Pri Jankoviću panika, za nohte jim gre. Lobirajo pri ustavnih sodnikih, naj spremenijo svojo sodno prakso?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-04-30 ob 06:41:41

... Vili Kovačič je enkrat, in to v enakem primeru, že uspel, ko je dosegel razveljavitev referenduma o drugem tiru, nekaj ur po razveljavitvi na vrhovnem sodišču pa je, odstopil tedanji predsednik vlade Miro Cerar in počasi smo morali na predčasne parlamentarne volitve. ... Viliju Kovačiču je enkrat, in to v enakem primeru, že uspelo, ko je dosegel razveljavitev referenduma o drugem tiru, nekaj ur po razveljavitvi na vrhovnem sodišču pa je odstopil tedanji predsednik vlade Miro Cerar in smo počasi morali na predčasne parlamentarne volitve.

Potem ko je ustavno sodišče s tako imenovanim "vmesnim sklepom" v zadnji fazi odločanja sprejelo znano ustavno pritožbo Vilija Kovačiča, ki izpodbija izvolitev Zorana Jankovića za župana Ljubljane in izvolitev vseh 23 njegovih mestnih svetnikov, je znotraj globoke države zavladala huda panika. Zakaj?! Velika večina postopkov, ki na ustavnem sodišču pridejo do te faze, se namreč konča v korist pritožnika (statistika kaže, da kar 80 odstotkov!) - v tem primeru Vilija Kovačiča. Toda točno v tem primeru je za Jankovića še dosti huje. Viliju Kovačiču je namreč enkrat pred ustavnim sodiščem v enakem primeru že uspelo, ko je dosegel razveljavitev referenduma o drugem tiru, nekaj ur po sodni razveljavitvi na vrhovnem sodišču pa je, spomnimo, odstopil tedanji predsednik vlade Miro Cerar (SMC) in smo počasi morali na predčasne parlamentarne volitve.

Če se bodo ustavni sodniki držali stališč ustavnega sodišča in prava Sveta Evrope, bodo Viliju Kovačiču morali ugoditi.

Večina medijev javnosti ne pove, da imajo ustavni sodniki zdaj le še dve možnosti: ali Kovačiču ugodijo ali pa odstopijo od svoje prakse in dosedanjih stališč ustavnega sodišča?! Če se bodo ustavni sodniki držali svojih stališč in prava Sveta Evrope, bodo Viliju Kovačiču morali ugoditi. Že lani so namreč ob Kovačičevi referendumski zadevi zapisali, da če nekdo zatrjuje kršitev in če obstaja možnost, da bi kršitev lahko vplivala na volilni izid, (upravno) sodišče mora izvesti javno obravnavo in zaslišanje prič ter razveljaviti glasovanje - tako pač, jasno in glasno, določa evropsko pravo. Ustavni sodniki se ob tem zavedajo, da jih javnost opazuje, kredibilnost pa bodo izgubili (vsi) tisti ustavni sodniki, ki so pri odločanju o referendumu o drugem tiru imeli eno stališče, pri Zoranu Jankoviću pa drugo.

EDINI PROTI JE BIL PAVČNIK, MENTOR MIRA CERARJA

Tako se na pravniški sceni po Ljubljani že govori, da je ustavni sodnik Marijan Pavčnik, ki je edini od vseh ustavnih sodnikov glasoval proti sprejemu Kovačičeve pritožbe, že izgubil vso kredibilnost. Ta je bila, tako spet pravniška scena, napihnjena in umetno ustvarjena, saj je v svoji dolgi akademski karieri o kritičnih in prelomnih pravniških vprašanjih, vključno s prehodom v demokracijo in samostojnost, predvsem molčal. Pavčnik je tudi tisti ustavni sodnik, ki je bil na ljubljanski Pravni fakulteti mentor Mira Cerarja, Cerar pa je bil pri njem asistent. Ko je za ustavnega sodnika kandidiral Andraž Teršek, pa naj bi Pavčnik celo grozil, da bo kot ustavni sodnik odstopil, če bo za ustavnega sodnika izvoljen - Teršek. Tako zelo ga ne prenese. Zakaj, no, o tem smo že poročali (vir).

JANKOVIĆ, GOLOBIČ IN BRATA BIŠČAK

Je pa iz krogov blizu Zorana Jankovića in nekdanjega politika Gregorja Golobiča (LDS in Zares) slišati, da pospešeno lobirajo pri nekaterih ustavnih sodnikih, naj spremenijo dosedanja stališča in odločijo proti možnosti javne obravnave in razveljavitvi glasovanja, torej tudi proti pravu Sveta Evrope. In lobirali naj bi tudi, tako govorice, prek Ivana Biščaka, direktorja službe za splošne in finančne zadeve na ustavnem sodišču, ki je tam zaposlen že iz časov LDS, je pa brat Bogdana Biščaka, dolgoletnega tesnega Golobičevega sodelavca ... Za osvežitev spomina: taisti Bogdan Biščak, nekdanji politik in brat visokega uslužbenca ustavnega sodišča, je pred dnevi, ob razglasitvi oprostilne sodbe v razvpitem primeru Milka Noviča, na twitterju nonšalantno objavil, da je ljubljanski okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić ali politično pristranski ali pa neuravnovešen?!

Jankoviću pa seveda gre za nohte ali celo za vse ali nič. Veliko vprašanje namreč je, ali bi ponovljene lokalne volitve v Ljubljani spet prinesle njegovo zmago, predvsem pa, ali bi spet prinesle tudi absolutno večino Liste Zorana Jankovića, ki ima zdaj 23 mestih svetnikov od skupno 45, kar Jankoviću v prestolnici omogoča popolno vladavino?!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
ivan maček
5
May 01, 2019
Ne no, ne smete biti tak zlobni sodniki. Kdo bo pa potem toti žabarsko poćefurjeni gamadi razlago, ob žvakanju ćevapov, kdo jih je osvobodil!??????

Matere anglo-amerikanskih sinov ki so se borili proti tretjemu rajhu, se obračajo v grobu. Je pa že general Patton v svojih pismih ženi povedal, da ima občutek, da so premagali napačnega sovražnika. Bojda je umrl v nerazjasnjenih okoliščinah...….Ruske se ne obračajo, ker njihovi sinovi itak niso meli izbire, ali šus od švaba, ali pa od politkomisarja v hrbet...……….jebi ga demokracija po boljševistično.
#3
Janez Mihevc
9
Apr 30, 2019
Za tlakovce, ki bi tudi brez Jankovića stali na teh ljubljanskih ulicah Slovenci pošiljamo prihodnost svojih otrok v pogubo. Tako nam je vseeno?
#2
Primoz NeF
5
Apr 30, 2019
Sicer pa g. Janković ni sam
(
https://www.us-rs.si/neresene-zadeve/vpogled-v-stanje-zadeve/?search=Up-135/19&x=0&y=0
,http://www.sodnapraksa.si/?q=I U 2590/2018&database;[UPRS]=UPRS&_submit=išči&rowsPerPage=20&page=0&id=2015081111425498
)
, saj mu družbo predvidevam dela ga. Kambič mag. (http://www.semic.si/content.asp?sif_co=A4)
(
https://www.us-rs.si/neresene-zadeve/vpogled-v-stanje-zadeve/?search=Up-316/19&x=0&y=0
,I U 2601/2018 pa v iskalniku sodne prakse ne obstaja???
)

Vpogled v stanje zadeve » us-rs.si

Ustavno sodišče Republike Slovenije » Uradni obisk delegacije Ustavnega sodišča Italijanske republike pri Ustavnem sodiš
#1
Aton EU
11
Apr 30, 2019
O Biščakovi objavi na twitterju.
Tu bi bila prava smer za raziskovanje ozadja umora na Viču. Nekdo neprizadet ne bi pomislil kaj takega. Toda pri nas... so izumili Novića, zameglili in pozabili..
#0
abram1b2 Cej
35
Apr 30, 2019
Vilijeva borba za pravno državo pove vse o nas Slovencih.Slovenija rabi milijon Vilijev,da bi postala samo normalna država.Vsi politično kapitalski paraziti in njihove sluge ga blatijo,ker se bojijo za svoje stolčke.V Sloveniji popolnoma nič ne funkcionira. Vse stranke in vsi politični lopovi,priskledniki,nesposobneži se bojijo urejene države,ker bi jim odklenkalo ribarit v kalnem.Ozrimo se okoli sebe in si priznajmo,da smo postali poden od podna v državnem smislu. Klovni,manekeni,mamini sinčki in lažnivi nesposobni ego psihopati vodijo Slovenijo.V Sloveniji Vam država in njena birokracija uniči življenje,še preden dojamete to njihovo lopovsko igro. Mi nikoli ne bomo svetilnik,mi bomo vedno močvirje jugo mafije in nesposobnih mafijašev,ki si polnijo žepe na račun naivnih Slovencev. Vilija je potrebno podpreti in stati za njim. V nasprotnem bomo lačni in bosi.
#-1
Janez Mihevc
7
Apr 30, 2019
Te predčasne volitve lani so bile samo na papirju. Cerar je vladal do konca in redne volitve bi bile praktično isti čas. Se je pa ob Kovačičevi zmagi uspel narediti za žrtev (izvedel je cerarja), ter tako SMCju pridobil javno podporo. Danes vemo, kje stoji SMC. Tudi ta manever z Jankovicem bi na koncu znal biti voda na mlin sedanjemu županu.
#-2
borut rojc
38
Apr 30, 2019
Novinarka precej zanikrnega izgleda Planeta TV, Majcnova Lea in nasploh murgelske aktivistke, ga imenujejo mož v zelenem puloverju. Pa vsaj ta , kakor novinarka v tistem edinem plašču, ki ga premore, ne izgleda ravno modni frik. O tem, da je Vili Kovačič zanjo in vse zmešane levičarke nekdo, ki ga po intelektualnih sposobnostih zgolj lahko opazujejo in se mu čudijo, tokrat ne bi...Tudi sam se čudim energiji krhkega možakarja, ki je že nekoliko v letih., njegovemu boju z mlini na veter, vnaprej izgubljeni vojni z mafijo...Gangsterju v počefurjeni Ljubljani županskega stolčka nihče ne bo vzel. Balkanska plemena in gnili del slovenskega naroda se v močvirju poenotijo, če bo potrebno, bo volilno pravico dobilo tudi nekaj tisoč migrantov. Da ne bo zmanjkalo glasov kot šerifu v Kopru. Proceduralni postopki se bodo z morebitnimi novimi volitvami nekoliko zapletli in zavlekli, a na koncu bo vse kot zdaj. Mafijski mozaik je postavljen in nobena kockica ne sme manjkati , od botra preko cirkusanta do zadnjega preprodajalca droge na ulici. Vseeno poklon in spoštovanje gospodu Kovačiču. Kaj bi boter, cirkusant in gangster dali, da bi imeli pamet moža v zelenem puloverju..?Marsikaj, morda ne vse od nakradenega, zato se proti modrejšim raje borijo s silo...
#-3
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-04-30 06:41:41 (Apr 30, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Vera Mihatović proti Hermanu Rigelniku: bodo stekli kazenski postopki ali se bodo Francozi pogodili?
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Arsenovič bo Iskro "probal" še tretjič, prepričan, da nujno potrebuje stranko SD. Nekateri iz SD pa bi zamenjali Iskro.
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)