Tudi ljudi ugrabljajo, mar ne? Ali prilika o tem, zakaj vladajoči v Sloveniji niso sposobni človeških reakcij.

Objavil/a Forum !, dne 2019-05-11 ob 06:21:35

Ravno oni so tisti, ki že ves čas zlorabljajo ilegalne migracije za svojo politično agendo, v kateri vsakega, ki ilegalne migracije vidi kot varnostni problem in ne zgolj kot prijeten naravni pojav, okarakterizirajo za rasista, ksenofoba, fašista, skrajnega desničarja in populista oziroma kar je še teh modernih oznak za drugače misleče, če ste podpornik tranzicijske levice na oblasti.

Piše Aljuš Pertinač

Zgodilo se je. Nepreklicno. Sedaj ni več poti nazaj. Pa je to res? Tako smo mislili že, ko je ilegalni migrant pred tremi leti z mačeto pokončal policista in si nato sodil sam. Mimogrede, dve leti smo verjeli, da je to storil z nožem. Tega bi lahko pobral kjerkoli. Mačeto je očitno prinesel s sabo (vir).

Pa vendar je morebiti stvar sedaj drugačna. Tudi reakcija dominantnih medijev je tokrat bila vsaj za spoznanje bolj normalna ali človeška, če hočete. No, vsaj nekaterih medijev. Prva reakcija ob novici, da so štirje ilegalni migranti ugrabili osemdesetletnika na njegovem domu in ga več ur prevažali zvezanega v prtljažniku njegovega avtomobila, je bila pri vseh, ki na oblasti aktivno ali pasivno podpirajo tranzicijsko levico, pričakovana. Novici preprosto niso verjeli. Gre za fake news, lažne novice, so kričali. Dogodek je zrežiran, so hiteli zatrjevati. To je gotovo kdo naročil in plačal. Tule imate črno na belem, v enem tvitu:

Za nianso bolj trezni so trdili, počakajmo, da vidimo, ali je res:

In smo počakali. Včeraj je bil že drugi dan. In zgodba je bila še vedno ista oziroma zgolj še bolj grozljiva. Popolnoma razumljivo je, da so bili neposredno vpleteni in tisti, ki živijo na območju ob južni meji (posebno v Beli krajini, kjer se že dolgo vrstijo ilegalni prehodi schengenske meje, ki jo Slovenija, če gre verjeti Miru Cerarju, odlično brani, ter s tem povezani vdori v stanovanjske oziroma počitniške objekte in kraje), pretreseni in šokirani. Dominantni mediji in njih vključeni novinarji so "dogodku", kot so ga poimenovali, medtem seveda še vedno poskušali zmanjšati pomen oziroma težo. Poročali so, da so "občana" ugrabili "štirje neznanci", kasneje pa, da je šlo za "prebežnike". Ker ugrabitve sicer v glavnem izvajajo znanci?!

Vsi vemo, da je italijanska policija, bojda ob sodelovanju naše, prijela dva Maročana in enega Alžirca, četrti ugrabitelj pa je še na begu. V Maroku in Alžiriji ni nobene vojne. V vseh glavnih turističnih agencijah pri nas lahko ta hip rezervirate letovanje v obeh državah. Brez problema. Če v spletni brskalnik vtipkate počitnice v Maroku in Alžiriji, dobite 29.300 zadetkov. Približno. Tam torej res ni vojne ali pa nam in našim turističnim agencijam tega ni še nihče povedal. Pred čem torej bežijo ti prebežniki? Mogoče pred slovenskimi turisti, kdo bi vedel, ampak potem je malo hecno, da bežijo ravno čez Slovenijo. Še posebno zato, ker tokrat niso bili prvič pri nas. Vsi trije so bili namreč že prijeti pri nezakonitem prehodu meje in vrnjeni na Hrvaško. Poskusiti ni greh, pravijo. Kot pojasnjujejo strokovnjaki za terminologijo pri ZRC SAZU: "Izraz prebežnik, ki sicer ni pravni termin, bi bil potemtakem ustrezno krovno poimenovanje za migrante, ki iz različnih vzrokov (ekonomski, politični, verski itd.) zapustijo svojo državo, zlasti če v drugo državo vstopijo ilegalno." (vir). Hop, Cefizelj pa te imamo. Termin prebežnik torej ni nobeno olepševanje, ampak neformalno poimenovanje za migrante. Vidite, v katerem grmu tiči zajec? Tudi zagovorniki tranzicijske levice na oblasti se dobro zavedajo, da gre za nezakonite migrante. Oni jim samo drugače rečejo, da vse druge, posebno tiste, ki živijo ob južni meji, denimo v Beli krajini, potem lahko zmerjajo, da so ksenofobi, fašisti, rasisti in da širijo sovraštvo. Simpl.

KO ČLOVEK SKORAJ NE MORE VERJETI

Ampak tisto, kar je pri zgodbi z ugrabitvijo še bolj šokantno od predvidljivega odziva dominantnih medijev in njih vključenih novinarjev ter podpornikov tranzicijske levice na oblasti, je reakcija predstavnikov oblasti. Človek skoraj ne more verjeti.

Prva se je s sporočilom za javnost, domnevamo, da z namenom, da javnost, posebno na ogroženih območjih, pomiri, odzvala slovenska policija. Ne sicer generalna direktorica Tatjana Bobnar (spavaš li mirno, načelnica generalštaba Alenka Ermenc?), ampak njen namestnik. Povedal je, da Slovenija "ostaja varna država". Še več, sodimo v krog najvarnejših držav. Oddahnili smo si. Če sistem varovanja južne meje deluje, potem so ugrabitve verjetno del tega sistema?!

Vir: Twitter Vir: Twitter

Vsakršno razburjenje ali zgroženost, kaj šele občutek strahu je torej popolnoma odveč. Slovenija je varna država, ena najvarnejših, in ugrabitve so del sistema. Simpl kot pasulj. Nič ni boljšega, bolj pomirjujočega, bolj razumevajočega kot to, da ljudem, ki si v strahu za svoje življenje ponoči ne upajo več na cesto, podnevi pa niti v vinograd, rečeš, da ni razloga za strah. Da so varni in tako rekoč del sistema, tudi če jim grozijo z nožem, jih ugrabijo in več ur prevažajo naokoli zvezane v prtljažniku avtomobila. Kaj ste pa pričakovali? Takšne stvari se pač dogajajo.

Vir: Twitter Vir: Twitter

Namesto da bi dogodek jasno obsodili in ljudem zagotovili, da bodo storili vse potrebno, da se ne bo več ponovil, ter jim resnično prisluhnili in pokazali zanimanje in sočutje za njihove težave, so se zagovorniki tranzicijske levice na oblasti raje lotili obračunavanja s svojimi političnimi nasprotniki. Da pretiravajo in poskušajo ugrabitev izkoristiti za širjenje sovraštva proti prebežnikom, so jim vrgli v brk. Resnica je seveda drugačna.

Vir: Twitter Vir: Twitter

Ravno oni so tisti, ki že ves čas zlorabljajo ilegalne migracije za svojo politično agendo, v kateri vsakega, ki ilegalne migracije vidi kot varnostni problem in ne zgolj kot prijeten naravni pojav, okarakterizirajo za rasista, ksenofoba, fašista, skrajnega desničarja in populista oziroma kar je še teh modernih oznak za drugače misleče, če ste podpornik tranzicijske levice na oblasti. Oni so tisti, ki so ves ta čas trdili, da množično nezakonito prehajanje naše južne meje, ki je hkrati tudi schengenska meja, ni noben problem. Da so to zgolj ubogi, preprosti in fajn ljudje, ki se v želji po boljšem življenju lahko z vso pravico brez dokumentov prosto sprehajajo po Sloveniji in uživajo gostoljubje na naše stroške, dokler se jim bo to pač zdelo potrebno. Res me zanima, ali imajo pri pravno-informacijskem centru, kjer prebežnikom ljubeznivo dajejo vse potrebne informacije, kako nezakonito priti v Slovenijo ter s tem prekršiti slovensko zakonodajo in pravni red EU (Dublinska uredba), naša vrla Alžirca in Maročana zabeležena med tistimi, ki so jim pomagali prek meje?

Vir: Twitter Vir: Twitter

In če jih imajo, ali bodo prevzeli odgovornost tudi zanje? Bodo, če jih žalibog izženemo nazaj na Hrvaško, storili še enkrat enako?

SIMPL KO PASULJ

Kaj pa naš Marjan (Šarec, predsednik vlade in Liste Marjana Šarca; op.u.), boste porekli? On, ki vendarle razume malega človeka, saj na funkciji predsednika vlade iz dneva v dan dokazuje, da je mali človek iz Šmarce v pravem pomenu besede, on prav gotovo razume, da so ljudje upravičeno prestrašeni in da jim je odvzeta pravica živeti v miru na svojem ter se počutiti varne? Ehm, v bistvu ne. Naš Marjan je poziv za sklic sveta za nacionalno varnost zavrnil z levo roko in v hipu, ko je bil na tnalu njegov koalicijski partner za EU-volitve, oddaja 24ur na Pop TV: "Premier Marjan Šarec je v odzivu na pozive po zaščiti meja pred ilegalnimi migracijami zagotovil, da nacionalnovarnostni sistem deluje. Tudi pri včerajšnjem primeru ugrabitve v Beli krajini ne vidi nobenih manjkov ukrepov s strani policije." (vir). Kaj pa se to njega v končni fazi tiče? On je na varnem, doma ima okoli hiše tri metre visoko ograjo in povsod, kamor gre, ga spremljajo varnostniki. Simpl, ko pasulj.

Vir: Twitter Vir: Twitter

V petek (cela dva dni po ugrabitvi!) se je sicer odločil, da bo javno spregovoril. Ampak o čem, dragi moji, o čem?

Je potemtakem kaj čudnega, da se ljudje iz njega odkrito delajo norca?

Vir: Twitter Vir: Twitter

Seveda ne. Je pa dokončno jasno, kaj preostane vsem nam, ki okrog hiše nimamo tri in pol metra visoke ograje in nas nikjer ne spremljajo varnostniki. Vsaj glede tega je bil naš Marjan ponovno popolnoma jasen (vir).

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Risto Silvan
0
May 13, 2019
..... Govorim pa seveda za vzhodni del meje s Hrvaško.

Ti si pa res veliko zunaj. En sam tralala. Naši vzhodni sosedje so sicer Madžari. Ni čudno, da kaj, "....... MIGRANTA ŠE NISI VIDEL. " Ne vem, kaj bi migrant počel na vzhodu. Pod mojim oknom jih je vsakih petnajst minut, najmanj trije, vsi na biciklih. Lahko ti enega narišem ali pa poslikam.
.
Me spominjaš na kolega, ki je pred leti jamral, da v živo še ni videl krave, ker že cel živlenje živi v mestu. 'Veliko zunaj' še ne pomeni 3 m stran od kurnika.
.
#25
Istok Potočnik
1
May 13, 2019
Pertinač spet v svojem stilu. Zdaj verjetno že spi s čelado na glavi.
Nihče ni kričal, da je vse skupaj zrežirano. So pa nekateri podvomili in postavljali vprašanja.
In prav Pertinač in Požarreport se zavzemata za pravico do dvoma in kritično obravnavanje ,,dejstev,,. Ampak to pravico dajeta samo sebi, drugi bi morali verjeti iz prve.
In prav na tem portalu svoje trditve v večini primerov podkrepita z ,,govori se,, ,,naj bi,, ,,menda,, po ne do kraja preverjenih dejstvih,,.
Dvom tako dovoljujeta sebi, drugim pa ga odrekata.

Pertinač, znaš biti pronicljiv, inteligenten fant deluješ. Končno si se vseh dobrih stvari naučil pri levičarjih. Na FDV pri mentorju Lukšiču , mimogrede, pozneje si mu kot državni sekretar pomagal pospraviti tistih 700.000 evrov. In v levi stranki, preko katere si prišel do dobro plačanega mesta državnega sekretarja. Torej ni razloga da potvarjaš, raje resno argumentiraj, ker sposobnosti za to imaš.
#24
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal uporabnik
Istok Potočnik
0
May 12, 2019
Dosledne neprehodnosti meje ni mogoče zagotoviti.
Lahko pa bi se zavarovala bolje tako, da se prestavi več policistov na mejo. Potem pa se bodo pojavili problemi s kriminalom v notranjosti. Ker naši nepridipravi to znajo dobro izkoristiti.
In potem bo opozicijo spet nabijala. Nikoli konca.
Poklukar ni rekel, da se morajo občani zaščititi sami. Rekel je, da je del zaščite tudi samozaščita, kar nedvomno drži. Sam živim čisto ob meji , mnogo se gibljem zunaj, pa še migranta nisem videl. Grims pa me iz lj plaši, kako zelo sem ogrožen. En sam tralala. Govorim pa seveda za vzhodni del meje s Hrvaško. Za druge dele ne vem.
Bi pa z Evropskimi resursi opreme in moštva zlahka bistveno pojačali varovanje meje.
Zakaj se to ne stori, ne vem.

Zim zelen, strinjam se s tvojim zapisom. In čestitam ugrabljenemu dedku, ki se je dobro držal kljub letom. Dokler kdo ne dokaže nasprotno, mu v celoti verjamem, da je bil ugrabljen.
#21
ivan maček
1
May 12, 2019
zanimiv komentar, jaz sem bolj len za tipkanje, podpiram
Državljani RS vse bolj ogroženi od nezakonitih migrantov in divjih zveri 12. maja 2019 ob 9:55


Notranji minister Poklukar je ogrožene prebivalce na južni meji prezirljivo in neprepričljivo “potolažil” s tem, da morajo ogroženi prebivalci Bele krajine sami poskrbeti za samozaščitne ukrepe, kot je zaklepanje domov, gospodarskih poslopij, zidanic, počitniških hišic in garaž. Kar pomeni, da ne namerava Šarčeva Vlada RS s pristojnimi organi in oboroženimi silami Policije v SV nič posebej otipljivega in trajnega storiti za dosledno neprehodnost meje med Hrvaško in Slovenijo izven uradno postavljenih in nadziranih mejnih prehodov.
Šarčeva Vlada RS in pristojni ter kompetentni organi RS očitno niso sposobni, da bi učinkovito zavarovali ustavno zagotovljeno suverenost in nedotakljivost ozemlja RS ter varnost premoženja in prebivalstva na ogroženih obmejnih področjih v Beli krajini, na Notranjskem in Primorskem, kjer je vse več nenadziranih vdorov nezakonitih migrantov iz tretjih držav ob temeljito organiziranemu sodelovanju in operativni pomoči tihotapskih združb in neprikriti podpori samooklicanih humanitarnih organizacij iz RS, ki jih v lastno škodo in v škodo države večinsko ali v celoti financiramo davkoplačevalci.
Enako kot aktualna slovenska izvršilna veja oblasti z vsemi svojimi pristojnimi organi in službami ne zmore učinkovito in prepričljivo zavarovati prebivalce ogroženih obmejnih področij pred množičnimi in nenehno naraščajočimi nelegalnimi vdori nezakonitih migrantov iz tretjih držav, enako aktualne oblasti v RS tudi ne zmorejo zavarovati premoženja, zdravja in življenj prebivalcev na področjih, ki jih ogrožajo preveč razmnožene in pretirano zavarovane divje zveri (medvedi, volkovi …).
Kot je videti, je za aktualno oblast v RS trenutno vsak nezakoniti migrant iz tretjih držav in vsaka divja zver (medved, volk) vreden in deležen višje stopnje državnega varovanja in zaščite, kot so je objektivno in otipljivo deležni državljani, davkoplačevalci in volivci RS na od nezakonitih migrantov in divjih zveri vsak dan bolj neposredno ogroženih območjih RS.

Odgovori
#20
ivan maček
1
May 12, 2019
Banane majmun, banane!!!,....to pomaga, so pa tudi "močnejša zdravila", ki tudi "primejo"...
#19
Zim Zelen
1
May 12, 2019
Ko bi se sam odločil odvzeti avto pred očmi očividca in celo lastnika bi se vprašal ali bo poklical pomoč (P)? Kaj zdaj?
Treba ga je utišati, onemogočiti!
Kako?
Človek brez vesti bi uporabil priročna sredstva in zadrego končal na krut način z nekaj strahu, da bo pozneje prepoznan :-)
Tudi prtljažnik je priročno sredstvo, dovolj veliko za enega upokojenca in dovolj humano, da se ne bo preveč pritoževal.

Ugrabitev je huda reč, tista prva misel je pa ...

Ne se spraševati zakaj taka odločitev. Bila je dovolj človeška, da so nekateri prikrajšani še hujše grozote mi pa komentarjev?
#18
Istok Potočnik
0
May 12, 2019
Seveda bojo šle. Jaz jih sicer več ne jem, ker se to prevaža nedozorelo od daleč, pa še drugi problemi so z njimi. Jem raje naša jabolka.
Smo pa imeli enega mačka, ki pa je jedel banane.
#17
ivan maček
0
May 12, 2019
Ja,ja, …..še bojo šle banane za med v tej naši vukojebini……….in to ogromno banan,....
#16
Istok Potočnik
0
May 12, 2019
Nujno medicinsko pomoč dobi takoj, kot vsak drugi. In tako je tudi prav.
#15
Aton EU
3
May 11, 2019
Koliko ćasa čaka migrant na zdravnika?
#14
borut rojc
2
May 11, 2019
@Istok Potočnik
Mene zagotovo nisi gledal. Samo Milan Kučan je le eden.
#13
Istok Potočnik
1
May 11, 2019
He,he, Borut. Dan dva nazaj sem te gledal na tv. Ko te snema kamera in mikrofon, si mnogo bolj mehak.
In ne! Nikamor ne bodo odšli zdravniki. Mesec nazaj je odšla zobozdravnica, pa me je sestra klicala domov, da je sedaj druga, naj pridem na pregled. Ne delat panike. Če pa zjutraj glih ne moreš prdnit, kot ponavadi, pabtudi ji treba takoj v zd delat gužvo.
Dobri ste vi. V službi levičarjev, pa se tega sploh ne zavedate. Super, ni kaj.
#12
borut rojc
4
May 11, 2019
@Istok Potočnik
Ivan je morda res bolan. Tudi jaz morda in prav takoi ti. Morali bi potemtakem do zdravnika. Težava nastopi, ker tudi zdravniki odhajajo iz mafijskega raja. Nikogar več praktično ni, komur bi zaupali svoje težave. Tudi mladi bežijo, Divjaki z juga bodo zapolnili prazen prostor. Zgodovina se ponavlja. Nekoč so že obglavili in pobili slovensko elito in odprli pot primitivnim balkanskim plemenom...Če se še enkrat vrnem na začetek, Istok, morda si od nas treh, prej omenjenih, v glavo zjeban najbolj ti, ki ne vidiš kaj se dogaja okrog tebe, okrog nas. Na koncu te bodo zdravili le še cirkusanti in barske plesalke. Morda še kakšna alkoholizirana novinarka. Za rahlo neuravnovešenega predsednika vlade je pa itak vse predvolilna zgodba, od Bruslja in Strasbourga do Kolpe. Če ti je v tolažbo, Istok, zanj pomoči ni.
#11
Istok Potočnik
1
May 11, 2019
Ivan, ti si že bolan. In to hudo bolan.
Pojdi do zdravnika, povej par besed, takoj bodo vedeli, da si nujen primer. In zadeva rešena.
Potem pa tu napiši, ko se ti bo izboljšalo. Ker tu je še nekaj, pomoči potrebnih pacientov.

Mimogrede, kje se na javnem mestu lahko srečamo, da nam poveš, koga bi obglavil in obesil na Kongresnem trgu? Si kar spregledal koje vprašanje.
#10
ivan maček
0
May 11, 2019
Igor Hauptman

Glej Igor. Ne želi si nikakršnih reform, ker boš skupaj z ostalimi najebo ko majmun in te bo bolela denarnica. Dokler ta gamad nič ne dela, delajo še najmanj škode. Čeprav, da se razumemo, delajo škodo, ker gre vse v pizdo materino, ampak, jebi ga...…

Edino kar si naj ne želijo, da zbolim, ker...…..
#9
abram1b2 Cej
5
May 11, 2019
Šarčevi vladi varnostna situacija popolnoma ušla izpod kontrole! Kdaj nujna seja Sveta za nacionalno varnost?!


Damir Črnec je odpovedal na celi črti.--- To sem zapisal že 2 dni nazaj.,
#8
igor hauptman
1
May 11, 2019
Lahko z avtorjem prispevka vred razpredamo do neskončnosti, realne možnosti za ukrepanje ima v demokratični parlamentarni državi politika s sredstvi za uresničevanje politične odgovornosti vlade. Ta prav sedaj poteka z izrekanjem nezaupnice vlade preko interpelacije ministra za obrambo Karla Erjavca. In kako pridemo do tega. Sindikat vojske, pazi!!, pozove stranke v parlamentu, da interpelirajo njihovega ministra. S tem se že v naprej zminira že tako nikakršne možnosti, da interpelacija dejansko uspe, še huje, izničijo se tudi kakršnikoli učinki za slabitev moči vladajoče koalicije,. Sam sem v prvem trenutku pomislil, da gre za perfidno akcijo za pripravo nove Depale vasi. Ta bi bila celo bolj uspešna, kot vohunska zgodba s Toljem in POP-TV. Vojaški sindikat bi moral, če je ocenil, da gre za poteze ministra, ki nevarno posegajo v sposobnost vojske, za izvajanje njene obrambne sposobnosti, pozvati k ukrepanju svojega vrhovnega poveljnika, t.j. predsednika države, če pa gre le za ščitenje pravic enega od njihovi članov so za to drugi načini ukrepanja sindikata. V vsakem primeru za interpelacijo Erjavca, grobarja pokojnin, vojske, zunanje politike, okolja in še česa, ki je še kako upravičena, opozicija niti približno ni potrebovala poziva sindikata. Vladajoča politika se je za enkrat odločila zgolj z grožnjo zmanjšanja pravic sindikata, ki bo v najslabšem primeru za sindikat pomenil le to, da bo kakšen sindikalist moral hoditi v službo. Zaenkrat.
#7
borut rojc
8
May 11, 2019
Orientalski divjaki in zamorci se svobodno sprehajajo preko južne meje, ljudje se tepejo med sabo, ker ne morejo do zdravnika, deponije gorijo, podpora cirkusantu pa še kar raste. Pomiriti , vsaj ljudi ob meji, skuša, že na pogled nekoliko odsotni notranji minister, z veleumnim predlogom, naj se pač zaklepajo. Jebiveter z desetimi poklici na okoljskem resorju, kot že prevarant pred njim, sta dognala, da je deponije najbolje kar zakuriti in prihraniti denar. Klovn je navdušen, ker se ustvarja presežek v proračunu. ..Še najmanj kriva je njegova sorodnica oz. zemljakinja, ki jo predsednik pošilja v Bruselj. To, da o ničemer v politiki nima pojma res ni novost. Se bo morala podučiti, kot pravi. Nabijala pa bi o Janši, še preden bi jo kdo kaj vprašal. Zapleše vam tudi makedonsko kolo in trebušni ples. Blagor ubogim na umu...Zjeban v glavo in to zelo moraš biti, da podpiraš te , ne morem se izraziti drugače kot cigane..Razumem Šarca, da je do sovaščanov bolj nezaupljiv kot do nezakonitih migrantov. Kri ni voda.
#6
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-05-11 06:21:35 (May 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Aferi Velov in odžagani pomol v Bohinjskem jezeru potapljata Alenko Bratušek in Angeliko Mlinar
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)