Ne nasedajmo, da je slabo za državo ali nacionalni interes, če se ugotovi, da je Erjavec vedel!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-06-04 ob 07:05:26

Ugotovitev, ali je Erjavec vedel za nedovoljene pogovore med Drenikovo in Sekolcem, je pomembna zgolj zato, da vemo, ali je za znani fiasko arbitražnega postopka odgovoren tudi subjektivno, saj objektivno kot tedanji minister za zunanje zadeve vsekakor je!

Danes se začenja nova runda zaslišanj pred parlamentarno Komisijo za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) v aferi arbitraža. Pred Toninovo komisijo bodo zaslišani trije nekdanji direktorji Sove, Damir Črnčec, Sebastjan Selan, Stane Štemberger in Zoran Klemenčič. Spomnimo, Andrej Rupnik, generalni direktor Sove pred Sebastjanom Selanom, je bil zaslišan minuli torek.

Šele 28. junija pa bodo zaslišani diplomat in nekdanji generalni sekretar ministrstva za zunanje zadeve Tomaž Kunstelj, bivša šefinja Erjavčevega kabineta Vlasta Vivod ter nekdanja zunanja ministra Karl Erjavec in Samuel Žbogar. Vsa zaslišanja, kot je že znano, so tudi zaprta za javnost.

MED BIVŠIMI ŠEFI SOVE NAJPOMEMBNEJŠI ČRNČEC ...

... KER PRENAŠA STALIŠČA MARJANA ŠARCA

Damir Črnčec, danes državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je minulo nedeljo zvečer v rubriki Politično s Tanjo Gobec po TV Dnevniku (TV Slovenija) povedal to, kar je v zvezi z afero arbitraža stališče Marjana Šarca, ki pa tega noče javno povedati, zato je uporabil Črnčeca. Matej Tonin in Knovs ne bi smela zasliševati tako, češ, treba je paziti na nacionalne interese, no, kdo ni ravnal varnostno previdno, je že treba razčistiti, je pa Črnčec dokaj direktno povedal, da je treba Karla Erjavca zaščititi. Pri tem je uporabil drugi primer Knovsa proti Erjavcu, tokrat v funkciji ministra za obrambo, v zadevi sporne razrešitve poveljnika sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca in Erjavčeve (domnevne) zlorabe OVS, pri čemer je Črnčec dejal, da on ve, da ni šlo za zlorabo OVS?! Povedano drugače, na tem portalu zapisana ocena, da Šarcu ustreza politično oslabljeni Erjavec, je zdaj tako - sodeč po nastopu Damirja Črnčeca v televizijski rubriki Politično - tudi "uradno" potrjena.

Prisluškovalna afera se je, kot kažejo datumi, najverjetneje zgodila takrat, ko je Sovo vodil Zoran Klemenčič, znan tudi po tem, da so mu agenti Sove stavkali, iz Sove pa so švigale anonimke. Šarec je Klemenčiča, ki ga je nastavil Miro Cerar, zamenjal z Rajkom Kozmeljem. Janez Štemberger, sicer tudi svak nekdanjega poslanca SMC in prvaka stranke Dobra država Bojana Dobovška, je zaslovel tudi po aferi z javno objavljenimi fotografijami pijanih agentov Sove, Sebastjan Selan, ki je na čelu Sove zamenjal Andreja Rupnika, ko ga je na vrhu Sove zamenjal Črnčec, pa se je zaposlil v korporaciji DZS pod vodstvom Bojana Petana. No, znotraj DZS je bil nekaj časa zaposlen tudi Štemberger. Selana se nekateri morda še spominjajo tudi kot agenta Sove pod krinko televizijskega voditelja na lokalni televiziji TV Lep iz Logatca (vir: Ekskluzivno: Zamenjani direktor Sove pod krinko televizijskega novinarja!), pred leti pa je aktivno sodeloval tudi v predvolilni kampanji Tanje Fajon, leta 2014 proti Igorju Lukšiču v bitki za evropsko poslanko Socialnih demokratov.

ERJAVEC TAKO ALI DRUGAČE

Tudi Karl Erjavec, ki se zagotovo tudi sam zaveda, da prihaja konec njegove politične kariere, za pogajanja za novo službo v tujini, do upokojitve, pa mora politično preživeti do konca te vlade, zdaj dela izrazito "politično". Po eni strani javno že skoraj suženjsko podpira Marjana Šarca, tudi DeSUS bi hitro združil z Listo Marjana Šarca, če bo nujno, po drugi strani pa Erjavčevi lobisti med novinarje večinskih medijev širijo spine, da že samo odpiranje afere z arbitražo škodi Sloveniji in koristi Hrvaški, kar pa, tudi to smo že ugotovili, dokazano ne drži (vir). Mediji pri tem večinsko nasedajo spinom Karla Erjavca in njegovih lobistov, da če se bo ugotovilo, da je Erjavec vedel za prepovedano komunikacijo med agentko Simono Drenik in slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem, bi to pomenilo vpletenost države in bi nastala velika škoda za Slovenijo. Kar pa je daleč od resnice. Simona Drenik je namreč med arbitražo imela status predstavnice Slovenije, kar v pravnem jeziku pomeni, da se je vse tisto, kar je povedala ona, štelo za stališče države Slovenije. Naše kršitve arbitražnega postopka pa so passe, saj so že bile ugotovljene v vmesnem poročilu arbitražnega sodišča, o tem je bilo torej že razsojeno, zato ugotavljanje odgovornosti Karla Erjavca med sodnim postopkom pred sodiščem Evropske unije, kjer Slovenija toži Hrvaško, nima prav nobenega vpliva. Ugotovitev, ali je Erjavec vedel za pogovore med Drenikovo in Sekolcem, je pomembna zgolj zato, da vemo, ali je Erjavec za znani fiasko arbitražnega postopka odgovoren tudi subjektivno, saj objektivno kot tedanji minister za zunanje zadeve vsekakor je!

NISO JE KRIVDNO ODPUSTILI, AMPAK SAMO PREMESTILI

In še glede Simone Drenik. Minulo nedeljo se nam je pomotoma zapisalo, da je zapustila državno upravo, vendar je - ni. Njeno delo docentke na Katoliškem inštitutu Fakultete za poslovne vede je zgolj njeno honorarno delo, sicer pa je še vedno redno zaposlena na ministrstvu za pravosodje, kamor jo je Cerarjeva vlada premestila po izbruhu arbitražne afere. Namesto da bi jo - zaradi celotne blamaže - z ministrstva za zunanje zadeve vsaj krivdno odpustili, so jo zgolj premestili, kar pa tudi veliko pove ...

Simona Drenik med oddajo Tarča na TV Slovenija. Simona Drenik med oddajo Tarča na TV Slovenija

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
borut rojc
10
Jun 04, 2019
Evropska unija je za levičarje bolečina. Tudi predsednik vlade, ki je odgovoren zgolj in samo botru v Murglah , se poživižga nanjo. Vse te murgelske marionete zanima le finančni aspekt celotne zgodbe oziroma poslanski ali komisarski stolček, ki jim pride kot jackpot dobitek ali življenjska renta...Ta dva jebivetra, ki naj bi sodelovala pri arbitražnem sporazumu bi ob čuvanju treh ovac zagotovo izgubila dve. Tako delujeta. Boljših Murgle nimajo, v bistvu pa vse skupaj boli kurac za slovensko zemljo, bistvene so banke in tisto, kar lahko potegnejo iz njih. Tu in tam, kot gangster v močvirju, nategnejo tudi pristojno evropsko komisijo ob dodelitvi evropskih finančnih sredstev, ki poniknejo neznano kam... Ko Človek dojame, da je osnovna poanta delovanja vseh omenjenih laž oziroma prevara, lažje razume tok dogajanj. Jošku Jorasu pač svetujem , da obleče kockasti dres, ki so mu ga podarili Hrvati. Za dom spremni so njegovo edino upanje, da ostane Slovenec v Sloveniji. Domači jebivetri so pozabili nanj. Ljubijo migrante. Fajonka jim bo dala.
#5
Igor Hauptman
3
Jun 04, 2019
Seveda gospa Drenik in ne Sekolec v mojem predhodnem komentarju. Pa se nihče za to ne zmeni in res tudi ni vredno.
#4
slavko pezdir
7
Jun 04, 2019
Značilno za dr. Jerneja Sekolca, ki je večkrat - malomarno ali zavestno - po nezavarovani telefonski zvezi in v neposrednem nasprotju z veljavno arbitražno pogodbo med RS in RH klical predstavnico Erjavčevega zunanjega ministrstva dr. Drenikovo ter v razgovoru razkrival "državne skrivnosti", je, da se je po objavi kompromitirajočih telefonskih prisluhov takoj umaknil pred mediji in pred policijskimi preiskavami ter da izrecno ni dopustil pristojnim preiskovalcem pregleda svojih osebnih IT naprav in sredstev. Za svoje polovično opravljeno oz. neopravljeno delo v arbitražnem tribunalu pa je menda pokasiral pol milijona evrčkov iz žepov slovenskih davkoplačevalcev!
Tudi po najnovejšem zaslišanju v "gluhi sobi" pri Toninovi parlamentarni komisiji se je dr. Jernej Sekolec skozi parlamentarne stranske hodnike in skrivne izhode zvito umaknil čakajočim novinarjem in snemalcem, kar kaže, da se gospod zna dobro zaščititi pred javnostjo in da ima pri tem tudi pomagače z najvišjih "ozvezdij" ali najglobljih "močvirij" vladajoče politike, ki ga je očitno po izbiri tedanjega predsednika RS dr. Danila Türka vsilila za arbitražnega sodnika in ga očitno vse do danes z vsemi sredstvi zvesto in zagrizeno varuje pred javnostjo, pravičnostjo in odgovornostjo.
#3
Mefisto Modri
12
Jun 04, 2019
Zdaj se bo izkazalo, kdo je bolj dragocen za koalicijo in Šarca, Erjavec ali Tonin.

Sicer je pa že čas, da bi bil Erjavec nečastno odpuščen iz politike.
#2
Igor Hauptman
9
Jun 04, 2019
Požar, to ni republika Avstrija ampak država na Balkanu, ki še meje iz 25.6.1991 ni sposobna zaščititi. Naj se pokaže Tonin, če pa ne pa nič. Še najbolj hecno je, da Gospa Sekolec poleg redne zaposlitve na ministrstvu za pravosodje, predava na Katoliškem inštitutu fakultete za poslovne vede.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-06-04 07:05:26 (Jun 04, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)