SMS: Šarec bo uničil Jamnika! Toda za uničenje bo potrebno bistveno več kot plonkanje starih člankov s Požareporta.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-05 ob 07:17:24

"Šarec bo uničil Jamnika!" Tako mi je po objavi članka ob padcu Braneta Kralja po SMS sporočila ena od znanih televizijskih novinark na TV Slovenija, ko mi je čestitala za objavo.

KAJ ŽE VSI VEMO ...

In da bo predsednik vlade Marjan Šarec po prisilni zamenjavi generalnega sekretarja Liste Marjana Šarca, kar je zanj, povejmo še enkrat, strahotna strateška izguba, res začel totalno vojno proti Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, ki že najmanj 15 let velja za enega od najvplivnejših odločevalcev znotraj gospodarstva v državni lasti, se strinja tudi večina boljših poznavalcev politične scene. No, na tem portalu smo vojno Šarca proti Jamniku sicer napovedali že aprila letos (vir). Vsi ti se večinoma tudi strinjajo, da je padec Braneta Kralja nekakšno "javno opozorilo" Marjanu Šarcu (Silvester Šurla, odgovorni urednik revije Reporter, temu pravi "ukor pred izključitvijo"), da kot predsednik vlade lahko glasno govori in razpreda šale na piknikih, kar je celo zaželjeno, ne morejo pa on ali njegovi svetovalci, četudi z državnim sekretarjem Damirjem Črnčecem na čelu (vir), prevzemati vzvodov dejanske oblasti v tej državi. In strinjajo se tudi, da se rušenje Boruta Jamnika lahko zgodi samo tako - kot smo na tem portalu tudi že natančno napovedali (vir), torej, da se Jamnika kadrovsko odstrani iz Modre zavarovalnice in Kapitalske družbe (KAD), pri čemer bi bila potrebna tudi sprememba "zakona o Modri", za kar pa bo Šarcu pri tej vladni koaliciji zelo težko pridobiti večino - razen če bi se za ta projekt, torej za projekt rušenja Boruta Jamnika, povezal z Janševo SDS.

Po drugi strani pa bi morali Boruta Jamnika hkrati odrezati od njegovih stalnih in ključnih medijskih sledilcev (vir), ki jih uporablja za svoje medijske in zakulisne spopade, zlasti na spletnem portalu Siol.net (kar bi bilo lahko razmeroma lahko, saj je ta portal v lasti državnega Telekoma Slovenija) in na poslovnem časniku Finance (Simona Toplak, odgovorna urednica Financ, denimo, velja za Jamnikovo medijsko Ireno Prijović), kar pa je nekoliko težje, a kljub temu ni (nič) nemogoče.

... IN KAJ MORA PRI TEM ŠE POSEBEJ VEDETI ŠAREC?

Toda ekipa Marjana Šarca, če bo res šla resno nad Boruta Jamnika, mora vedeti vsaj dvoje:

- Prvič. Famoznega Boruta Jamnika je doslej poskušala uničiti že vsaka aktualna vlada, tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič je to glasno napovedal:

Vir: Požareport, april 2013 Vir: Požareport, april 2013

... pa Borut Pahor - kot predsednik vlade - je vpil, da noče videti Jamnika, a so ga pod Pahorjem kljub temu vrnili na vrh Kapitalske družbe ... toda še nobeni vladi to ni uspelo ...

- In drugič. Za učinkovito uničenje Jamnika bo vsekakor potrebno bistveno več, kot je plonkanje tri leta starih člankov s Požareporta, na primer tega:

Vir: Požareport, marec 2016 Vir: Požareport, marec 2016

... ter njihovo današnje objavljanje na drugih, manj branih spletnih portalih. Konkretno ta članek, denimo, so včeraj brez navedbe vira in avtorja objavili na spletnem portalu TopNews, ki ga vodi novinar Vladimir Vodušek, sicer pa je ta portal že nekaj časa - prek povezanih oseb in podjetij (vir) - v lasti razvpitega celjskega odvetnika Dušana Korošca.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
igor hauptman
1
Sep 05, 2019
Če sem čisto iskren, Aton EU sem v prvem trenutku po objavljeni informaciji s strani Požarja pomislil, da gre pri vsej stvari le za to, da se Šarcu odreže zaupnika, ki ni 100% njihov, ta prave sorte kot pravi Šarec. Novi bi bil seveda prave sorte kar pomeni, da ni nujno, da za tem stoji ravno Jamnik. Pri tem mi v račun mi ni šlo le to, da se zadeva ureja na račun ljubljenca Šoltesa. No pa naj za sedaj obvelja Požarjeva, se bo kmalu izkazalo, kaj je na stvari. Glede postranskosti reformskih prizadevanj pa ostajam pri starem.
#4
Aton EU
2
Sep 05, 2019
In težava za prisklednike, ki se bodo prekmalu napačno odločili
#3
Aton EU
3
Sep 05, 2019
Milan se bo moral odločiti!
#2
Igor Hauptman
4
Sep 05, 2019
Ne Šarec, uničili ga bodo, če jim bo tokrat uspelo tisti,od katerih je Jamnik prevzel vzvode oblasti, kot to imenuje Požar, ki nekatere izmed njih tudi omenja. Pri tem bodo uporabili svoje delujoče vzvode, predvsem pa Šarca v katerega je bilo vloženo že veliko truda in denarja in čas je, da ga tudi opraviči. Vse ostalo, od reform zdravstva (vključno z ukinitvijo dodatnega zdr. zavar.), pokojninske in davčne reforme, volilnega sistema.... je postranskega pomena. Ali bo, ali pa ne bo, bolj slednje.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-05 07:17:24 (Sep 05, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)