Kdo naj bi dvakrat namočil Janeza Zemljariča?! Motivi vodijo do Šarca. Dokazov nimamo, vemo pa, da naključij tukaj ni.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-03-28 ob 06:54:19

OZADJA, MOTIVI, SLEDI

Razvpiti Janez Zemljarič, skoraj 91-letni bivši visoki slovenski in jugoslovanski partijski in državni funkcionar ter nekdanji vodja slovenske službe državne varnosti (zloglasne Udbe), je minule dni dvakrat zapored prišel v medije. Ker velja že znano pravilo, da znotraj, zlasti pa na vrhu slovenske politike naključij ni, Zemljarič pa se samoiniciativno tudi ne pojavlja v javnosti, se moramo pač logično in analitično vprašati, zakaj se (mu) je to zgodilo?! Kar dvakrat zapored v tako kratkem času, kar je najmanj skrajno nenavadno.

Poglejmo hipotezi, ki še nista teoriji zarote in kjer motivi (sledi?!) - spet logično - vodijo do samega predsednika vlade Marjana Šarca.

1 PRIMER UKC LJUBLJANA

Nenadna prijava Janeza Zemljariča na Komisijo za preprečevanje korupcije, ki naj bi jo spisal eden od nižjih uslužbencev UKC Ljubljana zaradi domnevnega Zemljaričevega lobističnega posredovanja pri enem od javnih razpisov UKC (lobiral naj bi za vzdrževalca programske opreme, družbo NIL), in "takojšnje" medijsko razkritje omenjene prijave (prijava je bila na KPK sicer poslana januarja) marketinško koristita predvsem Alešu Šabederju, ravno včeraj imenovanemu novemu ministru za zdravje, doslej pa generalnemu direktorju UKC. Češ, poglejte, UKC si pod Šabederjem upa prijaviti celo samega Janeza Zemljariča. Prijava na KPK je namreč uradno šla prav na pobudo direktorja in takrat samo še kandidata za ministra Šabederja?! Aleš Šabeder pa je izbranec Marjana Šarca.

Mimogrede, sodeč po uradnih izjavah Policijske uprave Ljubljana (vir: Siol.net) na policiji uradno niti sami ne vedo, ali postopek zoper Janeza Zemljariča - v tem primeru zaradi suma korupcije - vodijo ali ne?! Bizarno.

2 PRIMER CARANTANIUM, D. O. O.

Prav nenavadno je tudi, kako hitro je v javnost zajadrala ustanovitev nepremičninskega podjetja Carantanium, d. o. o., katerega lastniki so Janez Zemljarič, nekdanji predsednik vlade Tone Rop in podjetje Esquilino, d. o. o., ki ga obvladuje Zemljaričev odvetnik Marko Kosmač, direktor Carantaniuma pa je Marjan Rekar, pred leti generalni direktor Slovenskih železnic in predsednik uprave Slovenske razvojne družbe (več o Rekarju in njegovih neposrednih povezavah s Tonetom Ropom si lahko preberete tukaj), in ki naj bi oživilo famozni projekt Korotan, to je gradnjo 800 stanovanj v ljubljanski Šiški, na zemljišču, ki je bilo nekoč v lasti Litostroja.

Motivi ob bliskovitem razkritju "notarskega zapisa", praktično že nekaj ur po tem, ko je bila ustanovitev podjetja Carantanium objavljena na Ajpesu, spet (lahko) vodijo do Marjana Šarca oziroma njegovega kabineta, kjer naj bi se s takšnimi ali podobnimi "črnimi operacijami" ukvarjal Damir Črnčec, Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost. Šarčev motiv - dokazov za vse to sicer nimamo - bi bil v tem primeru lahko sporočilo določenim lobijem: Ej, fantje, gospodje, tovariši, jaz sem tukaj!

Preberite tudi:

 Dobri so tile - Rop, Cvikl, Jauševec & Co. Komaj so odprli firmo, že jim je sedel državni denar!

- Spet Tone Rop. Po spletu naročal ponaredke viagre. Zasačen. Plačal globo!

ŠE SKRITA: MIRO SENICA IN ZORAN JANKOVIĆ?!

No, pri projektu Korotan je pomembno vedeti vsaj še naslednje:

Janez Zemljarič po novem tudi lastniško vstopa v nepremičninske posle (tako je bilo tudi v primeru famoznega stanovanjsko-turističnega kompleksa v Izoli, ko je, spomnimo, Zemljarič lobiral pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku), za Tonetom Ropom, sicer tudi članom nadzornega sveta Hranilnice Lon, bi lahko stala naveza z odvetnikom Mirom Senico, Marjan Rekar pa bi v projektu Korotan lahko predstavljal poslovne interese ljubljanskega župana Zorana Jankovića ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
0
Mar 30, 2019
Ne! Ne hodi na ćevape, so baje v kurcu, ker jih tudi mularija z Palmerjeve ne mara. Baje je kozliček, pa jagnje vredi. Zgleda da se tudi dopade onemu moralnemu kirurgu, brecelj ali kaj ži je!???
#9
Rado K.
1
Mar 29, 2019
Vsi bi radi "ubili" Zemljariča. On je zgolj človek z veliko življenske energije in hoče delati do smrti. Prav ima. In pravico ima lobirati!!! In lobiranec ga ima pravico zavrniti! Saj (menda) živimo v svobodni deželi.
#8
ivan maček
0
Mar 29, 2019
Striček "Jovani de la terra" pa ja samo rad hodi na ćevape z "prijatelji iz UKC-ja, …..k Zokiju… pravzaprav ne mara sam jesti, je bolj prijetno v družbi z "svojimi iz faha".
#7
abram1b2 Cej
5
Mar 28, 2019
Bojan Požar je zadel žeblj na glavico,ko omenja Damirja Črneca.Črnec ima veliko informacije o politikih ,njihovih grehih, političnih ozadjih in njihovih rabotah.Šarec tako izgleda vse manj neumen,ker mu drugi iz ozadja gradijo njegovo državniško politično kariero.Žal jim ni jasno,da bodo na koncu tudi oni sami izpadli iz te igre s Šarcem.
#6
Aton EU
1
Mar 28, 2019
Če bo Serpentinšku popularnost hitro padala, bo jasno, da so našli krivca!
#5
Zim Zelen
1
Mar 28, 2019
Omenjeni tovariš priznava, da je res poklical v UKC a se ne spomni koga in zakaj.
Menim, da gre za bolezensko stanje pri njemu pri uradnikih pa za paniko brez potrebe.
(Dementni imajo ne kontrolirana dejanja.)
#4
Viktor hajsinger
5
Mar 28, 2019
Domneva je logična.
Dedec je postal tako samozavesten in nastopaški, da že misli, da je res on šef vsega. Odločil se ni Šarec, verjetno pa so njemu naročili naj ga že brcne v rit in nažene iz političnega življenja, ker je že senilen
#3
borut rojc
20
Mar 28, 2019
Ko se zgolj piše in govori o skoraj stoletnem komunističnem zločincu, vidimo v kakšni nenormalni, brezpravni paradržavi živimo. Ti monstrumi in volkodlaki zato potrebujejo sebi prijazno oblast, ki jim omogoča vsa razbojništbva... Kamniški klovn pač ni zapustil županskega stolčka, zato, da bi bil morda izvoljen kot poslanec, strici so mu povedali, da bo predsednik vlade. Strici so mu pomagali tudi preko srednje šole, ni pa kasneje kot mnogi od njih, postal pravnik pač pa cirkusant. Z visokošolsko diplomo. On torej ni kaliber, da bi se zdaj upiral tem, ki so ga naredili, ne le v političnem smislu, tudi povsem biološkem... Niti prodajalec krompirja ni tisti, ki bi lahko delal red kjerkoli, še najmanj v zdravstvu. Končno, pridelal je ogromno izgubo v UKC-ju, izpolnil pričakovanja mafije in s temi referencami postal minister. In to revše bo ovajalo Zemljariča...Pesek v oči neumni raji. Kot je bil tudi poizkus tožilke Blanke, da bi za zapahe spravila ljubljanskega šerifa. Prijatelja za vedno. ..V zdravstvu bi red naredila dr. Brecelj in dr. Bešič Loredan v nekaj mesecih, če bi kdo od njiju prevzel resor popoldan, v polovičnem delovnem času. To se ne bo zgodilo in zato bo po cipresah zaudarjajoči Zemljarič tam, dokler bo migal, še naprej sejal smrt. Tudi med otroci. Prismuknjena Paškova bo na to temo, s še bolj zažaganimi somišljeniki, naredila tv oddajo in se malo hahljala na rovaš teh, ki so kot kolateralna škoda žrtvovani. Zato, da bo tudi njen komunist imel polno rit. ..Postajamo država mrtvih. Tudi zato bi Šarcu moral kdo napisati govor. Recimo v smislu : ,, Kekec je Pehti speljal Volka, mene pa od rdeče zvezde ne bo odvrnil nihče. Ga ni junaka,, Ploskali bi mu, ne sicer evroposlanci ampak vsaka dlan šteje...
#2
abram1b2 Cej
15
Mar 28, 2019
Dokončno se je srbska politična gamad- povezala s slovensko politično golaznijo.Vse je postalo eno in koga naj vse to še čudi? Več se ne ve, ali Sloveniji vlada gamad,ali golazen?.V Sloveniji je na sceno s Šarcem vstopil politični prozelitizem.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-03-28 06:54:19 (Mar 28, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(73)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)