Zakaj si Miro Senica na vrhu Telekoma želi spornega Vizjaka? Zato, da bi prek Švice služila tudi Katarina Kresal.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-28 ob 06:50:47

Razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica velja za enega od botrov kandidature spornega Andreja Vizjaka za člana oziroma predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Zakaj si Senica na čelu slovenskega telekomunikacijskega giganta v državni lasti tako zelo želi Vizjaka, pa razkrivamo v nadaljevanju:

- Gre za skoraj neposredno črpanje Telekomovega denarja iz naslova arbitraže med Telekomom kot večinskim lastnikom Telekomove televizije Planet TV (družbe Antenna TV SL televizijska dejavnost, d. o. o.) in grško medijsko korporacijo Antenna Group, ki je prek nizozemske družbe Antenna Slovenia B. V. še vedno tretjinska lastnica družbe Antena TV SL. Grki bi radi izstopili, Telekom se strinja, vendar zahtevajo izplačilo svojega deleža. Koliko ta znaša, je uradno poslovna skrivnost, po naših zanesljivih informacijah pa je številka 17 milijonov evrov. Medtem ko je iz poslovnih bilanc Telekoma Slovenije razvidno, da se izguba Planeta trenutno giblje okoli 57 milijonov evrov, ves ta denar pa pokriva Telekom Slovenije. Samo lani je Planet TV pridelal dodatnih 3,4 milijone evrov izgube, pri tem pa je pravzaprav najbolj zanimivo, da na tej televiziji še vedno poslujejo tako, kot poslujejo: z najdražjo televizijsko produkcijo in visokimi plačami. No, je pa obstoj Planet TV tudi ena od največjih težav za poslovno prihodnost Telekoma Slovenije.

PREK ŠVICE DO KRESALOVE

- Ker se Telekom in Grki kakor ne morejo sporazumeti o grškem odhodu in plačilu grškega deleža, so se dogovorili za arbitražo v Švici, Rudi Skobe, prejšnji predsednik Telekomove uprave, pa je za odvetnika pri arbitraži izbral odvetniško pisarno Umbricht iz Züricha:

Predvideni stroški celotne arbitraže naj bi znašali med 300 in 430 tisoč evri, vendar so že zdaj, vsaj po naših informacijah, narasli na 700 tisoč evrov do 1,2 milijona evrov, medtem ko se arbitraža z Grki menda še ni nikamor premaknila?! In tukaj nastopi Miro Senica s Katarino Kresal. "Podizvajalec" omenjene švicarske odvetniške pisarne je namreč "čisto naključno" nihče drug kot Kresalova oziroma njen ljubljanski Evropski center za reševanje sporov, ki naj bi doslej - po naših zanesljivih informacijah - pokasiral že najmanj 100 tisoč evrov. In če prvi nadzornik Telekoma Slovenije res postane Andrej Vizjak, prijatelj para Senica-Kresal, se bo črpanje denarja samo še stopnjevalo.

IN ŠE NEKAJ DOSLEJ PRIKRITIH ZANIMIVOSTI:

- Rudi Skobe se je v zameno za predčasni odhod iz Telekoma Slovenija pravzaprav kar odlično dogovoril: dobi še 12-mesečnih plač in dodatno odpravnino v višini 6 mesečnih plač ali 72 tisoč evrov.

- Matjaža Merkana je za novega predsednika uprave že včeraj, po scenariju, ki smo ga na tem portalu tudi povsem natančno napovedali (vir), izbral sedanji "stari" nadzorni svet, in to 4 dni pred petkovo skupščino (30. avgusta), kar je prava posebnost pri upravljanju korporacij. Ampak to so storili zato, ker vodilni ljudje z Liste Marjana Šarca, ki iz ozadja diktirajo kadrovanje (Damir Črnčec, Tomaž Besek in Brane Kralj), očitno ne zaupajo povsem razpletu petkove skupščine pod taktirko Slovenskega državnega holdinga, predvsem zaradi razvpite kandidature Andreja Vizjaka in menda tudi zaradi zakulisnih poskusov vpliva Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice in nekdanjega predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije, in da jim na koncu res ne bi podtaknili Mateja Potokarja

Na Merkana sicer letijo očitki, da so ga Američani šest mesecev po tem, ko so kupili podjetje SwatyComet in firmo preimenovali v Weiler Abrasives, umaknili z mesta direktorja na pozicijo svetovalca, da je solastnik softwarskega podjetja Percipio, ki mu je komisija za preprečevanje korupcije že leta 2011 omejila dostop do poslovanja z ministrstvom za finance, da je doslej upravljal podjetje z največ 85 milijonov evrov letnih prihodkov, zdaj pa bo vodil "10-krat" večji Telekom in da nima prav nobenih izkušenj s telekomunikacijami. Matjaž Merkan je tudi 2-odstotni solastnik ženinega podjetja Pediatrična ordinacija Barbara Dietner Merkan, zdravstvene storitve in svetovanje, d. o. o. iz Maribora, pri čemer pa Barbara Dietner Merkan začuda in preverjeno ni v sorodu s Karmen Dietner, predsednico nadzornega sveta SDH, čeprav Dietner ni ravno med najpogostejšimi priimki v državi.

- Vizjaka naj bi zdaj sicer že umaknili, namesto njega pa naj bi SDH na petkovi skupščini za novo članico nadzornega sveta predlagal članico uprave Deželne banke Slovenije Barbaro Cerovšek Zupančič in Igorja Rozmana. Toda pozor, zdaj se pojavljajo informacije, da naj bi Andrej Vizjak v zameno za Telekom dobil tolažilno nagrado - "neko visoko pozicijo na DBS"?!

- Predsednica nadzornega sveta Telekoma Slovenije v novi sestavi pa naj bi postala Barbara Kürner Čad.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
0
Aug 29, 2019
Sn včera biu pri prjatlu Ehonu, pa je meu pesa noter zaprtega, za vsaki slučaj. Je reko, da pri totih nikul karnemoreš vedet. Ži če jih vidiš samo na sliki, toto karne more bit ke pametnega.
#6
Aton EU
3
Aug 28, 2019
Če ne bi bilo "Požara", ne bi vedeli. In vsi pridni bi dobili čebelico v pionirsko knjižico.
#5
borut rojc
7
Aug 28, 2019
Klovnu mečejo polena pod noge, a ta jih vedno višje preskakuje.To je potrebno, mafija, ki ga je nastavila, potrebuje dokončanje in novi mandat. Veliko je te golazni, ki se pase v državnih firmah, institucijah in na milijonskih projektih, ki preraščajo v milijardne. Takšni, ki gredo preko trupel do cilja, ničesar ne prepuščajo naključju, še najmanj v smislu čakanja na izid parlamentarnih volitev. ..Katarino Kresal, ki zase meni, da je deloholik, izdaja le neumen pogled , predvsem pa njene počasne kretnje človeka brez obveznosti in jasnih ciljev v življenju. Če odmislimo vsakodnevno potrebo po novih cunjicah, čeveljcih in bižuteriji ter kontinuiranemu razvratu. A kljub temu deluje naveličana in utrujena od vsega. Človeka utrudi tudi brezdelje in ležanje na plaži. Gospa ni več mlada.
#4
Miha Skumarc
7
Aug 28, 2019
Dva, nevarna sluzavca.
#3
ivan maček
7
Aug 28, 2019
Pazi se te mafije Bojan, pa vso srečo.
#2
vombat junior
4
Aug 28, 2019
Sami naši. Kako to, da se ne najde položaj za perspektivnega sinčka slovenskega Berlusconija?
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-28 06:50:47 (Aug 28, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)