Aljuš Pertinač po sobotnem kongresu stranke Dom: Dom(ovina) onkraj zidu!

Objavil/a Forum !, dne 2019-04-08 ob 06:19:07

(Piše: Aljuš Pertinač)

DOMovinski LIGI NA POT

Izkušnja na ustanovnem kongresu Doma je povsem podobna izkušnji z divježi iz TV-serije Igra prestolov. Če smo na začetku mislili, da nas bodo žive požrli, zdaj vemo, da gre za povsem normalne ljudi, ki najbolj od vsega ljubijo svoj dom oziroma domovino. Da so dominantni mediji in mediji v interesni sferi največje opozicijske stranke ta Dom postavili onkraj zidu, pa bi moralo skrbeti vse nas.

PROLOG

Oddaja Faktor na TV3, ki jo vodim že več kot leto in pol, pogosto združuje tisto, kar se na prvi oziroma bolj površen pogled zdi nezdružljivo. Ljudi različnih političnih prepričanj, svetovnih nazorov in življenjskih stilov, ki pa jim je skupna zavezanost svobodi govora in verjamejo v dialog kot osnovno sredstvo za doseganje političnih in ostalih družbenih ciljev. V tem času se je med nami spletlo pristno prijateljstvo, ki nam omogoča, da vsakdo zmeraj pove točno to, kar si o določeni zadevi misli, hkrati pa se po najboljših močeh trudimo, da drug drugemu priskočimo na pomoč tudi v zasebnih zadevah.

Ko sem od Bernarda Brščiča in Lucije Šikovec Ušaj dobil vabilo, da se udeležim ustanovnega kongresa stranke Dom oziroma Domovinske lige, zato nisem pomišljal niti za trenutek. Poleg Bernarda in Lucije, ki sta stalna komentatorja že od začetka oddaje, je aktivno vlogo v projektu oziroma podjemu, kot mu pravijo sami, prevzela tudi Norma M. Korošec, ki se nam je kot stalna komentatorka v oddaji pridružila to sezono. Hkrati sem seveda razumel, da bom imel kot praktično edini predstavnik medijev priložnost, da kongres spremljam neposredno in v celoti, česar vključeni novinarji dominantnih medijev niso mogli storiti. Več kot dovolj razlogov torej, da si v nadaljevanju pogledamo, kaj za vraga je Dom in kdo so ljudje, ki ga ustvarjajo.

DOM KOT NEBODIGATREBA

Dom seveda ni od včeraj in ni nastal čez noč. Pozornemu opazovalcu političnega prostora pri nas seveda ni ušlo, da so se določeni vidni podporniki in celo člani Slovenske demokratske stranke (SDS) - tu v prvi vrsti mislim na Bernarda Brščiča in Lucijo Šikovec Ušaj (ustanovna članica SDS) - v zadnjem obdobju, vse od parlamentarnih volitev leta 2018, delno pa tudi že prej, počasi oddaljevali od uradne politike stranke.

Paradoksalno se je skoraj hkrati s tem začela medijska gonja zoper taiste predstavnike, ki so jo, presenetljivo (ali pa tudi ne), sprožili dominantni mediji v tajkunski in/ali državni lasti. Spomnimo se samo obtožbe Bernarda za zanikanje holokavsta, ki jo je sodišče spoznalo za lažno. Ali pa poskusa berufsverbota, ko sta predvsem paradržavni spletni portal Siol.net in mariborski tajkunski časopis Večer želela doseči, da bi ga vrgli iz službe (iz državnega podjetja Eles) preprosto zato, ker njihovim dominantnim novinarjem in politično-kapitalskim botrom ni bilo všeč, kakšna politična stališča ima. In ne nazadnje, spomnimo se samo, da ga je Luka Mesec, poslanec, koordinator Levice in tisti, ki drži 13. mavrično antijanša koalicijo Šarčevega peterčka za jajca oziroma na oblasti, v državnem zboru mirno označil za fašista in kasneje to večkrat ponovil.

Spomnimo se samo, da so taisti dominantni mediji v tajkunski in/ali paradržavni lasti vodili pravo večmesečno gonjo zoper Lucijo zaradi njenih tvitov, ki je na koncu kulminirala v tem, da ji je Odvetniška zbornica Slovenije izrekla opomin, ker se "v javnosti premalo lepo vede". Ni jih torej zmotilo nič pri njenem delu, Lucija je seveda odlična odvetnica, kar najbolje ve bivši premier Miro Cerar (spomnimo: sodni poraz Mira Cerarja na vrhovnem sodišču ob referendumu o 2. tiru, po katerem je Cerar odstopil!), ampak so problematični njeni tviti. Si predstavljate, da bi denimo v nogometu zlato žogo podeljevali tistemu nogometašu, ki se v javnosti najlepše vede? Cristiano Ronaldo je ne bi prejel nikoli. Ali pa se spomnimo, kako je koalicija v ljubljanskem mestnem svetu preprečila, da bi bila Lucija članica mestnega odbora za zdravstvo, čeprav se na državni ravni že vrsto let bori za pravice bolnikov. In ne nazadnje, spomnimo se najbolj svežega primera, ko je koalicija z gnusom zavrnila, da bi Lucija postala varuhinja pacientovih pravic, čeprav je bila edina prijavljena kandidatka in ima, kot že rečeno, dolgoletne izkušnje z delom na tem področju.

Dominantni mediji so vse te poteze pospremili z aplavzom. Blagor državi, kjer na koalicijskih sestankih odločajo o tem, kdo bo varuh pacientovih pravic. Paradoks vseh paradoksov pa je, da to gnusno zavrnitev imenovanja Lucije zgolj zaradi njenega imena in priimka v njeni bivši stranki sedaj izkoriščajo za očitek, da je agentka LMŠ in Marjana Šarca, pač po preverjeni metodi diskreditacije vseh drugače mislečih. In to kljub temu, da je vsakomur, ki gleda Faktor ali bere, kaj Lucija napiše, popolnoma jasno, da je sposobnosti našega Marjana ne navdušujejo nič bolj, kot bi jo lahko nahranila kalorična vrednost lišaja. Ampak v politiki so dovoljena vsa sredstva, Bernard in Lucija pa to na žalost že dlje časa spoznavata tudi na lastni koži.

Sam sem bil 20 let aktivni član politične stranke, zato takšna reakcija tranzicijske levice na politično angažiranost Lucije in Bernarda zame ni nobeno posebno presenečenje. Tisto, kar bega, je reakcija njunih dosedanjih političnih sopotnikov in po vseh kriterijih tudi bodočih političnih zaveznikov.

Reakcija Janeza Janše, SDS, medijev, ki so blizu SDS, in, paradoksalno, medijev, ki se imajo za desne in se distancirajo od SDS ali to vsaj vedno znova poskušajo storiti, kot je recimo tednik Reporter (in spet spomnimo: Bernard Brščič je bil tudi kolumnist Reporterja!), je komaj razložljiva in presenetljivo ubrana. Praktično v celoti me spominja na reakcijo, ko sva imela z Lucijo pred letom dni kreš v oddaji zaradi kredita, ki ga je SDS oziroma Janez Janša v njenem imenu najel pri bosanski državljanki in se je kasneje izkazal za nezakonitega. Gnojnica, ki so jo zgoraj omenjeni takrat zlivali po meni, je povsem primerljiva s to, ki jo sedaj zlivajo po Luciji. Hec je v tem, da Lucija to potezo opravičuje še danes. O čem se torej pogovarjamo, tovariši?

Ali je res tako težko razumeti, da je Janez Janša s svojimi preteklimi potezami pač izgubil del podpore? Da je glede na nizko volilno udeležbo, ki je obratno sorazmerna z dolžino časa, ko so na oblasti stranke tranzicijske levice, težko razložljivo, da se desni volivci množičneje ne udeležujejo volitev. Da je glede na programsko in kadrovsko superiornost SDS in Janše komaj doumljivo, da Janša kljub zmagi na volitvah ne more več sestaviti vlade? In se Nova Slovenija (NSi) kot naravna zaveznica SDS namesto tega raje udinja Šarcu za sedmo kolo, Ljudmila Novak pa kot bivša dolgoletna predsednica NSi celo glasuje za Šarca kot mandatarja!?

V nadaljevanju si torej poglejmo, katere so tiste poteze, ki se zdijo nerazumljive zunanjemu opazovalcu, prav mogoče pa tudi kateremu od zvestih podpornikov oziroma do sedaj zapriseženih članov stranke SDS.

JANŠEV VELIKI GAMBIT

Janeza Janša je ta hip brez dvoma še vedno aktivni politik z največ izkušnjami in največjim političnim kapitalom (z delno izjemo Boruta Pahorja, ki pa zaradi narave svoje funkcije že vse od leta 2012 ni aktiven v strankarski politiki). Kljub zmagi na zadnjih parlamentarnih in lokalnih volitvah pa se v zadnjem času vse bolj porajajo dvomi, ali ta svoj politični kapital, politično moč, če hočete, tudi v polni meri izkorišča. Poglejmo konkretno.

Janez Janša je imel vse možnosti, da bi za te evropske volitve sestavil najmočnejšo, tako rekoč top šit listo. SDS bi na volitvah z lahkoto nastopila z listo v naslednji sestavi: Janez Janša, Romana Tomc, Bernard Brščič, Lucija Šikovec Ušaj, Branko Grims, Eva Irgl, Franc Breznik in Norma M. Korošec. Tega ne govorimo na pamet, ampak, kot rečeno, na podlagi dvajsetletnih izkušenj v slovenski politiki in po več kot leto in pol trajajoči izkušnji vodenja edine komentatorske oddaje na slovenskih televizijah, ki ji gledanost raste. Takšna lista bi komurkoli drugemu na desnici pustila bore malo ali praktično nič manevrskega prostora in bi upravičeno lahko ciljala na štiri evropske poslance oziroma tretjo zaporedno prepričljivo zmago na volitvah. Janša bi kot evropski poslanec stranko lahko mirno vodil naprej iz Bruslja oziroma Strasbourga (Pahor je to v preteklosti že uspešno počel in naslednje parlamentarne volitve celo dobil), hkrati pa bi bil lahko dnevno v stiku z najmočnejšimi evropskimi nacionalnimi in evropskimi voditelji. Njegova mednarodna teža je za Šarca že tako ali tako nedosegljiva prednost. Si predstavljate, kako bi se takšna lista odrezala proti listi LMŠ z Ireno Jovevo na čelu ali proti listi SD s Tanjo Fajon? Ja, prav imate, zradirala bi jih, da o kakšni NSi ali SMC niti ne govorimo. Tudi če Janša iz tega ali onega razloga ne bi želel oditi v Bruselj, bi lahko za nosilko liste preprosto postavil dosedanjo evropsko poslanko Romano Tomc, ki se je zelo dobro odrezala že na zadnjih predsedniških volitvah, na zadnje mesto pa "upokojenega" Vinka Gorenaka. Prepričani smo, da bi tudi takšna lista z lahkoto osvojila tri evropske poslance, kar je tudi Janšev primarni cilj. Spomnimo, na zadnjih evropskih volitvah je desnica dobila pet evroposlancev. Janša tri in združena NSi-SLS dva.

Namesto tega se je Janša odločil za drugačno strategijo. Desni bok stranke (Branko Grims, Franc Breznik in, če hočete, Lucija in Bernard) je pustil popolnoma nezavarovan. Pro life blok ga očitno ne zanima več. Aleš Primc na te volitve ne gre, ker je bojda utrujen (verjetno zaradi nepravilne vložitve liste za zadnje parlamentarne volitve!?), Norma je pri Domu, Žigo Turka pa je, kot sam posmehljivo pravi, raje posodil NSi!? Turk ostaja član SDS, ki kandidira za NSi na osmem mestu. In mediji, ki so blizu stranki SDS, ga pustijo popolnoma pri miru?!

Namesto najmočnejše liste na teh evropskih volitvah pa nam je, česar, priznamo, res nismo pričakovali, Janša ponudil, pomislite, Marjana Podobnika kot evropsko prihodnost Slovenije???! Že res, Franc Kangler bo na Štajerskem dobil nekaj glasov in Franc Bogovič ima v SLS še zmeraj močno terensko mrežo, ampak lepo vas prosim, primerjajte ta imena z zgornjimi, pa vam bo vse jasno.

Zato ni čudno, da je Janša ustanovitev Doma napadel z vsemi topovi, ampak zanj si je, to smo prepričani, kriv predvsem sam ...

Vir: Twitter Vir: Twitter

Vir: Twitter Vir: Twitter

... Manj razumljivo je, zakaj drugi na desnici, na primer tednik Reporter ali mnenjski voditelji, kot je bivši politik Gregor Virant, še vedno verjamejo, da je Dom prišel iz tako imenovanega Janševega laboratorija. Ne, ne, Janša se Doma prekleto boji. To je na Facebooku napisal tudi sam. Da jim Dom lahko odnese tretjega evroposlanca. In prav ima.

DIVJEŽI ONKRAJ ZIDU

Dnevi pred ustanovnim kongresom stranke Dom so tako minili v nepričakovani in presenetljivo ubrani kakofoniji dominantnih medijev v tajkunski ali paradržavni lasti ter esdeesovskih medijev, češ da gre pri Domu bodisi za fašiste, udbovce, satelite SDS, Putinove plačance, Janševe podtaknjence, Kučanove učence oziroma vse našteto. Manjkalo je samo še to, da papež izda bulo, kakšen ajatola pa fatvo zoper Bernarda, Lucijo in somišljenike. Še nikoli do sedaj se ni zgodilo, da bi centri moči na desnici in tranzicijski levici tako usklajeno pričakali na nož ustanovitev neke politične stranke. Kot aktivni udeleženec kongresa vas moram glede vsega tega žal pošteno razočarati. Kar je namreč sledilo na kongresu, ni bilo nič od tega.

V soboto smo lahko neposredno primerjali govor Bernarda na ustanovnem kongresu Doma in našega Marjana na kongresu LMŠ v Trbovljah. Nepoučenemu poslušalcu bi se prav gotovo zdelo, da je predsednik vlade Bernard in ne naš Marjan. Bernard je govoril o Sloveniji v Evropi, naš Marjan pa o hrčkih in nerazumevanju. Kot dan in noč.

Vir: Twitter Vir: Twitter

Ni bilo napovedanih antifa demonstracij pred kongresom. Ni bilo napovedanih obritoglavcev in fašističnih simbolov na kongresu. Ni bilo rasizma, homofobije ali šovinizma. Namesto tega so bili ljudje vseh starosti in družbenih položajev, ki so se zbrali prvenstveno zato, ker imajo radi svoj dom in ga ne dajo. Pošteno.

Na začetku smo slišali slovensko himno in kasneje še nekaj domoljubnih pesmi, ki ne manjkajo na nobeni šolski proslavi ali podeželski šestdesetletnici. Novopečeni predsednik Brščič je imel bleščeč govor, ki ni v ničemer spodbujal k nasilju ali sovraštvu, je pa rekel bobu bob. Če bi želeli, da v enem stavku zapišemo, kaj je razlika med Domom in drugimi desnimi strankami, bi to najlažje storili takole. Ostale desne stranke govorijo o Junckerjevem išiasu in se pri tem privoščljivo oziroma poznavalsko nasmihajo. Dom pa preprosto pove, da je Jean-Claude Juncker pijanec. In pika. Kar je res. Predsednik evropske komisije nima težav z išiasom, ampak z alkoholom. To vsi vemo, zakaj potem tega tudi ne povemo?

V soboto smo lahko neposredno primerjali govor Bernarda na ustanovnem kongresu Doma in našega Marjana na kongresu LMŠ v Trbovljah. Nepoučenemu poslušalcu bi se prav gotovo zdelo, da je predsednik vlade Bernard in ne naš Marjan. Bernard je govoril o Sloveniji v Evropi, naš Marjan pa o hrčkih in nerazumevanju. Kot dan in noč.

Dom ni za izstop Slovenije iz EU. Nasprotno, je za članstvo v EU in ostro proti diktaturi bruseljske birokracije. Ima pa raje Slovenijo kot denimo Bavarsko. Pošteno. Zaveda se nemške moči, ki je praktično celotno Evropo, vključno z Macronovo Francijo, spremenila v evropsko periferijo, niso pa pripravljeni poklekniti pred njo. Vsakomur v Sloveniji dopušča pravico, da ima rad, kogarkoli želi, noče pa, da se v javnih institucijah izvaja ciljna propaganda z zagovarjanjem katerihkoli spolnih preferenc ali osebnostnih stilov. Kdo bi mu to zameril? In ne nazadnje, Brščič je izrecno dejal, da se ne umeščajo levo ali desno, ampak je pri njih dobrodošel vsak, ki ljubi svoj dom oziroma domovino. Tudi tisti, ki je po ekonomskem prepričanju socialni demokrat.

Tega nisem slišal še na nobenem kongresu nobene desne stranke in vi me hočete prepričati, da je Dom skrajna desnica? Je pa Dom seveda proti multikulti politiki Angele Merkel "Migranti Wilkommen", ki se je v praksi že izkazala za popolnoma zgrešeno, in ne podpira dvakrat predlaganih sprememb družinskega zakonika. Tudi prav. Trdno smo prepričani, da je takšnih v Sloveniji več kot 50 odstotkov.

In to je program stranke DOM.pdf

Če povzamemo, izkušnja na ustanovnem kongresu Doma je povsem podobna izkušnji z divjaki iz mega priljubljene televizijske serije Igra prestolov. Če smo na začetku mislili, da gre za polljudi, bavkače in robavse, ki nas bodo žive požrli, zdaj vemo, da gre za povsem normalne, svobodne ljudi, ki najbolj od vsega ljubijo svoj dom oziroma domovino. Da so dominantni mediji in mediji v interesni sferi največje opozicijske stranke ta Dom postavili onkraj zidu, pa bi moralo skrbeti vse nas.

KJE JE DOM?

Koliko zvestih podpornikov in volivcev ima Dom razen tistih, ki so bili prisotni na kongresu, je težko reči. Če jim bo kljub medijski blokadi in umazani antikampanji, ki je brez primere v slovenski poosamosvojitveni zgodovini, uspelo ohraniti enotnost in prepričljivost, ki so ju pokazali to soboto, potem so na evropskih volitvah lahko uspešni. Predvsem pa se morajo zavedati, da je politika tek na dolge proge, maraton in ne šprint ter da ena lastovka še ne prinese pomladi.

Če pa sami še ne veste, koga bi obkrožili na volitvah 26. maja, a si želite v Bruslju imeti nekoga, ki se vam ne bo izneveril in bo na prvo mesto zmeraj postavil naš dom, domovino, torej Slovenijo, ne pa sebe, stranko ali evropsko strankarsko družino, potem pa je Domovinska liga zagotovo varna in zanesljiva izbira za vas.

(Aljuš Pertinač je voditelj oddaje Faktor na TV3)

Sobota popoldne, dvorana Povodni mož (B2-1) na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču: ustanovni kongres nove politične stranke Dom. (foto: STA) Sobota popoldne, dvorana Povodni mož (B2-1) na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču: ustanovni kongres nove politične stranke Dom. (foto: STA)

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Viktor hajsinger
0
Apr 09, 2019
Dokler ne bo moderatorja, ki bi onemogočal ogabno žaljivih komentarjev, ne bom več sodeloval.
Že pred meseci mi je Bojan odgovoril, da lahko le onemogoči komentiranje, "cenzuriral" ne bo.
Prav.
#15
Sonja L
2
Apr 09, 2019
Razveselila sem se novonastale stranke DOM in upam, da ji na volitvah uspe prebiti prag in priti v evropski parlament. Vendar pa me žalosti ves ta prepir z obeh strani. Demokracija ukine pogodbo z Brščičem. Prav tako Nova24TV ne objavi kolumen Brščiča in Ušajeve. DOM očita Janši povezavo z SLS in izbiro poslancev za evropske volitve …

Vem, da imajo oboji precej različna stališča in s tem ni nič narobe. A takšno prepiranje in nagajanje še nikoli ni prineslo nič dobrega, ampak prinaša razdor, ki se ga leve stranke lahko samo veselijo. Desnica bi morala biti čim bolj enotna, saj tako že levičarji in njihovi mediji udrihajo po njej, zdaj pa k temu pripomore tudi sama in desni mediji. Naj se usedejo skupaj, si izmenjajo stališča, drug drugemu povedo, s čim se ne strinjajo, nazadnje pa naj si vendarle sežejo v roke in se dogovorijo o strategiji, ki ne bo odvračala volivcev, ampak jih privabila še več, kot jih je do zdaj.

S tem bodo naredili največ dobrega za Slovenijo in tudi za Evropo.
#14
Istok Potočnik
2
Apr 09, 2019
Sicer je to stvar okusa, ampak v takem Domu, kjer je mama Lucija in ata Brščić, se ne bi počutil doma. Prehladno bi mi bilo.
Pertinač pa vidi samo dobroto, milino, prijaznost, skrb za ogrožene Slovence. Nič skrajno desničarskega. Slab vid morda? Pa levo usmerjen. Agitiranje pač.
Sam sem levo usmerjen, ampak v tej parlamentarni ureditvi bi želel uravnoteženost usmeritev. Prevlada ljudi prehitro pokvari in potem so problemi še večji.
V tem trenutku so desni prešibki, levi imajo za povprečnega volilca bolj sprejemljiv slog. Desni seveda za tako stanje krivijo strice iz ozadja, kar je pa samo slab izgovor za svoje slabe poteze. Moralo bi jim biti nerodno, ko priznajo superiornost dveh, ne stricov, ampak pradedkov, ki jima z vso svojo ,,genialnostjo,, ne morejo do živega. A so res tako nesposobni, pradedka pa tako sposobna? Je JJ sedel na ušesih, ko ju je imel čisto blizu in bi se lahko od njiju učil?
In zdaj bodo na desni še šibkejši. Pa ne zaradi tega, ker bi izgubili Ušajevo. Tako ali tako že ves čas dela samo škodo, na državnozborskih volitvah se je želela prepričati ali je izvoljiva, kot se je tedaj sama izrazila in se je prepričala,da ni.
Ker ji več ni do posedanja po sodnih dvoranah, je hotela v državni zbor, kar ni šlo, potem bi bila varuhinja, pa ni šlo, potem bi rada v Evropski parlament pri JJ, pa ni šlo, ker je ego prevelik se z JJ skrega in zdaj bi jo naj Slovenci izvolili v Evropo preko Doma. Še prej pa volilce, ki ne sovražijo migrantov označi za impotentne pedofile. Agitator Pertinač pa to žalostno podobo kuje v zvezde, ki bo ob boku Italijana, Madžara in ostalih čistorasnikov rešila Evropo.
In še naprej dela škodo na desni. Najprej z Brščićem govorita, da od njiju slabega o JJ ne bo slišati, zdaj pa je Lucija že oprala prvo turo umazanega perila. Kako JJ organizira proteste, ki naj bodo videti spontani. In Lucija že nalaga naslednjo žehto v pralni stroj.
Tako se uspešno slabi desna stran. Pradedka se pa sladko smejeta.
Levo usmerjeni Pertinač pa napiše slavospev stranki dveh, ki ju mika dobra služba vEvropi. Tam nas bosta branila pred vpadi Turkov, he, he.
Sicer se ne čutim ogroženega. Morda pa ne vidim dobro in sem res potreben zaščite. Ampak potem sta bolj potrebna doma, da tu uredita stvari in me zavarujeta.
Kot kaže pa se bom zopet moral zavarovati sam, kot leta 91.
Zdaj poslušam, kako so me leta 91 osamosvojili desni in levo usmerjeni pa da smo bili proti. Malo sem res že v letih, ampak takrat smo bili pod orožjem večinoma levo usmerjen in s partijskimi knjižicami v žepu.
In zdaj se zgodba lahko ponovi. Če do česa pride, bog ne daj, bosta moja zaščitnika Brščić in Ušaj z lepo plačo sedela v Evro parlamentu, jaz starec bom pa branil južno mejo pred vpadi Turkov. Seveda jo bosta, ko bo vsega konec, ubranila onadva, he,he.
Dragi moji, samo za denar gre. Ampak se bomo že znašli.

#13
Viktor hajsinger
0
Apr 09, 2019
@Ivo Ovi, da res si mojster nastopaštvu in anonimnosti


#12
ivan maček
0
Apr 08, 2019
Ne razumem tega čudnega ustanavljanja strank pred volitvami, pa to leti na vse, levo in desno, čeprav one ta leve so ustanovljene z namenom da vladajo. Tudi sam mislim da je to drobljenje glasov, torej glasujem po preverjenem sistemu. Lahko pa podam svoje mnenje kot sem ga podal Požarju, Lucija!, drži se svojega "faha", ker to bvladaš isto kot Požar svojega.
#11
borut rojc
1
Apr 08, 2019
Če smo resni, nova stranka na desnici bo le drobila glasove in jemala le-te etabliranim strankam nemurgelskega političnega pola. Zakaj sam osebno nikoli ne bi izbral kot odvetnice Ušajeve, čeprav je bojda dobra v svojem poslu? Zelo agressivna je v svoji verbalni komukaciji, tudi precej aktivna na družbenih omrežjih. Institucije, torej sodišča, kjer si služi kruh, so ideološko še vedno v dobi komunizma, kljub nekaterim lastovkam, ki pa še ne prinašajo pravne pomladi v deželo. Tako na sodiščih izpade kot črna ovca in nehote škodi svojim strankam., čeprav ne kriva, ne dolžna. Tudi Matoza lahko damo v ta kontekst, ker ga večkrat doleti kakšna postranska kazen v sodnih postopkih. Ni pa tako družbeno-politično motiviran kot Ušajeva in tako s tem ne škodi toliko svojemu poslu. Noben odvetnik te pa ne more obraniti, če sodišče deluje po načelih Bavconovega ali murgelskega prava.
#10
abram1b2 Cej
0
Apr 08, 2019
Gost @Ivo Ovi
Vsi mi smo otročički, samo ti si stric vseveden.Sam mislim,da je ravno obratno. Branko te je črtal iz PW,sedaj se siliš nazaj.Upam,da kdo zbriše ta tvoj veleumni komentar. 7#
#9
Zim Zelen
3
Apr 08, 2019
# Gost Ivo Ovi
Pa se vsaj ti vdrži bistroumnih komentarjev., če že nisi v stanju brez zafrkancij razlagati kako popoln in vse ved si.
Bodibuden
#8
Ivo Ovi
1
Apr 08, 2019
"Namesto tega so bili ljudje vseh starosti in družbenih položajev, ki so se zbrali prvenstveno zato, ker imajo radi svoj dom in ga ne dajo"

Kdo vam ga pa hoče vzet? To so vaše blodnje.... ogroženi na vsakem koraku... bla bla bla... imigranti posiljujejo.... bla bla bla.... populistično nabijanje... dom... družina... slovenstvo.... bla bla bla... komunisti... levica... groza.... bla bla bla...

PARANOIKI!

Komentirajo pa eni in isti debili viktorček, abramček, franček, zelenček, rojček... je ni teme, kjer ne bi srali eno in isto mantro... jara gospoda, komunisti, zarotniki... vsi proti nam,... bogi mi revčki... hahahahaaaaa na vse se spoznajo in vse vejo... bruh!!!

Get a life!!!
#7
borut rojc
6
Apr 08, 2019
Kvazi slovenska elita, Bernarda Brščiča ne razume, tudi boji se, kot večina ljudi, sprememb. Vsi ti se zato lažje poistovetijo z mongoloidno vlado Šarca Marjana ter njegovimi enostavnimi, skoraj primitivnimi aforizmi in dovtipi, tudi tem zadnjim, s hrčki. Mimogrede, s hrčki so starejši ljudje poimenovali prišleke z juga...Prava, intelektualna elita slovenskega naroda leži pobita in zasuta v gozdovih, kraških jamah in rudnikih. Od teh, potomcev in simpatizerjev morilcev in plenilcev, ki so nekoč spali na skednjih, ko je gospoda obedovala s srebrnim priborom je težko pričakovati razum in razumljenje inteligentnih ljudi, ki so pred časom, v katerem živijo. To so zanje še vedno lažni preroki in čarovnice, katere je potrebno likvidirati in zažgati na grmadi....Moje skromno mnenje sicer ni enako predhodnikom, menim, da nova stranka ne bo dosegla pričakovanega rezultata. Četudi imajo vse, kar nova stranka potrebuje jih bodo vaški fantje in posebneži z nasprotnega pola, z vzgonskim murgelskim vetrom in prikrojenimi ocenami mafije, preskočili. Vulkanizerji, kelnerji in bleferji, zraven še kakšna večna študentka ter cirkusant, to je tisto, kar nas vodi naprej in česar mnogi ne razumemo. Pa nisem hrček, Slovenec sem. Ne prikrivam svoje identitete. Pomagajte mi razumeti. Ne pripadam nnovodobni eliti, torej jari gospodi. Nisem niti mongoloid. Zato nerazumem in se vrtim v krogu. Strinjam pa se v nečem z gospo iz generalštaba solovenske razbite vojske , so drugi, precej bolj bolni v glavi in potrebni psihiatrične pomoči.
#6
Aton EU
10
Apr 08, 2019
Vsi, ki ne preberete (ali slišite) o stranki DOM v dominantnih medijih - a se zavedate, da živite v diktaturi?
#5
Zim Zelen
0
Apr 08, 2019
Vidim jih bolj kot teoretike zarot ne pa kot operativno stranko, ki bi vedela tudi kako udejaniti vsa ta nakladanja v praksi.(zvenijo pa lepo:)
#4
franc rancigaj
13
Apr 08, 2019
"Nepoučenemu poslušalcu bi se prav gotovo zdelo, da je predsednik vlade Bernard in ne naš Marjan. Bernard je govoril o Sloveniji v Evropi, naš Marjan pa o hrčkih in nerazumevanju. Kot dan in noč".
Razumljivo Aljuš. Kruta žalostna realnost je, da je predsednik vlade tisti, ki govori tako in tisto, kar razume in dojame večina državljanov. To je dokaz, kako pomemben je državni šolski sistem za ohranitev oblasti vladajočega razreda.
S programom DOM popolnoma soglašam. Za uresničitev programa pa je nujno potrebno zagotoviti učinkovite odganjalce "krtov" v stranki.
Tudi sam se že dlje časa javno zavzemam za naslednje spremembe v smislu povezovalnega (sredinskega ) harmonizma:
- liberalni kapitalizem, namesto državnega intervencionizma;
- krščanski socializem, namesto demokratičnega socializma;
- resnicoljubni patriotizem, namesto koruptivnega klientelizma;
#3
Viktor hajsinger
13
Apr 08, 2019
To je to.
Dokaz kako lahko pošten človek napiše malo "monografijo" novonastale "strančice" iz katere se veliko ljudi norčuje.
Čestitam Aljuš, čestitam Bojan, tako se dela v pravem novinarstvu, še posebno, ker sem opazil, da tega "dogodka - kongresa" ni zaznala naša objektivna @http://nova24tv.si

Aljuš Pertinač po sobotnem kongresu stranke Dom: Dom(ovina) onkraj zidu!

(Piše: Aljuš Pertinač)DOMovinski LIGI NA POTIzkušnja na ustanovnem kongresu Doma je povsem podobna
#2
abram1b2 Cej
25
Apr 08, 2019
Končno nekaj nekaj spodbudnega in realnega za Slovenijo. Boj bo trd.Tisti,ki želijo samo vladati,krasti in bogateti preko političnih strank bodo težka prepreka za uresničitev programa Domnovinske Lige.Bernard in Lucija morata računati na veliko povspetnih podtaknjencev od drugih strank.Resnica v slovenski politiki ni dobrodošla,sploh pa takšna,ki se bori vrednote in kulturno tradicijo slovenstva.Težko bo iz 70 letne balkanske enklave narediti Slovenijo pravno urejeno in uspešno državo slovenskega naroda in njenih državljanov.Slovenijo je potrebno najprej urediti doma,šele nato si bo lahko zagotovila pravo mesto v EU.Teško bo ta mafijski komunistični kapitalizem zregulirati in ga omejiti.Rabimo vitko državo,ne pa razbohoteno preko vseh mej v javnem sektorju.Najti je potrebno merilo za uspešne,ki bodo sami izločevali neuspešne in nesposobne.Danes v politiko vstopajo večinoma nesposobni.primer so LMŠ,SMC in skoraj vse ostale stranke.Če ne bo dvoličnosti v politiki in programu DOMa, ji je uspeh zagotovljen na daljši rok. Ustanovitev Domovinske Lige pozdravljam ,odobravam in ji želim uspeha.
#1
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2019-04-08 06:19:07 (Apr 08, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)