Tako so pobirali denar: 60 % pri poslu. Vse vodil Leben z vednostjo Mira Cerarja, Gašperšič zgolj lutka za podpisovanje.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-03-11 ob 07:02:13

DENAR ZA SMC ALI KAM DRUGAM?!

Kot smo že napovedali, bomo v prihodnjih treh dneh, danes, jutri in sredo, ekskluzivno objavili tri svežnje uradnih vladnih dokumentov, ki nesporno dokazujejo, kako je nekdanja vodilna stranka SMC v zadnjih dnevih Cerarjeve vlade ali iz posameznih proračunskih projektov (po)črpala davkoplačevalski denar ministrstva za infrastrukturo. Gre sicer za dokumente, ki naj bi jih že imela tudi policija oziroma Nacionalni preiskovalni urad. In ko gre za omenjeno ministrstvo, naši poznavalski in insajderski viri suvereno zatrjujejo, da je te operacije osebno vodil Jure Leben, tedanji državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo (SMC), z dokazljivo vednostjo Mira Cerarja (spomnimo, Leben mu je, Cerarju namreč, med pogovori v ožjih krogih pravil "šef"), takratni minister Peter Gašperšič (SMC) pa je bil zgolj lutka ali figura za podpisovanje.

Poglejmo današnji, prvi primer:

- Gre za tako imenovano javno naročilo pod famoznim naslovom "iskanje možnih rešitev delovanja letališča Edvarda Rusjana Maribor".

- Pozor: ministrstvo za infrastrukturo to javno naročilo razpiše kmalu po lanskih junijskih parlamentarnih volitvah, ko SMC drastično izgubi volitve - 31. julija 2018 (faksimile):

- Na razpis se prijavi samo 1 (en) kandidat: v paketu Zavod Turjak in družba Roc, d. o. o., stari in novi znanec na področju črpanja proračunskega denarja, oba pa sta poslovno razcvetela - kakšno naključje - prav med mandatom Cerarjeve vlade:

Zavod Turjak - vir Erar: #transakcije

Roc, d. o. o. - vir Erar: #transakcije

- Odločitev o rezultatu razpisa s ponudbeno ceno skoraj 63 tisoč evrov (brez davka na dodano vrednost) vodja Službe za javna naročila Sonja Grašič in resorni minister Peter Gašperšič sprejmeta 3. septembra, vsi notranji podpisi na ministrstvu se zgodijo z neverjetno, nekajurno hitrostjo, že naslednji dan, 4. septembra (kar po navedbah naših virov pomeni, da so imeli že vse vnaprej pripravljeno), Gašperšič pa je to podpisal 7. septembra 2018, skratka - le nekaj dni prej, preden je zaradi imenovanja (nove) vlade Marjana Šarca in primopredaje poslov novi resorni ministrici Alenki Bratušek fizično zapustil ministrstvo!!!

Tako rekoč šolski primer "pranja denarja". Vidno, kot pravimo, iz aviona ...

IZGINE DO 60 ODSTOTKOV DENARJA ...

Ob vprašanju, zakaj se je ministrstvo za infrastrukturo pod vodstvom Petra Gašperšiča in Jureta Lebna za to javno naročilo s praktično nesmiselno temo ob koncu mandata neke vlade odločilo tik pred imenovanjem nove vlade in odhodom Cerarjeve vlade, ni treba ravno veliko ugibati. Šlo je namreč za to, da se počrpa ali pobere proračunski denar, kjer je le mogoče, do zadnjega dne. Poznavalci sicer ocenjujejo, da pri takšnih fiktivnih razpisih izgine celo do 60 odstotkov razdeljenega denarja, in zato je v tej luči mogoče tudi lažje razumeti, kako so sredi evropskega parlamenta prišli do ugotovitve, da v Sloveniji zaradi korupcije vsako leto izpuhti več kot astronomskih 3,2 milijarde evrov?!

... IN ZELENA LUČ MIRA CERARJA! 

In poudarimo še enkrat, kar pripovedujejo naši viri: vse to se je dogajalo na podlagi zelene luči, ki jo je za črpanje denarja (za potrebe volilne kampanje SMC ali česarkoli drugega) dal - Miro Cerar, prvak "najbolj etične stranke" SMC, takrat še predsednik vlade, danes pa minister za zunanje zadeve.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ivan maček
2
Mar 11, 2019
Po spodnjem zapisu sodeč morajo cagavi biti na nekem zlo močnem, pri nas bi rekli da jim fejst špila.
#7
Metod Bršljan
1
Mar 11, 2019
Od: Andrej Klemenc
Datum: 11. 3. 19 10:26 (GMT+01:00)
Za:
Zadeva: Pojasnilo zadnjih političnih dogodkov povezanih s SMC

Spoštovane SMC kolegice in kolegi!

Zadnjih nekaj tednov smo SMC – Stranka modernega centra in naši vidni člani izpostavljeni hudemu pogromu, ki je več kot očitno organiziran in koordiniran.
Ena od žrtev tega pogroma je bil tudi minister, ki je svoje delo opravljal odlično in bil morda prav zaradi tega tudi izbran za tarčo. Kolega Jure Leben ni odstopil, ker bi mu bilo dokazano, da je karkoli naredil narobe, ampak je predsedniku vlade ponudil odstop, ker je hotel najprej svoje ministrstvo, nato pa celo vlado razbremeniti vsakodnevnih pritiskov in zagotoviti normalne pogoje za delo.
Kljub ministrovemu odstopu se pritiski in različna podtikanja nadaljujejo, čemur se začenjajo javno čuditi celo naši politični konkurenti.
Cilj koordiniranega pogroma je jasen: oslabiti stranko, da bi jo izrinili ne le na rob, ampak čez prag slovenskega političnega prostora. Veliko jih je, ki bi jim tak izgon sredinske, liberalne in socialne stranke ustrezal. Če bi sodili le po minuli teden izmerjenih in danes objavljenih rezultatih, je celo videti, da nasprotnikom ofenziva uspeva.
A ravno zato velja spomniti: SMC – Stranka modernega centra ima devet poslancev in štiri ministre. Vpliv in odgovornost, ki ju imamo kot del vladne koalicije, ostajata taka kot po zadnjih državnozborskih volitvah. Zato je le od nas, ne pa od naših konkurentov ali medijev, odvisno, ali bomo odgovornost, ki so nam jo zaupali volivci, v prihodnjih mesecih skupaj in vsak po svojih najboljših močeh znali upravičiti, naše adute pa uporabiti tako, da bomo v finalni krog pred naslednjimi državnozborskimi volitvami prišli v čim boljši formi.
Kako si bomo prizadevali v tej smeri?
• Naši ministri in njihove ekipe bodo nadaljevali z dobrim in vidnim delom, vključno z novim ministrom za okolje.
• Lokalno mrežo bomo povsod tam, kjer smo zaznali pomanjkljivosti, do poletja reorganizirali.
• Strankino vodstvo bo optimiziralo koordinacijo vseh ekip in posameznikov za odločnejši spopad z zavajanji in podtikanji.
Predvsem pa velja, da se bomo problemov še naprej lotevali sistematično, s pogledom naprej, brez panike, ki bi hromila dnevno odgovorno delo.
O tem vam bo med serijo obiskov lokalnih odborov v tednu po 18. marcu več povedal tudi predsednik stranke, dr. Miro Cerar. Datume posameznih obiskov vam bomo sporočili naknadno.
Do tedaj sem, kot vedno, odprt za vse vaše dodatne predloge in priporočila.
Z iskrenimi pozdravi,
Andrej Klemenc,
generalni sekretar
Beethovnova 2, 1000 Ljubljana
www.strankasmc.si - Facebook - Twitter
#6
borut rojc
11
Mar 11, 2019
Osem od desetih Slovencev ukrade, če vedo, da jih ne bodo dobili. Balkanska mentaliteta. Zato je pri levičarjih, komunistih oz. ljubilteljih rdeče zvezde, še nekoliko drugačen odstotek te kleptomanije. Tam jih od desetih, krade šestnajst. Pripeljejo še družinske člane...Ko je sin telovadca prvič, z listkom v roki, vstopil v murgelski šoping center je dolgo taval in iskal izdelek po izbiri s posebnimi ugodnostmi. Izbral je drugi tir. Tako bo preskrbljen tudi naslednji rod...Niso pa vsi tako potrošniško, razsipno naravnani, ki vstopajo. Šabeder pride le po kakšno vrečo krompirja in strup za podgane. Zato šef centra, Milan, ni prav zadovoljen z njim. Tudi župan močvirja mu dela preglavice, ker nadleguje prodajalke. No, kakšen partizanski film za aktualnega predsednika vlade se bo že še našel. Pričakuje pa tudi poslovodja trgovine Štefka, da bo globoko segel v davkoplačevalski žep. Izbire itak nima. Trgovino v domači vasi so mu zaprli. Pa ravno zdaj, po takorekoč petdesetih letih, ko se cedita med in mleko.
#5
Viktor hajsinger
14
Mar 11, 2019
Ni kaj, mojstri sprenevedanja in blefiranja.
Cerar pa grozi...
#4
abram1b2 Cej
28
Mar 11, 2019
Čas bi že bil,da potuhnjenega in pokvarjenega Cmeravega maminega sinčka nekdo dokončno spotakne in odnese iz Vlade R.S.Toliko škode kot jo bo ta naredil v zunanji politiki,je ni še nobeden minister v slovenski vladi.Kamorkoli se Cerar vtakne ,tam je katastrofa sigurna,ker je sam živa katastrofa.Cmerar nima niti ene same samcate kvalitete,ker je brbljav neinteligenten politik in verjetno tudi pravnik.
#3
ivan maček
21
Mar 11, 2019
A cagavi je naslednji? Torej se obeta še več zanimivega čtiva.
#2
vombat junior
37
Mar 11, 2019
Ta teden še ni odletel noben minister. Ker se je delovnik začel s Cerarjem predlagam, da je on na tapeti. Do odstopa seveda :-)
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-03-11 07:02:13 (Mar 11, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
To je šolstvo, ki se bo znašlo na Evropskem sodišču za človekove pravice?!
Dokler bo Alenka Bratušek ministrica, bodo njeni rezultati dragi, neuspešni in pokvarjeni. Kot vedno doslej!
Welcome na angleškem trekingu, mr. Bojan Požar. In pred menoj je točno 1014 kilometrov hoje!
Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(72)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(62)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(24)
furs
(18)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
OVS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
ACH
(5)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)