Vedno hujše težave viceguvernerja Bošnjaka: poleg davkov naj bi se znašel še v eni preiskavi - zaradi Mira Senice?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-28 ob 06:30:49

Težave za Marka Bošnjaka, viceguvernerja Banke Slovenije, so zelo resne in se kar kopičijo. Po našem dokumentiranem razkritju, da so ga - zaradi suma utaje davkov pri oddaji stanovanja na Grablovičevi ulici v Ljubljani - ovadili na davčno upravo (pri tem so ga na laži ujeli še novinarji TV Slovenija, ki so preverjali naša razkritja (spodaj):

... viceguvernerja pa je demantiral tudi Furs - vir), se je Bošnjak, kot kaže, znašel še v eni uradni preiskavi.

Po naših informacijah gre za interno preiskavo Banke Slovenije, saj naj bi Marko Bošnjak kot viceguverner in vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund v znani zgodbi Hranilnice Lon. Šlo pa naj bi za njegove povezave z razvpitim odvetnikom Mirom Senico, ki smo jih na tem portalu razkrivali že pred Bošnjakovim imenovanjem za viceguvernerja Banke Slovenije leta 2016 (vir).

BANKA SLOVENIJE PREISKAVE NE DEMANTIRA!

Pri tem se je Banka Slovenije najprej znova zavila v nenavaden molk. Ko smo minuli petek na Banko Slovenije in Marka Bošnjaka posredovali vprašanja, povezana z omenjeno interno preiskavo, smo namreč prejeli odgovor, da nam bodo odgovorili ta ponedeljek. Včeraj smo potem res dobili njihov uradni odgovor, ki pa se je glasil, da vztrajajo na tistem pisnem odgovoru, ki so nam ga posredovali že v zvezi z našimi razkritji, povezanimi z viceguvernerjevo domnevno utajo davkov - vir?! Toda kot je razvidno iz odgovora Banke Slovenije, notranje preiskave zoper Marka Bošnjaka v zadevi Mira Senice in Hranilnice Lon ne demantirajo!

Vprašanja, posredovana Banki Slovenije, ki zaenkrat ostajajo brez odgovora, objavljamo v nadaljevanju:

V zvezi z g. Markom Bošnjakom oziroma njegovim delom v BS nas zanima še naslednje:
- Ali lahko potrdite, da BS vodi notranjo preiskavo zoper g. Bošnjaka, ker naj bi kot vodja komisije za licenciranje zlorabil svoja pooblastila v postopku pridobivanja dovoljenja BS za Kylin Prime Fund (Hranilnica Lon)?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na že večkrat javno omenjeno poznanstvo z odvetnikom Mirom Senico, tudi pravnim zastopnikom Kylin Prime Funda? Če ne, zakaj ne?
- Ali se je v tem postopku g. Bošnjak izločil zaradi konflikta interesov, glede na - resda - še ne povsem preverjene informacije, da naj bi bil v zasebnem razmerju z odvetnico ** (ime in priimek sta znana uredništvu) iz odvetniške pisarne Mira Senice in pooblaščenko Vseslovenskega združenja malih delničarjev? Če ne, zakaj ne?
- Ali lahko potrdite, da je ta del, ki navaja njuno domnevno razmerje, tudi del prijave, ki ste jo prejeli na Banko Slovenije?
Opomba: Vprašanja, povezana z odvetnico ** in g. Bošnjakom, so relevantna zato, ker zadevajo vodenje Banke Slovenije, torej javni interes, poleg tega se g. Bošnjak v pismu odvetniške pisarne Stušek, poslanem na naše uredništvo, sklicuje tudi na to, da je g. Bošnjak visoko moralna oseba.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
janez bohte
0
May 28, 2019
Pa objavite vsa imena, se vam bo mogoče javil kdo, ki ve še kaj več...
#5
abram1b2 Cej
5
May 28, 2019
SFRJ se nadaljuje v Sloveniji kot MDS mafijska,država Slovenija. Ta nadaljuje tradicijo bivše Juge. Slovenci kmalu ne bomo več vedeli ali živimo v lastni državi, ali v bivši Jugi.
#4
ivan maček
0
May 28, 2019
Počakajmo na razplet.
Borut, joj, danes si zopet zmagal,.....pa te nočem enačiti z partizani, ker tudi ti so vedno zmagovali...…

#3
borut rojc
7
May 28, 2019
Tudi po primitivni , pijanski reakciji Šarca ob razglasitvi rezultatov volitev, se vidi, da nam vladajo ljudje brez manir, pobrani s ceste. Podobno Bošnjak. Viceguverner, pa bo utajil in ponaredil sleherni račun ali dokument v cilju zasledovanja osebnih koristi, četudi pridobljenih na nezakonit način. S tem zgolj dokazuje, da se je še včeraj boril za preživetje, preden mu nekdo ni kupil obleke in nadel kravate. Ti modeli so kot civilizirani cigani, ki pa jih od časa do časa še vedno prime, da bi vzeli konja in šli v gozd...Pri starejših ljudeh, četudi so komaj krpali konec s koncem je bil dolg do države, davek, plačevanje položnic, svetinja. To me je vedno navdajalo s posebnim začudenjem, skoraj občudovanjem. Življenje v skupnosti z balkanskimi plemeni je spremenilo tudi značaj Slovencev, vsaj mlajših generacij. Danes se krade, od paštete do volitev,izogiba obveznostim, zlorablja najvišje funkcije v državi. V tem pogledu je Slovenija prava naslednica Jugoslavije, ki je bila kriminalna država. Ne čudi, da se za zgled, zlasti tistim v pravosodju, jemlje Ruse, kjer tovrstni režim enoumja najbolje prosperira. Rusi so neumen, bolje izražno poneumljen narod. Mi smo na dobri poti.k temu..Morda sem preveč kritičen do nezakonitih migrantov. Nihče od njih mi ni škodoval. Država mi krade vseskozi.
#2
Janez Mihevc
3
May 28, 2019
Visoko moralna oseba??? Ahaha ... perverzija. Ta naša "elita" je res najslabša oblika perverzije.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-28 06:30:49 (May 28, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)