Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-07-07 ob 06:25:26

Spomnimo: pred dnevi smo že objavili, da službo v Generalštabu Slovenske vojske zapuščata vodja varnostno-obveščevalnega sektorja Robert Klinar in dolgoletni tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez. Nihče iz Slovenske vojske tudi ni demantiral objavljenih informacij, da naj bi polkovnik Klinar dal odpoved zaradi pritiskov, povezanih s poročilom OVS o razrešenemu poveljniku sil Mihi Škerbincu. No, po najnovejših informacijah naj bi Klinar odstopil zato, ker naj bi tudi njegovi obveščevalci pripravljali posebno poročilo o Škerbincu, načelnica Generalštaba SV Alenka Ermenc pa naj bi pritiskala na Klinarja, da mora biti poročilo negativno za Škerbinca.

IZPOVED VISOKEGA ČASTNIKA ...

Ob Klinarju in Korezu Generalštab Slovenske vojske zapuščata tudi finančnica Tatjana Šter in kadrovnica Vanja Svetec Leaney, posebej alarmantna pa je izpoved enega od visokih častnikov Slovenske vojske, ki ne želi biti imenovan. Njegovo izpoved, kot opis tako rekoč katastrofalnega stanja na vrhu Slovenske vojske, na tem mestu objavljamo v celoti:

"Bivši načelnik Generalštaba Alan Geder, ki je, mimogrede, avtor ukrepov za izboljšanje socialnega položaja Slovenske vojske, tistih ukrepov, ki so jih z velikim pompom predstavili kot rezultat dela Šefičeve skupine (Boštjan Šefic z ministrstva za obrambo, op. a.), hodi samo še na malico v mariborsko kadetnico, general Andrej Osterman hodi v službo samo zato, da se udeležuje raznih protokolov, Miha Škerbinc ima krasen apartma v Poljčah, tudi Bojan Pograjc nima nobene vloge, Milko Petek in Vilibald Poljšak modrujeta na funkcijah šolskega sistema, David Humar, Roman Urbanč in Klemen Medja so v tujini, Ermenčevi tako ostajajo samo še njen namestnik Robert Glavaš, ki v nizkem štartu čaka, da vskoči kot joker Liste Marjana Šarca, in tisti polkovniki, ki so pridni ter upajo, da bodo nagrajeni z brigadirskim činom ..."

Torej, če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Slovenske vojske, generalmajorka Alenka Ermenc, če je politiki prej ne zamenjajo, počasi ostala čisto sama ...

GLAVAŠ ZAVRNIL PODPIS UKAZA PROTI GVIDU NOVAKU

Je pa zanimivo, da naj bi Robert Glavaš, namestnik načelnice Generalštaba Slovenske vojske, ob nedavni interpelaciji zoper obrambnega ministra Karla Erjavca zavrnil prošnjo Ermenčeve, naj podpiše njen ukaz za disciplinski postopek zoper Gvida Novaka, predsednika Sindikata vojakov Slovenije, torej sindikata, ki je podpiral interpelacijo zoper Erjavca. Ermenčeva namreč tega ukaza očitno ni hotela (strateško?!) oziroma upala podpisati sama, zato je za podpis prosila namestnika Glavaša ...

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Novinar Starejši
9
Jul 07, 2019
V komunistično mafijski državi je potrebno vojsko razpustiti - po komunistični doktrini v v ukradeni državi. Delujejo botri in strici zelo usklajeno. Narod naj nabavi hrano, da bo preživel migrante. In NIČ NE JAMRAJTE - nevolilci (800.000), kar ste izbrali z vašim odnosom do ukradene države, to danes imate. Mejo bodo itak zaprli naši sosedi, iz zraka vas že zdaj ..... vreme po (Bogu).
#3
slavko pezdir
9
Jul 07, 2019
Glede na to, da je v poklicni Slovenski vojski nesorazmerno velik delež častnikov in podčastnikov in je alarmantno vse manj in manj vojakov, je aktualno stanje, ki ga objektivizira večkrat ponovljena negativna ocena pristojnih organov za odzivanje na morebitno vojno nevarnost, pričakovano.
Še posebej, če upoštevamo neprimerno razmerje med častniki, ki so se usposabljali in politično indoktrinirali v komunistični "jekleni pesti" JLA, ter manjšino, ki se je smela in mogla izobraževati in usposabljati v uglednih vojaških ustanovah najrazvitejših držav demokratičnega sveta.
In če upoštevamo še sistematično in nenehno kadrovsko in moralno razgradnjo ter oboroževalno in tehnično zaostajanje Slovenske vojske za vsemi primerljivimi armadami znotraj obrambnega zavezništva Nato vsaj od leta 2009 dalje.
Kot je videti, bo prostovoljni "grobar" poklicne Slovenske vojske postal prav teflonski multipraktik minister za vlade vseh barv in vse resorje Karl Erjavec, ki stoično opazuje razpadanje častniške elite ter posledično doktrinarni in moralni razkroj posameznih vojaških enot, ki nič ne stori za materialno in statusno rehabilitacijo poklica vojaka ter ki nič ne stori za nujno opremljanje enot SV za učinkovito varovanje zdravja in življenj lastnih vojakov ter za učinkovito odzivanje na obrambne in varnostne potrebe v RS in v okviru obrambnega zavezništva Nato.
#2
Zim Zelen
3
Jul 07, 2019
Glede na to, da je v vojski več kot polovica pomožnega osebja s častniki vred, ne bo čutiti pomanjkanja.
Primanjkljaj je v gospodarstvu kjer vrhunsko usposobljene iščejo tudi izven Evrope.
Izkoristite zdaj pravi trenutek za napredovanje brez zlatih zvezdic!
#1
borut rojc
19
Jul 07, 2019
Ni zime za Eskime. Ob razkrajanju slovenske vojske, na pomoč prihaja zveza norcev, takoimenovani vedno bežeči in prebijajoči se borci, ki so se včeraj, visoko v planinah, spet postrojevali. Tudi vrhovni poveljnik paraoborožnih vojaških formacij, gospod Šarec je bil tam, v polni bojni pripravljenosti. Kot vedno, spet ni nič smiselnega povedal, tako, da tisti nejeverni še vedno prav veliko, skoraj nič ne damo na pravljice o Nemcih in partizanih. Glede na to, kako vsi skupaj branijo južno mejo, da boljje kot s tam živečim slovenskin življem , sodelujejo z Italijani, bi jim lahko rekel izdajalci slovenskega naroda. Niso sicer domači izdajalci, ker jih je bolj malo iz teh logov in že s komandantom Marjanom na čelu, prihajajo iz nam neznanih, tujih krajev, a vseeno, težo njihovega zločina, to ne zmanjšuje. Ob prihodu primitivnih divjakov v deželo, pa vse več Slovencev išče preboj v zahodno civilizacijo, del katere sami kmalu ne bomo več. Protesti bedakov s peterokrakami, takrat ne bodo več pomagali.
#0
Viktor hajsinger
2
Jul 07, 2019
Merde, merde....
#-1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-07-07 06:25:26 (Jul 07, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)