Glinščica in to. Nekateri posvečeni so postali tako močni, da nas kradejo vsem na očeh, ostali pa smo čreda za molzenje.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-08-08 ob 06:55:53

... upravc družbe 2TDK na čelu z Dušanom Zorkom ... ... uprava družbe 2TDK z Dušanom Zorkom na čelu ...

... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Eni pač nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA) ... in zraven je spet Nataša Pelko, znana iz zloglasne afere Maketa, tokrat v vlogi tiskovne predstavnice 2TDK. Nekaterim pač čisto nič ne pride do živega, so preprosto ... posvečeni! (foto: STA)

Najnovejša (včerajšnja) dogajanja ob pričakovani razveljavitvi javnega razpisa za gradnjo mostu čez Glinščico (kot sestavni del projekta 2. tir), kar si je privoščila uprava državne družbe 2TDK, d. o. o., na kratko in lucidno najboljše ilustrirajo naslednji trije tviti. Tviti Mateja Lahovnika, profesorja ekonomije na ljubljanski Ekonomski fakulteti in bivšega gospodarskega ministra, Boštjana Perneta, strokovnjaka za varnost in nekdanjega direktorja vojaške obveščevalne službe OVS, ter publicista in političnega komentatorja Mitje Iršiča. Ob njih pravzaprav ni kaj dosti dodati!

Razen morda neverjetnih vlog, ki jih tukaj igrajo Dušan Zorko, predsednik uprave 2TDK, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in predsednik vlade Marjan Šarec.

DUŠAN ZORKO

Za Dušana Zorka, recimo, se lahko pravzaprav zelo čudimo, da je sploh šel v to (le kaj mu je bilo tega treba, pravijo nekateri njegovi znanci?!), zdaj pa tone vedno globlje. Kot nekdanji šef uprave pivovarskega koncerna Pivovarna Laško-Union, ki je pristal v rokah svetovnega pivovarskega giganta Heineken, je zagotovo prejel dovolj veliko odpravnino, poleg tega sestop na funkcijo direktorja neke državne firme pri njegovih letih ni ravno karierni korak navzgor. Po drugi strani se bo - ali pa se je že - objektivno zapletel v posle z gradbenimi baroni, kjer ne more zmagati. Če bo Zorko na 2TDK delal usluge Stojanu Petriču (Kolektor), se bo zameril Stanku Polaniču (Pomgrad) in obratno, na koncu pa utegne - kar se sicer že zdaj govori na ljubljanski sceni, zaradi poslov, kot je tale z Glinščico, in tole je pravzaprav šele samo začetek - še pristati v zaporu. Če Zorko seveda ne bo prej pravočasno odstopil in pobegnil nazaj domov v Laško.

ALENKA BRATUŠEK

Alenka Bratušek, ministrica za poplačilo starih struktur, dela ravno nasprotno, kot javno govori. Ravno ona je namreč tista, ki brutalno servisira gradbene lobije in ravno to je njena prava vloga v Šarčevi vladi. Da si potem še celo upa takole nastopiti na (včerajšnji) tiskovni konferenci, ko bi morala skupaj z upravo družbe 2TDK predvsem takoj odstopiti (in to bi moralo biti prvo novinarsko vprašanje, včeraj postavljeno Alenki Bratušek - ali boste odstopili, in če ne, zakaj ne?!), pa gre ravno zasluga politiki in taistim lobijem, ki obvladujejo medije. In da ne bo kakšnega dvoma, spomnimo: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti, po dogovoru s Kučanovim krogom, odštel za nakup časopisne hiše Delo! In zato tudi imamo takšne medije in takšno novinarstvo. In zato namesto da bi novinarji Bratuškovi, ki je bila včeraj sicer vidno živčna (ki bi jo iz politike že davno morala odnesti koruptivna afera Brdo - vir), in drugim akterjem afere Glinščica včeraj postavili kopico neprijetnih vprašanj, enostavno ponatisnejo in tako z naslovi člankov dobesedno butasto promovirajo njene bizarne izjave, ki nimajo nobene zveze z realnostjo ...

Vir: Siol.net Vir: Siol.net

MARJAN ŠAREC

Marjan Šarec pa je tiho. In ravno zato, točno zato, ker je v takšnih primerih tiho, je (lahko) predsednik vlade. Milan Kučan je že vedel, kaj govori in dela, ko je (naj bi) Petriču ob neki ožji priložnosti obljubil največji gradbeni kolač iz drugega tira ...

Za osvežitev spomina: zgolj "razlika v ceni" pri javnem razpisu Glinščica je skorajda enaka znesku, ki ga je Stojan Petrič pred leti odštel za nakup časopisne hiše Delo!

Več o tem, vključno z nekaterimi ekskluzivnimi razkritji in podrobnostmi, pa v jutrišnji kolumni Aljuša Pertinača z naslovom: Za Karavanke gre! Tam, kjer pravimo, da se konča globoka država. Spin off.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Igor Hauptman
1
Aug 09, 2019
Miha, saj sem čisto razumljivo napisal. Razen, če ne veš za znameniti kartelni dogovor skupine največjih gradbincev v državi, sklenjenim v Zemonu, kjer so sedeli, nekaj popili in nekaj podpisali. Zdaj ne podpisujejo več ničesar pa se kljub temu ne bo nihče nikomur zameril, če bo le vse tako, kot je treba.
#26
Miha Skumarc
0
Aug 08, 2019
Igor Hauptman, in zakaj ga biksa Požar?
#25
igor hauptman
2
Aug 08, 2019
" Če bo Zorko na 2TDK delal usluge Stojanu Petriču, se bo zameril Stanku Polaniču...." Ja Bojan, zdaj ga pa biksaš. Pa ja nisi pozabil na Zemono in kako se tem stvarem streže, Kaj pa se je spremenilo, razen, da je Zidar off. Je že vse dogovorjeno, v dogovor pa je vključen tudi DARS. Tudi tam so milijoni (davkoplačevalski). To je bila pač intimna opcija.
#24
Miha Skumarc
0
Aug 08, 2019
Od kod pa je ta begunka nataša...
#23
Miha Skumarc
1
Aug 08, 2019
@Slavko Pezdir 5 PLUS.
#22
slavko pezdir
8
Aug 08, 2019
"Igre brez meja", ki jim pri nas pravijo "javni razpisi", pri katerih vselej na koncu dobijo javno razpisani posel "naši", se pravi politično, ideološko, poslovno in mafijsko povezane pravne in fizične osebe z nedotakljivim in tajnim jedrom politično-kriminalnega podzemlja zajedalske "ugrabljene države", so spet "samoumevno" odložile začetek gradbenih del ter prav tako "samoumevno" naložile nič hudega slutečim davkoplačevalcem nova neslutena finančna bremena.
In ministrica Alenka Bratušek si upa ob vsem tem zavajanju ogoljufanih državljanov in davkoplačevalcev še pred kamere in mikrofone ter jim lagati v obraz o "transparentnosti" in neizmerni "skrbi za proračunska sredstva".
Če bi ministrica Bratuškova v resnici hotela kaj spremeniti v katastrofalno škodljivi in negospodarni praksi javnih razpisov ter javnih naročil, bi morala poskrbeti za drastično in učinkovito sankcioniranje objektivne in osebne odgovornosti vseh pravnih in fizičnih oseb, ki v procesih javnih razpisov, naročil in odločanj nastopajo.
Kdor se enkrat pregreši proti zakonskim in internim razpisnim pogojem javnega razpisa ali naročila, bi moral biti za vselej izključen iz procesov javnega razpisovanja in javnega naročanja. Na vsako odločbo razpisne komisije bi morala biti dovoljena le ena utemeljena pritožba zainteresirane pravne osebe, praviloma dokončna in nepreklicna odločba drugostopenjskega organa pa bi morala biti sprejeta v strogo določenem roku in po pravno in strokovno neoporečnem ter preglednem postopku.
#21
ivan maček
1
Aug 08, 2019
Na You tube, ali pa na Sound claud-u jih najdete, res aktualne teme na zelo duhovit način.
#20
ivan maček
1
Aug 08, 2019
Ja! Super! Reporter Milan, to.
#19
ivan maček
7
Aug 08, 2019
Najnovejši škandalozni dogodki v zvezi z državnim podjetjem 2TDK za izgradnjo drugega tira proti Kopru ter v zvezi z DARS in izgradnjo druge cevi Karavanškega predora so najotipljivejši dokaz, da zloglasnim “zidarjem, černigojem …” zanesljivo sledijo novi “zidarji” z enakimi veščinami.
Štabna flodra, revica boga, nima časa niti za dopust, ker je "ravbarija" v teku in se že malo mudi, zadeva se pa komplicira in komplicira z nekimi "damping ponudbami", čista jeba. Avstrijci pa kopljejo in kopljejo in kopljejo....sranje da ne bojo slučajno skozi pririnili.
#18
Ajdemi Popushi
1
Aug 08, 2019
@Borut Rojc, evo, takšne so bile reference pri Stožicah...

http://www.reportermilan.eu/wp-content/uploads/afera-cista-lopata-133.mp3
#17
ivan maček
5
Aug 08, 2019
Plačilo zapitka pa je vse bližje in ni nemogoče, da nas naslednja kriza prizadene podobno kot je prejšnja Grčijo.

Ob praznem želodcu bo mogoče pa komu "potegnilo", kdo je kriv in zakaj je potrebna ponovitev "vaje"
#16
ivan maček
4
Aug 08, 2019
Potem pa pridejo Nemci in vse pokvarijo. Za gospodarstvo gre, da se ne bi kdo zagnal v gozdove. Nemčija je junija zabeležila padec industrijske proizvodnje za 1,5 %, kar je nad pričakovanim 0,4 % padcem. V primerjavi z junijem 2018 pa se je industrijska proizvodnja skrčila za 5,2 %. Naslednji teden bo znano, če se je gospodarska rast ustavila in je Nemčija na poti k recesiji.

...malo futra za štabne provokatorje, ki zajemajo z veliko žlico iz štabnega korita..
#15
Miha Skumarc
0
Aug 08, 2019
Sedaj pa ad personam
#14
Istok Potočnik
0
Aug 08, 2019
Maček, kakšno vlogo si imel v vaji 91.
#13
ivan maček
5
Aug 08, 2019
Bom ponovil in če bo potrebno, znova in znova. Ker smo "vajo" 91-ga zajebali, smo posledično iz te lepe deželice na sončni strani alp, dobili ćefursko mafijsko vukojebino na napačni strani alp.
Rešitev!??
Po mojem mnenju, ponovitev vaje, kajti po mirni poti se te golazni ne bomo znebili. To je moje skromno mnenje.
Lopovščina in nateg se je zajedel v vse pore te lepe majhne deželice.
Če se pa komu ne bere o balkanskih poslih, pa naj zamenja portal za kakšen bolj pravljičarski MSM medij, kjer se pa v vukojebini cedi med in mleko, sonce pa sije 24 ur na dan.
#12
borut rojc
8
Aug 08, 2019
Če bi enkrat nekomu brez tzv. murgelskih priporočil in referenc, dodelili gradbeni posel, pa bi se potem most ali neka zgradba eventuelno porušila, bi morda začel verjeti, da v državi lahko gradijo le Petrič & co. Tako pa je vse le dogma privilegirancev režima, ki zase menijo, da je nad njimi le modro nebo...Zanimivo bi bilo videti, kakšne reference je posedovalo tzv. gradbeno podjetje Grep, ki je gradilo cirkuško areno Stožice. Razen, že po izgledu neumnega direktorja in kakšne dolgonoge blondinke, družba, ob samokolnici, lopati in dveh vrečah cementa, ni mogla posedovati. Na koncu je zmanjkalo denarja, čeprav bi za tisto, kar so dobili, morali zgraditi Wembley...Za državo res ni pomembno, če je nekdo dekletu odžagal roko ali, če imajo Hrvati slabšo turistično sezono, pač pa se le ta seseda sama vase ravno s temi prirejeni razpisi. Začne se z obližem v zdravstvu, konča s predorom na Karavankah ali mostom pod zlatim tirom. Ministrica celo prikrito grozi pritožnikom, v smislu, naj ne delajo še večjih težav, če je bil posel nekomu obljubljen že pred razpisom...Komunisti se nikoli niso držali zakonov in predpisov. Počnejo, ka se jim zahoče. To je bistvo razumevanja vladavine prava v Sloveniji. Tisti, ki opozoril in prikritih groženj samozvanih elit, ne prepoznajo, končajo kot direktor kemijskega inštituta in nekoč Kramberger.
#11
Zim Zelen
2
Aug 08, 2019
Referenca me skrbi :-(
Tisto škarpo, ki so jo naredili bo treba pač odkopat , ker je baje večji del zasut in ni mogoče oceniti kako je visoka.
Za načrt te škarpe pa pravijo, da je lažen in se ne more upoštevati....
(taklemamo:)
Milijoni pa letijo v nebo. (Exelprogram:)
#10
Istok Potočnik
0
Aug 08, 2019
Dobro, Alenka pač ne bere rada knjig. Kaj čemo.
Če je najcenejši izvajalec brez pravih referenc in se pitem kaj poruši, bi bilo to malo nerodno.
Bi pa to naročnik moral preveriti pred izbiro.
Ostale so zavrnili, ker so bili predragi.
Kar se mene tiče, zaenkrat v redu. Spremljamo nadaljevanko, he,he.
#9
Miha Skumarc
3
Aug 08, 2019
Uf, BR tole pa je bilo že zelo konkretno, hi, hi.
#8
borut rojc
9
Aug 08, 2019
Alenka Bratušek je v svojem življenju prebrala le eno knjigo, a še te ne do konca. Na svojih nogah oziroma V svojih čevljih. Šarec morda tri. Mescu preprosto zmanjka besed, če se nečesa ne nauči na pamet. Takrat zgolj še zajema sapo. Težko bi se potem strinjal s tezo, da ti modeli o čemerkoli odločajo, srečni so, da so zraven, ko jih povabijo na Škrabčevo domačijo ali v Murgle... Težko bi nekemu nerazmišljujočemu osebku ali nekomu, ki za dobro plačilo, brez odgovornosti, sedi v neki službi, ne bom zapisal, kje, vcepil v glavo, da vsak tak razpis, ki ga kriminalci razveljavijo, da bi naredili uslugo še bolj pokvarjenim in krvavim od sebe, požene preko meje še več mladih in pošlje na pokopališče nebroj malo manj mladih in že nekoliko starejših, nikakor pa ostarelih...Če bi se nekdo res bal in skrbel za gospodarno politiko in vodenje države, bi izvajalca gradbenih del, dvakrat cenejšega od preostalih dveh, pozval, da eventuelno dopolni svojo ponudbo, nikakor pa razveljavil razpisa. Kot bi vam policisti zasegli avto, ker niste pripeti z varnostnim pasom. Da bo tudi Serpentinšek razumel poanto...
#7
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-08-08 06:55:53 (Aug 08, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
5 dni pred skupščino Telekoma popuščajo živci (in dekolteji). Vizjak grozi s tožbo in spušča fake news, da ga Šarec podpira?!
Untergang. Ali zakaj v Sloveniji propada pravna država? Pozor, če tole berete stoje, potem nadaljujte na lastno odgovornost!
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Generalica, poveljnica Slovenske vojske in to: dvojna vojaška ter druga morala gospe nikoli nič krive Alenke Ermenc
Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki. Takšnih novinarjev ne delajo več.
Mayer že ostal brez Argumenta, nova voditeljica poročil iz Ene žlahtne štorije, a sem prihaja tudi britansko-srbski CNN
Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.
Kako je Andrej Vizjak, kandidat za vodstvo Telekoma, lagal o službi na AT Kearneyju in domnevni ponzijevi shemi iz Dubaja
Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(66)
LDS
(64)
pop tv
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(28)
sova
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(7)
KKR
(7)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)