Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-22 ob 06:59:05

Ob včerajšnjem imenovanju Gabrijela Škofa za novega predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga (vir) je (ne)pričakovano odstopil član uprave Andrej Božič, sprva predviden, da bo on postal - šef uprave SDH. Toda Božič, čigar padec smo na tem portalu prvič predvideli in napovedali že marca letos (vir: Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah?!), odhaja jezen in poparjen. Ko je prihajal na SDH kot kader Liste Marjana Šarca, si je v duhu lastnih značajskih predstav o svojih menedžerskih sposobnostih obetal, da bo sam vodil državne milijarde ter odločal o nadzornih svetih in upravah državnih podjetij, je pa naivno pozabil, da pravzaprav odhaja v politiko, kjer so pravila igre popolnoma drugačna. Zdaj pa Andrej Božič razlaga, da odhaja zato, ker njemu neki tipi iz politike, ki ne premorejo niti srednješolske izobrazbe, že ne bodo govorili, koga naj kam nastavi in kako se vodijo velike firme.

PRIHODNJI TEDEN POLEG TELEKOMA TUDI DARS

Na čelo nadzornega sveta Darsa (skupščina je predvidena za 28. avgust, torej dva dni pred skupščino Telekoma Slovenije) pa menda za novo predsednico nadzornega sveta prihaja, no, tako se vsaj govori - Cvetka Selšek. In to, pozor, kot kader LMŠ?! Gre za upokojeno nekdanjo dolgoletno direktorico in kasneje predsednico upravnega odbora SKB Banke - Societe Generale Group, ki so jo Francozi, spomnimo, pred kratkim prodali madžarski banki OTP, sicer pa bivšo političarko in eno izmed najbolje omreženih ali povezanih (polinkanih) žensk zadnjih 30 let slovenske tranzicije. Selškova je kot nekdanja "slovenska zunanja ministrica" (takrat, še pred osamosvojitvijo je bila to funkcija sekretarke za mednarodno sodelovanje) med drugim skrbela tudi za vedno malo skrivnostni državni denar, namenjen slovenskim manjšinam čez mejo, in bila zraven pri privatizaciji SKB Banke. Danes je tudi vidna članica Združenja Manager in "Jamnikovega" Združenja nadzornikov Slovenije ter velja za skoraj zaupnico Milana Kučana. Sicer je tudi slišati, da se Selškova menda obotavlja in ni povsem prepričana, ali bi res šla na Dars. Med imeni, ki se pojavljajo za nove člane uprave Darsa, sta nekdanja članica uprave SDH Nada Drobne Popovič in bivši Cerarjev minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, predpriprava širše javnosti oziroma medijski uvod za (morebitne) zamenjave na vrhu Darsa pa je pravkar objavljeno poročilo računskega sodišča o Darsu, ki je bilo na veliko lansirano tudi na Pop TV (vir).

IN KULISA JE STRANČICA DOM

Vse naj bi se torej zgodilo v 10 dneh (vir: Veliki kadrovski finale). Veliko kadrovanje ali boj za državne milijarde pa se dogaja v senci plasiranih malih (DOM)ačih poletnih "škandaloznih" medijskih zgodbic o strančici DOM, Bernardu Brščiču, Luciji Šikovec Ušaj in Normi Korošec ... Kot se to za vplivne stratege iz ozadja tudi spodobi.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
3
Aug 22, 2019
He, he ne bo izginil, ker ga ti izdatno hraniš.
#3
Miha Skumarc
9
Aug 22, 2019
Iz naftalina so potegnili preverjen partijski kader, hčerko majorja OZNE, prijatelj Staneta Žagar Smelt, M. Kučan.
#2
borut rojc
23
Aug 22, 2019
Zdi se hecno, apak je resnična Božičeva ugotovitev, da danes državno politiko furajo ljudje, ki niso in brez pomoči, ne bi mogli preko srednje šole, v bistvu jim je to zdaj prva prava služba. Na drugi strani je Selškova, ženska precej zoprnega značaja, ki pa zmore vse, torej, dovoljeno ji je vse, počne, kar se ji zahoče...Sam se desetletje, v bistvu naša družina, sodno spopadamo z nekom, ki ne zna dobro brati in pisati, ne razume pa ničesar. Drži pa, bedaka, nekdo, vem, kdo, za roke in ga usmerja. V tem pogledu za krivosodje niso pomembne niti ugotovitve sodnih izvedencev,nikakršni dokazi, nič skratka, ker nek privilegiranec režima, ki jih v sodstvu mrgoli, lahko obrne zadevo in so zato posledično sami sodni postopki bolj podobni razmeram na tržnici kot tistim, ki bi morale vladati v sodni instituciji. Vseskozi se moramo spuščati in prilagajati mentalnemu stanju idiota. Ena pravila zanj, druga za nas. Približno takšni ljudje danes vodijo državo. Zato bi morda tudi naš prijatelj Istok, lahko kakšnemu ministru nosil torbo. Dobro se plača. Ne bi mu pa svetoval spopada s pravosodno mafijo. Tisto so morilci in uničevalci človeških usod. Takrat bo tudi njemu iz ust izginil bedasti he, he.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-22 06:59:05 (Aug 22, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
Viktor Knavs proti Bojanu Požarju, francoski mediji razkrivajo: Nataša Pirc Musar v Sevnici grobo pritiskala na priče!
Po aferi Kralj, SODO in odpisu milijonskih dolgov družine Janković - gre Šarec v Moskvo skupaj z Jankovićem?! Kaj to pove?
Zapiski o škandalu SODO: zaupni dokumenti čez mejo na Hrvaško, toda Šarca ni dovolj v hlačah, da bi zamenjal Alenko Bratušek!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Siol
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)