Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-06-05 ob 06:36:58

Ob tem ne gre pozabiti žal nespornega dejstva, da bodo - poslej - vsi tuji diplomati in vse tuje države prekleto dobro vedele, da ima Slovenija zunanjega ministra, ki nima več nobene politične teže, nobenega vpliva in nobene politične moči.

Miro Cerar je znova dokazal, da je - kot mu pravijo - Cmerar, spet si je namreč premislil: če je še minuli torek, dva dni po katastrofalnem porazu njegove SMC na evropskih volitvah, napovedal kongres stranke, za letos oktobra, kjer bi preveril, ali še uživa zaupanje liderja, je že na začetku včerajšnje seje ožjega vodstva SMC (izvršilnega odbora) povedal, in menda naj bi jih s tem celo "presenetil", da se jeseni ne bo več potegoval za predsednika stranke, ostaja pa - ne boste verjeli - še vedno minister za zunanje zadeve in član vlade Marjana Šarca?!

Posledično to pomeni vsaj naslednje:

- Cerar je tako zgolj še sam javno in uradno potrdil, da je res certificirano politično truplo, stranko pa je z dejstvom, da ostaja zunanji minister, potisnil še v slabši in še neumnejši položaj. Kdorkoli bo postal ali postala novi šef ali šefinja Stranke Mira Cerarja, pardon, Stranke modernega centra, na vrhu stranke bo ostalo dvovladje, kjer bo Cerar še vedno zasedal najvišji državniški položaj iz kvote SMC, ne bo pa več formalni lider, a stal bo napoti novemu ... To pa se v politiki, praviloma pa tudi drugje nikoli ne izide.

- Še prej pa se bo vnel spopad za vodstvo stranke med Cerarjevo in proti Cerarjevo frakcijo. Slednja se zbira okoli ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška (ki pa ima številne druge skrbi - o tem bomo poročali v prihodnjih dneh), Cerar pa naj bi si na čelu stranke želel Ksenijo Klampfer, ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ali pa vsaj poslanca Gregorja Periča, čeprav je slednji neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.

- Cerar pa se ne umika samo zato, ker bi se ustrašil Počivalška in drugih kritikov znotraj SMC, ampak zagotovo tudi zato, ker je Marjan Šarec predlagal povezovanje oziroma združitev vseh slovenskih strank, ki so članice politične skupine Alde. Vendar združevanje pod trdim vodstvom Šarca pomeni, da bi Cerar tako ali drugače moral privoliti v Šarčevo liderstvo, sam pa bi se iz Slovenca, ki ne jamra, ampak išče rešitve, ponižal na drugo ali tretjo violino.

- Po naših informacijah predstavniki Liste Marjana Šarca in Socialnih demokratov že novačijo poslance SMC, češ, saj vidite, z vami je konec ...

- Ob tem ne gre pozabiti žal nespornega dejstva, da bodo - poslej - vsi tuji diplomati in vse tuje države prekleto dobro vedele, da ima Slovenija zunanjega ministra, ki nima več nobene politične teže, nobenega vpliva in nobene politične moči. Toda pozor, pri tem sploh ni izključeno, da se Miro Cerar kljub vsemu ne bo še vedno meni nič tebi nič boril za kakšno funkcijo v tujini. Recimo znotraj Evropske unije.

- Kakorkoli, Miro Cerar bo v slovensko zgodovino prišel kot najslabši predsednik vlade samostojne Slovenije doslej in kot tisti politik, ki je z velikimi lažnimi besedami o etiki in morali pa tudi z najbrutalnejšimi osebnimi izdajami (vir) najbolj in domala neverjetno prevaral slovensko javnost. Za to prevaro so sicer dodobra krivi tudi večinski mediji, ki so ga brez vsake poklicne novinarske distance pomagali vzpostaviti, in, spomnimo, Cerarjeva SMC se je kmalu po prihodu na oblast leta 2014 spremenila v sinonim za korupcijo.

- In slovensko politiko tako zapušča tisti politik, za katerega je že njegova zdaj že pokojna mama Zdenka Cerar govorila, da ni za politiko ...

P. S.: Stranka modernega centra se - ne glede na to, kdo bi jo vodil in kaj bo storila - na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne bo več prebila v državni zbor! Sama zagotovo ne.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ivo Ovi
0
Jun 07, 2019
certificirano politično truplo...

kaj je to sedaj nova skovanka? mater, si originalen, no...
#12
Henrik Stanjko
0
Jun 06, 2019
Ivan Maček in Dani Danez: Oba imata prav, na volilcih je, da se odločijo... Trenutno pa žal ni takih "kalibrov" (vaj jaz vidim zadevo tako), ki bi bili sposobni takih premikov... Mogoče pa so, pa se jim ne zdi vredno. Očitno si zaslužimo take, ker so kot mi. To je težava, na kateri nihče ne dela. Sprememba že pri mladih.
#11
ivan maček
1
Jun 05, 2019
danidanez,......čuje se dobro, …...in potem svizec zavije čok…….
#10
Dani Danez
2
Jun 05, 2019
Da se bo politični prostor zbistril - normaliziral, se morajo pojaviti nove stranke z obeh polov, ki se ne bodo kurile na ideološkem nasprotovanju, ampak po edinem namenu, političnem udejstvovanju - upravljanju z javnimi sredstvi za javnost!
#9
Dani Danez
5
Jun 05, 2019
Te hude anomalije, ki pestijo lubo nam Slovenijo, so posledica dejstva, da nimamo niti ene levičarske stranke! Vse, kar se vlači po političnem odru, so samo derivati anarhizma, destrukcije, ki je bil še pred drugo vojno upravičeno prepovedan, saj je v temelju nasproten parlamentarizmu...Tudi na "opozicijski" strani je enako, vse je perfidna igra vlečenja prebivalstva za nos...Zato pa vsako opcijo, ki ni pod kontrolo mafije, na soočenjih načrtno izločajo, da nima najmanjše možnosti predstavitve in s tem vstopa v parlament...Nasprotno, pa Padalec za vsako svojo abotnost takoj dabi medijske objave...
#8
borut rojc
11
Jun 05, 2019
Serpentinšek sicer rad odgovarja z primerjavami, a ko ga argumentirano stisneš v kot, te pošlje v kurac. Takrat izkoristi murgelski preferenčni glas nedotakljivosti. Zato teh murgelskih marionet, po vzoru na njegovega predhodnika, katerega oče je znan in je jahal lesenega konja, dokler ni naredil opotekajočega se osla, ne bi personaliziral. Kreature so kot talibani.; ubiješ enega in misliš, da si se rešil terorizma, pa tisti hip vznikne deset novh Alahovih semen smrti. Po Osami bin Ladnu terorizem ni umrl, pač pa se je še bolj razbuhtel. Kaj pa, če bo tudi pri nas tako ; boter je mrtev, živel boter ? Paškova Mojca bi vedela več o globoki državi od mene. Živi od nje. Dobro živi. Smo torej obsojeni nanje? Je boter napisal oporoko ali se bodo po njem zadeve premaknile na višji nivo? Serpentinšek pravi, da mu je tako kot je, najbolj všeč. Še enkrat srednje šole ne bi naredil.
#7
Aton EU
3
Jun 05, 2019
Komunistična selekcija. Najmanj butasti odpadejo. Heroji ostanejo.
#6
slavko pezdir
6
Jun 05, 2019
Stranka Mira Cerarja je bila menda prva, ki se je imenovala po ustanovitelju in prvaku. Potem so po istem kopitu prišle še Državljanska lista Gregorja Viranta, Zavezništvo Alenke Bratušek, Lista Marjana Šarca ...
Slovenija ima zagotovo največ političnih strank, ki si ne znajo ali nočejo izbrati privlačnega splošno veljavnega imena in se zaradi tega imenujejo kar po ustanovitelju oz. prvaku, kar nam veliko pove o skrajno personificirani politični kulturi in sprevrženi demokratični "higieni", ki ta čas vlada na Slovenskem.
Pravzaprav je še hujše: v državah EU ne boste našli vlade oz. vladne koalicije, v kateri bi celo prevladovale stranke, poimenovane po svojih avtokratskih prvakih: Marjanu Šarcu (LMŠ), Miru Cerarju (SMC) in Alenki Bratušek (SAB). Če bi bili nekoliko zlobni, bi celo lahko rekli, da ima katera od omenjenih strank iz vladajoče koalicije trenutno celo več ministrov in državnih sekretarjev kot svojih članov, ki vestno plačujejo članarino.
Tudi zaradi "manekenske" bitke med avtokratskimi prvaki strank namesto demokratičnega spopada med različnimi in razločno opredeljenimi strankarskimi programi se volitev v evropski parlament udeležuje komaj vsak četrti volilni upravičenec ter volitev v državni zbor komaj vsak drugi volivec. Zaradi česar je zaupanje v izvoljene organe in predstavnike ljudstva vse nižje in je legitimnost njihovih političnih odločitev vse bolj sporna.
#5
Zim Zelen
2
Jun 05, 2019
Udrihanje po mrtvemu konju....
#4
ivan maček
0
Jun 05, 2019
Pride......gre....nah je pa z ovinka prleto srpentinar, …...toti je ži tudi v pizdi kuj fejst,.....te pa nah pride, …….Šabedrof Joža s spodne Kungote...….te pa te bo....,.....če verješ….
#3
abram1b2 Cej
8
Jun 05, 2019
Zadnji čas,da Cmerar odpeketa na politično smetišče.Bil je samo za enkratno uporabo in strici so ga odpisali,ker so dojeli,da ni za nič uporaben.Kje so tisti psihoanalitiki,ki dovolijo takšne bebčke v politiki.Ali so tudi sami samo bebčki? V slovensko politiko so se vrinili psihično bolni ljudje,brez osebne integritete.
#2
Ajdemi Popushi
12
Jun 05, 2019
Pride...gre...nikome ništa...
Narod pa v bedi
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-06-05 06:36:58 (Jun 05, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)