Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-14 ob 06:14:59

Na tem portalu razkrivamo vse več primerov, ki dokazujejo, da je Simon Zajc (SMC), minister za okolje in prostor Šarčeve vlade, ne samo minister medvedov in volkov, ampak predvsem minister kapitala in finančnih interesov.

Pričujoči dokument, ki ga v celoti objavljamo v nadaljevanju, so po naših informacijah na ministrstvu pod Zajcem pripravili, kot pravijo naši viri, "zelo hitro in pod mizo", da so investitorju, to je družbi, ki gradi novi trgovinski center Spar v ljubljanski Šiški, "kar tako ugodili za dopolnitev gradbenega dovoljenja", ampak na škodo drugih deležnikov.

Zadeva Spar, dokumentacija.pdf

Podjetje A-Cosmos se je sicer pritožilo, ni pa še znano, kaj se je s pritožbo zgodilo. Gradnja novega Spara v Šiški je sicer projekt, ki po finančnih kriterijih  na primer presega trenutno razvpito gradnjo druge cevi skozi predor Karavanke (Spar v Šiški je namreč težak 150 milijonov evrov), gre pa tudi za investicijo, ki se dogaja popolnoma mimo pozornosti medijev in javnosti, zato so zakulisni manevri vladajoče politike in uradnikov, kot je zgoraj razkrita dopolnitev gradbenega dovoljenja, tudi zlahka mogoči.

Ključna ugotovitev pri tem pa je dejstvo, da imata Cerarjeva SMC in vlada Marjana Šarca za okoljskega ministra nekakšnega "papka", ki dela točno tako, kot mu naroča "biznis frakcija" njegove stranke. Sem sodijo tudi bizarna imenovanja, kot je postavitev Lilijane Kozlovič za direktorico Arsa, in načrtovano imenovanje Dragana Matića za glavnega inšpektorja za okolje in prostor, in ta krog, vse za biznis, je trdno sklenjen, ministrstvo za okolje in prostor pa postaja ključni poslovni resor Šarčeve vlade ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
1
Aug 16, 2019
..no,ja,.. dokler se zajebavamo tu gor, še nekak, problem bo nastal ko se bo končno nekomu sfukalo v tej vukojebini in bo koga od te štabne gamadi zaklal na zverinski način, takrat bo pa hudič šalo vzel,..
#12
Zim Zelen
3
Aug 16, 2019
Verjetno je v igri konkurenca, ki poizkuša onemogočiti gradnjo (Mercator:). V kolikor ima g.Zajc možnost presekati oviranje naj uporabi to moč a ne preko "trupel". Važno je da se z odločitvijo ne zavlačuje! Ali kdo ve kakšna škoda bi se povzročila COSMOSu d.d?
#11
ivan maček
2
Aug 15, 2019
..a ni šareni reko, da ne kuri roštilj, dok je zajec v šumi. ...no zaj ma pa zajca na dohvat ruke, na roštilj z gamadjo…
..eh, se ga bo Požar zrihto, majmuna..,če pa nebo šlo nači, bojo pa jezni kmeti pese na njega spustili, najboljši da kuj na oba,..ali pa ovega podobnika.
Nič pa ni čut o ovem tadrugem, ke se mogoče kopa v Dragonji, to je pa res obvlado..
#10
Tevž B.
4
Aug 14, 2019
Simon Zajc (SMC), minister za okolje in prostor Šarčeve vlade, ne samo predvsem minister kapitala in finančnih interesov.
Ta oseba premetava davkoplačevalski denar in to Šarec to dopušča:
Nabolje, da Dragan Matić privleče še notri svojo priležnico Petro Ložar in bo tako, kot je bilo na kulturi, RTV SLO...
Ložarjeva je imela računico na RTV SLO, ko jo je Matić tam ustoličil kaj je dobro za moža, da bo lahko še naprej biznisiral. Celo tako, daleč je šla v scenariju, da je Biziljevi pripročila odvetnika iz odvetniške družbe Avbreht Aleš. Ta odvetnik je povezava Ložarjevega ljubimca Matića za vse je poskrbel, da omrtviči Pirc Musarjevo in ostale, da bo biznisl tekel dalje - banda sprevržena Jajota Avbrehta je sam Matić tudi rinil za nekega župana. Prav tako je popušil Matić, kot kandidat proti Jankoviću.
Skratka kjer se pojavi Matić za seboj pusti pogorišče – skrajno negativen konflikten in nesposeben lik.
Zgleda, da se bodo na okolju zaparkirali in vedrili, do naslednjih volitev. Šarec je dodelil napačen resor SMC – ju. Zakaj pa se Matić ne rine kje na sociali pri Ksenjji Klampfer ali Zadravku Počivalšku malo v razmislek.
Bralke revije Cosmopolitan, kot pisca erotičnih nasvetov. Takole je naš minister svojim bralkam med drugim svetoval, s kakšnimi stavki naj se "prikupijo" svojim dragim izbrancem: "Ja pa kolikokrat mi bo s teboj še prišlo?" "Preizkusi katerega izmed teh stavkov še nocoj in se nam kasneje zahvali za njegov naval sreče in ponosa," je eden izmed Simonovih prispevkov, ki jih je napisal leta 2016, v njem pa svojim bralkam svetoval, naj dragemu na uho šepnejo tudi naslednje stavke: "Seveda lahko gledaš za drugimi ženskami, ko si z menoj, to me celo vzburja. Oh, kako si simpatičen, ko se čohaš po svojem orodju. Drage večerje? Pa kdo bi si to želel, če lahko doma poješ pico in greš lahko potem takoj seksat. Pri tako dobrem seksu mi ni treba slišati besed: Ljubim te. Ja pa kolikokrat mi bo s teboj še prišlo? Moje stanovanje je premajhno za moj novi LCD-televizor. Ali ga imava lahko pri tebi?"

Več na: https://www.zurnal24.si/magazin/vip/to-je-bila-nekoc-vroca-sluzba-nasega-novega-ministra-325520 - www.zurnal24.si
https://www.cosmopolitan.si/moski/simon-zajc-punce-upraviceno-zanima-zakaj-smo-taki-tepci/
https://www.cosmopolitan.si/cosmolog/?p=11

To je bila nekoč vroča služba našega novega ministra | Žurnal24

Simon Zajc, novi minister za okolje in prostor, je nekoč delil erotične nasvete.
#9
ivan maček
4
Aug 14, 2019
..a je toti kljukec naslednji na vrsti za odstrel Bojan? ..ha, ha, štabni pa vluft..
Kar se pa lovcev tiče, ti že zdaj premalo streljajo, kajti gamad se je razpasla povsod, še najmanj po šumah….
#8
Istok Potočnik
3
Aug 14, 2019
Spar je kar velika investicija. Gotovo bi bilo dobro, da bi z eno dovozno cesto mečkali par let.
Ampa, gre seveda za odstrel Zajca. Pa še Požar nekaj zasluži zaradi klikov. Si bo lahko kupil še obroč za plavanje, ali vsaj rokavčke, če pade s tistega ptiča v bazen,he,he.
#7
Aton EU
6
Aug 14, 2019
Pa smo pri zajcih, medvedih in volkovih. Pa je zadeva enostavna. Nekateri bi divje zveri pobili, nekateri bi jih zaščitili. Vendar pa povzročajo škodo, ki jo plačujemo davkoplačevalci. Narobe! Odškodnino (visoko) bi morali plačati razne "zelene združbe zašćitnikov volkov", pa bomo videli, kako zares mislijo. In Zajc. Od sestanka do sestanka, od projekta do projekta, od evra do evra, pa je dan mimo. Briga njega zaščita divjih živali, ovce in koze pa so tako za pojest. Morda se le zbudi, ko kakšni lovci pritisnejo kakšne vzvode oblasti. Ker "lovci" so bili vedno naši!
Okoli Spara pa ni divjih živali, niti lovcev, tam se zbirajo mrhovinarji. Tudi to je enostaven primer. Kilogram pameti vsakemu volilcu, pa bo...
#6
Istok Potočnik
2
Aug 14, 2019
Če pa poveš na kratko. Lovci bi radi še nekaj zaslužili s tem streljanjem.
Naši lovci, varuhi narave sicer radi hodijo v gozd, radi streljajo. Skrbijo za ravnovesje v naravi, kot rečejo.
Zdaj pa naenkrat ne bi uravnovešali, ne skrbi jih narava in ljudje, ki so ogroženi. Vse se bo hitro spremenilo, ko bodo zašelesteli bankovci.
Taki pač smo Slovenci. Ne glede na politično barvo.

In bi kar preprečili sejem v g. Radgoni. Nič jih ne briga, da je to domačinom pomemben vir dohodkov. Za vsako ceno pač dosečt svoje. Ampak ne bo šlo tako. Domačini jim tega ne bodo dovolili.
#5
slavko pezdir
9
Aug 14, 2019
Minister za okolje in prostor Simon Zajc, ki ob vseh konkretnih perečih problemih v zvezi z zvermi in s tonami neustrezno "deponiranih" ter požarno-varnostno nenehoma nevarnih odpadkov kar naprej alibično ponavlja, da je šele tri mesece na tem odgovornem položaju, ter ki verjame, da bodo ogrožene podeželane in državljane prepričali in potolažili neskončni nizi sestankov "odgovornih deležnikov" ter novi in novi papirnati ukrepi (papir pač vse prenese!), je že zdavnaj pokazal svojo strokovno, organizacijsko in politično nekompetentnost, ob tem pa izkazal s svojimi "prijateljskimi" kadrovskimi potezami še nadvse destruktivni naduti strankarski nepotizem in politikantski klientelizem.
V sinočnjih Odmevih TVS 1 se je celo izkazalo, da administrativno določenih 11 volkov doslej sploh ni bilo mogoče odstreliti zaradi načrtno dodanih visokih administrativnih ovir, ki bi vsakega nalogodajalca in morebitnega uspešnega lovca oz. izvrševalca invalidne odločbe stale več tisoč evrov globe.
To brezsramno norčevanje ministra Simona Zajca in celotne vlade Marjana Šarca iz prizadetih kmetov in ogroženih državljanov RS presega vse meje državljanske potrpežljivosti in zdrave pameti ter naravnost kliče po samozaščitni organiziranosti in javnih izrazih ter manifestacijah državljanske nepokorščine, kakršne so napovedana nadaljnja javna zborovanja ogroženih in ogorčenih državljanov RS ter celo napovedani kmečki bojkot bližnjega mednarodnega kmetijskega sejma v Gornji Radgoni.
Medijsko preusmerjanje pozornosti k prvaku ene od izvenparlamentarnih strank, ki je razpisala denarno nagrado za vsakega zakonito odstreljenega volka, je več kot servilno do ministrove in vladne strokovne nekompetentnosti, akcijske mrtvoudnosti in porazne dejstvene neučinkovitosti.
Več kot jasno je, da ne bi nikomur iz parlamentarne in izvenparlamentarne politične opozicije ne uspevalo "pridobivati političnih točk", če bi resorni minister Simon Zajca in manjšinska vlada Marjana Šarca učinkovito, ažurno in otipljivo razreševala in odpravljala najurgentnejše težave in ujme, ki ogrožajo svobodo, varnost, premoženje in celo življenja državljanov RS na ogroženih področjih slovenskega podeželja.
#4
Miha Skumarc
9
Aug 14, 2019
Zajc je pač nujno zlo, boljšega niso dobili.

"Dejanskih izkušenj, na kakršenkoli še tako trivialen način povezanih s samim okoljskim resorjem, Zajc nima. Po izobrazbi varstvoslovec je v preteklosti “upravljal vozne parke večjih podjetij ter vodil tudi podjetje za video produkcijo in snovanje mobilnih aplikacij,” so zapisali pri STA in dodali, da se je zatem preizkusil še na medijskem področju. Bil je televizijski voditelj na RTV Slovenija in TV Paprika, ravno tako pa radijski voditelj, povezovalec prireditev ter “edini moški sodelavec na reviji za ženske Cosmopolitan”, preizkusil se je tudi kot stand up komik."

Verjetno je res komik, a slab. Je pa ubogljiv, ne odgovarja, napravi vse, kar mu naročijo.
#3
Istok Potočnik
4
Aug 14, 2019
Krokarji so zavohali Zajca. Boli jih za volkove in okoljske probleme. Treba je majati vlado in se pririniti na oblast. Seveda potem nastaviti svoje ljudi in si deliti kolač.
Povsem logično, tako pač deluje demokratični sistem. Pravzaprav ne deluje, ker je svet poln problemov. Ampak drugačnega sistema še ni na vidiku.

Glede Spara pa, postopek je v teku, stranka je podala svoj predlog rešitve in organ bo odločil.
Povsem običajno. Samo priložnost, da se na uro naravnani agitator oglasi in zlije gnojnico na Zajca, ki ga je treba odstreliti. Ni pa znano, kakšno nagrado zanj ponuja Podobnik.

Ampak se mi zdi, da ne bo šlo ravno zlahka, ha,ha.
#2
borut rojc
21
Aug 14, 2019
Simon Zajc je odprte glave, sploh, ko se mu zeha. Blefer, ki tega ne more skriti, niti kot takšen ne more narediti nikakršnega premika v glavi. Še najmanj je tisoč-mojster pričakoval, da mu bodo v zelje hodili medvedi in volkovi, ko že ljudi tako uspešno vozijo žejne preko vode...Vmes so se glasovi usahle kriminalne združbe SMC prelili v nižji rang tekmovanja, vaško ligo posebnežev Ivana Serpentinška, kar se je takoj zaznalo s potresom, ki je epicenter imel v družbi indijanca, ki ne obvlada slovenskega jezika, ustvarja pa v Sloveniji javno mnenje. Podpora klovnu raste...Zločini nad naravo , so krasili že delo vlade sina telovadca. Zdaj je duh ušel iz steklenice, vendar poti nazaj ni. Le tam, kjer se gradi, se delijo mastne provizije in zaslužki. Predsednik vlade se Balkanu ni izneveril. Če mu kaj gre tekoče od rok je to štetje denarja...Če sem sarkastičen do konca, potem naj na Ptuju ne preganjajo več zime in odpovedo festival kurentov. Pomlad in poletje bosta spet prineslla neurja, orkane, škodo in tragedije. Kot morda vsem nam že jutri. Narava izstavlja račune vladavine murgelskih strank in prevar na volitvah. Kdaj bo to kapnilo v glavo ljudem ? Dajte, dobro si oglejte tega Zajca. Bebca, kretena , jebivetra že na pogled. Le butec in butast mu zastavlja vprašanja, da se o tem prepriča.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-14 06:14:59 (Aug 14, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Untergang. Ali zakaj v Sloveniji propada pravna država? Pozor, če tole berete stoje, potem nadaljujte na lastno odgovornost!
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Generalica, poveljnica Slovenske vojske in to: dvojna vojaška ter druga morala gospe nikoli nič krive Alenke Ermenc
Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki. Takšnih novinarjev ne delajo več.
Mayer že ostal brez Argumenta, nova voditeljica poročil iz Ene žlahtne štorije, a sem prihaja tudi britansko-srbski CNN
Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.
Kako je Andrej Vizjak, kandidat za vodstvo Telekoma, lagal o službi na AT Kearneyju in domnevni ponzijevi shemi iz Dubaja
Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
Pismo SMC-jevca: Matić za okoljskega inšpektorja?! Zmešalo se jim je, me pa čudi, da vsaj Šarec ne ustavi te norosti.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(66)
LDS
(64)
pop tv
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(28)
sova
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(7)
KKR
(7)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)