Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-06-17 ob 06:34:14

Zaposleni na Slovenskem državnem holdingu so se z anonimko spravili nad upravo, zlasti pa nad "vodilnega" člana uprave Andreja Božiča, ki mu očitajo "popolno nekompetentnost", da so sestanki samo še "pogovori ob kavi" in da česa takšnega na SDH "še ne pomnijo". Ker navedbe iz anonimke, ki je pred dnevi zaokrožila na poslovni sceni, potrjujejo tudi številni drugi viri in ker gre za upravljanje z več kot desetimi milijardami državnega premoženja, vključno z aktualno prodajo Abanke, je objava celotnega pisma zaposlenih pomembna za javnost in razumevanje najnovejših posameznih dogajanj po državnih podjetjih (spodaj).

HSE, ZADNJA SEJA NADZORNEGA SVETA

Posledice tovrstnega "kaosa" so vidne tudi ob zadnjih dogajanjih na seji nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne minulo sredo, ko so člani nadzornega sveta HSE prekinili razpravo o predvidenem imenovanju novega člana uprave HSE Mirka Marinčiča (o tej kandidaturi znotraj kvote LMŠ smo podrobno poročali že 1. junija). Po navedbah naših virov naj bi šlo za eno od najnovejših Božičevih spletk, ki naj bi na kadrovski agenciji Profil z nekaterimi zakulisnimi obljubami poskrbel za slabšo oceno Marinškove primernosti (fit&proper), v resnici pa naj bi šlo za Božičevo vojno proti Tomažu Besku (vir), vojno za vpliv, pri čemer Božič, ki vpliva nima več, čeprav je na SDH prišel na predlog Liste Marjana Šarca, potem ko so ga na LMŠ spregledali in odrezali (vir), zdaj ruši kadre LMŠ, sam pa naj bi umik iz uprave SDH pogojeval z imenovanjem za predsednika uprave Telekoma Slovenije.

JAMNIK PROTI NIKOLIČU. STARE ZAMERE.

Pri HSE je zanimivo tudi to, kako se novopečenega predsednika uprave HSE Stojana Nikoliča s tako imenovanimi "recikliranimi članki" nenehno loteva novinarski dvojec spletnega portala Siol.net Primož Cirman in Vesna Vuković, čeprav se na sceni ve, da gre predvsem za stare zamere Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, proti Nikoliču, še iz časov, ko sta delala skupaj na Kapitalski družbi.

Mimogrede, Boruta Jamnik naj bi ameriški sklad Apollo, ki ima v lasti Novo Kreditno banko Maribor, za novega člana nadzornega sveta NKBM po mnenju nekaterih poznavalcev pred kratkim kooptiral izključno zaradi Jamnikovega vpliva na Andreja Božiča in SDH ter prodaje Abanke, kjer je med potencialnimi kupci tudi Apollo.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Gordana Gorgieva
0
Jun 23, 2019
https://youtu.be/T65txFjcLQE

Gde je pecat ? - YouTube

A de je pecat :) ?A AHHAAHHAAHAHHAAHh
#5
Igor Hauptman
5
Jun 17, 2019
Kakšna posranija (po Bučarju) je tale SDH je očitno tudi iz tega, da notranji zaposleni zasedajo mesta v nadzornih svetih državnih družb, namesto, da bi na ta položaj imenovali neodvisne strokovnjake, če še sploh kakšen obstaja v vukojebini Sloveniji. Sicer pa Borut Rojc, da Slovencem, ki tega še ne vedo pojasnimo, da sklad Apollo po uradni oceni SDH velja za angažiranega lastnika , ki je predan dolgoročni rasti in trajnostnemu razvoju vsakega podjetja, ki ga kupi. In še majhna zanimivost, pri Apollu se zatekajo k t.i. kontrarnemu načinu vlaganja, kjer izkoristijo razlike v cenah, ki nastanejo na podlagi črednega obnašanja vlagateljev. No, kar se našega upravljanja državnega premoženja tiče, je pomembno le to, kdo in koliko provizij pobaše.
#4
Viktor hajsinger
6
Jun 17, 2019
Ne morem razumeti in verjeti, da v moji domovini še vedno veljajo stara, partijska merila: važno je, da je naš, da je upogljiv in ubogljiv, da je lojalen
Da, Broz je kor PK bicikel mehanik prevzel vodenje države, njegov soborec Luka pa NK delec pa minister za industrijo.
V SRS pa so za najvišje funkcionarje "pod izobrazba" napisali "družbeno - politični delavec.
Da, tovariši, vodite nas v prepad.
#3
borut rojc
7
Jun 17, 2019
Kakor ameriški sklad Apollo, lastnik banke NKBM je ravno toliko ameriški kolikor je aktualni predsednik vlade slovenskega naroda sin. V obeh primerih gre za prevaro tistih, ki kot otroke v peskovnik, nastavljajo tudi kadre SDH, kjer si lahko postrežejo z milijardami iz prve roke... Kaj so reference za vodstveni kader v Sloveniji se zdi precejšnja misterija. Vsekakor ni dobrodošlo, če gre za misleče ljudi, ki jih vodi zdrav razum ter visoki moralni-etični standardi, topoumnost, nagnjenost k nečednim rabotam, utajevanju davkov , poslovanju z gotovino na roko, pač. Rezultat vsega tega so umori nediscipliniranih direktorjev in samomori prevaranih podjetnikov s strani privilegirancev režima, umiranje ljudi v čakalnih vrstah v zdravstvu, životarjenje starejših, beg možganov, torej mladih intelektualcev, ki niso, zdaj že pravnuki komističnih razbojnikov, nedolžni ljudje v zaporih , šikaniranje in končno pretepene sodnice. Po indijancu, ki ne zna slovensko, podpora vladi cirkkusanta ne pada. Kdo je tu nor? Ti, ki vodijo državo, očitno potrdilo o neuravnovešenosti že imajo, kažejo očitne simptome, če ne, moram jaz po napotnico.
#2
Janez Mihevc
8
Jun 17, 2019
LMŠ je stranka za lobije. Bolj, kot je bila katerakoli do sedaj, vključno s SMCjem.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-06-17 06:34:14 (Jun 17, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Zakaj se Slovenci delimo na naše in njihove namesto na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)