3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-04-11 ob 07:09:21

Tretji dan "vojne s Hrvaško" je minil natančno v takšnem slogu, kot ga je na Twitterju lucidno in duhovito opisal kolega Aljuš Pertinač, voditelj oddaje #Faktor na TV3:

Sicer pa - to so nova dejstva, informacije in govorice:

SVET ZA NACIONALNO VARNOST

- Na torkovem sestanku Sveta za nacionalno varnost, ki je trajal dve uri, je po navedbah naših virov prišlo do verbalnega spopada med predsednikom vlade Marjanom Šarcem in poslancem SDS Francem Breznikom. Šarec namreč ni podprl Breznikovega predloga, da vlada in Sova posredujeta dodatne dokaze, da naj bi hrvaška vlada stala za poskusi v tajne telefonske prisluhe ujetega frančiškanskega patra Ivana Tolja, sicer tudi predstavnika avstrijskega založnika Styria na Hrvaškem, ki ima že dlje časa zelo velik vpliv na hrvaški politični in medijski sceni, vplival pa je tudi na poročanje Pop TV o najnovejši obuditvi arbitražne afere. Breznik je na seji Sveta za nacionalno varnost sicer nadomeščal prvaka SDS Janeza Janšo. Podobne dokaze kot Breznik naj bi želel videti ali slišati tudi predsednik države Borut Pahor, ki je bil prav tako na seji. Viri tudi pravijo, da se je direktorju Sove Rajku Kozmelju tresel glas, Damir Črncec, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade, naj bi bil videti precej bled, Miro Cerar naj bi miril situacijo, Karl Erjavec, preplašen, da se bo vsa arbitražna afera zdaj - vendarle!!! - prevalila nanj, pa je samo govoril, da on vse verjame Sovi.

- Med opozicijo velja prepričanje, da gre pri najnovejši eskalaciji obujanja arbitražne afere za zrežirano politično zgodbo, potrebno za slovenske notranjepolitične razmere - pred evropskimi volitvami in zaradi padca Marjana Šarca na anketah javnega mnenja in ker Šarčeva vlada dejansko nima česa pokazati, za zgodbo, za katero stoji kabinet predsednika vlade in jo Šarec potrebuje za svojo politično agendo, "v offu" pa to mnenje delijo tudi številni politiki Šarčeve vladne koalicije.

Ob tej "vojni s Hrvaško" smo denimo, kako priročno, pozabili tudi na kolaps slovenskega zdravstva, kar je za Šarca zdaj naravnost idealno.

OBISK NA SOVI

- Vodstvo Sove doslej uradno ni zanikalo, da so Ivana Tolja in Luda Bammensa iz finančnega sklada KKR v tajne telefonske prisluhe ujeli oni, torej Sova, čeprav obstaja tudi možnost, da so Sovi te prisluhe dostavili iz kakšne druge tajne službe. Prav tako ni znano, komu naj bi se prisluškovalo, Tolju ali Bammensu? Če je Bammensu prisluškovala Sova, so mu potem prisluškovali zato, ker je sklad KKR (United Group oziroma srbski tajkun Dragan Šolak) kupoval Pop TV, zdaj pa je United Group oddala indikativno ponudbo za nakup Telekomovih medijev, spletnega portala Siol.net in Planet TV? In zanimivo, imena prisluškovanega Luda Bammensa pri nas ni razkril (povzel) Pop TV, ampak ravno Siol.net, seveda spet šele za hrvaškimi mediji?!

- Je pa zdaj že uradno znano, da Sova prisluhe Tolju in Bammensu ima, saj so jih včeraj na sedežu Sove poslušali predstavniki parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

- Prav tako še ni znano, kako so tajni prisluhi Tolju in Bammensu prišli do vodstva oziroma uredništva Pop TV. Na to eksplicitno vprašanje, ki ga je predsedniku parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in prvaku Nove Slovenije Mateju Toninu med včerajšnjo Toninovo tiskovno konferenci direktno postavil novinar Vladimir Vodušek, ki je pred leti sam delal na Pop TV, Matej Tonin iz previdnosti ni odgovoril. Češ da za takšne odgovore ni pooblaščen.

- Po naših informacijah predstavniki Toninove komisije, ki so bili včeraj na Sovi in so poslušali nekatere tajne telefonske prisluhe in pregledovali zapiske, niso našli nobenih eksplicitnih dokazov, da je hrvaška vlada naročila Tolju, naj poskuša posredovati na Pop TV, je pa Jerca Korče, poslanka in podpredsednica Liste Marjana Šarca, na Sovi prepoznala "politične dokaze", da se hrvaška vlada vmešava v slovenske medije. Kaj so tako imenovani famozni politično dokazi, sicer ni znano, Korčetova pa tega termina, ki očitno sodi v tiste nove vzorce Liste Marjana Šarca, ki jih vsi ostali - kot hrčki - žal ne razumemo, tudi ni pojasnila.

Vir: Twitter Vir: Twitter

- Je pa Matej Tonin včeraj priznal, da je slovenska politika že od 14. decembra 2016 dalje uradno vedela, da je slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in slovenski agentki Simoni Drenik z ministrstva za zunanje zadeve prisluškovala hrvaška tajna služba SOA, saj so jim to že takrat uradno povedali na Sovi. Toliko o zdajšnjem sprenevedanju slovenskih politikov, ki jih je Tonin tako dodobra namočil! No, bo pa Toninova parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb zdaj zaslišala Drenikovo.

- Dokazov, da naj bi hrvaška tajna služba prisluškovala novinarjem Pop TV, še vedno ni. Je pa zelo verjetno, da so Hrvati in tudi druge tajne službe na Balkanu prisluškovale bosanskemu novinarju Avdu Avdiću, ki je prvi omenil hrvaškega obveščevalca Davorja Franjića oziroma "mehanika Davorja", Avdić pa naj bi, kot je mogoče prebrati na družabnih omrežjih, že prej sodeloval s Pop TV, med pripravo - citiramo širši javnosti neznanega, vendar, sodeč po celi seriji njegovih tvitov, odlično obveščenega in analitično razpoloženega Darka Mršiča na Twitterju - "lažnega prispevka o Travniški gimnaziji za oddajo Fokus, ki promovira bošnjaški nacionalizem".

POLITIKA

- Matjaž Nemec, podpredsednik Socialnih demokratov in tisti politik, ki med aktualno histerijo novega obujanja arbitražne afere vidi svojo veliko priložnost na volitvah v evropski parlament, zato je zdaj tudi tako agilen, je po obisku na Sovi pompozno dejal, da hrvaške politike ne vodijo politiki, ministri, ampak neke "druge sile". To, da je kakor spoznal na Sovi, več pa ni hotel povedati.

Je pa hrvaška slika, kar bi Matjaž Nemec že lahko vedel, tudi tukaj zrcalna s Slovenijo. Namreč, tudi pri nas politike ne vodijo ministri, ampak neke druge sile. Tukaj jim pravimo strici iz ozadja ali bolj strokovno - globoka država.

DANES #FAKTOR NA TV3

Mimogrede, prav pojavne oblike tako imenovane globoke države bodo tema današnje oddaje #Faktor na TV3, komentirala pa bosta svetovalec predsednika republike, dolgoletni diplomat, profesor in tudi bivši politik Ernest Petrič ter vrhovni sodnik Jan Zobec. Ne spreglejte!

- Hladen tuš pa je Marjan Šarec doživel včeraj popoldne v Bruslju, ko je prišel na evropski vrh o Brexitu. "Užalostil ga je mlačen odziv Bruslja na prisluškovalno afero ...", na kar mu je nekdanji minister in znani ekonomist Matej Lahovnik odgovoril takole:

Matej Lahovnik ima prav. Avtorju teh vrstic so slovenski diplomati že pred časom pripovedovali, da nas imajo na zahodu, zlasti v Združenih državah Amerike, poln kufer, saj se pogovarjamo samo o Piranskem zalivu, zato naj bi tuji diplomati, zlasti Američani, po diplomatskih hodnikih dobesedno bežali pred Slovenci ...

ZA KONEC

- In ker danes ne bo nič več novega, nič "pretresljivega", prišla pa je tudi streznitev iz Bruslja in bodo politiki zdaj zadeve večinoma poskušali malo pomiriti, bo jutri te bizarne histerije in hkrati farse verjetno že praktično konec.

Avtor teh vrstic, ki se zaveda, da tajne službe vsaj občasno prisluškujejo mobilnim telefonom večine znanih novinarjev, saj zbirajo informacije, za komunikacijo po mobilnem telefonu uporablja predvsem naslednje aplikacije: Viber, Telegram in Signal. Welcome! Sicer pa je takole: tudi ob povsem nedolžni kavi pri Maxiju ali kje druge vas vsi lahko mimogrede snemajo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Risto Silvan
0
Apr 12, 2019
Ne vidim nič slabega v tem, če mi butalec serpentišek prisluškuje po mobitelu. Bo vsaj vedel, da mi gre krepko ... na kurac.
#4
ivan maček
0
Apr 11, 2019
Joj, auu,saj nevem kaj naj napišem, joj Borut, joj boli,.....Dobro....
#3
borut rojc
4
Apr 11, 2019
Zame je žaljivo komunicirati na nivoju predsednika vlade zlasti pa tiste čukaste dečve Jerce, ki nima pojma o ničemer...V tem kontekstu ne morem prezreti ciničnega in zasmehovalnega nastopa predsednika lepe njihove naspram našim političnim kreaturam. Prezir in nikakršnega posluha za nas s strani evropskih institucij je logična posledica nedemokratičnega, proruskega režima v nesrečni deželi na žalostni strani Alp. ..V EU-ju nikoli ne bomo enakopraven partner Nemčiji, Franciji, ker smo odvisni od njih. Tisti trenutek, ko bomo ostali zunaj, bo konec. Tega ne razumejo tisti, ki v Sloveniji tolerirajo pravno anarhijo v smislu pogroma nad drobnimi prekrški navadnih smrtnikov in dopuščanja zločinov in kriminalnih rabot nedotakljivih privilegirancev režima. ..Korigiral bi dr. Lahovnika in zapisal, poln kurac imajo v EU-ju ostarelih slovenskih, komunističnih zločincev in tepcev, ki jih je naplavila negativna selekcija. Biti moraš res dodobra zažagan, da tega ne opaziš...Šarec je bil vajen skakati po mizah in nastopati na vaških veselicah. On ne sodi na bruseljski dvor. Angleška kraljica bi ga zavrnila že v predverju in poslala nazaj v podpalubju, On bo o brexitu...Blagor ubogim na umu, zakaj ,jihovo je že kraljestvo na zemlji brezbožni. Vse okrog nas je Bog.
#2
abram1b2 Cej
24
Apr 11, 2019
Nobenega samospoštovanja,samozavesti,vizije razvoja Slovenije in nobenega pametnega politika.Po večini drkači,ki z vstopom v politiko,najprej želijo osebni avtomobil,služben telefon in po možnosti novo ljubico,Vse to so naši politični povzpetniki,ki se jim j...be za Slovenijo in Slovence. Brezhrbtenični posranci , mamini sinčki in nesposobneži,,ki razumejo Slovenijo kot svoj poligon za svoje neumnosti.Najbolj boli,da v Sloveniji ni nikakršnega napredka celotno dobo naše samostojnosti,še huje,zadeve gredo samo na slabše.Moramo res imeti kot narod tuje pastirje,katerim kot čreda jamramo kako nas vsi sosedje tlačijo , ropajo in ponižujejo..
Mogoče drugega tudi vredni nismo s takšnimi nesposobneži ,ki vstopajo v slovensko politiko. Kaj sedaj bivši politiki komentirajo dogajanje v Sloveniji,ali niso imeli prilike zadeve poštimati ko so bili sami neki ministri, konzuli itd.Verjetno gre povsod za neko čvekanje,ki zadev ne bo spremenilo na bolje.Eno samo čvekanje in jamranje,ki nikoli ne bo rodilo sadov,ki si jih slovenski narod v resnici zasluži.
Analiziranje stanja v Sloveniji lahko naredi vsak Slovenec sam s svojimi raztrganimi hlačami ,prazno denarnico- zaradi mizernih plačil njegovega dela.
Za to ne rabimo nobenega Lahovnika ali Petriča. Slovenec rabi rezultate,da bi bolje živel in imel neko življenjsko perspektivo Ti priviligiranci so že poskrbeli zase..Nakladanje in filozofiranje ne bo nahranilo lačnega naroda.Situacija v Sloveniji je porazna,ker Slovenci volimo porazne politike.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-04-11 07:09:21 (Apr 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Viceguverner Banke Slovenije naj bi stanovanje oddajal na črno, denar na roko?! Razkrivamo prijavo na Furs, bankir še molči.
Izpoved Aljuša Pertinača: Zakaj mi dvigne pritisk, ko novinarji govorijo o pritiskih
Edini kandidat za šefa NPU: Jebeno popotovanje od Darka do Darka
Pečečnik bi vzel v službo nekdanjega ministra Lebna, da mu "zrihta Bežigrad"
Miro Senica in Katarina Kresal še vedno brez odvetniške pisarne, ki jo je blokiralo sodišče. Vsaj do jutri.
Vse se vrača, vse se plača: zaradi Thompsona in prepovedi mariborskega koncerta država Slovenija že na evropskem sodišču!
Nočna mora za okolje. Minister Zajc na Arso predlaga Kozlovičevo, SMC je za fracking Pomurja?!
Bavčar spet zmagal, Korsika mu zdaj dolguje že več kot pol milijona evrov
Tudi ljudi ugrabljajo, mar ne? Ali prilika o tem, zakaj vladajoči v Sloveniji niso sposobni človeških reakcij.
Še zadnji poraz odvetnika Senice proti Bojanu Požarju. Po 8 izgubljenih tožbah je deveto umaknil sam. Toda šele po 6. letih!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(224)
desus
(71)
Vlada
(66)
sds
(63)
LDS
(61)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(24)
sova
(22)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
furs
(16)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
OVS
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
hse
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
ACH
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)