Novi spopad za ustavno sodišče: Čeferin, Dolenc in Verica Trstenjak?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-04-29 ob 08:00:59

Takoj po prvomajskih praznikih, 6. maja, se izteče nov razpis predsednika republike Boruta Pahorja za eno mesto ustavnega sodnika, ki bo prosto jeseni, ko se mandat izteče ustavni sodnici Etelki Korpič Horvat, poleti 2020 pa se bo na ustavnem sodišču sprostilo še eno delovno mesto ustavnega sodnika, saj se iz ustavnega sodišča poslavlja Dunja Jadek Pensa.

In že tokrat se spet obeta zanimiv spopad: na razpis se je namreč že prijavil odvetnik Rok Čeferin, ki ga je formalno predlagala Odvetniška zbornica Slovenije, prijavil pa naj bi se še vrhovni sodnik Mile Dolenc, nekdanja sodnica na sodišču Evropske unije v Luksemburgu Verica Trstenjak, ki je pred kratkim odstopila kot članica sodnega sveta, pa menda spet išče širšo podporo med političnimi strankami v parlamentu. Spomnimo: za izvolitev ustavnega sodnika na predlog predsednika republike, kjer naj bi - pri Pahorju - kadrovske niti, povezane z imenovanjem ustavnih sodnikov, vlekel Pahorjev svetovalec in nekdanji predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič, je v državnem zboru potrebnih najmanj 46 glasov.

Trenutna sestava ustavnega sodišča se politično močno nagiba na levo (razmerje med levico in desnico je verjetno kar sedem proti dva v korist levice), kar pa na delo in odločitve ustavnih sodnikov načelno ne bi smelo vplivati ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Komentar izbrisal Bojan Požar
Komentar izbrisal Bojan Požar
Anton Fende
0
May 03, 2019
Sprejmem stavo, moja prognoza za izvolitev je clan iz dinastije Ceferin! Gospa Verica Trstenjak, nima nikakrsnih moznosti v klubu rdecega plemstva!
#3
Janez Mihevc
2
Apr 30, 2019
Postavlja se vprašanje, kdo, kdaj in kako bo očistil sodstvo teh kriminalcev v sodniških in tožilskih haljah?
#2
borut rojc
8
Apr 29, 2019
Ko te Blanka Žgajnar in sodnice globoke države, po nalogu iz Murgel, strpajo v zapor je škoda narejena. Preden človek, po nedolžnem obsojen, pride do ustavnega sodišča, lahko že podleže psihičnim pritiskom v smislu doskreditacije, izločitve iz okolja, zaznambe med ljudmi in končno zaradi finančnih obremenitev, katerim ne more več slediti...Ustavni sodniki so tisti, ki bi morali vse anomalije nizjih sodišč sanirati, zato naj ne bi bilo pomembno, se kdo od njih nagiba na levo ali desno. Kdo bi pričakoval od sodnika Radonjiča, da se bo uprl sodelovanju v montiranih sodnih procesih? Verjamem, da kakšnih simpatij do slovenske desnice nima, zgolj človečnost v sebi, ki prevlada nad borbo za ljubi kruhek. Herojev, ki bi si dobesedno pljuvali v lastno skledo, ki bi šli proti vetru, v svojo škodo, pač med Slovenci ni oziroma so izjema, ki potrjujeje pravilo. Za večino je bistveno, da so v teh dneh prosti, da gredo na morje, k sicer med letom osovraženim Hrvatom in , da vlačijo polne vozičke iz trgovskih centrov. Komu mar, če nekdo nima niti osnovnega za postaviti v lonec...Dokler obstaja nadustavno in nadvrhovno sodišče v Murglah, tudi ni pomembno, kdo kje sedi na nizjih inštancah, ker v tem kontekstu bodo levičarji še vedno zgolj kradli, od paštete in sendvičev do volitev, gradili berlinski zid okoli domače hiše in zgolj električnega pastirja na južni meji, dvigovali priljubljenost v plemenski skupnosti in ne imeli večinske podpore v domači vasi. Župana prav tako nimajo, dosti pa kurirjev, ki poskrbijo, da je boter na tekočem...Pustite Ernesta Petriča. On je človek s pokončno hrbtenico. Oči pač govorijo, da ne more ničesar spremeniti.
#1
abram1b2 Cej
14
Apr 29, 2019
Ernest Petrič je vedno pri koritu. Naučil se je lepo obračati besede, že v bivšem sistemu Juge.Naivni Slovenci pa nasedajo njegovi partijski retoriki.Njega vedno skrbi on sam.Vedno priplava h koritu,kot predsednik US pa nima kaj za pokazati.Lep primer komolčarja,ki zavaja Slovence.Če bi bil res pravi in sposoben bi dvignil svoj glas za očiščenje te slovenske greznice,pa si tega ne upa,ker misli samo lastno rit. Govoriti,da nimamo demokratične tradicije je njegovo navadno sprenevedanje,da opraviči status quo,ki ničesar ne spremeni in njega samega drži pri koritu..
#0
Janez Mihevc
18
Apr 29, 2019
Nikakršnega spopada ne bo, ker ima globoka država sodstvo v svojih rokah. Ključ obstanka Slovenije kot države je v tem, da globoka država izgubi svoje vzvode moči v sodstvu. Brez tega naši vnuki ne bodo več imeli svoje države.
#-1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-04-29 08:00:59 (Apr 29, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Vera Mihatović proti Hermanu Rigelniku: bodo stekli kazenski postopki ali se bodo Francozi pogodili?
Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Arsenovič bo Iskro "probal" še tretjič, prepričan, da nujno potrebuje stranko SD. Nekateri iz SD pa bi zamenjali Iskro.
V tehten razmislek pred temi volitvami: Kje so meje, pregrade za Šarčeve brigade?
Fasal 1200 evrov kazni, ker je rekel sodnici, da je prasica. Tisti sodnici, ki je krivično obsodila Milka Noviča!
Davčna afera viceguvernerja Bošnjaka podobna zgodbi Petra Vilfana: prvi odzivi Fursa in Banke Slovenije ter grožnje s tožbo
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(23)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)