Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-23 ob 06:22:43

SODNA ZADEVA "PRASICA"

Vili Kovačič, najbolj znan kot borec proti predragi gradnji drugega tira, bo danes dopoldne tema dneva na ustavnem sodišču, vsaj kar zadeva medijsko odmevnost. Na dnevnem redu je namreč njegova ustavna pritožba zoper zadnjo volilno kampanjo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, na lokalnih volitvah novembra lani, ko naj bi Janković za potrebe svoje kampanje nezakonito izkoristil občinsko (mestno) glasilo oziroma revijo Ljubljana, financirano z javnim denarjem. Kovačič zdaj od ustavnih sodnikov zahteva razveljavitev izvolitve župana Jankovića in njegovih mestnih svetnikov, izvoljenih na Listi Zorana Jankovića. Zgodba je na las podobna tisti iz časov referneduma o drugem tiru, kjer je Kovačič na ustavnem in kasneje vrhovnem sodišču premagal Mira Cerarja in njegovo vlado. Zato številni pravniki menijo, da če bodo ustavni sodniki sledili svoji dosedanji sodni praksi, kar je logično, bodo morali tudi tokrat ugoditi Kovačiču, kar posledično pomeni razveljavitev in ponovitev zadnjih lokalnih volitev v prestolnici. In zato pri Jankoviću vlada precejšnja panika (vir)! Drugi spet opozarjajo, da je Kovačičeva pritožba na današnjem dnevnem redu uvrščena med zadnje točke, kjer prevladujejo sklepi, kar bi lahko pomenilo, da bo ustavno sodišče njegovo pritožbo zavrnilo. V tem primeru bo nepopustljivi Vili Kovačič skoraj zagotovo šel tudi na evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourg.

Te dni pa je Viljem Kovačič, z vzdevkom Vili, nekako za uvod njegovega sodnega tedna, prejel kazensko sodbo okrajnega sodišča v Ljubljani, ki ga je oglobilo za okroglih 1200 evrov, ker je ljubljanski okrožni sodnici Špeli Koleta dejal, da je "prasica". No, to je sicer tista Špela Koleta, ki je - spomnimo - aprila 2017 krivično obsodila Milka Noviča na 25 leta zaporne kazni!

ŽE OD ORWELLA DALJE:

PRAŠIČ JE SIMBOL OBLASTNIKA, KI ZLORABLJA OBLAST

No, Vili Kovačič je na sodišču - med tem postopkom - trdil, da če bi obstajala hujša beseda, kot je prasica, bi jo tudi uporabil, in da je prašič že od Orwellove Živalske farme dalje simbol oblastnika, ki zlorablja oblast, zato je ta izraz - torej "prasica" - v okviru svobode izražanja. Ker je sodba, dolga 15 strani, podpisala pa jo je okrajna sodnica Maja Šuštar, zanimivo in hkrati zabavno branje, jo tukaj ekskluzivno objavljamo v celoti:

Sodba, stran 3.pdf

Sodba, stran 4.pdf

Sodba, stran 5.pdf

Sodba, stran 6.pdf

Sodba, stran 7.pdf

Sodba, stran 8.pdf

Sodba, stran 9.pdf

Sodba, stran 10.pdf

Sodba, stran 11.pdf

Sodba, stran 12.pdf

Sodba, stran 13.pdf

Sodba, stran 14.pdf

Sodba, stran 15.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Istok Potočnik
0
pred 6 dnevi
Potem je Vili res velik prašič, he,he.
#22
Komentar izbrisal uporabnik
Dosje Milko Novič
0
pred 6 dnevi
Prašič in prasica sta v literaturi in družbenem življenju običajni označbi nosilca funkcije, katere nosilec je do ljudi nekorekten oziroma funkcijo uporablja in zlorablja za nepoštena ravnanja

Pritožba zaradi izrečene besede "Prasica" sodnici Špeli Koleta, ko je nepravičn

Podpisani Viljem Kovačič obdolžen razžalitve sodnice Špele Koleta vlagam pritožbo na sodbo z dne 10. 04. 2019 opr
#20
Ivo Ovi
0
Jun 07, 2019
premalo je fasal, prasec...
#19
Zim Zelen
2
May 25, 2019
"PRAŠIČ JE SIMBOL OBLASTNIKA, KI ZLORABLJA OBLAST"

S prasci smo vstopili v Novo Kitajsko leto!
Ste opazili kako se ne zadržno širijo po planetu, Trump pa v jok in v nove vojne.

Trumpova taktika je uničujoča! Poševnooki so mehki a prodorni. Razpršenost jih dela nepremagljive na dolgi rok.

Vili & kompanija se pa s tunelčki in železnicami igrajo ne glede na val, ki bo vse preplavil.


#18
Istok Potočnik
0
May 25, 2019
Istok je za kakšne doktorate že prestar, he,he. Samo zabava se, ker uživa v življenju.
Politiki mu veselja ne morejo pokvariti.
S v mojem imenu je samo za to, ker vpisničarka ni poznala slovnice. ali pa je bil kak pijan komunajzarski uradnik. Ne vem, nisem bil zraven, he,he.
Moj oče pa ni bil v partiji, ampak iz tega naslova v življenju ni imel nekih večjih težav.
#17
Mefisto Modri
0
May 25, 2019
Ponižno sprašujem, ali se Iztok Potočnik pripravlja na zagovor doktorata na ljubljanski pravni fakulteti ali FDV.

Tam namreč še tega ne vedo, da nič ne vedo.
#16
Istok Potočnik
0
May 24, 2019
Zakaj južni brat?
Vključitev izključitev omrežja gotovo ni dokaz za to, da je nekdo kriv ali nekriv umora.
Kot sem že napisal. Ne vem za kaj je v resniči šlo. Počakal bom.
#15
Aton EU
0
May 24, 2019
No, Iztok (ali južni brat Istok). Že znak, da se je mobilno območje izključilo in vključilo je dovolj dober znak, da gre za mafijsko zrežiran posel. Torej je Roglič (pardon Nović) kriv!
#14
Istok Potočnik
1
May 24, 2019
Tudi za sodnike je šiba v Kazenskem zakoniku, le da ni uporabljena v vseh primerih, ko so si jo zaslužili.
In tudo sam vem, da obstajajo primeri namernega krivega sojenja. Tako pri nas, kot tudi drugje. Le da imajo ponekod dobro izdelane mehanizme, da to ne ostane nekaznovano.
Glede umora Jamnika bom pa počakal dokončno odločitev.
#13
mirko blekjek
2
May 24, 2019
Vsi ki poznamo vsaj delno zgodbo o Noviču vemo, da je nedolžen. Kemični inštitut, državna firma in tisti ki za tem stojijo pa rabijo grešnega kozla. Ljudje padajo z lestev, z balkona /policisti ki je preiskoval v zadevi Novič je "padel" z balkona na hrvaškem nedavno/...balkanski bojevnik...kaj se vse prepleta...In tudi jaz razmišljam, če upoštevaš Orwelovo svinjsko farmo, če v svinjaki /sodstvo/ svinjaš kaj si potem ? Koj querca rabiš 15 in več strani nakladanja da utemeljiš je je bila na farmi neka žalitev ? Slovenski slovar je res bogi da omogoča samo tako blago obliko izražanja o neki svinjariji. Tisti, ki primera Novič ne poznate ne pisati ker tega ne boste razumeli kako se sodstvo dela norca iz NAS. Ravno oni nas žalijo z svojim sojenji kot da smo Orwelske svinje na farmi in jim je vse dovoljeno. Poglejte balkanski bojevnik, jankovičeve farmacevtke...in povsod ista sodna imena. Sodnik ne more biti KRIMINALEC kar narobe piše g. Istok Potočnik zato ker ni tega v kazenskem zakoniku. Sodnik je lahko, milo rečeno samo tisto kar je Vili izjavil da sodnica je. Tu je sodnica v debeli prednosti saj v slovarju žal ni hujšega izraza za to kar je sodila. Da je temu res lahko trdim iz lastnih iskušenj kjer so se tudi opekli na meni i sedaj plačujejo evre za odškodnino...a ni evra ki bi mi povrnil zaupanje v to SVINJSKO FARMO.
#12
Istok Potočnik
0
May 23, 2019
Sodnik, ki zavestno obsodi nedolžnega človeka je kriminalec. No, tako ga jaz imenujem.
Modri, kako veš, da je Novič nedolžen?
Jaz tega ne vem, ker ne poznam relevantnih podatkov. Stvar je še vedno nezaključena, še vedno poteka postopek.
Kolikor pa s strani gledam celo stvar, pa vidim, da je vse hudo spolitizirano. V raziskavi umora pa politična čustva nimajo kaj iskati. To mora biti povsem strokovna stvar.
Sam bom počakal do izčrpanja vseh pravnih sredstev.
#11
Mefisto Modri
3
May 23, 2019
Kako bi pa vi imenovali sodnico, ki nedolžnega človeka zavestno obsodi na dosmrtno kazen zapora, za kar je v Novičevem primeru tudi šlo.
#10
Zim Zelen
4
May 23, 2019
*Vili ga biksa.
Verjetno si mirnega upokojenskega življenja na bližnjem balinišču sploh ne želi. Vabilo na balin plac bi zanj pomenilo žalitev in zdraharsko smrt. Lepo ga je videti tako zavzetega za "svete" stvari. To ga ohranja :-)
#9
Istok Potočnik
0
May 23, 2019
Postopek še ni končan. Ne vem ali je kriv ali nedolžen, imamo pa naša in Evropska pravna sredstva in ni hudič, da ne bi prišli do resnice.
Blagor vsem, ki že veste, da je nedolžen.
Ne smemo pa pozabiti, da je na drugi strani pa človek, ki je definitivno bil ubit.
O njem več nihče ne govori, njegove pravice nikogar več ne zanimajo.
#8
Aton EU
2
May 23, 2019
Seveda pa je sodnica užaljena. Hotela je (nedolžnega) janševika poslati v Rog, pa se je sfižilo... Pa drugič
#7
Istok Potočnik
0
May 23, 2019
Jaz bi mu dal neko simbolično kazen. Recimo 1 euro.
Drugače pa, pravnega znanja najbrž veliko ravno nima, ima pa mnogo časa.
#6
Aton EU
2
May 23, 2019
Prasci so bili tokrat neverjetno hitri. Človek bi pričakoval to obsodbo okoli leta 2023
#5
borut rojc
6
May 23, 2019
Moje jutranje, nekoliko zahtevno in morda zato zmedeno pisanje, moram dešifrirati in pojasniti tudi Serpentinšku...Sodnica Koleta sodi na način kot voznik, ki vinjen vijuga po cesti in vozi v napačni strani.Velika verjetnost je, da bo koga ubil. Podobno sodnica. V civiliziranem svetu sledijo sankcije za takšne, pri nas se zgolj izkaže mafijski ustroj države v polnem sijaju... Severna Makedonca, privilegiranca režima, Velički in Velov, četudi puščata trupla in ranjene za sabo na cesti, pristaneta v vodstvu policije in agencije za varnost v prometu. Sodnica Koleta bo napredovala po hiearhični lestvici sodnikov. Žrtve vseh teh, omenjenih, niso pomembne v luči zasledovanja višjih interesov posameznikov, ki takšne sodbe naročijo. Denar v mafijski deželi odpira in zapira vsa vrata. Ni pa tega denarja, s katerim bi doktorja prava, zunanji minister in jebozovna , dolgonoga Dominika kupila ali pridobila pravno znanje, ki ga ima mož v zelenem puloverju. Motim se, barva je turkizna.
#4
Istok Potočnik
0
May 23, 2019
Stvar bo zanimiva, sta pa najbrž možna takšen ali drugačen izid.
V primeru drugega tira smo Slovenci razdeljeni. Sodišče je Kovačiču ugodilo, lahko je bil zadovoljen, spremenilo pa se ji nič. Zakon je obveljal. Uspej je bil ,,neuspešen,,.
Imeli smo stroške in imamo sodno prakso.
Morda pa je ta sodna praksa napačna. Nič ne trdim, verjetnost za to pa obstaja.
In ali je prav in dobro, da napačno prakso sodišče ponovi? Ali pa je bolje, da iz prve odločitve, iz posledic prve odločitve potegne zaključke in odloči drugače?
Konec koncev, primera nista enaka, sta si samo podobna.
In ali ena odločitev že sodna praksa?
Lahko da bo sodna odločitev enaka kot pri drugem tiru. Kovačič bo zadovoljen, volitve ponovljene. Upam si napovedati, da bo izid ponovnih volitev ugoden za Jankoviča in spet se bo tresla gora, rodila pa miš.
Ampak v redu, demokracija pač stane. Res je pa tudi, da bi se dalo skoraj vsake volitve zminirati iz podobnih razlogov in vrteli bi se v nedogled. In takrat bi se morali vprašati a je to demokracija ali njena zloraba. Vsaka stvar pač mora imeti nek smisel.
Sodišče ima v tem primeru odgovorno nalogo.
Stvar me zanima teoretično, ker je v praksi precej obrobno. Kovačič ima pač svoj peskovnik in naj se igra na stara leta.
Sicer pa, zelo dobro bi bilo, da Ljubljana dobi drugega župana. Ampak na ta način, se bojim, ga ne bo dobila.

#3
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-23 06:22:43 (May 23, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)