Sporni Vizjak iz Dubaja res na Telekom Slovenije?! Pol Ljubljane se smeji, druga polovica, tudi politika, pa ne ve, kaj bi.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-07-26 ob 06:53:53

... njegovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije pa naj bi sforsirala Karmen Dietner, novopečena predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla znotraj kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav nič skupnega. ... njegovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije pa naj bi sforsirala Karmen Dietner, predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla znotraj kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav ničesar skupnega. (foto: STA)

ENIGMA VIZJAK. KDO GA PORIVA?!

Naše napovedi, da bo Slovenski državni holding za nova dva člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije predlagal Andreja Vizjaka in Igorja Rozmana (RTV Slovenija), kar smo objavili že 12. julija (vir), so ta teden, kot izhaja iz javno objavljenega gradiva za sklic Telekomove skupščine - ta bo 30. avgusta, postale resničnost.

Je pa vendarle presenetljivo, da SDH še vedno vztraja pri kandidaturi strahotno spornega Andreja Vizjaka, ki naj bi po tem scenariju postal celo predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije?! Zakaj in kako je sporen Andrej Vizjak, od neplačevanja preživnine za svojo hčerko iz drugega zakona do očitkov podkupovanja, smo prav tako že podrobno poročali (vir), zato pa tokrat poglejmo, kdo so tisti ljudje iz ozadja, ki Andreja Vizjaka na vsak način "porivajo" na vrh državnega Telekoma.

Pri tem je najzanimivejše naslednje:

- Andrej Vizjak je za Telekom Slovenije predlagan v paketu iz Igorjem Rozmanom, ki ga, slednjega namreč, res podpira Lista Marjana Šarca in ki naj bi - po očitno spretno lansiranih govoricah - podpirala tudi Vizjaka, vendar naši viri iz LMŠ zatrjujejo ter dokazujejo, da temu ni tako. Še več, ključni akterji kadrovanja po državnih podjetjih znotraj LMŠ oziroma iz kabineta predsednika vlade Marjana Šarca naj bi Vizjaku celo odločno nasprotovali. To so, spomnimo, Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost v Šarčevem kabinetu, Brane Kralj, generalni sekretar LMŠ, in Tomaž Besek, novi predsednik upravnega odbora DUTB.

- Andrej Vizjak naj bi se že pred dvema mesecema v Dubaju, kjer ima stalno oziroma začasno bivališče, v ožjih družbah hvalil, da bo postal šef Telekoma Slovenije in da je to že vse dogovorjeno.

- Te dni pa naj bi se po Ljubljani hvalil, da bo agencija Pristop poskrbela, da se o njem ne bo (več) negativno poročalo in da bo to plačal Telekom?!

- In kdo ga torej podpira: po naših informacijah naj bi Vizjakovo kandidaturo za nadzorni svet Telekoma Slovenije (s)forsirala Karmen Dietner, novopečena predsednica nadzornega sveta SDH, ki je na to funkcijo prišla v okviru kvote LMŠ, čeprav z Listo Marjana Šarca, kot pravijo naši viri iz LMŠ, nima pravzaprav ničesar skupnega. Za Vizjaka naj bi lobiral še Metod Dragonja, državni sekretar na ministrstvu za finance in vidni član Stranke Alenke Bratušek, nekateri pa v ozadju čutijo tudi oziroma zlasti poteze Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice. Jamnik sicer pri Marjanu Šarcu in pri tej vladi nima pravih pozicij, to se že ve, razen pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, bi pa naj prek Karmen Dietner že in še poskušal kadrovati na Telekomu Slovenije, kjer je bil Jamnik predprejšnji predsednik nadzornega sveta (pred Lidio Glavina), predvsem Andreja Božiča (SDH) in Mateja Potokarja, ki naj bi - Potokar namreč - po enem od prvih scenarijev tudi prevzel vodenje Telekomove uprave.

- Andrej Vizjak naj bi, no, vsaj po mnenju nekaterih naših sogovornikov, po tem scenariju na Telekom Slovenije prihajal z določeno misijo, ki jo dobro obveščeni povezujejo celo s finančnimi mahinacijami, ki naj bi jih Vizjak za določene vplivne ljudi iz Slovenije izvajal v Dubaju. Spomnimo: na Andreja Vizjaka je že vsaj enkrat padel sum podkupovanja in prelivanja denarja skozi davčno oazo Belize, v primeru Tuš Holdinga (vir: Dnevnik, november 2013, spodaj).

IN PO VSEM TEM JE ON ŠE VEDNO KANDIDAT?!

Je pa zdaj tudi že jasno, da spopad sredi poletne vročine za novi nadzorni svet Telekoma Slovenije še zdaleč ni končan in da bo na skupščini 30. avgusta skoraj zanesljivo prišlo tudi do tako imenovanih nasprotnih kandidatur za člane nadzornega sveta. Andreja Vizjaka se namreč vse vodilne politične stranke iz vladne koalicije tako rekoč otepajo, od LMŠ do Socialnih demokratov in SMC, nihče ga ne podpira, še več, vsi se od njega celo distancirajo (povedano drugače: pol Ljubljane, ki Vizjaka poznajo, se ob tem smeji, druga polovica, torej tudi politika, ki naj bi odločala, pa ne ve, kaj bi), je pa - celo na papirju, kar je najbolj bizarno - še vedno uradni kandidat?!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
borut rojc
7
Jul 26, 2019
Zakaj jebiveter ne kandidira v emiratih za kakšno funkcijo? Če je že življenje tam boljše, to lahko pomeni le dvoje ; jebivetra oz. njegovih referenc tam nihče ne upošteva ali pa se v podalpski vukojebini s kriminalnimi rabotami na neki funkciji, lažje okoristi in pridobi sredstva za življenje v Dubaju kot pa tam... Gledal in poslušal sem Dietnerjevo ob neki priliki, prodaji banke oz. podjetja tujcem. Ne deluje mi pretirano bistro. Ob precej neumnem vedenju.
#3
Istok Potočnik
0
Jul 26, 2019
A to pomeni, da moraš biti na razvitem zahodu klošar, da lahko kandidiraš za nek položaj?

Na zahodu tudi sicer stvari ne delujejo tako, da sproduciraš nek sum, ki ga potem nihče ne dokaže, v stilu govori se, po nepreverjenih vesteh, menda, .....potem je pa je to vir za dokaz, da nekdo za nekaj ni primeren.
Producentom takih vesti tam s tožbami slečejo še gate.
#2
A B
5
Jul 26, 2019
Kdorkoli bo, bo sporen za drugo politično opcijo. Žal, v SI se pač kadruje drugače kot v razvitem gospodarskem svetu
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-07-26 06:53:53 (Jul 26, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Afera Črnčec. Državni sekretar pri Šarcu zlorablja državne medije za diskreditacijo novinarjev in celo političnih zaveznikov.
Ko budale govorijo, fukare bogatijo, pametni pa molčijo. To je žal naš čas.
Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Kaj vse dela Črnčec za Šarca in zakaj si ga premier ne upa odsloviti, čeprav državnega sekretarja zdaj preiskuje tudi KPK?!
Afera Črnčec-Iglu-Westinghouse: Državni sekretar hodil ves bled, toda Šarec začasno pokril svojo desno roko
Ekskluzivno, dokumenti: Šarčev glavni državni sekretar povezan z Westinghousom. Je predsednik vlade vedel?!
Včeraj, petek, 13.! Zakaj se naš Marjan, saj veste - Šarec, iz odrešenika vse bolj spreminja v Nočno moro v ulici Brestov?
Njene lovke. Ko denar iz Elektra Gorenjska za izbranko Alenke Bratušek na vrhu SODO izgine v hrvaškem Primoštenu?!
Novi primer korupcije Državne revizijske komisije: vsa imena in kako to počnejo, lovke pa do Uradnega lista in mrtve LDS
Mercator prvi na ruskem dnevnem redu in kako naši - Šarec, Počivalšek ali Janković - bolj slabo razumejo Medvedjeva?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(233)
desus
(78)
sds
(67)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(46)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(30)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
Siol
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
SODO
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
</