Kako je Jure Leben držal obljubo in zrihtal državni denar za agencijo ProPiar, ker se je pri 2. tiru umaknila Futuri

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-03-12 ob 07:01:49

VSI BLAGAJNIKI ZA SMC!

Spomnimo: 23. februarja smo objavili, da je Jure Leben, zdaj že odstopljeni minister za okolje in prostor, tudi osebno določil agencijo Futura za vodenje vladne referendumske kampanje za 2. tir, konkurenčni agenciji ProPiar, ki se je prav tako prijavila na takratni javni razpis ministrstva za infrastrukturo in oddala finančno ugodnejšo ponudbo od Future, pa je v pogovorih dejal, naj se ne pritožijo zoper izbor Future, ter jim v zameno za molk kar direktno obljubil, da bodo tudi oni kasneje dobili nekaj (posla, denarja?) pri drugem tiru.

In res, Leben, tedanji državni sekretar in veliki boss projekta 2. tir, je "držal besedo", danes objavljamo še pisne dokaze. Tako so na ministrstvu za infrastrukturo že 29. decembra 2017 objavili javno naročilo (javni razpis) za, pozor, "Zasnovo in izvedbo komunikacijske kampanje za promocijo in uporabo alternativnih goriv v Republiki Sloveniji", šlo pa je za dogovorjeni razpis, s katerim sta Jure Leben in Cerarjeva SMC poplačala "svoj dolg" do agencije ProPiar, seveda spet na račun davkoplačevalcev.

Poglejmo podrobnosti:

- Na dogovorjeni razpis se poleg agencije ProPiar prijavijo še agencije OMD, d. o. o., Nicha, d. o. o., in Pristop, d. o. o. Najcenejši ponudnik je agencija OMD (92.900 evrov), najdražji pa sta agenciji ProPiar (121.750 evrov) in Pristop (128.300 evrov), toda dogovorjeni posel, kot je bilo zmenjeno, 1. marca 2018 dobi ProPiar. To na ministrstvu za infrastrukturo brez večjih težav in rutinirano uredijo tako, da agenciji ProPiar prisodijo bizarno daleč največ točk za tako imenovano "kreativno zasnovo", kar je na primer 100 odstotkov več, kot so točkovali agencijo Pristop (faksimile):

Potem pogodba in vse ostalo steče kot po maslu. Resorni minister Peter Gašperšič in direktorica agencije ProPiar Nina Tomažin Bolcar pogodbo podpišeta 14. oziroma 23. marca 2018. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, na transakcijski račun agencije dobi dobrih 148 tisoč evrov, kar znaša dobro četrtino prihodka te agencije v letu 2017, skrbnik pogodbe pa je širši slovenski javnosti že dobro znani visoki uradnik ministrstva - Bojan Žlender (faksimile):

 

Mimogrede. Na dan (27. februar), ko je predsednik vlade Marjan Šarec sprejemal odstop ministra Lebna, je Nina Tomažin Bolcar očitno vračala usluge - Lebnu. Tisto dopoldne je namreč po družabnih omrežjih dramatično agitirala, naj Šarec ne sprejme odstopa ministra Jureta Lebna ... Podjetnica je že vedela, zakaj.

Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za letošnjega pusta, je na socialnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna. Nina Tomažin Bolcar, lastnica in direktorica agencije ProPiar, takole oblečena za pusta, je na družabnih omrežjih močno agitirala proti zamenjavi ministra Lebna.

TODA LEBEN JE BIL ZGOLJ VOJAK

... GLAVNA STA BILA KEŠELJEVIĆ IN KOPAČ ...

Kljub objavam pričujočih dokumentov pa je treba vedeti še najmanj dvoje: padli minister za okolje in prostor Jure Leben je (bil) zgolj vojak Mira Cerarja in SMC, glavni "blagajniki" stranke SMC pa so bili Aleksandar Kešeljević, predsednik programske konference SMC, Erik Kopač, nekdanji generalni sekretar SMC, potem pa državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, in delno tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Toda predvsem Kešeljević in Kopač.

... ZATO VPRAŠANJE: JE KOPAČ ŠE PRIMEREN ZA BRUSELJ?!

Medtem ko se je Aleksandar Kešeljević precej umaknil (po lanskih junijskih parlamentarnih volitvah, ko je SMC katastrofalno izgubila, je za dlje časa odpotoval v Združene države Amerike, zdaj pa ga celo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je - bil - ves čas redno zaposlen, videvajo bolj redko), se je Erik Kopač, ki se poteguje za veleposlaniško mesto na sedežu pakta Nato v Bruslju, kjer bo zamenjal Jelka Kacina, te dni dobesedno potuhnil. Vendar najnovejša dokumentirana razkritja spornega financiranja SMC, kjer je - po vsem sodeč - prihajalo celo do kaznivih dejanj, odpirajo tudi vprašanje primernosti Kopačeve kandidature za diplomacijo.

Erik Kopač naj bi se kot kandidat za novega veleposlanika še ta teden predstavil pred pristojnim parlamentarnim odborom za zunanjo politiko.

Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto dni po aferi maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ... Erik Kopač, Milan Brglez in Miro Cerar. Leto po aferi Maketa se Kopač poteguje za veleposlanika v Bruslju na sedežu pakta Nato, Brglez je po volitvah prebegnil v stranko SD, Cerar pa je minister za zunanje zadeve in se bori za politično preživetje, medtem ko zadnje ankete javnega mnenja stranki SMC kažejo komaj 0,8-odstotno podporo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Mar 21, 2019
MMC poroča
"Mislim, da je prav, da povemo, da imamo v tem trenutku gradbeno dovoljenje za enotirno progo, je pa res, da je predhodna vlada sprejela sklep, da bo ta proga dvotirna," je v uvodu pojasnila ministrica in dodala, da so na ministrstvu že začeli pripravo dokumentov, da bodo lahko stekli postopki za gradnjo dveh tirov. Dokumente želijo po njenih besedah predstaviti pred poletjem."
#14
Referendum Drugi tir
0
Mar 21, 2019
http://referendumdrugitir.si/post/458471/dvotirna-proga-in-izmenicni-tok-koper-divaca

Dvotirna proga in izmenični tok Koper – Divača

Povzetek: V prispevku so predstavljena izhodišča za moderno železniško povezavo med Koprom in Divačo 
#13
Referendum Drugi tir
0
Mar 21, 2019
http://referendumdrugitir.si/post/458496/geopoliticne-in-regionalno-geografske-implikacije-ii-tira

Geopolitične in regionalno-geografske implikacije II. tira

Uvod ALI Zakaj je potreben DVOTIRNI »II. TIR«?Predno odgovorimo na zastavljeno vprašanje, našt
#12
tacit .
2
Mar 14, 2019
dr. Duhovnik je z ekipo izdelal projekt, ki bi ga vsaka vlada oberoč pograbila. Pri nas pa je kljub dvema referendumoma (volilci in nevolilci seveda tu nosijo vso krivdo!) šel skozi projekt, ki je fantastičen bazen za korupcijo in druge nečednosti.

Vse, kar se je rodilo ob projektu DRUGI TIR, je iz-rojeno in sprijeno. Kdor se ga je le od daleč dotaknil in podprl, nosi krivdo za gnusobe v celoti. SMC bo z njim potonila... da evropske komisarke za infrastrukturo, šamanke, ki se očitno ne zavzema dovolj za sredstva, namenjena svoji domovini, sploh ne omenjam. In mostu pri Zadru tudi ne... Hrvati ga bodo zgradili takorekoč zastonj...

Če k vsem projektantom, prisklednikom in politikom prištejemo še nevolilce in tiste, ki so na referendumu glasovali proti, je to čez palec 80% Slovenije, kjer je le polovica prebivalcev Slovencev. Ja, samo milijon nas je...

Se bo kdo nad tem zamislil?
V končnem izplenu smo torej sami krvi.

(pri vsej zadevi pa je ob vsem, kar je nezaslišano in podlo, NAJHUJE, da za 1,5 milijona € ne bomo dobili niti dveh tirov niti celotne infrastrukture enega samega tira: opreme, elektrifikacije itd... ) cena torej NE pomeni izdelave na ključ!!!!)
#11
ivan maček
4
Mar 12, 2019
Za crknit. Svinjarije na celi črti, majmun bi se pa šel malo čolne vun vlačit iz nekega potoka.
Bojan pazi se tote gamadi, dobro jih jebeš, pa kar po njih na puno brez milosti.
#10
abram1b2 Cej
1
Mar 12, 2019
Jože Duhovnik:)*
Razumem vašo razlago.Želel sem samo poudariti to kuhinjo,prirejenih razpisov,da se lahko legalno krade.
#9
Zim Zelen
0
Mar 12, 2019
*Jože D.
Všeč so mi nazorne obrazložitve.
Lahko te pohvalim, da zadostuješ mojim kriterijem...
Lep dan☼
#8
Jože Duhovnik
8
Mar 12, 2019
ABRAM1b2Cej -ju samo v pojasnilo. Naši predpisi (tu smo usklajeni z EU) omogočajo upoštevati v 60%, 40% pa so ostali - jaz temu pravim tehnični kriteriji, kjer je tudi kvaliteta. Lahko je v 40 % tudi čas transporta ali razdalja od npr. utrganega sadeža do potrošnika, ali od kurnika do kuhinje za domača jajca.
Problem pa je v tem, ker pravniki, ki so obvezni člani komisije za izbor ne razumejo, kaj je tehnični kriterij, pa iz obupa navijajo da je dovolj samo samo najnižja cena, potem pa pride poljsko, romunsko, brazilsko meso na mizo.
Če bi veljala najnižja cena brez izhodiščnih kriterijev, bi Šarec in Pahor imela za vožnjo popolnoma dovolj kar RENAULT -TWINGO avto. Ker se to ne spodobi, se pravniki okoli njiju potrudijo in dopišejo kriterije. Za otroške malice v šolskih kuhinjah pa pišejo razpise bolj priučeni ljudje in tako imamo vnaprej določeno slabo hrano v šolah in blindirane avtomobile za izbrance.
Praviloma bi morali biti pri razpisu vedno minimalni kriteriji in dodani kriteriji razvoja, kakovosti. Ker to zahteva malo dela z možgani so razpisi pri nas takšni kot so!
Obravnavani razpis pa je pravi dosežek bizantinskega razumevanja prava. Ker eden v šoli ne ve kaj je 60:40 odstotkov misli, da je po bizantinsko lahko tudi 40:60 zato naša družba potrebuje meketanje ali Smehljajoče Moraliste iz Centra (v nadaljevanju SMC).
#7
borut rojc
8
Mar 12, 2019
To sicer ni raziskano, komu vse je maškara nastavila za tistih stopetdeset jurčkov ampak, izplačalo se je. Zanimivo, da je kriminalna združba SMC obdržala vse ključne pozicije tudi v tzv. vladi nove politike in obrazov od neznanih ljud iz neznanih krajev, v Kamniku v posvojitev oddanega poznejšega komika in politika. Zato ne čudi, da so po volitvah kriminalci odpirali šampanec in ne relativni zmagovalci. Tako je to v banana republiki na napačni strani Alp..Vsem tem nekdo krije hrbet, Počutijo se nedotakljive, zato kradejo pri belem dnevu. Niti se ne potrudijo, da bi kot divje svinje, brisali sledi za sabo. Še najbolj ranljivi so na cesti, pod milim nebom. Tam lahko trčijo ob kakšno žrtev svojih kriminalnih dejanj. ..Telebanu ki je vse koordiniral bi morali v prihodnje ponuditi kaj lažjega. Kljub stodvajsetim kilogramom ima pretežni del odvečne mase v spodnjem delu. Zgoraj bore malo. V LMŠ-ju, ki je prevzel posle in kot kaže tudi volivce lepljivih prstov , se še učijo. Prišli so z zavodov za zaposlovanje, s ceste, ustanov za zdravljenje odvisnosti od opojnih substanc. Dr. France Prešeren je morda res rad pregloboko pogledal v kozarec, a bij je genij. Ta, na kulturnem ministrststvu je le klošar, primitivec in pijanec.V tem kontekstu znamenitega poeta celo prekaša. Je pa minister iz rdečih revirjev. In to šteje. Zna, kar je treba znati. ..Golazen iste sorte vkup leti ali kako že gre tisto...
#6
abram1b2 Cej
5
Mar 12, 2019
Gospod dr.Duhovnik.4#
Po meni je merilo 40% cena in 60% korupcije za SMC.SMC- jevo delovanje smrdi do neba.Kdo bo sklatil ta smrad s slovenskega političnega neba?
#5
Jože Duhovnik
13
Mar 12, 2019
Merilo je URADNO 60% cena in 40% Tehnični kriteriji. To je maksimalno. Kako je mogoče oceni najboljšega z 74,50 Tehnični kriterij - kreativnost in 76,30 - cena? Že na oko se vidi ob vseh drugem kriminalu, kako se potvarja osnovno zakonodajo.
Smejoči Moralisti Centra so, se in se delajo norca iz cele države.
No pa brez skrbi, lutke oblečene v žogice - zvesti ideji lažiranja zgodb so med nami. Tako se vsaj obnašajo.
Ob vseh teh zgodbah pa potvarjajo vse dokumente, zadnji dosežek je revizija s strani Mott MacDonalds o drugem tiru. Žal ne morem si kaj, da da ne bi primerjal, ker je glavni dosežek slovenskega raziskovalnega novinarstva mekete maketa in tam okoli 100.000 EUR. Oni pa veselo naprej, brez sramu in s POLNO VEDNOSTJO VSEH NOVINARJEV in UREDNIKOV lomastijo in zapravljajo milijone sedaj, jutri pa samo eno milijardo.
Škoda, da je razum raziskovalnega novinarstva do meje dvoletne plače. Očitno so jih na FDV navadili na skromnost. Medtem ko njihovi profesorji začnejo tam pri okoli 500.000 EUR.

#4
Viktor hajsinger
9
Mar 12, 2019
Čestitam, tovariši!
#3
Hebaci H
12
Mar 12, 2019
Dodati bi bilo še frizerja – Miča Sojerja, kako je črpal miljonski kredit je zelo čudežno poniknil.
Pritlikavega Nejca Brezovarja, ki se slini da bi bil na listi SMC kandidat za Evropske volitve.
Ne spreglejte žene bivšega generalnega sekretarja Artnak Jožeta, ki še vedno blodi v SMC in piše nebuloze na svojem FB profilu. Gospa je vodila računovodstvo SMC in prerazporejala finance. Štajerska naveza z Mojco Stropnik, ki je ternitala atletiko v Šenčurju pri Artnak Jožetu in ga tudi pripeljala v stranko.
Novi nesposobni generalni sekretar izvoljen na predlog Mira Cesarja brez soglasja članstva Andrej Klemenc pa maksimira svoje koristi s svojim bratom Tomažem Klemencem v SMC. Zavozil je založbo knjig in pozanimajte se njegovega delovanja pri FIHO saj so ga pozivali k odstopu v kolikor bodo upali povedati, če jih niso že ustrahovali.
Erik Kopač nikoli ne more biti kandidat za veleposlaniško mesto na sedežu pakta Nato v Bruslju. Tu bi morali skočiti vsi organi države in nemudoma urgirati in obvestiti vse komisije v BRUSLJU.
Novi minister za zdravstvo je vprašljiv, ker je del hobotnice Aleksandra Kešeljeviča in Erika Kopača. Na UKC Ljubljana ga je v vladi 2014 – 2018
pripreljal ravno ALEKSANDER KEŠELJEVIĆ. Raziščite ZAVOD 14, ki ga je vodil Aleksander Kešeljevič in Aleksander Aristovnik.
MARJAN ŠAREC ni dovolj BRIHTEN saj se mu bo hobotnica obila okrog pasu.Brglez in Kusteceva, ki se imata za velika moralista ali sta glupa ali pa sta jim držala lojtro.
#2
abram1b2 Cej
15
Mar 12, 2019
Nina Tomažin Bolcar-maškara ki bo odkrivala alternativne vire energije,trideset metrov od tal iz svojega parazitskega neba.Vesel sem,da je SMC odklenkalo in,da so Slovenci dojeli kaj je v resnici SMC.Slaboumni omejen egoistični mamin sinček je vkup zbrcal same nesposobneže in lopove.Takšne kot je on sam-navadne podrepnike in parazite.Cmerarju se o politiki niti ne sanja,njega lahko vodi vsak,ki ima pet minut časa zanj,ker je tako vzgojen po svoji mamici.Mamin sinček hoče zase samo več igrač, odgovarjajo pa naj drugi zanj.Človek,ki se po medijih hvali,da mu partnerka pripravi malico za v službo,dokazuje samo eno,da ni zrel moški,če manj politik in pravi moški,ki ga vodi njegov nadjaz-čut za moralo in etiko ,čemur sledijo amostojne odločitve,ki jih Cmerar sploh ne zmore.Kaseljević njegovo poreklo pove vse -vsakomur.Erik Kopač je pa samo še ena bergla več na listi SMC.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-03-12 07:01:49 (Mar 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)