Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-05-15 ob 06:59:45

Članek o razvpitem odvetniku Miru Senici (in propadli političarki Katarini Kresal), ki so ga 28. avgusta lani objavili na spletnem portalu Siol.net, podpisala pa novinarja Primož Cirman in Tomaž Modic (spodaj):

... je bil (vsaj deloma) netočen že takrat in je netočen še danes, vsaj do jutri, čeprav so ga povzeli tudi nekateri drugi mediji. Cirman in Modic sta namreč zapisala in objavila, da je odvetniku Senici sodišče v začetku julija 2018 odmrznilo vso njegovo premoženje, kar pa ni (bilo) res. Ni bilo res takrat in še danes ni.

Iz javno dostopnih uradnih podatkov je namreč razvidno, da je lastništvo odvetniške pisarne Mira Senice in odvetniki, d. o. o., na Barjanski 3, ki ga obvladujeta Senica in Kresalova, še vedno sodno blokirano, blokada pa neprekinjeno traja že od 22. februarja 2016 do danes oziroma do jutri, 16. maja (faksimile). Poslovna deleža odvetniške pisarne, katere največji del je Senica - tik pred blokado, 17. februarja 2017, kot bi vedel, kaj ga čaka - prepisal na Kresalovo, ki je od takrat tudi največja lastnica pisarne (46,5 odstotka), Senica pa ima samo še 4,5 odstotka lastništva pisarne (toda skupaj fino obvladujeta večino!), je sodišče, sprva okrožno sodišče v Kopru, kasneje pa je bila ta zadeva prenesena na okrožno sodišče v Mariboru, blokiralo zaradi dveh kazenskih postopkov, ki tečeta zoper odvetnika Senico, eden od teh pa je zloglasni primer Vegrada in Delamarisa.

Vir: Ajpes Vir: Ajpes

Senica in Kresalova sta poskušala to blokado odstraniti že marca 2018, vendar jima ni uspelo, kar je razvidno iz postopka pred mariborskim višjim sodiščem (vir). Mimogrede, tretja oseba, ki se pojavlja tukaj, je famozna Jasna Mihelj Coustaury, osebna in poslovna prijateljica Katarine Kresal, sicer pa znana tudi kot bivša žena Juliena Coustauryja, pred leti direktorja pri nas propadlega telekomunikacijskega podjetja Vega. Na Vegi je bila nekoč zaposlena tudi Kresalova, Senica pa je Vego zastopal v sodnem spopadu s Telekomom Slovenije. Coustaury je sicer Kanadčan, ki živi tudi v Ljubljani, ukvarja pa se s podjetništvom in finančnimi naložbami (Fil Rouge Capital).

Ravno jutri pa se, kot že omenjeno, ta začasna sodna blokada izteče, vendar je specializirano državno tožilstvo, kar so nam uradno potrdili prejšnji petek, že zahtevalo podaljšanje - to so sicer storili 6. maja, mariborsko sodišče (gre za primer pod opravilno številko K 4856/2016) pa nam je isti petek odgovorilo, da odgovor še pripravljajo. No, viri blizu tožilstva pravijo, da naj bi državno tožilstvo preiskavo zoper Mira Senico celo širilo, kako se bo odločilo sodišče, pa bo verjetno znano že jutri ali v prihodnjih dneh.

ZAKAJ SO NOVINARJI TO SPREGLEDALI OZIROMA LAGALI?!

Ostane nam torej izjemno zanimivo vprašanje, zakaj sta vse to - glede Mira Senice in Katarine Kresal - v tistem svojem članku "čudežno spregledala" Siolova "paradna" novinarja Primož Cirman in Tomaž Modic?! Ja, res, prav čudežno spregledala, saj sta celo v posebni alineji znotraj članka eksplicitno zapisala, da je sodišče v začetku julija 2018 "odmrznilo" tudi lastništvo odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki?! ...

... to pa je (bila), kot vidimo, navadna laž.

Viri pravijo, da je Miro Senica tak članek takrat krvavo potreboval zaradi različnega reprogramiranja milijonskih bančnih hipotek na Barjanski 3 (kar je razvidno tudi iz izpiskov zemljiške knjige, ki jih objavljamo na koncu članka) in tedanjih lastniških operacij v hranilnici Lon, kjer je eno od glavnih vlog prav tako igral ravno - razvpiti odvetnik Miro Senica.

Zemljiška knjiga - Barjanska 3.pdf

Zemljiška knjiga - Barjanska 3, zgodovina.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Henrik Stanjko
1
May 16, 2019
Igor Hauptman: Članek vpliva, ker že posojilo je dobil brez listin, reprogaramirali pa so prav tako brez nobenih listin, ki jih običajno potrebujemo pri najemanju posoji drugorazredni državljani... To je višja raven....
#5
borut rojc
5
May 15, 2019
Igor Hauptman, država deluje na način, da ustvarja žrtve, po principu negativne selekcije. Zato imamo na najvišjih funkcijah v državi ljudi, ki ne znajo smiselno povezati niti dva stavka v kompletu, precejšen del elite pa izgnane in zakopane v gozdovih, rudniških jaških in še kje. Novodobno, kvazi elito v stilu Katarine Kresal, prepoznaš po zlatih petkah. Tam imajo takšne tudi vso pamet...Zaenkrat me še noben migrant ni napadel ali okradel. Tega pač ne bi mogel zatrditi glede države, prejšnje in sedanje, ki se zdi, da je po načinu delovanja zgolj nadaljevanje predhodne... Po logiki razmišljanja, ko se podedujejo privilegiji in bonitete posameznikov , se upravičeno domneva, da se bo tudi tlačilo in diskvalificiralo naslednike ubitih, preganjanih in razlastninjenih... Cirkusant me res nikoli ne bo razumel, ker sem zanj vseeno na nekoliko previsokem nivoju razmišljanja, upam le, da bom kdaj sam razumel kakšno pravnomočno sodbo slovenskega sodišča, ki bo temeljila na, ne toliko pravu in pravici, kot zgolj na zdravemu razumu.
#4
Igor Hauptman
4
May 15, 2019
Borut Rojc. Kar se tiče Senice, ni nobenih utvar, še manj kar se tiče prehranjevalne verige, v katero sodi tudi tako imenovani etični pravnik, ki se je prvemu med tem, ko je nategoval vesoljno Slovenijo s paradigmo o morali, etiki in poštenju, udinjal kot pogodbeni sodelavec ter kot član društva Yes. Ima pa vaš pogled na to, že kar kataklistične razsežnosti za ta del Balkana, ki se mu reče Slovenija. Morate imeti hude izkušnje, si nič ne želim, da bi jih bil deležen.
#3
borut rojc
7
May 15, 2019
Hlapci režima in ne novinarji, dva sta v članku omenjena, predstavljajo začetek prehranjevalne verige mafije, ki obvladuje državne institucije in posledično vodi državo. Če takšni želijo preživeti in se nadejati kakšni drobtinici z bogato obložene mize mafije, morajo po taktu lajati v luno oziroma pisati članke po naročilu. Če si sestavni del, od režima privilegirane hudodelske združbe, kar Senica in njegova spredaj ravna in zadaj ploska gospodična v zrelih letih, nedvomno sta, včasih zadostuje že osladna medijska laž , ki ima vpliv na razsodbo na sodišču in posledično, v tem primeru, odmrznitev premoženja v bankah. Takšni so svoj čas za milijonske kredite v bankah, zastavljali gobeline in ponaredke umetniških slik, kar so pač imeli pri roki. Sodnik ali sodnica, ki odloča o primeru , vedoč za članek v režimskem mediju, bi pod pritiskom in tudi v strahu presodil enako, misleč, da se tako ne bo zameril tistim v Murglah, s katerimi ljubitelj štirinožnih prijateljev, tudi osebno in poslovno prijateljuje...Če bi ta država bila P od pravna, bi moral večkrat omenjeni mafijski par na sodišče hoditi iz zapora. Tako nam zdaj ona celo prodaja svojo potrošniško, kratko pamet preko raznih medijev, ki jih, kakopak, tudi obvladuje režim. Škoda le, ker njej in njemu že na obrazu piše, da delujeta na način prevar, goljufij in manipulacij. Ampak šlo bo, dokler imamo cirkus v mestu, artista na trapezu, klovna, ki je v prostem času tudi predsednik kakor vlade. Njuna glasova in glasova njiju, v začetku omenjenih njunih hlapčkov,so šli in gredo definitivno njemu, ki mu podpora še kar raste, čeprav smo že skoraj prešli mejo stotih odstotkov.
#2
Igor Hauptman
4
May 15, 2019
Bomo videli, kaj bo jutri. Je pa najmanj nenavadno, kako lahko na reprogramiranje dolgov ter druge finančne transakcije kakorkoli vpliva članek na SIOL-u. Res, da smo banana republika, ampak vseeno.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-05-15 06:59:45 (May 15, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Aferi Velov in odžagani pomol v Bohinjskem jezeru potapljata Alenko Bratušek in Angeliko Mlinar
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)