Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-02-20 ob 06:32:36

ŠOLANJE POLITIKA NEMCA

VARUJEJO "OSEBNI PODATKI"

Po našem včerajšnjem zapisu (vir) se "lego kocke" pomenljive izobrazbe Matjaža Nemca, poslanca in vidnega politika Socialnih demokratov, ki se zdaj poteguje tudi za vstop v evropski parlament, počasi le zlagajo. Vse kaže, da je Nemcu - prek sicer v njegovi stranki SD osovraženega zasebnega šolstva - nekako uspelo priti do tako imenovanega "bolonjskega magisterija", čeprav očitno nima (niti prav končane) srednje šole. Torej pravi mali izobrazbeni čudež?!

Na CDI Univerzum oziroma ljubljanskem Centru za dopisno izobraževanje, kjer je sodeč po uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, leta 2007 maturiral Matjaž Nemec (včeraj se nam sicer napačno zapisalo, da je to zasebna šola, toda gre za javni zavod, ki ga je ustanovila vlada že 19. februarja 1992, drži pa, da so šolski programi tega javnega zavoda plačljivi), namreč pojasnjujejo, da je njihovo poslanstvo "izobraževanje odraslih":

- Tako med drugimi srednješolskimi programi izvajajo tudi gimnazijski program, ki se konča s splošno maturo.

- Odrasli, starejši od 21 let (spomnimo, Matjaž Nemec je bil, ko je, po lastnih navedbah, na CDI Univerzum opravil maturo, star 27 let), pa lahko opravljajo maturo, čeprav nimajo dokončanih vseh letnikov srednje šole. Maturo lahko opravljajo pod enakimi pogoji kot na vseh gimnazijah z eksternim preverjanjem znanja, pri čemer je izobraževanje seveda plačljivo.

Kar zadeva konkretni primer Matjaža Nemca, kako naj bi on opravil srednjo šolo in maturiral, pa Albert Štrancar, direktor CDI Univerzuma, ne more govoriti, ker gre za "varovanje osebnih podatkov". In prav na to, na zakon o varovanju osebnih podatkov, pri razkrivanju izobrazbe Matjaža Nemca, računa ta politik, čeprav imajo volivci in javnost verjetno vso pravico izvedeti, kakšno izobrazbo imajo (in tudi, kako so to izobrazbo pridobili) vsi tisti, politiki in drugi, ki bi radi upravljali oziroma vodili državo.

In naj ob tem ponovimo še enkrat: ni problem, če politik, v tem primeru Matjaž Nemec, nima končane srednje šole, je pa velik problem, če politik (stran)poti svoje izobrazbe skriva pred volivci ali javnostjo!

MOLK, SPRENEVEDANJE, SPINI

In kako se odziva Matjaž Nemec? Pred javnostjo se je - že videno pri slovenskih politikih - zavil v sprenevedavi molk, potihoma upa, kot pravimo, da medijska zgodba čim prej mine, hkrati prek spinov odvrača pozornost (včeraj je, denimo, znova okrepil "boj proti fašizmu" in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju ter po družabnih omrežjih serviral neke zapise o Evropski uniji):

Vir: Twitter Vir: Twitter

... in računa na to, kar je zelo verjetno tudi že dogovorjeno, da ga večinski mediji, izrazito naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali, ožja strankarska baza SD pa mu pogledala skozi prste, češ, saj je "naš" in saj se "bori proti fašizmu". Mimogrede, po navedbah naših virov je sicer zelo ambicioznemu Nemcu večino volilne baze "naših" v Novi Gorici že prevzel novi novogoriški župan Klemen Miklavič iz lokalne liste Goriska.si, dejansko pa gre za novogoriški lokalni derivat stranke Levica.

ODMEVA MED TUJIMI DIPLOMATI 

Toda zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti po naših informacijah precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, logično in razumljivo, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Boljši poznavalci razmer znotraj stranke SD pa še ocenjujejo, da je Nemec - zaradi najnovejših in zanj zagotovo nepričakovanih razkritij, povezanih z njegovo srednjo šolo - praktično že izgubil volilni spopad znotraj kandidatne liste SD za evropski parlament, zlasti proti Tanji Fajon in Milanu Brglezu, in posledično tudi možnosti, da bi po odhodu Dejana Židana prevzel vodenje stranke ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
5
Feb 22, 2019
*Aton EU
Da nekdo nič ne dela z najvišjo možno izobrazbo je pa itak cvetka! Saj išče delo, ki bi ga veselilo!
(to je dobro, saj bi sicer delal škodo:)
#13
Aton EU
5
Feb 22, 2019
Da nekdo lahko dobro dela, če ni uspešen niti v srednji šoli, je utvara še bolj neumnih.
#12
Aton EU
4
Feb 20, 2019
Pa še to.
Zakaj ste navdušeni s tako odličnimi politiki in nepomembnostjo izobrazbe, bolni pa greste k zdravniku namesto da bi raje iskali pomoč pri frizerju?
#11
Aton EU
7
Feb 20, 2019
To je naša pot po meri človeka, Vilfana, ki zna pokazati rit, a se pobere desetkrat in vedno znova rine naprej. Zmagujejo tekmovalci s komolci, pa čeprav komaj dobro seštevajo, pa še to po par popravcih ali po dobro plačani diplomi. Kmalu bomo postali deželica, kjer bo policaj Cefizelj najpametnejši, dobro natrenirani boksarji pa bodo njegovi šefi. Ostali pa odhajajo v tujino. Tam cenijo ustvarjalnost in znanje. Raja pa naj lakira. Ali pa kakšni uvoženi migranti.
#10
evropejec evropejec
10
Feb 20, 2019
Uradna verzija je da je EVOPEJKA Tanja Fajon bivša ločena novinarka vnovič poročena z dopisnikom enih od nemških medijev.
Splošno znano je, da naj bi bila Fajonova posteljna muza slovenskih in tudi bruseljskih politikov, ki so ji odpirali vrata na njeni poslovni poti ona pa njim zadrge. Bilo so to lepi spomini morskega jadranja.
Med prvimi naj bi bil Borut Pahor, predsedniki vlad, Martin Šulc katerega je pripeljala v Slovenijo itd.
Zanimiva je tudi svinjska zgodbica saksofonista Prešička Dejana kako naj bi ji napol gol v hotelu igral saksofon. Fajonova je vsa razigrana v modrcu in tangicah poskakovala na terasi hotela in skupaj nazdravljala ob penini. Zato je gospa tudi javno ob aferi mobinga v bran stopila bivšemu ministru Dejanu Prešičku. Prešiček pa naj bi kasneje okrivil, da je Ministrstvo za kulturo ob aferi mobinga krivo, da se razmere krhajo doma, naj bi se ločeval, če se že ni.
Brat Fajonove pa je čisti zavoženi nurejeni Piranski boem.
#9
ivan maček
2
Feb 20, 2019
"Rado" to pa ne bo šlo, ta gamad tudi meni reže posredno vedno manjši kos " kruha", toliko o njegovi izobrazbi in vplivu na dogajanje v " blatnem dolu".
#8
Zim Zelen
4
Feb 20, 2019

@viktor hajsinger - #6
Pomagaj mi pri razumevanju zapisa pri #1
(Samo , da Janša ni na oblasti.:)

"Vsi povojni zločini in plenjenja, vse prevare in laži so bile in bodo potrebne v luči trenutne histerije in ekstaze, ko se cedita med in mleko. v mafijskem raju. Samo , da Janša ni na oblasti."
#7
A B
1
Feb 20, 2019
@Zim Zelen,
očitno imate probleme z branjem in razumevanjem
#6
Rado K.
4
Feb 20, 2019
1) Izobrazba Nemca je stvar njega samega in njegovih volivcev. Ne pa tudi tistih, ki ga ne bodo volili.
2) "po njih delih jih bodo spoznali" Ta svetopisemski rek še kako velja: Formalna izobrazba nima nobene teže, če si obenem bedak. Če Nemec dobro dela, je vse ostalo ne-važno.
#5
Zim Zelen
2
Feb 20, 2019
*borut r. - Naštej prosim 5 (pet) kvalitet JJ, odločilnih za uspešno vladanje in v blagor ljudstvu SLO države!

(upoštevaj, da si nihče ne želi sodelovanja z njim izven stranke SDS).
imej se OK
#4
abram1b2 Cej
18
Feb 20, 2019
Od leta 41 do danes vodijo Slovenijo falot komunajzarji.Ti so zmogli ustvariti birokratski sistem nepotizma tako v partiji- kot v javnih službah.Problem Slovenije so drugonivojski birokrati,ki jih nihče ni zamenjal od osamosvojitve dalje,oni so še vedno v sedlu.Da bi se ti majhni birokrati v resnici največji odločevalci o usodi posameznika obdržali v sedlu, vedno volijo in propagirajo nesposobne politike,ki jih ne zmorejo ogroziti v njihovem nečednem nepotističnem delovanju..Drugo in tretje nivojski birokrati v Sloveniji si ustvarjajo sorodstvene dinastije v javni upravi,vedno povezani z vladajočo nesposobno mafijo. Podoben ustroj je v politiki,sodstvu in v državnih firmah.Otroci politikov,birokratov in sodnikov ne odhajajo v svet,ker imajo doma zagotovljeno eksistenco na račun svojih staršev.Ti mladi imajo v roki vedno zlato žlico zato jim ni potrebno s trebuhom za kruhom.So pa ti mladi že naučeni ošabnega in neživljenjskega egoizma že od svojih staršev. Živijo samo zato,da mešajo drek v Sloveniji in ti so naša prihodnost-mešalci dreka. Tipičen primer- je sam Nemec.
V Sloveniji že zadnjih 77let smrdi samo še po dreku,ker ti ki so izvršili državni udar in oropali Slovence vsakega dostojanstva- znajo in zmorejo mešati samo drek,ki smrdi do neba.Čas je ,da se v Sloveniji razkadi ta smrad.
#3
A B
16
Feb 20, 2019
Dejstvo je, da je ob službi "pridobil" maturo na "delavski univerzi". Ostaja pa vprašanje, če sploh ima 4 razrede srednje šole Gospod pa je postal MAGISTER na novejši "KUMROVŠKI ŠOLI" podobno kot številni polpismeni komunisti.
#2
borut rojc
29
Feb 20, 2019
Vsi povojni zločini in plenjenja, vse prevare in laži so bile in bodo potrebne v luči trenutne histerije in ekstaze, ko se cedita med in mleko. v mafijskem raju. Samo , da Janša ni na oblasti. V Ameriki tožbe in obtožbe predsednika pri nas premier po prljubljenosti prekaša že Titeja...Lepo je v naši domovini biti mlad. Mladi intelektualci sicer odhajajo , ljudje životarijo s plačami in pokojninami na ravni socialnih podpor. V cilju zasledovanja višjih ciljev to ni pomembno. Vsi ne bodo odšli drugam. Ostajajo klovni, zombiji, kulturniki, filozofi, sindikalisti. Ostaja javni sektor. ..In mi , stari, ki nismo več pripravljeni za dolga potovanja...Tudi Osypenkova, ki se je zabavala s Slovenci, ujela pa Nemca je bila v zmoti. Za moda je prijela navadnega jebivetra. ..Zadnji mohikanec v bitki za županski stolček iz LMŠ, bo prav tako ostal. Gostinski tehnik bo na ministrstvu za javno upravo zdaj kuhal in stregel kavo zaposlenim. Ob hišnikih, vulkanizerjih in bleferjih, sami čudežni dečki izpod kamniških planin. Samo nebo je nad nami...In Murgle.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-02-20 06:32:36 (Feb 20, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Nov in še večji škandal ustavnega sodišča - dogovor Šketa-Knez: vi pustite na miru Accetta, mi vas rešimo pred Kanglerjem?!
Zakaj po komaj dveh mesecih že odstopa Merkan, šef uprave Telekoma? Razkrivamo 5 možnih skritih razlogov za njegov odhod.
Razkrivamo: kako tudi tajno poročilo Knovsa o razrešitvi brigadirja Škerbinca bremeni Erjavca in kako Črnčec kontrolira OVS?!
Srhljiva podoba države. Erjavec in Drenikova ujeta celo na usklajenih lažeh, mediji pa ju še branijo. Epilog?!
Zakaj Košir javno laže o nakladi Dnevnika in zakaj Petan grozi, da je vrag vzel šalo in da jih ne čaka nič lepega?!
Pokopana Slovenija. Kako in zakaj so #našisti v borbi proti #janšistom spremenili našo državo v obetaven britof.
Ma, jebi se ti mal Šarec. Zakreditiraj se ti, ti prodaj svoje premoženje in pojdi ti v osebni stečaj, ko se ekonomija ohladi!
Burni odzivi na pismo policista Andreja: grožnje s tožbami, kdo ostaja brez službe in celo ponarejanje elektronske pošte?!
Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
Pismo insajderja, poglejte, kaj se gre Šarec: skrivaj prišel na kongres enega policijskega sindikata in ščuval proti drugemu
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(240)
desus
(82)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sova
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(15)
npu
(15)
btc
(13)
KNOVS
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
NH
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
TGZS
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
PSS
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)