Dve ženski usodni za Braneta Kralja. Šarec včeraj vidno sesut, izguba je ogromna, sledi vojna proti Borutu Jamniku.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-30 ob 07:54:31

PADEC!

Kako pomemben del Šarčeve ekipe je (bil) Brane Kralj, dokazuje tudi Šarčev nastop na včerajšnji tiskovni konferenci, kjer je resignirano sporočil, da Kralj ne bo več generalni sekretar LMŠ. Marjan Šarec je bil sesut in besen hkrati, tudi avtor teh vrstic, ki Šarca pozna dlje in bolje od vseh ostalih slovenskih novinarjev, še iz časov, ko je bil Šarec samo še estradnik, ga ni videl takšnega, vsaj od takrat, ko je postal predsednik vlade - ne. Kako pomemben del Šarčeve ekipe je (bil) Brane Kralj, dokazuje tudi Šarčev nastop na včerajšnji tiskovni konferenci, kjer je resignirano sporočil, da Kralj ne bo več generalni sekretar LMŠ. Marjan Šarec je bil sesut in besen hkrati, tudi avtor teh vrstic, ki Šarca pozna dlje in bolje od vseh drugih slovenskih novinarjev, še iz časov, ko je bil Šarec samo estradnik, ga ni videl takšnega, vsaj od takrat, ko je postal predsednik vlade - ne.

Vse je odvilo neverjetno hitro. Samo 23 ur po objavi mojega tvita (sreda, malo po 17. uri) in 8 ur po objavi včerajšnjega članka (tukajBrane Kralj že ni več generalni sekretar Liste Marjana Šarca. Tehnično sicer je še, saj še nimajo drugega "zakonitega zastopnika stranke", toda Kralja praktično ni več, zdaj mu morajo samo še najti novo službo.

Ko sem dobil v roke prijavo Irene Prijović, poslano na Komisijo za preprečevanje korupcije in Slovenskemu državnemu holdingu, sem seveda takoj vedel, da bo - potem ko to objavim - Kralj moral oditi. Zgodba je bila enostavno premočna, bilo (mi) je tudi takoj jasno, da ga Marjan Šarec ne bo mogel ubraniti, tako, na primer, kot je ob nepričakovanem imenovanju na vladi in medijskem stampedu, ki je sledil, septembra lani ubranil Damirja Črnčeca, državnega sekretarja za nacionalno varnost, češ, svoje sodelavce si lahko izbira sam. Res pa je, da Črnčeca takrat nisem "napadel" jaz, so ga pa napadli praktično vsi ostali mediji, levi in desni ...

Brane Kralj je bil izjemno vpliven, najvplivnejši politik, ki je padel med dosedanjo Šarčevo enoletno vladavino. Pomembnejši celo od vseh ministrov skupaj, ki so - zaradi mene - odleteli, od Marka Bandellija prek Jureta Lebna do Dejana Prešička, da ne omenjam padlega državnega sekretarja Petra Vilfana; po nenapisani politični hierarhiji je bil nad Kraljem praktično samo še Šarec. Razkritje afere Kralj je takšna novinarska zgodba, ki v Združenih državah Amerike avtomatično prinese slavnega pulitzerja, vsaj eno knjižno uspešnico, številne medijske nastope in predavanja, pri nas pa dobiš en daljši radijski intervju, prijetno omembo v naslovu članka na spletnem portalu Petra Jančiča ter fašeš nekaj dobesedno nebuloznih "avtorskih" tekstov poklicno inferiornih novinarskih kolegov o tem, kdo so kakor tvoji viri, kdo ti je dal prijavo Irene Prijović, kot denimo tisti članek na TopNews.si, ki so ga nekje, verjetno v celjski odvetniški pisarni Korošec, na hitro spacali za potrebe Vladimirja Voduška. Hja, daleč je Amerika ...

Kako pomemben del Šarčeve ekipe je (bil) Brane Kralj, dokazuje tudi Šarčev nastop na včerajšnji tiskovni konferenci, kjer je resignirano sporočil, da Kralj ne bo več generalni sekretar LMŠ. Marjan Šarec je bil sesut in besen hkrati, tudi avtor teh vrstic, ki Šarca pozna dlje in bolje od vseh drugih slovenskih novinarjev, še iz časov, ko je bil Šarec samo estradnik, ga ni videl takšnega, vsaj od takrat, ko je postal predsednik vlade - ne. Razumljivo. Brane Kralj mu je skupaj držal stranko in velik del predvolilne kampanje na terenu (eni Mariborčani, denimo, se spomnijo, kako je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami dosledno in brutalno kadroval po Mariboru), Šarec in Kralj se poznata še iz mladosti, sta celo prijatelja, če je to v politiki sploh mogoče, gasilca in to ... Šarec mu je zaupal, Kralj je bil njegova desna roka, in posledice so tukaj:

- Padel je zadnji Šarčev tako imenovani "vaški fant iz Kamnika" (za poniklim ter nekje v državni upravi zasilno zaposlenim Igorjem Žavbijem - podobna karierna usoda zdaj verjetno čaka tudi Kralja), Šarec pa v Kamniku, kot vemo, nima več niti svojega župana.

- Strankarska baza LMŠ je ranjena, se bosta pa po drugi strani okrepila druga dva najpomembnejša človeka blizu Šarca, že omenjeni Damir Črnčec in Tomaž Besek, predsednik upravnega odbora DUTB (vir). Toda Črnčec in Besek nista LMŠ, čeprav zadnje čase hodita tudi na strankarske piknike.

- Včerajšnji padec Braneta Kralja in posledično težko ranjena LMŠ spreminjata tudi odnose znotraj vladne koalicije. Nekoliko se bodo okrepili predvsem Socialni demokrati, na famoznih in skorajda tajnih sestankih generalnih sekretarjev vladnih strank, namenjenih predvsem kadrovanju, pa bo vsaj v tej fazi večjo besedo imel Dejan Levanič, generalni sekretar SD. Bo pa seveda ogromno, pravzaprav največ odvisno od tega, kdo bo novi sekretar LMŠ?! Moji viri iz LMŠ pravijo, da ga bo izbral in določil edino Marjan (Šarec).

- Brane Kralj naj bi sicer na tak način, kot je telefoniral Ireni Prijović, seveda po dogovoru z Marjanom Šarcem, da ne bo pomote, na vodilne funkcije postavil že več izbrancev LMŠ, in ravno Kralj je bil tudi tisti, ki je sprožil odhod Rudija Skobeta, odstopljenega predsednika uprave Telekoma Slovenije, saj mu je zameril pisanje spletnega portala Siol.net oziroma "novinarskega dvojca" Vesne Vuković in Primoža Cirmana o njegovi, torej Kraljevi, domnevni vlogi pri najnovejšem kadrovanju na vrhu Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). In prav včerajšnji politični konec Braneta Kralja naj bi na današnji skupščini Telekoma Slovenije poskrbel tudi za izglasovanje razrešnice Rudiju Skobetu, čeprav se je zadnje dni govorilo, da Skobe razrešnice ne bo dobil, so zdaj prepričani nekateri poznavalci.

TELEFONSKO ŠTEVILKO MU JE DALA KARMEN DIETNER ...

Danes razkrivamo tudi ime osebe, ki je Kralja nagovorila, naj usodno pokliče Ireno Prijović. To je Karmen Dietner, predsednica nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, ki je na SDH sicer prišla, res neverjetno, skozi tako imenovano kadrovsko kvoto LMŠ?! Zdaj pa je Dietnerjeva posredno odnesla Kralja. Noro. Karmen Dietner je Kralju, ko se je začel zanimati za direktorski razpis na Uradnem listu ter iskal neke razpisne dokumente, dala mobilno telefonsko številko Irene Prijović in ga potem tudi aktivno nagovarjala, naj Prijovićevo pokliče. In tako so ga ujeli, morda celo v nastavljeno past?! Kralj do takrat Prijovićeve ni poznal in po navedbah naših virov iz LMŠ naj bi ga Prijovićeva med njunim telefonskim pogovorom "napeljevala" na kasneje zloglasne Kraljeve izjave (spomnimo: V imenu države ... država zahteva, da Igor Šoltes postane novi direktor Uradnega lista), ki so ga potem odnesle?!

Karmen Dietner je tista, ki je Kralja usodno napotila do Irene Prijović. Karmen Dietner je tista, ki je Kralja usodno napotila do Irene Prijović.

... TODA "PRAVI" KRALJ BI MORAL VEDETI, "DA LAHKO IRENO POKLIČE SAMO BORUT"!

Irena Prijović pa seveda ni nobena svetnica, kaj šele nova nacionalna junakinja, ki si je kot prva upala priznati politične pritiske pri kadrovanju. Ravno nasprotno, celo sama je bila neštetokrat udeležena v podobnih zgodbah, kar potrjuje že bežen pregled arhivskih člankov na tem portalu, recimo o tem, kaj se je februarja 2015, med vlado Mira Cerarja, dogajalo na SDH:

- "Šok ob imenih za SDH, Jamnik dobil tri nadzornike od petih, Mramorja pozivajo, naj odstopi!" Irena Prijović pa nastopa v eni od glavnih vlog!

Irena Prijović, kot smo povedali že včeraj, nesporno sodi v najožji krog "slavnega" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, sicer pa enega od največjih resnih igralcev slovenske tranzicije med upravljalci izginjajočega državnega premoženja. Za nekatere poznavalce je Prijovićeva celo najtesnejša Jamnikova sodelavka in zaupnica (politični svetovalec in stalni komentator televizijske oddaje Faktor Sebastjan Jeretič ima še kako prav, ko cinično tvita, da lahko Ireno pokliče samo Borut, in Kralj, kot generalni sekretar LMŠ, bi to hočeš nočeš moral vedeti, alo, alo!), drugače pa je Jamnik kot predsednik upravnega odbora Združenja nadzornikov Slovenije, ki mu ljubkovalno pravijo kar "Jamnikovo društvo", itak njen neposredni šef in delodajalec; Irena Prijović je namreč zaposlena kot dolgoletna direktorica tega združenja, medtem ko je predsednica nadzornega sveta Uradnega lista postala leta 2017, pod prejšnjo vlado Mira Cerarja.

KAKO ŠARČEVI LOVIJO JAMNIKA ...

Nobenega dvoma torej ni, da si je Irena Prijović upala Kralja prijaviti zato, ker ima pri Jamniku in njegovem omrežju dovolj zaščite, in da tega seveda ni storila zaradi nekakšne "družbene odgovornosti", kot so včeraj poročali zlasti ključni Jamnikovi novinarji oziroma njegove novinarke. To sta že omenjena Vesna Vuković in Primož Cirman ter Simona Toplak, odgovorna urednica poslovnega časnika Finance. Res, prav smešno je bilo brati, kako so vsi trije Ireno Prijović poskušali razglasiti za malodane slovensko Devico Orleansko, čeprav se prekleto dobro ve, da gre v zakulisju tudi za spopad med Marjanom Šarcem in Borutom Jamnikom. Šarec pa je včeraj sicer udaril nazaj, proti Jamniku, skozi tiste medije, ki jih njegov kabinet trenutno dobro obvladuje, prek mariborskega časopisa Večer in Odlazkove revije Reporter. Razlogi, zakaj je do eskalacije spopada med Šarcem in Jamnikom prišlo ravno zdaj, pa so - poleg dejstva, da so resnično inflagranti ujeli po svoje zelo neumnega Kralja, ki naj bi se sicer temu primerno tudi arogantno vedel, pa ni edini tak iz LMŠ, češ, saj nam nič ne morejo; pa se je pustil ujeti! - nekateri pomembni dogodki in okoliščine, ki se ravno zdaj odvijajo, javno in zakulisno. Delo, na primer, je pred kratkim pisalo o Jamnikovi plači na Modri zavarovalnici in tem, kako bi jo moralo pregledati računsko sodišče. Poleg neverjetno srditega spopada za Telekom Slovenije, kjer menda po navodilih Damirja Črnčeca intenzivno brskajo po Telekomovih arhivih, da bi našli kakšne obremenjujoče dokumente zoper Jamnika (spomnimo, Jamnik je bil predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije, skratka, prav lovijo ga), gre zdaj tudi za to, kdo bo vodil večstomilijonski nastajajoči državni turistični holding ali sklad (vir) - DUTB (torej Besek in LMŠ) ali SDH (torej Borut Jamnik)?! Zato tudi ne čudijo najnovejše govorice, da Jamnikovi pripravljajo napad na Tomaža Beska.

Mimogrede, prav na turističnem holdingu naj bi dokončno počilo tudi med Kraljem in odhajajočim članom uprave SDH Andrejem Božičem. Božič je hotel postati direktor tega holdinga, Brane Kralj pa naj bi mu rekel, ej, ne boš (vir)!

... IN KAKO GA RES LAHKO UJAMEJO?!

Zato bi Marjan Šarec in njegovi ljudje v spopadu z Borutom Jamnikom morali zdaj načrtno in sistematično narediti vsaj dvoje:

- Prvič, spremeniti zakon o Jamnikovem ključnem finančnem fevdu, Modri zavarovalnici, ter posledično zamenjati nadzorni svet Modre zavarovalnice, nato pa Boruta Jamnika preprosto odstaviti. Pri tem jim lahko gre na roko tudi dejstvo, da Jamnika sovražita Janez Kocijančič ter Drago Isajlović, torej del stare garde, in da nad Jamnikom že nekaj časa ni (več) navdušen Milan Kučan. Sicer pa so ta razmerja precej fluidna, spreminjajoča in se lahko hitro zasukajo tudi drugače.

- In drugič: končno enkrat vendarle odrezati Jamnika od njegovih medijskih (novinarskih) sopotnikov in vojakov, ki jih Šarčeva vlada z državnim denarjem celo direktno plačuje na Siolu, kot sta Vesna Vuković in Primož Cirman. To so novinarji takšnega tipa, ki ves čas delajo za državne medije in ki dolga leta poročajo o državnem gospodarstvu, ne da bi kadarkoli sploh omenili Boruta Jamnika, enega od največjih operaterjev tega gospodarstva. Če že, pa samo skrajno pozitivno, in to tako, da so Jamnika predstavljali celo kot najboljšega varuha slovenskega državnega gospodarstva, čeprav je bil prav Jamnik eden od grobarjev Cimosa, v tujino je prodal veliko število slovenskih državnih podjetij, po novem pa sedi tudi v nadzornem svetu Nove Kreditne banke Maribor v lasti ameriškega sklada Apollo, kjer letno zasluži okoli 90 tisoč evrov.

Hja, tako brutalno je vse to. Zgleda kot holivudski filmski triler, pa žal ni ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal uporabnik
Ivo Ovi
0
Sep 01, 2019
ejejej požar, nivo besedičenja ti je pa tako nizek, da res ne razumem, kako se sploh imaš za novinarja...


rumeno, da oči peče.... in roza za razne mijavkače, ki jim ob tvojem nabijanju prihaja brez dotika....
#28
Miha Skumarc
1
Sep 01, 2019
Požar poroča o političnem kriminalu, ekscesih v družbi.
Rdeči klovn pa poskrbi, da se malo sprostimo in nasmejemo njegovim neumnostim, ho. ho.
#27
Istok Potočnik
0
Sep 01, 2019
Razvajeni desničarski otroci, ki jim oče podarja hiše in avtomobile. Hi, hi.
#26
Miha Skumarc
1
Aug 31, 2019
ISTOK,podaril sem jim hiše in avtomobile, sedaj pa naj bom njihov šofer.
TI SI MALO ČEZ LES.
#25
igor hauptman
1
Aug 31, 2019
Le glede jugo nostalgije, Istok, s katero imaš očitno težave sam, he, he. Jaz jih namreč nikoli nisem imel in ti si tudi prvi do zdaj, ki mi jih pripisuješ. Ko boš imel končno, ali pa vsaj vmesno npr. letno analizo Šarca pa jo objavi še na tem portalu. Bomo lahko primerjali s tistim, kar bomo ugotovili sami.
#24
Istok Potočnik
1
Aug 31, 2019
Slab ata, da nič ne naredi za svoje potomce, he,he.
Ja, vsak po svoje, Bohinjc pa s svedrom.
#23
Miha Skumarc
0
Aug 31, 2019
Razumem, da so naši gastarbajterji šparovni, da nimajo denarja za parkirišče, pa jih ata- dedek razvaža kot krompir na tržnice po SI. Moji potomci se od letališča vozijo z najetimi avtomobili ali pa jih tja zapeljejo njihovi zaposleni. Ne seri.
Čestitam.
#22
Zim Zelen
0
Aug 31, 2019
*ivan m.
Odlično slediš sceni. zdaj pa šibam nazaj ven na sonce dokler je še svobodno in +toplo.
#21
ivan maček
0
Aug 31, 2019
Na hanzi-tv ju danes spet same udarne teme, glavna je bla ona o pesih, volkih, medvedih in ostalih živalih, pa neki romuni so se tamanili po avtocestah, pa neki kreten štabni nabit ko mamba, se je 20 kilometrov pelo v rikverc po kontra strani avtoceste, skratka ne duha ne sluha o kraljih, kraljicah in serpentinah...….toliko o objektivnosti poročanja.
Ja pa "kitaci" počasi zgubljajo živce v Hong Kongu, vprašanje cajta, kdaj jih bojo "zrihtali" po demokratično .....sem kaj ven spustu?
#20
ivan maček
0
Aug 31, 2019
… štabni provokatorji serjejo po portalu, zato da ostale komentarje porinejo čim nižje in da spremenijo temo komentiranja,.....že videno....
#19
Istok Potočnik
0
Aug 31, 2019
Ej, ej Mihec. Kruta resnica je, da si ti en tepček.
Moji otroci se dobro znajdejo po svetu. Eni imajo majhne otroke, prileteli so iz severa, k meni na obisk in veš da sem jih zapeljal v Rovinj, ker potem odletijo nazaj na sever iz Pule.zdaj se pa kopajo v Jadranu.
Drugi pa so poleteli iz Zagreba in je brez veze plačevat parkirnino na letališču.

Tebe pa je en sam strah pred levičarji. Kakor se obnašaš bi rekel da upravičeno.
Torej eni so naša sedanjost, vnuki so pa res naša prihodnost.
A otroci desničarjev pri dveh letih sami hodijo po svetu?

Mihec, tudi ti bi lahko vzel v roke Kojčev Učbenik življenja, he,he.
#18
Miha Skumarc
0
Aug 31, 2019
Kruta resnica o razvajenih, levičarskih otrokih, ki ne znajo sami do Rovinja, niti do letališča. Naša prihodnost?
Mar bi molčal.
#17
Istok Potočnik
0
Aug 31, 2019
Hauptman, strinjam se s teboj. Razen, da me je pobralo prvi dan, he,he.
Dva dni sem vozil otroke okoli. In vnuke. Ene v Rovinj, ene pa v Zagreb na letališče. Je bilo kar utrudljivo.
In otresi se prepričanja, da želim braniti Šarca. Bedarija. Samo analiziram ga.

S tem Mihecovim trobezljanjem se pa več ne ukvarjam.
Ste pa zanimivi jugonostalgiki. Same južnjaške pregovore uporabljate, ko hočete kaj povdarit.
Potem pa meni očitate, kako rad imam jugo. Ampak, naj vam bog požegna, če vam tako paše,he,he.
#16
Miha Skumarc
1
Aug 31, 2019
Istok, si kot Bosanka, ki vpije - ne dam ti, ne dam, pa da me jebeš, ti ne dam, IMA pa ga ŽE NOTRI
#15
igor hauptman
1
Aug 31, 2019
Zadeva poteka po vseh predvidevanjih Istok, zabavno je le, kako te je prvi dan pobralo. Da si zmogel preiti v obrambo Šarca je minil skoraj cel dan pa še potem je bilo to bolj opotekajoče. Danes je vse spet na svojem mestu in vsi dominantni mediji so v pravi konstalaciji tako, da ni več nobenih težav. Mene je pri tem bolj presenetilo pričakovanje drugih komentatorjev, vsaj nekaterih, da se je, oz. se bo zgodilo nekaj krucialnega in potem veliko razočaranje. Kaj neki, Šarec je le dobil opozorilo, da ni sam ter, da tudi boter ni en sam, jih je več. Srbi temu rečejo "okršaj", pri šahu pa pravi kralj pade šele na koncu. Sicer čas za zamenjavo ni še niti blizu, je pa to obdobje, ko je koalicija najbolj ranljiva, saj so ravno sredi novega odmerjanja moči in čas, ko bi se kateri izmed njenih članic lahko v glavi porodila kakšna odpadniška ideja. Na tvoj morebiten odziv ne bom mogel odgovoriti, ker me ne bo. Lp
#14
Istok Potočnik
0
Aug 31, 2019
Nekoga pokličeš, poveš svoja pričakovanja in to je brutalni napad na njegovo integriteto.
In takega brutalneža Pv takoj odstavi. Nasprotniki predsedniku takoj privoščljivo napovedo konec, a glej, on iz tega skuje dobiček. Ni kaj, obvlada.

Komentator faktorja Božjidar Novak na omrežju malo pokritizira dvojno moralo Brščiča in, oh kako se že piše, ona punca blond, nima veze, pa ga Požar takoj klofne po glavi. In ga poduči, da se tako ne govori o naših, da ni primerno in lepo. Božjidar v strahu za honorarček seveda uboga. Pokončni neodvisni, nepristranski komentator in urednik, ki dopušča komentatorsko neodvisnost in svobodo. Dvojna morala. Kar očita drugim, počne sam. Bljak.

Zadnjič sem tu napisal, da se je predsednik vlade zaletel, ko je podprl gradnjo jedrske.
Pa sem se v bistvu jaz zaletel. Vse politične stranke ga v tem podpirajo, še opozicijske.
Tako da, ni se zaletel, ampak je spet zadel v polno. In spet bo dobiček šel v njegov mošnjiček.
Izgubo Kralja bo pa že prebolel.

Požareport je super reklama za aktualnega predsednika vlade. Samo tako naprej vajenci.
#13
Zim Zelen
0
Aug 31, 2019
Naslov je res ne upravičeno bombastičen.
Z odločnostjo ne glede na duševne krvavitve, pridobiva zaupanje volivcev, ki to znajo ceniti.
Barometer priljubljenosti bo to pokazal, razen , če ne bo prirejen po "brutalnih pritiskih" konkurentov :-))
#12
Miha Skumarc
0
Aug 31, 2019
Pa je odletel kot usran golob na jug.
#11
Istok Potočnik
1
Aug 30, 2019
Slabo si preveril Mucek. So poročali in celo Požara so omenili.
Plačeval nebi, gledal pa bi.
#10
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-30 07:54:31 (Aug 30, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)