Raziskujemo še eno veliko uganko: zakaj so Šarčevi na Uradni list sploh forsirali Šoltesa? Da se ga znebijo pri Fursu?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-04 ob 06:56:45

JE ŠLO ZA BITKO ZA FURS?!

Pri odmevni aferi Kralj doslej še vedno ni jasno, zakaj je Lista Marjana Šarca prek padlega generalnega sekretarja Braneta Kralja na vrh Uradnega lista sploh forsirala nekdanjega evropskega poslanca in kakor morebitnega kandidata za novega šefa stranke DeSUS Igorja Šoltesa. Tega tudi Marjan Šarec, predsednik vlade in LMŠ, ni "znal" ali hotel pojasniti, niti na tiskovni konferenci - minuli četrtek, ko je pod pritiskom javnosti hočeš nočeš in slabe volje napovedal Kraljev odhod, niti dva dni kasneje s tistim svojim precej bizarnim spisom na facebooku (vir). Ta uganka pa se, kot kaže, skriva v zakulisnem boju za funkcijo novega generalnega direktorja Fursa, torej v spopadu za strankarsko in politično obvladovanje davčne uprave, kar je seveda 1000-krat pomembnejše od vodenja nekega Uradnega lista. Na Fursu si namreč Šarec in njegovi želijo svojega človeka, podobno kot na čelu Generalne policijske uprave, Nacionalnega preiskovalnega urada ali Sove, toda med tremi končnimi kandidati za novega generalnega direktorja Fursa se je vsaj po naših, sicer še nepotrjenih informacijah znašel tudi - Igor Šoltes. In da bi se znebili "močnega kandidata Šoltesa", ga je LMŠ prek Kralja ter zagotovo tudi v dogovoru z njim, torej Šoltesom, in seveda Marjanom Šarcem poskušala raje preventivno zaposliti oziroma na hitro pospraviti na Uradni list.

Poglejmo nekatere podrobnosti:

RAZPIS, KI SE NENAVADNO DOLGO VLEČE. ZAKAJ ŽE?!

- Po naših doslej znanih in včeraj tudi uradno potrjenih informacijah so se - na podlagi javnega razpisa - v finale uvrstili "trije kandidati" za novega generalnega direktorja. To nam je potrdilo tudi ministrstvo za finance, ki ta postopek vodi, čeprav imen kandidatov uradno nočejo razkriti. No, šlo pa naj bi za Jano Ahčin, sedanjo generalno direktorico Fursa, ki se ji izteka mandat, njenega namestnika Petra Jenka in - Igorja Šoltesa.

- Javni razpis se je končal že 11. junija (?!), razloge, da se je postopek tako zavlekel, pa gre iskati v kadrovskih spopadih znotraj vladne koalicije. Generalnega direktorja Fursa sicer imenuje vlada na predlog ministra za finance, torej Andreja Bertonclja (LMŠ).

JANA AHČIN

- Jana Ahčin je prva dama Fursa postala med vlado Alenke Bratušek. Ko je bila Ahčinova še vršilka dolžnosti generalne direktorice, naj bi pri njej v pisarni na Fursu večkrat videvali Jerneja Pavliča, sicer generalnega sekretarja Stranke Alenke Bratušek, takrat pa šefa kabineta predsednice vlade - Alenke Bratušek. Jana Ahčin naj bi bila sicer tesno na zvezi tudi z Dejanom Židanom, predsednikom državnega zbora in prvakom Socialnih demokratov, čeprav nekateri iz stranke SD pravijo, da to še ne pomeni, da je ona zdaj kader SD. Za Ahčinovo se vlečejo tudi številne obtožbe, znane iz anonimk, od menda dvojno obračunanih potnih stroškov za njena službena potovanja v Združene države Amerike še iz časov, ko je bila deset let direktorica urada (uprave) za javna plačila, kar naj bi bilo tudi predmet interne preiskave na ministrstvu za finance, že leta 2014, potem pa je vse potihnilo, na Fursu pa naj bi Jana Ahčin slovela tudi po šikaniranju zaposlenih, koleričnih izpadih na kolegijih in odvzemanju pristojnosti direktorjem lokalnih finančnih uprav, ki naj bi jih spremenila v navadne administratorje.

PETER JENKO

- Peter Jenko, namestnik generalne direktorice Fursa (drugi namestnik Ahčinove na Šmartinski 55 je Peter Grum), ki naj bi zdaj menda veljal za favorita, pa naj bi bil novi izbranec Liste Marjana Šarca. Po naših informacijah naj bi mu prijavo za generalnega direktorja pod botrstvom LMŠ "namignila" Nataša Kovač Jereb, državna sekretarka na ministrstvu za finance, prej zaposlena na Fursu na področju nadzora, kjer je bil njen šef ravno Peter Jenko, za poslanko LMŠ pa je kandidirala v Kranju. Za Petra Jenka naj bi bilo sicer značilno, tako naši viri s Fursa, da na sestankih bolj ali manj molči, a je hkrati vedno dovolj pozoren, da se nikoli in nikjer ne podpiše?! Zdaj, ko velja za nekakšnega favorita za funkcijo novega generalnega direktorja Fursa, pa naj bi se na Fursu zaradi tega vnela prava vojna.

- Na ministrstvu za finance so nam včeraj potrdili, da so za vodenje Fursa v igri res trije kandidati, imena, kot rečeno, skrivajo, razpisa pa ne komentirajo. Takole navajajo: "Posebna natečajna komisija je na podlagi prejetih prijav pripravila seznam treh kandidatov, ki so po oceni komisije glede na strokovno usposobljenost primerni za položaj generalnega direktorja Finančne uprave RS. Komisija je seznam predala ministru za finance, ki bo med temi kandidati izbral tistega, ki je po njegovi presoji najprimernejši. Do odločitve ministra postopka podrobneje ne komentiramo."

UGANKA ŠOLTES

Igor Šoltes se je, kot je že znano, pravkar kakor iz načelnih razlogov umaknil iz igre za direktorja Uradnega lista, o njegovi (domnevni) kandidaturi za generalnega direktorja Fursa pa - vse tiho je bilo. En del te zgodbe poznamo iz afere Kralj ... 

NOVO: ŠOLTES TRDI, DA SE NA TA RAZPIS NI PRIJAVIL

Tri ure po objavi tega članka pa se je oglasil Igor Šoltes in nam preko SMS sporočil, da se na javni razpis za generalnega direktorja Fursa ni prijavil.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Aton EU
1
Sep 06, 2019
Morda pa gre Serpentinšku le za pripojitev Desusa in za njihove volilce. S temi procenti, ki jih ima, je samo komik s popravci in ponesrečenem Hamletom. Torej bi lahko Šoltesa nekam spravil z veseljem in priporočilom. Pa je podcenjeval omrežje Jamnika in Gregoriča. Toda brez skrbi - če bo J na obzorju, bodo enotni Ali pa, će bognedaj Tonin ali Podobnik prevzameta vlogo J
#17
Miha Skumarc
0
Sep 05, 2019
" Gre za interpretacijo, ki si jo kot visoko izobražen človek, lahko razložim sebi in jo zaupam tudi drugim. "

No, no, če bi to držalo, ne bi napisal:" Moja teza na podlagi podatkov je, da je Kralj, deloval na svojo roko, s tem pa ne trdim, da to ni praksa. Je pač generalni sekretar in to ne brez razloga. Tudi ne trdim, da takšna posredovanja niso stalnica. Trdim pa, da je mogoče utemeljeno sklepati, da ne Šarec ne Šoltes se s tem konkretno nista ukvarjala."

No, to je tvoja domneva , ki drži toliko kot domneva drugih, da je imel pri tem vmes prste Šarec.
#16
Simon Kraljič
1
Sep 05, 2019
Moj prispevek se vsaj drži osrednje teme. Gre za interpretacijo, ki si jo kot visoko izobražen človek, lahko razložim sebi in jo zaupam tudi drugim. Pisanje predhodnika sledi želji po diskvalifikaciji doktorja, ki drži, je vnuk pokojnega deda, ki mu zgodovina ne pripisuje večinoma nič dobrega. Kar pa nikakor ne velja za dr. Šoltesa, ki z dejanji svojega deda nima prav nič. Ustavnosporna je diskvalifikacija človeka zaradi dejanj deda. In to pravzaprav predhodnik počne, pa še marsikdo. Vendar jaz sem se omejil na dogodek glede Uradnega lista, kamor je kandidat se želel pozicionirati in glede posredovanja LMŠ. Moja teza na podlagi podatkov je, da je Kralj, deloval na svojo roko, s tem pa ne trdim, da to ni praksa. Je pač generalni sekretar in to ne brez razloga. Tudi ne trdim, da takšna posredovanja niso stalnica. Trdim pa, da je mogoče utemeljeno sklepati, da ne Šarec ne Šoltes se s tem konkretno nista ukvarjala. Da pa je morda KRalj sam preračunal, da je to bolje, kot pa FURS ali kaj drugega, v to pa ne morem dvomiti, saj tako kažejo vsi razkriti podatki. ČE pa bo kaj novega, pa bom spremenil moje sklepanje in pisanje. NE glede na to, da se je po osamosvojitvi tako na desni in levi razvilo takšno kadrovanje, ki ni pravilni, to ni razlog, da predhodnik moje pisanje povezuje z ekscesi, ki so se izvajali v času komunizma. Nima nikakršne podlage, da bi delal korelacijo z montiranimi procesi in vsem hudim, kar se je zgodilo v času komunizma. Sam osebno obsojam totalitarno obdobje, kjer je bila država uzurpirana in del prebivalstva prestrašen in del tudi žrtev. Predhodnik tudi morda namenoma ne omenja, da je vladajoča politika bistveno bolj legitimirana, da kakšen telefon obrne, kot pa strici s svojimi prostozidarskimi pristopi. Slednje ima bistveno večje značilnosti mafijske države, kot pa klic predstavnika stranke, ki trenutno ima ministrskega predsednika in v bistvu je sestavila zakonito vlado ter posledično zakonito upravlja z državo. Morda pa predhodnik tudi ni seznanjen, da politiki klicarijo ne samo v Evropi, ampak po vse svetu takole okoli, tako da nismo ravno neka izjema. Vem kako bi se počutil sam, če bi kot doktorja nekdo obmetaval z dejanji mojega deda in mi želel naprtiti vse slabo, kar je totalitarni sistem povzročil širom sveta, žal vključno s Slovenijo.
#15
borut rojc
0
Sep 05, 2019
Lahko tudi, kot predhodnik , daš od sebe obširen tekst, pa ničesar ne pojasniš ali poveš. Žaljivo za zdrav razum je predvsem njegovo razmišljanje in dojemanje razmer v državi, ki ni niti normalna, še manj pravna. Strinjam se, da bi dr. Šoltes dobil službo, tukaj ali tam, tudi brez posredovanja zvestega oprode predsednika vlade. Že is strahospoštovanja tistih, ki bi odločali o tem, do lika in dela Edvarda Kardelja. Ni šlo za nikakršno soliranje nekoga, ki je v politiko prišel včeraj, dobesedno z ulice. Gre za način delovanja države, če hočete njen mafijski ustroj. Vsakršno drugačno razmišljanje je neumno in žaljivo do vseh nekdanjih in sedanjih žrtev v montiranih sodnih procesih in umrlih, čakajočih v vrstah v zdravstvu, do vseh, ki životarijo s petstotakom, medtem, ko se kriminalcem odpisujejo milijonski dolgovi, končno do vseh tistih, s silo pokončanih, ki niti nimajo svojih grobov... Dr. Šoltes ni običajen državljan, navaden smrtnik, on je privilegiranec režima, ki se ne razlikuje dosti od nekdanjega enoumja. Ne gre za nikakršno diskvalifikacijo ampak dejstva, ki so žalostna, a žal, resnična.
#14
Simon Kraljič
0
Sep 05, 2019
Res je, da smo danes vsi radi informirani tudi o takih zadevah, ker gre večinoma za službe, ki so v ingerenci države. Vendar priznam, da postaja nekoliko neokusno, ko ne gre več samo za podajanje informacij, ampak je neka obarvanost v teh zapisih. Dejstvo je, da se da vsak tekst napisati tako, da operiraš sicer z dejstvi, vendar v taki barvi, izbiri besed in zaporedju, da gre za pristransko pisanje. V prejšnji aferi smo se mnogi spraševali, kdo je tarča, LMŠ ali Šoltes ali kar oba. Zdaj tokratni članek nekako potrjuje, da je bil tarča LMŠ, ker pač politika določenim lobijem ne pusti, da bi harali po davkoplačevalski lastnini tako, kot so bili navajeni. Ne glede na to je bil kolateral dr. Šoltes, kjer je bilo že takrat evidentno, da sam ni klicaril, niti ni hotel da se klicari. Šlo je za solo akcijo generalnega sekretarja Kralja. Zdaj je teza, da raje Uradni list kot FURS in da je to razlog za solo akcijo. NE glede na to je omenjanje dr. Šoltesa v teh aferah, ki jih producirajo drugi, škodljivo za dr. Šoltesa. Zadeva postaja bizarna, saj je evidentno, da se doktor prijavlja na razpise tako kot vsi ostali in pač glede na svoje kompetence, bo gotovo kos še tako zahtevni poziciji. Vendar to stalno zasledovanje, kje si dr. Šoltes želi biti, je neokusno, diskvalifikacijsko, kot da nekateri ne bi radi, da kot običajen državljan sploh dobi zaposlitev. REs neokusno, komentarji pa so sploh ponižujoči.
#13
Istok Potočnik
2
Sep 04, 2019
Proti tem tankom sem se jaz boril z orožjem. Zato vem, kaj govorim.
Gnusno, da bolj ne more bit.
#12
ivan maček
0
Sep 04, 2019
majmun!! Tisti ki smo doživeli, ko nam je šla ta štabna gamad z tanki nad nad naše domove, vemo kaj govorimo, ...glej majmun ne želi si...
#11
Istok Potočnik
0
Sep 04, 2019
Gnusno. Ampak tudi to bomo preživeli.
Čeprav, take odkrite grožnje nebi smele kar tako mimo.
#10
Istok Potočnik
1
Sep 04, 2019
Gnusno. Ampak tudi to bomo preživeli.
Čeprav, take odkrite grožnje nebi smele kar tako mimo.
#9
ivan maček
2
Sep 04, 2019
Pizda @Borut se tipa da!???? S temi štabnimi provokatorji, srbskimi cigani, ćefurji in plaćanci iz državnih jaslih, mogoče celo udbokumanarskimi aktivisti, je pa res škoda cajta. Za to gamad je samo šus v glavo ali pa mogoče batine. TO SO SOVRAŽNIKI DRŽAVE IN DEMOKRACIJE, TA GAMAD NE BI SMELA TLAČITI SLOVENSKE ZEMLJE.
To je moje skromno mnenje.
Napaka je bila, ker smo prepoceni dobili to državico, gamad jo je prevzela, žal...
#8
borut rojc
3
Sep 04, 2019
Čeprav sem ti dokazal, Potočnik, da nisi vešč rabe slovenskega jezika, trmariš po svoje in ostajaš pri svojem. Tisto, kar napišem, pa gre le za komentarje , se vseeno zdi pretežko branje zate. Zato skušaj prebrati vsaj tisto, kar dejansko piše, branje med vrsticami prepusti drugim. .. Mene boš moral še naprej skušati le prebrati, čeprav trdiš nasprotno, da nikoli več. Gledal si in gledal boš na televiziji drugega Boruta Rojca. Ni nas veliko, nekaj pa vseeno. Eden od teh je le pišoči. Eden in edini ostaja le boter.
#7
Aton EU
2
Sep 04, 2019
Provokatorji bi iz najboljšega foruma naredili imbecilno kanalizacijo tipa 24kur. ha, ha, hi, hi, he, he.
Tipično S(amoupravno) S(ocialistično). Nekakšen najšibkejši člen. Izločimo pametne, potem pa razdelimo. Nekaj malega bo že.
#6
Istok Potočnik
0
Sep 04, 2019
Bojan Požar, usliši Rojca in naredi faktor, kjer bo gost on in bo lahko obrazložil razloge svojih frustracij. Skumarca ne vabit, ker bo kot špilferderber vse pokvaril.
Bojan Požar, vidim da zelo rad uporabljaš izraz frustriran. Na Rojčevem primeru se boš naučil, kaj ta izraz dejansko pomeni in morda potem s frustrirancem ne boš označeval vsakega, ki se ne strinja s teboj. Tu ne mislim na mojo malenkost, ampak na vse ostale, bolj pomembne osebke, ki so po tvojih merilih vsi zafrustrirani.
Ja, faktor z Rojcem bi bil pravi zadetek. Drugi gost pa bi bil Arij.
Oddajo bi nadaljeval v stilu Slovenija ima talent. Tema bi bila recimo, antireklama za desno politično usmeritev. Tu imamo izredno velik talent in evidentne rezultate.
Faktor včeraj je to nazorno pokazal, ha,ha. Bravo.
#5
Miha Skumarc
6
Sep 04, 2019
Bravo, Borut Rojc! To je to
Istok bere počasi in slabo razume, ker je dislektik. Sedaj bo bral na skrivaj in stiskal zobe
#4
Istok Potočnik
1
Sep 04, 2019
To je zadnji Rojčev komentar, ki sem ga prebral. Enak vsem predhodnim. Nič ne bom zamudil, he,he, ha,ha, hi,hi.
#3
borut rojc
16
Sep 04, 2019
Predvsem je Šoltesu potrebno najti čim manj stresno in dobro pačano službo pred upokojitvijo. Ima pomembno referenco ; je legalni potomec komunističnega režima, za razliko od Šarca, ki je ilegalni, a mu vseeno pritičejo vse bonitete in privilegiji v modificiranem režimu enoumja. Oba, Bog si ga vedi, kako, sta prišla do šolske izobrazbe, vedno in povsod so ju čakale službe ali politične funkcije. Oba precej slabo komunicirata, Šoltes celo požira svoje besede in precej nerazločno momlja. Oni, drugi vsaj skuša zaigrati verodostojen in resen pristop k stvari, sploh, ko mu pade spodnja ustnica in se globoko zamišljen zazre v neko točko. ..Pri telefonskem klicu tako ni šlo za napako generalnega sekrkretarja stranke, ki sploh ni samostojen pri svojem delu, kot način dela teh ljudi poleg, ki vse dosežejo preko vrste, s silo ali prevaro. Na takšen način so tudi ukradli volitve. Zagotovo so klicali tudi bedastega Vučka, kako naj šteje in odšteva volilne glasove... Če bi bil Šarec boljši igralec, če bi na akademijo prišel zaradi kvalitet in ne po posredovanju botra, pa ne tistega, birmanskega, bi te zadeve lahko nekoliko prikril. Tako pa dlje od Serpentinškove logike razmišljanja, nikakor ne more seči. Menim, da bi Šoltes službo na Uradnem listu dobil brez posredovanja Murgel, ki stojijo zadaj. Kolikokrat samo tako pokličejo na sodišče, da se mora neka zadeva, v dobro države, končati tako kot se po njihovem mora ? V Sloveniji se je na tak način kriminalce, idiote in bedake povzdignilo na višji nivo. Ni težava, če v imenu države ali ljudstva, vsaj tistega z lepljivimi prsti, kradeš, sramotno je, če si žrtev, ki ostane brez vsega. Kajne, spoštovane gospe sodnice ? In, da ne bo katera padla na nosek, ko bo to brala pri prečkanju ceste.
#2
Igor Hauptman
6
Sep 04, 2019
Če gornje pisanje drži pomeni to, da je državljan Šoltes postal čisto običajen državljan, enak tisoče drugim brezimnim državljanom širom po Sloveniji. Ti se namreč zato, da bi si zagotovil pravice do denarnega nadomestila in druge pravice za čas nezaposlenosti, preko zavodov za zaposlovanje hkrati prijavljajo na več odprtih objav prostih delovnih mest v upanju, da jim bo pri enem uspelo.Razlika ja le ta, da se Šoltes namesto zavodov za zaposlovanje poslužuje bolj preverjenih načinov. Čudna so pota gospodova.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-04 06:56:45 (Sep 04, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)