Zdaj je tudi Erjavec certificirano politično truplo. Vse bolj je primitiven, vse bolj infantilen, ni pa nujno, da bo odletel!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-31 ob 07:06:40

KONEC JE! TUDI ERJAVEC TO VE!

Izraz "certificirano politično truplo" je prvi avtorsko uporabil Dejan Steinbuch, urednik spletnega portala Portalplus, ko je opisal stanje Mira Cerarja (SMC) po nedeljskih volitvah v evropski parlament. No, ta izraz pa odslej velja tudi za Karla Erjavca, prvaka stranke DeSUS in ministra za obrambo, in tako vlada Marjana Šarca trenutno premore zunanjega in obrambnega ministra s certifikatom političnega trupla!

Karl Erjavec, podobno velja tudi za Mira Cerarja, ni politično truplo šele od včeraj. Da je z Erjavcem tokrat res konec, so mu ne nazadnje v zadnjem letu sporočili tudi volivci, in to najmanj dvakrat. Prvič na lanskih parlamentarnih volitvah, ko je DeSUS pod njegovim vodstvom komajda prilezel v državni zbor, Erjavec pa ni bil izvoljen niti za poslanca, in zdaj, minulo nedeljo, ko niti Igor Šoltes, dosedanji evropski poslanec, ki je tudi tokrat dobil izjemno veliko preferenčnih glasov, ni bil sposoben spraviti Desusa nazaj v evropski parlament. Vsak, ki je to nedeljo pozorno opazoval Erjavčevo obrazno in telesno mimiko, je lahko videl, da se stari politični maček še kako zaveda, da je prišel njegov konec.

Karl Erjavec tudi že dolgo ni več tisti pravi Karl Erjavec, niti klovn ni več, in zdi se, da so ga vsi pogruntali in se ga naveličali. Celo tisti novinarji in mnenjski voditelji, ki ga iz političnih in ideoloških motivov ali pač samo po službeni dolžnosti še vedno nekako zagovarjajo in branijo, niso več čisto nič prepričljivi, pišejo in govorijo zgolj v slogu "mrtvi ne morejo umreti". Posledice pa so vidne in vsem na očeh. Erjavec je postal, kot (mi) pravijo njegovi sodelavci in sopotniki, vedno bolj agresiven, napadalen, narejeno samozavesten, a hkrati tudi prestrašen, njegovi javni nastopi so, saj to vidimo sami, vedno bolj primitivni, njegovi odgovori, o tem smo se lahko prepričali tudi na sinočnji Tarči na TV Slovenija, pa ne samo vedno bolj zlajnani, ampak tudi vedno bolj infantilni. Ker pa Erjavec sedi na na zelo visokih oblastnih položajih, (p)ostaja nevarno škodljiv!

TONIN BO TOŽIL ERJAVCA ...

... KI JE "ZNOREL" ZARADI VIVODOVE

Erjavec je po poklicu pravnik in zato ve, da je vrednostna sodba "notorični lažnivec", kar je včeraj očital prvaku Nove Slovenije in predsedniku parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateju Toninu, tudi kazniva (Tonin vsaj po naših informacijah že zbira gradivo za kazensko tožbo zoper Erjavca), politično gledano pa izraz enormne panike. Počilo pa je med včerajšnjim zaslišanjem Simone Drenik*, ki je na seji Toninove komisije močno obremenila Vlasto Vivod, šefinjo Erjavčevega kabineta, ko je bil med izbruhom afere arbitraža minister za zunanje zadeve, in tiste šarmantne plavolase uradnice, ki naj bi Erjavcu, ob katerem je karierno neverjetno napredovala, celo vrsto let zvesto "sledila iz intimnih razlogov" (vir: tudi članek o Trikotniku v Parizu). Vsakemu boljšemu poznavalcu slovenske politike je bilo tudi takoj jasno, da bo Karl Erjavec ob omembi imena Vlaste Vivod - eksplodiral. Kot je verjetno tudi vsakomur jasno, da je Erjavec prek Vivodove med arbitražnim postopkom sporno komuniciral z Drenikovo. In to, kar je Erjavec takrat povedal za velenjsko televizijo AS, je seveda izvedel od Drenikove, ki se je - naivno - po telefonu pogovarjala s slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in o tem obveščala Vivodovo, Vivodova pa Erjavca. Kot v aferi Watergate. Mimogrede, tisti, ki bolje poznajo Drenikovo, sicer pravijo, da je marljiva uradnica in da nikoli ne bi storila ničesar pomembnega na svojo roko, brez vednosti šefov, v tem primeru Vivodove in Erjavca! Zdaj pa bo Toninova komisija Vlasto Vivod celo še zasliševala, zato ni čudno, da je Erjavec "ponorel"?! Poleg Vivodove je Drenikova med včerajšnjim zaslišanjem obremenila tudi sedanjega slovenskega veleposlanika v Rimu oziroma Vatikanu Tomaža Kunstlja, nekdanjega visokega uradnika ministrstva za zunanje zadeve.

Vse to in verjetno še več bo znano v prihodnjih tednih. Toda pri tem sploh ni nujno, pa čeprav je še tako logično, da bo Erjavec kot minister odletel iz vlade ali da bo razrešen kot predsednik stranke DeSUS, če ne bo odstopil sam. To, kot slišim, ne bo, saj ve, da mora vsaj še tri leta ostati na teh pozicijah, če si želi po koncu tega vladnega mandata izpogajati kakšno funkcijo v tujini, kar je še njegov edini cilj. Na volitve namreč ne gre več, saj tudi ne more. Tudi Šoltesu je Erjavec takoj zameril, ker je - Šoltes namreč - aktivno spodbujal govorice, da bi bil on lahko novi predsednik Desusa.

KAJ MUČI KUČANA IN KAJ JE BOLJE ZA ŠARCA?

Pri tem imajo dizajnerji levice z Milanom Kučanom na čelu vsaj en problem. Kariera Karla Erjavca je tudi dokazala, da bi ga bilo težko zamenjati kot šefa stranke DeSUS, če sam ne bo privolil v to. Če bi Erjavca poskušali zamenjati na silo, bi se DeSUS lahko razklal, in vprašanje je, kam bi zaplulo to volilno telo. Po drugi strani tudi Marjanu Šarcu verjetno ustreza, da ima ob sebi politično tako oslabljenega Erjavca, ki Šarcu, kot vidimo, vsak dan posebej prisega zvestobo in ga hvali, kot pa da bi Šarec na vlado po hitrem postopku dobil - nekega bolj konkurenčnega Šoltesa.

Zato se - tudi najbolj srhljivemu finalu Toninove komisije navkljub - lahko zgodi, da bomo politika Erjavca gledali vsaj še tri leta ...

* Simona Drenik se je včeraj med intervjujem na Tarči (TV Slovenija) poskušala vzpostaviti kot (nekdanja) uradnica, ki še vedno trdno stoji na braniku nacionalnega interesa. Nekatere njene floskule, saj gre res samo za floskule, so (bile) na las podobne floskulam Karla Erjavca. Toda resnica je žal popolnoma drugje: Drenikova je bila članica - očitno katastrofalne - ekipe, ki je (za)furala arbitražo. In v slovenskem nacionalnem interesu je, da se za tak fiasko ugotovi in prevzame odgovornost (šlo je izgubo državnega ozemlja in za milijone izgubljenih evrov!) vključno s postopki pred pristojnimi organi. Doslej je ni sprejel še nihče, niti Drenikova niti Jernej Sekolec, ki je včeraj - pred novinarji - skozi kuhinjo pobegnil iz parlamenta, kaj šele Karl Erjavec ...

ZA OSVEŽITEV SPOMINA:

DeSUS je vladna stranka že 22 let, Karl Erjavec pa je že 15 let minister. Tako se odločajo volivci, ki imajo kakor "vedno prav", in to so rezultati njihovega dela:

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Stoyan Svet
1
Jun 05, 2019
Vsakemu, ki ima vsaj kanček zdrave pameti je že takoj na začetku arbitražne afere bilo jasno, da sta Erjavec in Sekolac globoko vpletena glavna krivca za arbitražni polom. Samo onadva vesta zakaj ni bil glede telefonskih razgovorov upoštevan nasvet SOVE. Njuni off.shore računi pa bi lahko pokazali, ali sta od te afere imela tudi kako finančno korist. Že po izjavah Erjavca na velenjski Tv sem se spraševal od kod se je vzel ta politikantski model, ki se bodisi ni zavedal posledic svojih besed, ali pa se je že veselil morebitnega plačila nasprotne strani. Verjamem, da bo Šarec prisiljen Erjavca odsloviti. Oba in Erjavec in Sekolac pa bi morala tudi kazensko odgovarjala za izgubljeno slovensko ozemlje in milijone evrov.
#13
Zim Zelen
4
May 31, 2019
Erjavca res preveč mrcvarijo. Najprej s kantami za smeti, moral je delati sklece pred vojaki, prisluškovalna afera ga je že skoraj pognala na drevo.... a je trden in ponavlja, da ni nič kriv.
V mojih očeh res ni ko pogledam kaj drugi ministri ustvarjajo, da je za kaj odločilno dobrega kriv tudi ne opažam, razen ene značilnosti, da je v vsaki vladi odločilen.
Žal gre po njegovi poti konkurenčna Levica :-)
#12
Mefisto Modri
13
May 31, 2019
Ob obilici predstavnikov spodobnih držav na severni polobli, nas obiskujeta le ruski zunanji minister in makedonski premier, ki več odneseta kot prineseta.

To so plodovi dela dveh znanjih ministrov, Erjavca in Cerarja.

Bog se nas usmili!
#11
Istok Potočnik
1
May 31, 2019
Menda res vlada panika v Natu, Ozn, velikih državah Eu kot so Nemčija, francija..., ker nizka bojna pripravljenost našega voda vojakov ni na dovoljšni ravni.
Bojijo se za svetovni mir, ker slaba kondicijo tako velike strateške sile res ni kar tako, he,he.
Potem pa še ta Lavrov, ki ti pride v majhno slovensko vas, odkrit spomenik nekemu, eh....
Jutri bo spet svežih črvov na gnojišču, ki jih ponujata zmagovalec državnozborskih volitev in zmagovalec evropskih volitev. Samo volilci ju niso razumeli. Kokoši pa v boj. In ko so tako zamotene, pride petelin.....
Zabavno vse tole brat.
#10
slavko pezdir
8
May 31, 2019
Ko patološko samovšečna in naduto nastopaška "politična mrtvaka", kot sta multipraktik minister za vse vlade in vse resorje Karl Erjavec (Desus) ter prejšnji premier in aktualni zunanji minister dr. Miro Cerar (SMC), uradno predstavljata in zastopata nacionalne interese R Slovenije in njenih državljanov na ključnih državotvornih strateških področjih obrambe ter zunanje politike in diplomacije, se ne moremo čuditi, da je obrambna sposobnost in pripravljenost Slovenske vojske za varovanje suverenosti in nedotakljivosti ozemlja RS po uradni oceni kompetentnih ocenjevalcev na najnižji stopnji po osamosvojitvi ter da je mednarodna diplomatska izolacija luknjičave in neartikulirane ter nedosledne in nenačelne slovenske zunanje politike ter diplomacije vse bolj očitna in zaskrbljujoča tako znotraj držav skupnosti EU kakor tudi med državami globalne svetovne skupnosti OZN.
Le koliko časa si bo vlada Marjana Šarca in vladajoča "manjšinska" koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB, Desus s konstitutivno podporo Levice še lahko privoščila "luksuz", da strateško in mednarodno najbolj občutljivi ter ranljivi področji nacionalne obrambe in varnosti ter zunanje politike in diplomacije ministrsko predstavljata in zastopata večkratna volilna poraženca s ta čas dokazljivo najnižjo stopnjo politične legitimnosti in državniške kredibilnosti?
#9
Istok Potočnik
1
May 31, 2019
Desus sodi v Državni svet in ne v državni zbor.
Erjavcu pa kapo dol. Obvlada. Seveda pa bo enkrat vsega konec.
#8
Sandi Andolšek
3
May 31, 2019
Morda bo pa sedaj končno našel čas, da se začne ukvarjati s svojim prvenstvenim poslanstvom: reševanjem problematike revščine upokojencev. De sedaj mu je njegovo uspešno delo v politiki vzelo preveč časa ! Sarcasm off.
#7
borut rojc
17
May 31, 2019
Na kolena je spravil upokojence, zdaj ima bebec najbrž to nalogo, da zjebe še slovensko vojsko in nas posledično zabrišejo iz Nata. Zato je hodil po inštrukcije v Rusijo, skoraj tedensko, ker si težko kaj zapomni in hitro pozabi, pa šnelkurs ne bi imel učinka. Jugo-mafija je vedno delovala po napotkih ruske, tako zdaj tudi slovenska, ker nas vodi ista partija. Kot nagrado, če bo zmogel vse zastavljeno, so Erjavcu obljubili, da mu bodo odprli hranilno knjižico na Sber banki z nekaj začetne stimulacije. Potrebuje lojalne komintente. Kominterna.
#6
Istok Potočnik
1
May 31, 2019
Ha,ha. Požar vrže na gnojišče pest črvov in jata kokoši se zapodi po njih.
#5
Viktor hajsinger
8
May 31, 2019
Žal, takšna je SI politična štala - polna gnoja in smradu...
#4
Mefisto Modri
2
May 31, 2019
Mene pa zanima, ali je res treba zatreti vsako mlado in iskreno ljubezen, če sta se nekdanji zunanji minister in šefica njegovega kabineta resnično rada videla.
#3
abram1b2 Cej
13
May 31, 2019
Iz zapisa je razvidno,da nas vodijo kurbirji,kurbe in nesposobni lažnivci.Tonin ni nič boljši,tudi njemu se ne piše dobro.Kmalu bo lahko samo še maše bral v lokalni cerkvi.Vsi ti so zreli za politični odstrel.Žal smo Slovenci naivni in radi verjamemo mafijski politiki,ki jo je izpostavil vrtni palček,katerega intimna opcija nikoli ni bila samostojna Slovenija.Koga potem čudi,da Slovenija ni več država Slovencev.V Sloveniji je tej politično- kapitalski mafiji vse dovoljeno.Vsak politični prisklednik je kot petelin,ki ima za sabo jato kokoši,ki mu nudijo rit kadar mu le zapaše in legalno lažejo in kradejo zanj..Na koncu se zgodi,da niti petelin niti kokoši niso zadovoljni z dobljenim in pokradenim.Kure se slej ko prej naveličajo petelinčkov,ki veliko obljubljajo- a malo dajo.
#2
borut rojc
20
May 31, 2019
Morda je Tonin res notorični lažnivec . Erjavec je bebec zagotovo, zato ga bo kdorkoli težko kazensko preganjal. Človek je ravno toliko zjeban v glavo, da mu to koristi, predvsem pa se idealno dopolnjuje s koalicijskimi partnerji, ki mi vsi nekako delujejo kot ljudje s posebnimi potrebami. Nekdo jim mora držati za roko oziroma povezane z vrvico vofditi naokrog...Murgle so Erjavcu podarile še en mandat, kot nagrado, ker je že pred volitvami odrekel podporo Janši in sklepal pakte z mafijo. To podporo še nekako potrebuje, potem se bo upokojil, za ostalo ga boli kurac... Upokojence je ta, ki težko govori in ponavadi ničesar ne pove, s konstatnim sokreiranjem mafijskega ustroja države, danes spravil na raven socialnih podpirancev. To je izkaz Erjavčeve politične dolgovečnosti. V tem kontekstu upokojenci, njegovi volivci, ne potrebujejo nekega jebivetra v Bruslju, še manj obrambnega ministra razbite vojske, najmanj pa stranke Desus...Ćlovečnjak, ki gre na sodišče zaradi spora glede pralnega stroja, ki bi Hrvatom prodal del slovenske zemlje, da bi prišel do kakšne ugodnosti na svojem vikendu v lepi njihovi je res pomilovanja vreden. A takšen je celoten otroški vrtec, ki so ga Murgle spravile skupaj v tem mandatu. Takšno, protislovensko je razmišljanje slehernega politika, ki se udinja Muglam. Če nekoliko omilim udrihanje po Erjavcu, on je le zaostal, njegov šef ima v tem pogledu precej bolj razmetano podstrešje. Deluje že nekoliko nor. Klovni.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-31 07:06:40 (May 31, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)