Matej Tonin prvič na Faktorju, twitter eksplodiral, Faktor postaja Real Madrid slovenske medijske scene

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-09-03 ob 06:42:55

... in pred oddajo #Faktor.com: Aljuš Pertinač, Marija, Matej Tonin in Sebastjan Jeretič. ... in pred oddajo #Faktor.com: Aljuš Pertinač, Marija, Matej Tonin in Sebastjan Jeretič

Včerajšnji Faktor na TV3, premierni v 3. sezoni, je potrdil (moje) pravilo, da pri televizijskih oddajah v živo, "live", ni veliko rutine, ampak je vsaka oddaja čisto posebna in velika zgodba zase. Z vsem vred, vključno z napetim reševanjem zvoka 30 sekund pred začetkom oddaje. Na Faktorju pa še posebno tudi zato, ker je #Faktor.com izstopajoča oddaja (več: tukaj).

NAJ TONIN POVE, KAR IMA ZA POVEDATI ...

Gost včerajšnje prve oddaje tretje sezone je bil Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije, tema pa nova sredina oziroma napovedani premik NSi v politično sredino. Toninu se je pridružil Sebastjan Jeretič, novi svetovalec NSi, po nekaterih informacijah celo idejni oče najnovejšega strateškega premika NSi (čeprav naj bi do te ideje prišlo po odločitvi Mateja Tonina, ki naj bi bil po zadnjih volitvah osebno razočaran, saj mu kot novemu liderju stranke še ni uspelo narediti pravega preboja), sicer pa stalni komentator oddaje Faktor. Izbor Jeretiča, torej nekoga, ki med oddajo ne bo "kontriral" Toninu, je bil zelo skrbno načrtovan in tudi javno razkrit (naj Tonin in Jeretič povesta, kar imata za povedati, vse to bomo itak podrobno spremljali in komentirali v mnogih naslednjih oddajah!), za nasprotovanje pa je bil predviden voditelj oddaje Aljuš Pertinač.

Pertinač je svojo vlogo opravil odlično, čeprav so na oddajo Faktor, v kateri naj bi Tonin "komentiral samega sebe", že pred in med njo na družabnih omrežjih leteli očitki, češ, "jebeš pa takšna politična uravnoteženost na Faktorju, saj je tako tudi na Goebbels TV", kjerkoli naj bi že to bilo, toda Faktor ni objektivna ali uravnotežena pogovorna oddaja, na Faktorju ni nič kot ponavadi, ampak je oddaja, namenjena debati, pogovorom, mnenjem, ki so vedno subjektivna. Tisti, ki se tega nikakor ne morejo navaditi, naj pač gledajo TV Slovenija, Pop TV, Planet TV ali Nova24TV, izbira je velika, svet še večji.

... IN RECITE, KAR ČTE,

PERTINAČ ZASTAVLJA ODLIČNA PRONICLJIVA VPRAŠANJA

In zato so na družabnih omrežjih padale tudi pohvale v slogu "Recite, kar čte, Pertinač zastavlja odlična pronicljiva vprašanja. Tako se dela raziskovalno novinarstvo ..." (vir: twitter). In twitter je med včerajšnjo oddajo res dobesedno eksplodiral.

Mateja Tonina, ki je bil, kot rečeno, prvič gost oddaje Faktor, je do studia pripeljal njegov oče Vojko. Ta je oddajo potem spremljal skupaj z našo lepo visažistko Marijo in Jeretičevo soprogo Nikolino. Tonin je bil sprva nekoliko živčen, napet, po prvem reklamnem bloku in v drugem delu oddaje pa se je bolj razživel. Jeretič pa - samozavesten kot vedno in odličen retorik. Ko sem prišel tja, se je ravno preoblačil pred svojim avtomobilom, polnim sveže zlikanih belih srajc. In po Faktorju sta se z Nikolino odpeljala na Bled, kjer je Sebastjan gost 14. Strateškega foruma Bled.

DANES PRIHAJA MARJAN PODOBNIK

To je bil že točno 312. Faktor, danes, ob 19.15, pa gremo naprej. Z Aljušem Pertinačem bova navzkrižno, dva proti enemu, intervjuvala Marjana Podobnika, prvaka Slovenske ljudske stranke, ki trenutno največ pleše z volkovi.

REAL MADRID!

P. S.: Včeraj mi je esemesal eden bolj znanih in obveščenih slovenskih lobistov. Sporoča (mi) takole: "Faktor postaja Real Madrid slovenske medijske scene". Ja, hvala, no, in to, se pa jaz ob tem prijazno opravičujem vsem navijačem Barcelone ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Arij Slovenski
0
Sep 04, 2019
In kje ti tukaj vidiš praganjavico? A Tonin svojih nasprotnikov na desni mogoče ni ozmerjal z zanikovalci globalnega segrevanja? Kaj od napisanega ne drži?
Spet se kregaš z golimi dejstvi.
Očitno imaš permanentno preganjavico, psihotične blodnje in hude težave z dojemanjem resničnega sveta kar sam.
Res si mi ne da več ukvarjati s tabo, ker je brezupno, brezlodno in čista izguba časa.
Spadaš na zaprti oddelek umobolnice. Poišči si pomoč.
#26
Zim Zelen
1
Sep 04, 2019
#12 @Arij
"Ob vsem tem težko gledljivem sranju pa se je Kućanov podrepnik Tonin odločil, da bo slovensko politično sceno "obogatil" še z eno psovko iz ropotarnice kulturnega marksizma - svoje nasprotnike na "desnici" (ki je v Sloveniji v resnici ni) je začel zmerjati z "zanikovalci globalnega segrevanja" (LOL!). "

Tukaj je začetek preganjavic. Kot vidim še kar vztrajajo.
Tako imenovano psovko sem ti upodobil v Grimsu.
(ostanimizdrav)
#25
Arij Slovenski
0
Sep 04, 2019
@Zim Zelen
Nobena preganjavica me ne muči, samo gola dejstva navajam. Dejstva, ki vam levuharskim hinavcem niso všeč. Zato pa zdaj posrano bluziš, naj se raje držimo dane teme.

In ti si bil prvi, ki je sploh začel zavijati stran od glavne teme - na moj prvi komentar o oddaji Faktor si začel čisto nepovezano nabijati o Grimsu, pa o SDS, pa o nekih 20.000 letih strahov in podobne kozlarije. Kaj ima pa to zveze z glavno temo članka?

Še enkrat - poglej se v ogledalo. Vse kar očitaš in podtikaš drugim, v resnici sam počneš. Tipični komunajzarski dvolični hinavec, blefer in provokator.
#24
Zim Zelen
1
Sep 04, 2019
*Arij S.
Pregajavica, ki te muči (#21) okrog klavcov...i.t.d., je res huda in sočustvujem s teboj, kajti v prispevku B.P. ni nič kar bi te navajalo na razburjene.
Če imaš kaj povedati v okviru dane teme si vabljen :-))
#23
Istok Potočnik
0
Sep 04, 2019
Kakorkoli. Karma je samo tvoja.
#22
Arij Slovenski
1
Sep 04, 2019
O prijaznosti, spoštovanju, karmi in primitivnosti bi mi torej radi pridigali zagovorniki krvoločnih komunističnih klavcev, ki imajo na vesti preko 700 masovnih morišč po Sloveniji in preko 100.000 zverinsko poklanih Slovencev...

Poglejte se v ogledalo, hinavci sprenevedavi manipulatorski.

Vse to, kar očitate in podtikate meni in drugim, so v resnici vaši grehi.
#21
Istok Potočnik
0
Sep 04, 2019
Pomilovanja si vreden Arij. Slaba karma, še boš prihajal na svet. Od tebe je odvisno kolikokrat. Ampak nisi ti tukaj tema.

Včeraj sem gledal faktor. Real Madridu slovenske novinarske scene so povsem pošle moči.
Še ena slaba reklama za desnico. Ničesar se ne naučijo. Real igra tekme na vaškem travniku z vaškimi na hitro sestavljenimi ekipami.
Pa bi se dalo napravit igro zanimivo. Ampak ni bilo želje in volje spraviti Podobnika v zagato.
Požar spet stavi na napačnega konja.
#20
Zim Zelen
2
Sep 03, 2019
Arij Slovenski @
Zavidam ti IQ ampak to je tudi vse kar je vredno spoštovanja pri tebi, ki si na tako primitivnih opazkah pokazal, da si v svojem okolju bolj zaničevan kot spoštovan.
Politične in psihološke ocene pa itak niso tvoje področje, ki se začnejo in končajo pri zmerjanju.
Vprašanja si mi zastavil, priznam zanimiva.
Odgovore si razbral zgoraj
(ostanimizdrav)
#19
Arij Slovenski
4
Sep 03, 2019
@Zim Zelen
Če nisi sposoben razumeti napisanega in težko izluščiš bistvo, potem si točno to, kar že ves čas trdim - neumen. Ali pa vsaj funkcionalno nepismen - kar je pa spet posledica nizkega IQ.

Praviš, da trava ni razlog tvoje neumnosti? Kaj pa je potem? Alkohol? Dednost? Balkanski geni? Šolanje na FDV? Obiskovanje partizanskih maškarad? Prebiranje Marxa in Engelsa?

Vedno me je zanimalo (pa najbrž še marsikoga), ali človek postane neumen, potem ko se okuži s komunizmom, ali pa komunist postane prav zato, ker je že po naravi neumen.

Večna dilema, kaj je bilo prej - neumnost ali komunizem? Kaj je vzrok in kaj posledica.
#18
Zim Zelen
2
Sep 03, 2019
V napovedniku vidim novo zvezdo večera. V kolikor me ne bo kaj zmotilo si zagotovo pogledam, jutri pa tudi analize prisotnih na PW, ki bodo poiskali nove povezave z Udbo mafijo ter izpostavili nove psovke za obogatitev slovarjev kletvic.
(Murgle, palčki, bratje Grims, Rdeče kapice in druga pravljična bitja bodo vstala iz pozabe)
#17
Zim Zelen
2
Sep 03, 2019
*Arij@...#15
O lobotomiji travi in vse kar si mi še pripisal vem samo po pripovedovanju razgledanih kot si ti.
Spoštujem tvoj besedni zaklad, ki je mestoma zmeden, dolgovezen in ne povezan in je težko povleči ven bistvo, ki mi ga želiš razložiti.

Omenjaš, da ne razumem spodaj zapisanega?
Saj se trudim, ampak očitno nisem iz tvojega sveta polnega ljubezni in razumevanja.
O psovkah si pa sploh nisva istega mnenja (mat kurja) zato bo še dolgoooo trajalo, da te bom razumel
Pa nič zato.
Bodi mi zdrav

(B.Grims je geolog on bo že vedel...:)
#16
Arij Slovenski
2
Sep 03, 2019
@Zim Zelen
In kaj potem, če je Branko Grims član SDS, ki ne verjame v marksistično-globalistično pravljico (in večkrat znanstveno dokazano LAŽ) o globalnem segrevanju? A je že samo to dejstvo za tebe nek hud protiargument na vse tisto, kar sem spodaj napisal?

Očitno se je neumnost v tebi podobnih ekoterorističnih antifa-komunistih nabirala še bistveno dlje kot le 20.000 let. Pravzaprav se meri v milijonih let in izvira vsaj še iz časov, ko ste se komunisti razvili iz črvov do stopnje podopic, pa potem spet - po lobotomiji z marksizmom - devoluirali nazaj do stopnje parazitskih glist, ki gomazijo v Milanovi danki, srečne, ker lahko jedo njegov rdeči drek.

Bistvo (ki ga ti lobotom seveda nisi dojel) moje opombe o Toninovi psovki je pa ta, da so (ste) komunistični manipulatorji poleg vseh svojih psovk - s katerimi zmerjate poštene, razumne in patriotske Slovence (in Evropejce), ki želijo svojo domovino, nacijo in družine obraniti pred permanentnim komunističnim genocidom - izumili spet novo psovko ("zanikovalec globalnega segrevanja"), ki jo boste dodali v svoj železni repertoar, kot so rasist, ksenofob, nacist, fašist, islamofob, itd, itd...Kot da bi kogarkoli sploh še ganile in brigale vaše debilne hinavske žaljivke, ki povedo veliko več o vas kot pa tistih, ki jih zmerjate.

BTW, In ker vidim, kam peljejo tvoje prozorne in predvidljive insinuacije v meri podtikanja SDS-ovstva, naj ti takoj razblinim tvoje marihuanske blodnje in razkrijem, da nisem ne član niti simpatizer niti volivec stranke SDS.
Pusti droge, ker ti bodo požrle še tisto edino atrofirano možgansko celico, ki jo imaš.
#15
Zim Zelen
2
Sep 03, 2019
*Arij Slovenski: te navajam - #12
"...je začel zmerjati z "zanikovalci globalnega segrevanja..."

Branko Grims je član SDS in prav on je najbolj zagret pri zanikanju globalnega segrevanja in si grafikone strokovnjakov prilagodi kot mu velijo strahovi, ki jih nosi seboj iz prejšnjih 20 000 letnih obdobij planeta Zemlje.

Izjava Tonina ni bilo zmerjanje ampak le označitev izbruhov, ki jih izjava na raznih sejah in forumih :-)

https://www.24ur.com/novice/slovenija/branko-grims-govorjenje-o-segrevanju-zemlje-je-velika-laz.html
#14
Janez Mihevc
2
Sep 03, 2019
Problem Tonina in Podobnika je v tem, da ne znata videti, kakšno sranje je država postala. Namesto, da bi se borila za delavce in kmete se fanta igrata politiko všečnosti in "krmarita" po rovih, ki jih je nastavila sedanja politična situacija (globoka država s pomočjo MSM). Brez veze. Popušila bosta, če ne bosta pokazala iskrene želje po tem, da pokažeta upanje tistim, ki se trenutno še nočejo zavedati, da jih sistem kuha kot žabo.
#13
Arij Slovenski
8
Sep 03, 2019
To je ta vaš "prenovljeni" format oddaje, ki ste ga tako bombastično napovedovali? 45 minut predvolilnih floskul in parol udbovskega murgloida Tonina, ki se je (po nasvetu komi lobista Jeretića) odločil, da bo svojo (kobajagi demokrščansko, v resnici pa Kučanovo žlahtno boljševistično) stranko NSI popeljal še bolj levo od levega (on temu pravi "sredina", LOL). Drugi gost Jeretić in voditelj Pertinač pa ob Toninovem nakladanju le modro prikimavata in mu pritrjujeta... Obup! Nobene lucidnosti, polemike, argumentov in kresanja mnenj, zgolj plačana politična levajzarska propaganda. Kot bi gledal Studio Shity ali pa "predvolilna soočenja" na PoopTV. Ob vsem tem težko gledljivem sranju pa se je Kućanov podrepnik Tonin odločil, da bo slovensko politično sceno "obogatil" še z eno psovko iz ropotarnice kulturnega marksizma - svoje nasprotnike na "desnici" (ki je v Sloveniji v resnici ni) je začel zmerjati z "zanikovalci globalnega segrevanja" (LOL!). Murgelski hlapec Tonin pač želi biti na partijsko-globalistični liniji - čisto v slogu retardirane Grete in njenih ekoterorističnih antifa gretenov..
In danes nas seveda čaka nova doza nakladaških udbovskih klovnov, ki za potrebe nategovanja volivcev igrajo "desničarje" in "sredince", saj v studio prihaja Marjan Podobnik.
Eh, zbogom in naj ti bo lahko zemljica, oddaja Faktor! Nekaj časa si obetala, da iz tebe še nekaj bo. Zdaj je teh (praznih) upov dokončno konec.
Real Madrid? LOL! Vi še četrta kosovska liga niste.
#12
Ajdemi Popushi
6
Sep 03, 2019
@Vzhod piše, da se Bojan iz dneva v dan posmehuje iz Šarca, potem ga pa vabi v oddajo.
Po moje se ne norčuje ampak opisuje realno stanje vsega okrog Šarca. Če to izpade kot norčevanje je pa druga pesem...
#11
Istok Potočnik
0
Sep 03, 2019
Za Šarca bo en mandat čisto dovolj. Slovenci si zaslužima vsaj en manjši napredek.
Borut je vrgel puško v koruzo. Morda pa je začel z branjem Kojca, he,he.
#10
borut rojc
13
Sep 03, 2019
Razkroj slovenstva se kaže tudi v tem poplesavanju Nove Slovenije, ki ne ve, kaj bi sama s sabo. Tonin s svojim mlačnim nastopom, preboja stranke ne bo zagotovil, zato obstaja druga pot, bližnjica, po kateri bi nekoč spet lahko postal predsedujoči parlamentu ali še kaj več. Klovn bo vladal ta in še najmanj naslednji mandat, po tem, če bo v času zapopadel angleščino, bi lahko šel v Bruselj. Tonin pač na njegovo mesto, če bo všečen partiji torej mafijskemu omrežju. Nabijati o neki politični sredini je brezpredmetno, skoraj slaboumno. Pokojninski dodatek botru, bi lahko bila boniteta, na kateri bi Tonin gradil. Meni osebno je ob neki priliki dejal, da LMŠ vidi kot neresno druščino in je zato odstopil od pogajanj o vstopu v vlado. V tem času so se zadeve nekoliko spremenile in se jim sam ponuja. Okusil je tistih pet minut slave kot prvi med enakimi parlamentarci in mu je to stopilo v glavo. Sam osebno, ki nisem dejaven v politiki, si s takšimi, ki kakor vladajo zdaj, nikoli ne bi mazal rok. Za te, spredaj, nisem prepričan, da si po mali in veliki potrebi umijejo roke, tisti, stoječi za njimi, imajo roke krvave. ,,Thinc,, to morda ve, zato, če že ne odloča o ničemer, bi rad vsaj paradiral.
#9
Istok Potočnik
0
Sep 03, 2019
Požar čivka, da v oddajo vabi tudi Šarca. Vic dneva.
Nekdo se iz dneva v dan posmehuje iz tebe, potem te pa prijazno povabi na klepet.
Kje že brani fuzbal Pertinač? V tisto ligo sodi tale cirkus.
Ampak če jim to pokrije stroške in jim ostane, da povabijo Normo na kafe, je pa tudi v redu.
#8
Istok Potočnik
2
Sep 03, 2019
V glvnem berem razočaranje nad začetkom sezone lova na čarovnice.
Jaz nisem razočaran, ker nisem dosti pričakoval. Ta ,,premik,, je bil že stokrat pogreta juha, vse že povedano in s tega se kaj zelo zanimivega ne more rodit.
Je pa res, da se je vse vrtelo, ali z jj ali proti njemu......
In Tonin ni rekel, da z sds ne bo sodeloval. To so slišali tisti, ki so to želeli slišati. In Jeretič ve, da je treba posečt tja, kjer so tisti glasovi, ki ne hodijo volit. On je z obale in ve kam vrečt mrežo. Zaenkrat pa veliko o tem ne govori. To bo meni najbolj zanimivo v prihodnosti.

Bo pa morda bolj zanimivo danes.

Zdaj pa k samohvali Požarja.ups, j se mi je vrinil, naj bo. Real slovenske medijske scene.
Vem da je nagnjen k pretiravanju, ampak zdaj pa že, ja pretirava.
Pa tviter je eksplodiral. Pri nas je samo malo grmelo. Drugega nič. Na omrežjih več razočaranja, kot zadovoljstva.

No, bolj bogo vse skupaj. Bosta že razočarana gospodinja in slab klovn vse skupaj popravila. Moderirala bo pa Norma, he,he.

Na desni se žal vse ruši. Morda pa je bolje, da vse skupaj pogori do tal in iz pepela vstane nek nov Pučnik. Leva karavana pa veselo naprej.
#7
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-09-03 06:42:55 (Sep 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)