Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!

Objavil/a Forum !, dne 2019-06-14 ob 06:23:34

Piše: Rado Pezdir

"Z dosedanjim uspešnim delom na področju kaznivih dejanj, gospodarske, korupcijske in organizirane kriminalitete ter terorizma, s ciljno usmerjenim izobraževanjem, s številnimi predavanji in s strokovnim udejstvovanjem je pridobil izjemen obseg strokovnega znanja in praktičnih izkušenj, potrebnih za uspešno in kvalitetno opravljanje funkcije vrhovnega državnega tožilca.

Vlada Republike Slovenije na 34. redni seji 6. junija 2019 ob imenovanju Harija Furlana za vrhovnega državnega tožilca na Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije ..."

6. junija 2019 se je slovenska vlada pod vodstvom Marjana Šarca znova izkazala. Z imenovanjem Harija Furlana za vrhovnega državnega tožilca je pokazala, da so vsi merljivi kriteriji pri upravljanju državnih institucij postali nesmiselni. Še več, z visoko pozicijo je bil nagrajen tožilec, ki je dokazano neuspešen, in to do te mere, da je njegova nekompetentnost povzročila revizijo zgodovine s portfeljem manipulacij, ki ga na RTV Slovenija označujejo za dokumentarec novinarke Mojce Pašek Šetinc z naslovom Brezno. Naj pojasnim.

USPEŠNO DELO?

Predstavitev, s katero vlada pokriva imenovanje Furlana za vrhovnega državnega tožilca, nepoučenemu deluje, kot da bi v Sloveniji imeli opravka s kakšnim dvojnikom znamenitega italijanskega tožilca in sodnika Giovannija Falconeja. Edino, kar zmoti, je, da v tem kratkem sinopsisu ne pojasnijo, kateri so ti silni uspehi, ki naj bi jih nekdanji vodja specializiranega državnega tožilstva in bivši direktor Nacionalnega preiskovalnega urada dosegel. To je sicer precej neobičajno, ker se kalibri tipa Furlan radi pohvalijo, in ne nazadnje bi pričakovali, da se bo tudi vlada pohvalila, kako zelo trofejno osebo so imenovali na vrh tožilstva.

Uspešnost Harija Furlana moramo nedvomno meriti z najmanj dvema kriterijema. Prvič s tem, kako uspešen je bil Furlan pri pregonu bančnega kriminala, in drugič s tem, kako uspešen je bil pri pregonu kriminala v zdravstvu. Strinjali se boste, da škoda, ki sta jo banksterska ekipa in zdravstvena mafija naredili v tej državi, ni ravno zanemarljiva in se še kako občutno pozna na javnih financah, zato Furlanovega uspeha ni nesmiselno meriti prav po tem.

FURLANOVI BANKSTERJI

Recimo najprej nekaj o banksterjih. Davkoplačevalci danes saniramo rezultate delovanja Probanke, Factor banke, Banke Celje, Abanke, NKBM in NLB. Problemi so se začeli generirati v obdobju 1997– 2002 in so dobili zagon po letu 2008 ter dokončno eksplodirali v letu 2014, danes, v letu 2019, pa čudežno nimajo več imen kreatorjev. Trenutne obsodbe, ki so prešle skozi slovenski sodni sistem in so vezane na Factor banko (Boris Pesjak in Dušan Valenčič) in na Probanko (Romana Pajenk in Milana Lah), so benigne in težke kakih dva milijona evrov. To je zelo nizek delež celotnega stroška, ki ga imamo danes s sanacijo bank. Enostavno ulomite ta znesek s petimi milijardami in popolnoma jasno vam bo postalo, kolikšen delež banksterskega kriminala je po petih letih uspešno potoval prek tožilstva. Medtem je Furlanovemu tožilstvu uspelo, da je padel 83 milijonov evrov vreden primer goljufivih kreditov srbskemu Inveju, podjetniški ekstenziji morilskega srbskega Surčinskega klana. Padlo je tudi za približno 200 milijonov evrov škode, ki jo je v slovenskem bančnem sistemu ustvaril Darko Horvat, oseba, ki je ne preiskuje nihče, pada podobna vsota cerkvenih kleptomanov iz Zvonov, skorajda 30 milijonov v zgodbi o Vektri Montenegro, 40 milijonov evrov v Ladjedelnici Izola, iz katere se bodo, kot vse kaže, vsi izvlekli (eden se je že), očitno je padel tudi primer kraje iz dokapitalizacije NLB leta 2008, v katero se je zapletel Darko Horvat (16 milijonov evrov) itd. Po kateri logiki je torej uspeh sankcionirati banksterski kriminal, če govorimo zgolj o tako drobcenem epilogu, kot je dva milijona evrov? In verjemite mi, naštevati sem šele začel.
Na tej točki mi lahko očitate, da sem pristranski in navajam primere, ki smo jih delali na parlamentarni preiskovalni komisiji pod vodstvom poslanca Anžeta Logarja (SDS), toda zadeva o uspešnosti Furlana pri pregonu banksterskega kriminala se prav nič ne spremeni, če vam pojasnim, da Furlanu s svojimi tožilskim komedijanti ni uspelo spraviti nikamor niti tistih znamenitih 10 ovadb, ki jih je za NLB izdelal Drago Kos s svojim podjetjem. Kar vam hočem reči, ni važno, če za merilo vzamete Logarjevo komisijo ali Kosovo ekipo, rezultat je na koncu enak in osupljivo slab. Popoln in totalen nič.

FURLANOVI IRANCI

Pojdimo dalje. Te dni mineva dve leti, odkar je bil razkrit milijardni iranski posel v NLB. Naj bom bolj natančen, mineva dve leti, odkar je tožilstvo na novo odprlo primer. Epilog? Nič. Pa res ni bilo ničesar? V dveh mesecih je Logarjeva komisija preiskala in zapakirala primer v vmesno poročilo, v pol leta je parlamentarna preiskovalna komisija pod vodstvom poslanca Janija Möderndorferja (SMC) popisala vse do zadnjega detajla tega primera. Jebenti, tam so številke, mejli, pregled delovanja vsake institucije posebej. Na tožilstvu dve leti prav nič. Mogoče vas spet prime bes in mi odvrnete, da so to moji kriteriji in moje frustracije. Ampak kaj pa če je v tem času tudi pregovorno nekompetentna policija prišla do zelo resnih zaključkov? Boste potem še naprej trdili, da je dveletno sedenje na primeru, ki si ga je privoščil Furlan, uspešno delo, tako kot to misli vlada? Policija je v internem nadzoru, ki ga je izvedla septembra 2017, recimo ugotovila:

Policija je ravnala v nasprotju z določbo desetega odstavka 148. člena ZKP, saj državnemu tožilcu ni poslala poročila, čeprav je izvajala pooblastila po 148. členu ZKP. Prav tako ni spoštovala določb Uredbe o sodelovanju državnega tožilstva in policije…, ki jasno določajo, da je potrebno v treh dneh po pridobljenih obvestilih, ki kažejo, da je bilo izvršeno, se izvršuje ali se pripravlja oziroma organizira izvršitev določenih kaznivih dejanj, med katere sodi tudi pranje denarja, financiranje terorizma, tihotapstvo ipd., obvestiti državnega tožilca. Zgoraj navedeno med drugimi dokazuje tudi dejstvo, da policija o ugotovitvah ni sestavila uradnega zaznamka, kar bi sicer, skladno z določili Navodila o evidentiranju kaznivih dejanj, morala storiti v primeru če iz vsebine naznanil Urad za preprečevanje pranja denarja in informacij Sove ni bilo izkazanih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.

Naj vam pojasnim, zakaj sem moral prilepiti tako dolg odsek. Policija je v internem nadzoru ugotovila, da so na policiji nezakonito odprli in zaprli primer, brez obveščanja tožilstva. Torej, da je policija delala povsem arbitrarno in brez nadzora, tako kot nekoč SDV, če hočete. Tožilstvo Harija Furlana po dveh letih še vedno ne zmore reagirati na to. Povedano drugače, tožilstvo ne more obsoditi policistov, ki so svoje nezakonite poteze skrivali prav pred tožilstvom. Mar to ni absurdno? Ali je to predmet uspešnega dela? Vlada meni, da je.

Se še spomnite, ko sta tožilstvo in NPU vlomila v Banko Slovenije? To so naredili pod lažno pretvezo, da Banka Slovenije ni predala zahtevane dokumentacije, čeprav jo je. Posledica tega vloma v sistem Evropske centralne banke (ECB) je bila najprej tožba evropske komisije, na katero mora ravno zdaj odgovarjati Šarčeva vlada, in pa seveda ovadba zoper vodilne na Banki Slovenije, ki je Mojci Pašek Šetinc služila za dokumentarec, ki izkrivlja resnico o bančni luknji. Vlada odgovarja na tožbo evropske komisije in hkrati meni, da je Furlan deloval uspešno? Prosim, povejte mi, s čim se drogirate na vladi, da se vam tako silno izkrivi realnost.

Zanimivo je tudi, da noben izmed primerov banksterizma na relaciji NLB Interfinanz KB1909 ni povzročil niti najmanjšega premika na Furlanovem tožilstvu, čeprav jim je Logarjeva komisija predala zajetno dokumentacijo, polno kaznivih dejanj. KB1909, naslednik Saftija, ki ga je v sistem vzporedne ekonomije organiziral pokojni Niko Kavčič, pa nas napelje na drugi del pregleda Furlanovih uspešnic – zdravstvo.

DRUŽINA FURLAN –

ZMAGOVALEC SLOVENSKEGA ZDRAVSTVENEGA SISTEMA

Spet je ena od preiskovalnih komisij, tokrat pod vodstvom poslanke Jelke Godec (SDS), natančno pregledala načine izčrpavanja slovenskega zdravstvenega sistema. Toda ta preiskava, katere jedro je bilo hčerinsko podjetje KB1909 Mark Medical in preprodaja precenjenih srčnih opornic slovenskemu zdravstvenemu sistemu, je Furlana zadela bistveno bolj kot vsa banksterska zgodba skupaj. Nekje na pol poti je postalo jasno, da je Furlan globoko omrežen v poslih preprodaje medicinske opreme in tehničnih pripomočkov. Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija, je s svojo ekipo izkopala zanimivo podrobnost. Oče, sin, snaha in na začetku celo mati Harija Furlana so novogoriški bolnišnici prek družinskega podjetja Primsell preprodajali precenjene umetne kolke. Reakcija Furlana je bila popoln šok, na televizijskem zaslonu je jecljajoče izjavljal, da ne ve prav ničesar o tem več kot dve desetletji dolgem poslu svoje najožje družine, še več, nič ne ve o poslu, ki ga je v mladosti zelo verjetno hranil. Posledično smo izvedeli, da je bil Furlan iz te preiskave na tožilstvu izločen. To je bilo leta 2016. Danes, ko je nastopil veliki dan kariernega napredka tega tožilca, torej leta 2019, vemo zgolj to, da je primer še kar na tožilstvu. Očitno se iz aktivnosti tožilstva ni izločil samo Harij Furlan, ampak cel primer. Ravno tako na tožilstvu stoji celotna zgodba o KB1909 in Mark Medicalu. Drugi element, na katerem se je zalomilo Furlanu, pa je anonimka o njem. Tudi ta je na tožilstvu in, imate prav, primer stoji. To je za vlado Marjana Šarca eden izmed uspehov Harija Furlana?

Vas moti navajanje komisij Jelke Godec in Anžeta Logarja in se vam zdim politično pristranski? Vprašajte se potem, kaj se dogaja s primerom TEŠ6? Če še ne veste, tudi zaradi tega so uvedli preiskavo, ki jo je več kot uspešno končal nekdanji poslanec Levice Matjaž Hanžek. In tudi to je bil problem večstomilijonske prevare, ki pa je kje? V življenjepisu silno uspešnega novopečenega vrhovnega državnega tožilca Furlana je ni.

Hočete še? Kaj je denimo s primerom prevzema Etre33, primerom Marine Portorož in primerom suma pranja denarja družine Petan (Bojan Petan, prvi človek DZS in časopisa Dnevnik; op.u.)? Kar nič, kajne?

Kruta realnost je, da so vsi uspešni, policija, tožilstvo in sodišče, samo epiloga ni, nekateri pa kar napredujejo. Epiloga pa ni, ker policija trdi, da so problemi na tožilstvu in sodišču, tožilstvo, da so problemi na policiji in sodišču, sodišče pa, da so problemi na policiji in tožilstvu. Tako to gre, medtem ko Harij Furlan napreduje.

Oktobra lani je avtor tega članka na tožilstvo posredoval naznanilo suma kaznivega dejanja lažnega pričanja zoper visokorangiranega člana uprave KB1909. V devetih mesecih mi s tožilstva niso mogli potrditi niti, da so prejeli dokumentacijo, kaj šele da bi me pozvali na informativni razgovor. Morda vam to nič ne pomeni, meni pa pojasni prav vse. Jebiga, vsak ima svoje predale in tudi Furlan ima svojega. Zato pa lahko napreduje.

IZJEMEN OBSEG STROKOVNEGA ZNANJA?

Naslednja navedba, s katero vlada ugotavlja, da je Harij Furlan primeren za vrhovnega državnega tožilca, je tista o njegovi strokovnosti. To je dejansko najbolj merljiv in preverljiv kriterij, pri katerem ni izgovarjanja. Strokovnost se meri z objavami v strokovnih in znanstvenih revijah in vse to je prosto dosegljivo prek baze Sicris. Iskanje prvaka strokovnosti slovenskega tožilstva pokaže njegovo pravo vrednost – enostavno ni mogoče ničesar najti. Naj vam povem bolj neposredno: ta veliki strokovnjak nima ne znanstvenega ne strokovnega članka, njegova bibliografija je prazna. Model dejansko ni strokovnjak, ampak je popolnoma nereferenčen, strokovna in akademska ničla.

In prosim, ne razlagajte, da vseeno ima strokovne kompetence, ker jih nima. Kako zelo boleča je Furlanova ničla, pove primerjava z nekdanjim poslancem Bojanom Dobovškom, strokovnjakom na področju kriminologije, ki ima v svoji osebni bibliografiji 986 vpisov. Kašna je to faking strokovnost, če temu silnemu strokovnjaku v svoji celotni karieri ni uspelo napisati niti ene stvari?

Potem je tu še to vladno pojasnilo o njegovih udeležbah na strokovnih konferencah. Kakšen bulšit. Mogoče je model hodil po kakšnih policijskih simpozijih, ampak njegovih udeležb na strokovnih konferencah ni, ker bi se, če bi bile, spet pojavile v bazi Sicris. Pa se ne.

Kako je torej Harij Furlan strokovnjak, če tega ni mogoče pokazati po nobenem splošno veljavnem in sprejetem kriteriju? Strokovnjak je točno toliko, kot je bil uspešen na tožilstvu, absolutno in popolnoma nič.

RDEČE PLEMSTVO IN TRANZICIJSKA KRAJA

Leta 1989 sta tedaj družbeno podjetje Primorje Eksport in Lagoon Trading Limited, podjetje iz davčne oaze z otoka Man, vsak kot polovični lastnik ustanovila podjetje Primsell, d. o. o. To v tistih časih niti ni bilo neobičajno početje, saj je bil tipičen mehanizem prenosa poslovne dejavnosti z družbenega podjetja na zasebnega ravno ustanavljanje mešanih podjetji z družabniki iz davčnih oaz. Te prakse si ni izmislilo Primorje Eksport, ampak njegov največji partner na drugi strani meje, tržaški Safti.

Nekaj let kasneje, natančneje leta 1993, je Lagoon trading izstopil iz Primsella, in to tako, da je njegov delež prevzelo Primorje Export. Denarne transakcije ni bilo mogoče izslediti. Nekaj tednov kasneje pa sta v Primsell vstopila dva nova lastnika, Harijev oče Franc in njegov brat Aleš Furlan. Pogodba, ki sta jo sklenila Furlanova s Primorjem Eksport, pa je bila na moč nenavadna, Aleš dobi 10 odstotkov, Franc pa 40-odstotno lastniško udeležbo v podjetju, medtem ko Franc postane še direktor uprave podjetja za nedoločen čas z možnostjo ključnega glasu v vseh zadevah. Kaj to pomeni? Nič manj kot to, da je eden od glavnih trgovinskih partnerjev tržaškega Saftija – Primorje Eksport svoje hčerinsko podjetje dobesedno podaril družini Furlan. Kaj bi drugega rekli za polovičnega lastnika, ki se v celoti odpove upravljanju.

Zgodba pa se tu še ne konča. Leta 1997, ko je bilo Primorje Eksport že v stečaju, se je razkrilo, da obstaja by-pass podjetje Primsell trading, trgovina, zastopstvo, storitve, d. o. o. To podjetje je prodajalo enake izdelke kot Primsell, d. o. o., lastnika tega podjetja pa sta bila Aleš Furlan in njegova soproga Lidija Furlan. Ko je družbenik Primsella Primorje Export propadal in se tresel na sodišču zaradi suma oškodovanja družbenega premoženja, je pač nastal še en popolnoma zasebni Primsell, s katerim so Furlanovi prodajali enake izdelke kot Primsell v mešani lasti, v domači hiši pa so celo skladiščili zalogo originalnega podjetja. Tega vrhovni tožilec Harij Furlan ni nikoli opazil. Verjetno je domneval, da so v garaži in kleti družinske hiše v kartonastih škatlah zavita drva. Ne vem, ugibam, tako kot baje zadnji dve leti, odkar so mu o tem nekaj povedali javno na televiziji, ugiba naš novi vrhovni državni tožilec.

Ne preveč presenetljivo je imel originalni Primsell izgubo iz poslovanja, toda zaradi prav posebnih rezervacij je bil končni rezultat minimalni dobiček. Po drugi strani je imela zasebna različica Primsella dobiček iz poslovanja in tudi končni dobiček. Medtem so stroški dela seveda bremenili originalno podjetje. Tedanja ocena je bila, da je družina Furlan oškodovala družbeno premoženje zaradi prenosa poslov na by-pass podjetje v višini 140.000 tedanjih nemških mark. Priznajte, to pa je uspeh, če že Harij ni ravno zgodba o uspehu, so njegovi domači tranzicijski zmagovalci.

Harij Furlan ni ne uspešen ne strokovnjak. Posledica njegovega dela je vse močnejša revizija zgodovine v smeri, da bančne luknje nikoli ni bilo in da banksterji ne obstajajo. Posledica njegovega uspešnega delovanja je vsesplošni kaos v zdravstvenem sistemu in zbiranje zamaškov za financiranje zdravljenja otrok v tujini, ker tudi v zdravstvenem sistemu kradejo vesoljci in ne ljudje z imeni in priimki. Zato, Vlada Republike Slovenije, jebite se kolektivno!

(Rado Pezdir je magister ekonomije, profesor, publicist in komentator oddaje Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
1
Jun 16, 2019
Viktor, prebral sem tvoj komentar na zločinski pretep mariborske sodnice.
Uspel si napisati, da bi ob tej uri pač ženska morala biti doma.
Tvoj podobno misleči Maček je tu pred kratkim pozival k streljanju, obešanju na drevesa....
Novinarka Petra Janša je pretep komentirala kot podobo Slovenije, ki gori in pravi da bo še.

Na to sem pred kratkim opozarjal. Začne se verbalno. Kreatorja tega portala Požar in Pertinač pa to mirno tolerirata. Nobene opredelitve do tega.
Ja, svoboda govora pač. Nizko, pravzaprav nizkotno.

Prav je, da smo kritični. Hujskanje, pozivanje k nasilju, nasilje....to pa je bedno in vsega zavračanja vredno. Predhodnica pa je prostaško žaljenje.
#11
Franc Mihič
1
Jun 15, 2019
Politika in stroka, ki sta pisale zakone, in nazadnje tožilstvo in sodstvo, ne razumejo kaj je gospodarska družba, če še vedno ne dojamejo, da je bila vsaka obremenitev podjetja za plačilo kreditov v osebno korist, npr. zastava delnic za menedžerske kredite i.p., oškodovanje gospodarske družbe, ki je v normalni družbi prepovedano in sankcionirano.
#10
Viktor hajsinger
7
Jun 14, 2019
Istok Potočnik,
ne smešite se in ne pametujte. Imate možnost prebrati zaključno poročilo preiskovalne komisije v DZ. Nihče ne more najti pojasnila za Furlanova dejanja, še manj za napredovanje. Vse se plača.
Vi ste se pač odločili, da boste sistematično etiketirali Požarreport.si in lastnika ter njegove sodelavce. Stopite še malo na Reporter, imeli boste še več "dela" za vaš okus.
#9
Istok Potočnik
0
Jun 14, 2019
Res je Viktor. Kakorkoli obrneš, he,he.
#8
Viktor hajsinger
0
Jun 14, 2019
IP, saj ni res je. Vi ste dasa.
#7
Istok Potočnik
0
Jun 14, 2019
Točno tako Janez.
Saj tudi Pezdir ve, da to ni bilo pranje denarja. Ampak on je politično motiviran in potem to mantra. In mnogih se to prime.
Furlan pa pač ne more vložiti obtožnice samo za to, ker se je to mnogih prijelo.
Bankirjem čestitam za dobro opravljeno delo in lep zaslužek.
#6
Janez Mihevc
7
Jun 14, 2019
In spet se je pojavil strokovnjak Potočnik, ki seveda ve veliko več kot Pezdir, ki je raziskoval bančno luknjo :D Pezdir, ti nimaš pojma, vprašaj Potočnika. On ti bo razložil, da ni vsaka kraja kriminalno dejanje. Tudi milijardica iranskega "pretočenega" ne.
#5
Istok Potočnik
0
Jun 14, 2019
Borut nas je, kot vsako jutro, spomnil, da imamo predsednika vlade Šarca.
Ampak tema je Harij Furlan, o katerem se je ponovno razpisal Pezdir. Ponavlja sicer stare mantre in se ves čas čudi, da mu nihče ne verjame. Tišči ga Iranski denar in dejstvo da Furlan ni uspel dokazati kaznivega dejanja pranja denarja. In kar naprej joka in joka okoli tega. Ampak kot raziskovalni novinar bi pa vseeno lahko že spregledal, da so eno njegove želje, drugo pa realnost in kazenski zakonik.
Vse ostalo so znane zgodbe, v katerih se zagotovo skrivajo tudi kazniva dejanja. Ampak niti levi niti desni niso preveč zagreti da se raziščejo, tralala. Kriv je pa seveda Furlan.
Furlan zagotovo ni moj izbor. Sem pa pozitivno presenečen, kako so Furlanovi obdelali reševanje bančne luknje. Kolikor sem uspel prebrati, so delo opravili tako kot se šika. Zadeva je obsežna, strokovno zelo zahtevna, politično občutljiva iz več razlogov. Je treba pa že imeti močne argumente, da dobiš odredbo za preiskave na Banki Slovejije. Npu ju in Sdt ju kapo dol.

Seveda pa Pezdir tega ne opazi. In prav ta zadeva je prava stvar za raziskovalno novinarstvo. Od tu bi se lahko razvijale prave zgodbe.
Ne pa mantranje nevrnjenih kreditov, ki so po strokovni plati relativno lahko rešljiva zadeva.
Kreditni spis zna pregledat vsak kriminalist, zna pa tudi ločit med goljufijo in neuspešnim poslom. Če pa ne zna, pa vpraša tožilca.

#4
Viktor hajsinger
22
Jun 14, 2019
"Šarčeva vlada je z imenovanjem Harija Furlana za vrhovnega državnega tožilca pokazala, da nima nobenih kriterijev "

Ima, seveda ima. Zveste soldate razpadajočega režima je POTREBNO NAGRADITI.
#3
borut rojc
25
Jun 14, 2019
Riba smrdi pri glavi. Marjan Šarec, njegova vlada je nateg, prevara volivcev, če hočete, hudodelstvo globoke države. Biti moraš res pokvarjen, neumen ali bolan, da tega ne vidiš oziroma trdiš drugače. Seveda, niso vsi prevarani, tisti del ljudstva z lepljivimi prsti, privilegiranci režima, lenuhi in potepuhi, si želijo prav tega, obstoja mafijskega ustroja države. V tem kontekstu delujejo vsi podsistemi v državi. Sploh ni niti najmanjše volje in želje, primanjkuje tudi znanja, da bi se uredile razmere v zdravstvu, izvedla pokojninska reforma, da bi krivosodje postalo naposled pravosodje. Takšni kot je Harij Furlan so celo nagrajeni za svoje nedelo, neznanje ter v osnovi svojo hendikepiranost naspram tistim, ki vedo kaj je pravo in prav. Saj človek že po izgledu marsikaj ne zmore in ne zna. ..Pri športu gre večkrat za harmonijo izkušenih in mladih in to je predpogoj za uspeh. V Sloveniji pod okriljem Murgel operirajo kriminalci, ki jih suportirajo totalni idioti. Katastrofa je neizbežna... Šarcu veliko pomeni ograja in gratis asfalt, vržen okrog hiše. Pa knjige je začel brati. Parole, smrt fašizmu ima vedno na ustih. Harij se zdi še bolj zajeban. Ni pa, upam, toliko nor. Zakaj, žrtev so ti v deželi naredili že precejkrat več kot fašizem. Tja, kamor rekreativno kolesarim, je vsako leto odkritih več grobov. Imago Sloveniae.
#2
Janez Mihevc
11
Jun 14, 2019
Čestitke vladi, odličen izbor. Nimam besed.
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-06-14 06:23:34 (Jun 14, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Zakaj se Slovenci delimo na naše in njihove namesto na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)