepreklicno uvrščajo med novinarske operativce famoznega "klana" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice (vir), ki naj bi se zakulisno in kadrovsko spopadal z Marjanom Šarcem za prevlado pri upravljanju državnega gospodarstva.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
igor hauptman
2
Sep 06, 2019
No, da bom dosleden. Ne bo padla, vstopil bo Tonin. Zdaj greva pa midva na fuzbal.
#14
Istok Potočnik
1
Sep 06, 2019
Na vsakem kupu plev so tudi zrna.
Kdaj bo vlada padla, če bo, ne vem.
Šarec je te dni dal nekaj slabih izjav.
#13
igor hauptman
3
Sep 06, 2019
Šarec zaenkrat še izkazuje zaupanje do Bratovškove. Ta potrjuje, da je bil statut SODA sprejet soglasno, sama je tudi koordinirala sejo vlade. Daj Istok povej, kateri so dobri politiki v tej koaliciji pa, da ne pozabim na nadkoalicijo. Jaz ti brez kakšne globoke analize povem, da je to začetek konca te vlade. Še prej bo padlo nekaj figur in to je to.
#12
Istok Potočnik
0
Sep 06, 2019
Naslov tega članka je fake novica. Požar malo se zresni. Ali pa ti gre res tako slabo?
Še dislektiki te prečitajo.
Včeraj si uporabljal prostaške izraze, kot šus v glavo in podobno. Potem res ni čudno, da tukaj evidentno debilni ljudje grozijo, kako bodo streljali sonarodnjake, jim rezali glave in jih v Ljubljani vesili na drevesa. Ti pa to mirno toleriraš.
Slovenija je polna gnusa. Žal.
#11
Istok Potočnik
0
Sep 06, 2019
Šarec nikoli ne bo Dončič v politiki.
V vseh strankah so tudi dobri politiki. Nič ni črno belo.
#10
igor hauptman
2
Sep 06, 2019
Istok, ki le analiziraš Šarca. Kaj porečeš na tole. PM je v zvezi z glasovanjem o spremembah statuta družbe SODO na korespondenčni seji vlade na novinarsko vprašanje, kako je sam glasoval, odgovoril: " Če nekdo ni proti, se šteje, da je za". Zdaj pa analiziraj. Dončič v politiki, ostali pa idioti.
#9
Istok Potočnik
0
Sep 06, 2019
Igramo na posebno željo, he,he.
Včerajšnji faktor je bil parodija, upam. Ker povabit nekoga v oddajo in mu dati tu pa tam besedo, da pove stavek in morda polovico drugega, potem pa ga Požar spet prekine in drži svoj nepovezani monolog, najbrž ni mišljeno resno.
Polovico vprašanj pa Požar postavi Pertinaču, kot sokomentatorju, za povrh.
To je bilo res težko gledat in najbrž je to dno faktorja. Kar je v redu, ker je vse drugo lahko boljše. Slabše ne more biti.
Zdaj pa naj bi novinarja pozivala pv naj uporabi prisilni aparat, ki naj odkrije Požarove vire.
Večkrat sem prebral, kaj sta napisala in takega poziva nisem zaznal.
Požar se želi narediti žrtev, ampak ta poskus je prozoren kot kačje jajce.
Nadzornica Prijovič je zašpecala Kralja. Tu ni kaj razkrivat ali skrivat. Špeca je hotela javno zašpecat, ker drugače ne bi bilo učinka. Ni rabila nobene zveze do kakšnega novinarja, nobenega skrivanja, rabilo je tiskovno konferenco, kjer je rešiteljica demokracije vse jasno in glasno povedala. In tudi je.
In kakšne Požarove vire naj bi tu kdo iskal? Bedarija.

Torej Požar dela obupno slab faktor in obupno išče pozornost.

#8
Aton EU
2
Sep 06, 2019
Da, Borut, tudi sam se čudim, kako so pripravljeni izobraženci stopiti v to mafijsko močvirsko brozgo. no, morda, če imajo popravce iz fizike ali pa ustvarjajo na FDV centru za proučevanje znanosti for dummies....
#7
igor hauptman
8
Sep 06, 2019
"Pozor, zaradi pomembne novice prekinjam aktualne komentarje".
Če bi novica ne bila podkrepljena z resničnim dogajanjem ne le v Kočevju z okolico temveč tudi drugod po Sloveniji, bi lahko tudi insinuirala na poskus preusmeritve pozornosti javnosti z zadnjih fiaskov Šarčeve vlade, ki kar ne jenjajo, drugam. Pa ne. Kočevski župan Vladimir Prebilič je po zadnji seji občinskega sveta napovedal državljansko pokorščino, ki jo je naslovil na Šarca ter kompletno sfero zakonodajne veje oblasti in organe pregona, zaradi nasilja romske "skupnosti" nad lokalnim prebivalstvom ter "POZOR" bi zapisal Požar, tudi nad tujimi turisti. Več o tem si preberite na MMC portalu. Dogodek ima še posebno težo, ker gre v kratkem času že za tretjega župana, člana stranke SD (bivše zveze komunistov, bi ponovno poudaril Požar), ki javno protestira zoper zoper aktualno oblast, ki jo tvori tudi stranka župana Prebiliča in, ki je kar se tiče zagotavljanja varnosti državljanov ( po novem tudi tujih turistov) mrknila na celi črti. Protest prebivalcev Kočevja je namreč naravnost srhljiv in kaže, kam nas je pripeljala politika, ki je ne samo servilna ter ustrežljiva do tranzicijske nomenklature ter njenih hlapčkov, temveč je poleg očitne nesposobnosti postala popolnoma brezbrižna za težave običajnih prebivalcev Slovenije. Seveda je pričakovati takojšen odziv v smeri zanikanja problema vseh mogočih in nemogočih civilnih in javnih združb, praviloma financiranih iz denarja pobranega točno tistim ljudem, ki so danes žrtve teh norosti ter grožnjami zoper sovražni govor. Na žalost je pričakovati, da bo pretežen del javnosti svoj gnev usmeril le zoper Rome, namesto na tiste, ki že desetletja vodijo povsem zgrešeno politiko vključevanja romske skupnosti v normalno družbo, zdaj pa so v celoti odpovedali tudi pri varovanju človeških življenj in premoženja. Kaj si o tem mislijo japonski lastniki najmodernejše tovarne robotov, odprte z velikim pompom, si ni težko predstavljati.
#6
Miha Skumarc
9
Sep 06, 2019
Tudi Jamnik je lutka v rokah rdeče mafije...
#5
borut rojc
10
Sep 06, 2019
Ko pogledam Jamnika, tega ostarelega fantka, zgubanega obraza, hitro podvomim v to, da bi bil on samostojna figura na slovenskem političnem polju. Nastavljenec po načelih plemenske skupnosti. Formalno sicer res podpisuje milijonske pogodbe in razpolaga z milijardnim premoženjem, ampak od njega se terja le podpis, nič drugega. Za tem so skriti lobiji in omrežja. Morda kdaj res nekdo ne dobi vsega, kar bi želel, a tisti pred Šarcem in ti zdaj, so isti kurac, v glavnem pa plenilci in ne upravljalci državnega premoženja. Tu ni nikakršne vojne med njimi, le včasih se ne dogovorijo iz prve, kaj bo kdo vzel in imel. In morajo zato večkrat na Škrabčevo domačijo, na usklajevanje. Nikoli vrnjeni krediti kriminalcev in privilegirancev režima,recimo, nikoli niso šli iz mode. Vedno se bo našel način, da to pokrijejo ljudje. Cirkus v mestu, s klovnom in artisti, ki sejejo smrt.
#4
Igor Hauptman
8
Sep 06, 2019
Ravnanje "neodvisnih novinarjev" s Siola je pravzaprav presenetljivo. Če je v ozadju v resnici Jamnik, ki ima vpliv na oba pišoča novinarja, ni jasno, kaj bi z izzivanjem Šarca pridobil razen, če bi bil ta v resnici tako nor, da bi pognal v nezakonito početje represivne organe. Če drugega ne, bi mu to gotovo ne svetoval Črnec. Prej bi pričakoval, da se bodo vsi za nekaj časa potuhnili, vsaj dokler ne bo vsaj na eni strani prevladalo prepričanje, da se v vojno lahko spusti brez tveganja prevelikih izgub. Lahko pa fantje tudi ugotovijo, da je še vedno dovolj za vse. Medtem pa se narod zabava ob gromozanskih plačah direktorjev državnih in paradržavnih firm ter posebej še plače direktorja Vzajemne, ki med drugim javno po TVS vse skupaj pošilja v p.m..
#3
borut rojc
18
Sep 06, 2019
Generalni sekretar stranke LMŠ je politični naturščik in čisto nič ni odvisno od njega. Četudi kot prijatelj, predsedniku vlade zgolj nosi torbo, bo takšno delo desetkratni presežek vsega tistega, kar je v življenju počel do vstopa v politiko. Omenjena afera tako sploh ni pomembna v smislu postavljanja v ospredje nesojene službe vnuka komunističnega zločinca. Njemu bodo naposled že kaj našli. Niti se incident pretirano ne tiče Kralja samega, on je pač operiral v okviru svojih retoričnih in siceršnjih sposobnosti. Nerodno je, ker se je razkril način dela murgelskih strank, ustroj države, ki se zdi mafijski, dobili so jih, skratka, s prsti v marmeladi. Precej zjeban v glavo mora biti nekdo, četudi akademsko izobražen, če meni, da je šlo pri tem za lapsus nekega posameznika oziroma njegovo naivnost...Živimo v modificiranem režimu enoumja. V tem kontekstu se lažje razume manever omenjenih oprod režima, kakor novinarjev, Cirmana in tiste veselinke, ki v svojem, živalskem nagonu po preživetju, skušata le postrgati drobtinice z bogato obložene mize vladarjev in mafije, kar se v Sloveniji vsak dan bolj zdi eno in isto. Odpis dolgov debilnima sinovoma ljubljanskega šerifa je še en, kronski dokaz tega. Ljudje z ulice spredaj, kriminalci za njimi. Koordinatorji zadev pa na sodiščih. Zato se nekateri lahko zajebavajo, ko pridejo tja, rokujejo s sodnicami in po opičje režijo, ko se vračajo z banketa. Vse to, nenormalno vedenje nekaterih in prikrivanje dejanskih razmer v državi, že preveč bode v oči , v situaciji ko poka po vseh šivih, da se enkrat ne bi nekaj zgodilo. Precejšnja zadrega ali še kaj drugega. Nekateri se pač preveč odkrito zajebavajo z ljudmi. Pa naj še kdo reče, da albanska in srbska mafija, ne moreta z roko v roki. He he.
#2
Miha Skumarc
10
Sep 06, 2019
Čakam na strokovno analizo dogodkov političnega analitika Istoka.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-06 06:34:34 (Sep 06, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)