Maketa! Vse povezano: SMC-agencija Futura-bivša zakonca Pelko. Po Prešičku in Bandelliju zdaj visi minister Jure Leben?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-02-13 ob 07:00:43

ZDAJ VISI MINISTER JURE LEBEN?!

Točno 11 mesecev po lanskem odmevnem medijskem razkritju afere z maketo 2. tira so kriminalisti - včeraj - opravili prve hišne preiskave v Mariboru in Ljubljani. Zlorabe položaja naj bi bili osumljeni štirje vodilni iz direkcije za ceste (ministrstvo za infrastrukturo), med njimi tudi direktor te agencije Damir Topolko. O zakulisju posla so po izbruhu afere najpodrobneje pisali na Škandalu24 (vir), avtor teh vrstic pa se spomni, kako ga je dobro obveščeni vir blizu policije že takrat opozarjal, da na policiji vre, ker naj ne bi smeli začeti preiskave tega posla, kjer je korupcija "vidna iz aviona", del proračunskega denarja z ministrstva za infrastrukturo pa naj bi se takrat prek marketinške agencije Futura prekanalizal za potrebe volilne kampanje Cerarjeve stranke SMC.

Taisti dobro obveščeni vir blizu policije nas je sicer že takrat opozarjal, da bi morala policija v hišnih preiskavah nemudoma zaseči računalnike na ministrstvu za infrastrukturo, direkciji za ceste, agenciji Art Rebel 9, ki je sporni posel makete tudi uradno dobila, pa tudi na agenciji Futura. Pridobljena elektronska pošta, katere objavo smo že napovedali* in jo v celoti objavljamo v nadaljevanju, namreč dokazuje, da je vse niti makete v ozadju dejansko vodil Jure Leben, sedanji minister SMC v Šarčevi vladi za okolje in prostor, takrat še državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, da je bila zraven Nataša Pelko, nekdanja piarovka Pozitivne Slovenije, ki je pod dežnikom SMC  februarja 2018, torej malo pred izbruhom afere z maketo, dobila službo na ministrstvu za infrastrukturo, in da je bil zraven tudi Vital Verlič, vodilni človek agencije Futura, čeprav Futura uradno z maketo ni imela ničesar.

Poglejmo nekatere intrigantne podrobnosti:

GREŠNI KOZEL ENE POLITIKE - TOPOLKO?!

- Z načinom in obsegom včerajšnjih kriminalističnih preiskav se potrjuje (takratni) sum naših virov blizu policije, da poskuša del politike speljati odgovornost za maketo stran od politike in jo neposredno pripisati vodstvu direkcije za ceste, zlasti direktorju Damirju Topolku, kot grešnemu kozlu, ki ga bo sedanja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek zelo verjetno že v kratkem zamenjala.

- Toda kdor malo bolje pozna Damirja Topolka (spomnimo: avtor teh vrstic je o tem že zelo veliko poročal), mu je povsem jasno, da se Topolko pač ne bo tako poceni prodal. Če kdo veliko ve, kar se tiče finančnega in drugega zakulisja cestnih gradbenih poslov z denarjem države, potem je to - Topolko ...

ZA LEBNA ODLOČILNI PRIHODNJI DNEVI

- Če to ne drži, potem bi morala policija opraviti hišne preiskave vsaj še na Futuri in pri ministru Juretu Lebnu, ki ga bremenijo posamezna elektronska sporočila, v katerih med drugim navaja, da bo na koncu on, Leben, odločil o maketi in sprejel odgovornost?! Iz teh sporočil pa tudi skoraj nedvoumno izhaja, da je bil glavni Leben in da je bil pravzaprav on tisti, ki je iz ozadja vlekel vse niti, povezane z razvpito maketo. Zato je bila interna preiskava na direkciji za ceste, s katero se danes hvali Jure Leben in so jo uvedli šele po izbruhu afere v javnosti, samo tako imenovani "damage control" in sprenevedanje, saj naj bi - pozor! - preiskovali zgolj to, kar so sami vodili (spodaj):

From Jutre Leben (14. 11. 2017) to ... "From Jure Leben (14. 11. 2017) to ..."

Elektronska sporočila, povezana z maketo, ki jih je, predvidevamo, včeraj med hišnimi preiskavami zasegla tudi policija.pdf

Za Jureta Lebna, ki je po padcu ministra Marka Bandellija in Dejana Prešička zdaj že tretji minister vlade Marjana Šarca na vrsti za odhod in od včeraj hodi, kot pravimo, s tarčo na prsih, bodo odločilni že prihodnji dnevi. Od včeraj pozno popoldne, ko se je vrnil iz Helsinkov in po telefonu poklical tudi avtorja teh vrstic ter zavrnil odgovornost za maketo, njegova ministrska kariera po logiki stvari visi na nitki. Če bi ali bo policija nekoliko "razširila preiskavo" ali pa bi in bo predsednik vlade Marjan Šarec zahteval politično odgovornost, potem bi in bo Jure Leben kot minister moral oditi. Pri tem bo ogromno odvisno tudi od medijev, če ne celo največ. Ali bo medijski pritisk na Lebna dovolj velik, da se bo "odločni" predsednik vlade Marjan Šarec pač moral odločiti?!

Mimogrede, Jure Leben naj bi pred nekaj tedni popustil pod zakulisnimi pritiski agencije Pristop ter po novem letu kakor ni podaljšal svetovalne pogodbe Sebastjanu Jeretiču, se pa zdaj menda že pogovarjalo za naprej.

- Agencija Futura, nekdanja hišna agencija LDS, zraven pa so bili tudi pri tisti famozni kampanji Pahorjeve vlade ob - za Pahorjevo vlado - propadlem pokojninskem referendumu, kjer je bila prvi obraz Pahorjeve vlade med referendumsko kampanjo starleta Urša Čepin, kasneje dokumentirano razkrinkana tudi kot prikrita prostitutka, je v drugi polovici mandata Cerarjeve vlade Futura ponovno doživela finančni razcvet, seveda na račun davkoplačevalcev:

Agencija Futura je iz proračuna doslej prejela že več milijonov evrov, novi razcvet z denarjem davkoplačevalcev pa je doživela v drugi polovici vlade Mira Cerarja (vir: Erar) Agencija Futura je iz proračuna doslej prejela že več milijonov evrov, novi razcvet z denarjem davkoplačevalcev pa je doživela v drugi polovici vlade Mira Cerarja. (vir: Erar)

Za osvežitev spomina: Futura je po padcu zakoncev Igorja in Tijane Arih ter famoznega izraelskega svetovalca Eisina Asafa prevzela tudi volilno kampanjo Mira Cerarja in SMC pred parlamentarnimi volitvami junija 2018.

BIVŠA ZAKONCA PELKO ...

TODA VEDNO SKUPAJ NA PRORAČUNSKEM DENARJU

- Nataša Pelko je nekdanja soproga propadlega politika Stojana Pelka (LDS, Zares, Pozitivna Slovenija, Zavezništvo Alenke Bratušek ...), dolgoletnega tesnega sodelavca Gregorja Golobiča (LDS in Zares), ki je skupaj s Futuro med volilno kampanjo svetoval Miru Cerarju, zdaj pa prevzema posle šefa Cerarjevega kabineta na ministrstvu za zunanje zadeve. In kaj mislite, kje se je padcu Cerarjeve vlade zaposlila Nataša Pelko?! Direktno na 2. tiru, kot uslužbenka vladnega podjetja 2TDK, d. o. o.! Res neverjetno!

Spomnimo, Stojana Pelka, tudi nekdanjega državnega sekretarja za kulturo v času Pahorjeve vlade na listi stranke Zares, smo s prsti v marmeladi takole zasačili aprila 2016, na denarju ministrstva za kulturo - vir.

OZADJE: ŠAREC, ČRNČEC, BRATUŠKOVA ...?!

- Hkrati se širijo govorice, da naj bi za včerajšnjo policijsko akcijo stala Marjan Šarec in njegov svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki naj bi tako potapljala SMC pred prihajajočimi volitvami v evropski parlament. No, to je včeraj na twitterju širil tudi lider opozicijske SDS Janez Janša.

- Iz krogov blizu Jureta Lebna pa prihajajo informacije, da naj bi za vsem tem stala Alenka Bratušek in prej omenjeni izraelski svetovalec za politični marketing Eisin Asaf, ki je delal tudi za Bratuškovo, podprta z denarjem Kolektorja in Stojana Petriča, glavnega pretendenta za gradbene posle, povezane z 2. tirom. Bratuškova, ki se je po aferi Bandelli tako rekoč umaknila iz dnevne politike in se vsaj navidezno ukvarja samo še z gradbenimi posli ministrstva za infrastrukturo, saj se v svoj drugi resor - energetiko kot ministrica menda ne upa spustiti, ker so tam Gregor Golobič in drugi, zanjo premočni igralci, naj bi vse dosedanje akterje 2. tira počasi izločala iz igre in se tako poskušala vzpostaviti kot tista političarka, ki je vse uredila ...

* Objavo elektronskih sporočil je avtor teh vrstic včeraj napovedal na twitterju.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Stoyan Svet
1
Feb 17, 2019
Moje mnenje je, da je Leben v poslu makete bil samo stranski uslužni igralec Mira Cerarja.
Predvsem bi prvi moral odleteti s položaja prav Miro Cerar, ki je kot predsednik vlade še kako dobro vedel zakaj pri tem korupcijskem poslu makete gre. Tudi korupcijski posel okoli Magne močno smrdi.
#8
ivan maček
0
Feb 14, 2019
Gledajo ko majmuni, pa najbolj ne vejo kaj gledajo. Za crknit...
#7
Zim Zelen
2
Feb 13, 2019
#5
Si kar si in ostani to kar si.
Kaj si?
Na nek način po svoje zabaven z iskalcem pravega bistva pa ravnaš z žaljivim tonom, ki ne prepriča.
(imejseodlično)
#6
borut rojc
8
Feb 13, 2019
* Zim Zelen

To, da bi Leben delal transparentno je podobno zaobljubi pijanca ali kadilca, ki se vsakega prvega dne v letu zažene v prekinitev svoje odvisnosti od opojnih substanc. Pa mu vselej zmanjka volje. Ali morda predpostavki, da, do včeraj smo kradli , od jutri naprej bomo delali pošteno. Lebnu na obrazu piše,dvoje ; ni pretirano bister in zdi se prevarant. Težko je potem , kot tistemu s kapuco v trgovini, ostati neopažen in pridobiti zaupanje ljudi. Klovn je okrog sebe zbral kavboje in totalne idiote. Normalnih, z njim vred, tu ni.
#5
Zim Zelen
2
Feb 13, 2019
*borut r.
Leben je odločen in stvari premika.
Zagotavlja, da ne slepomiši in vse počne prosojno pregledno nič ne skriva in zahteva pošten odnos od vseh prizadetih.
Magna je res žalostna zgodba lokalnih politikov v navezi z državnimi. Koliko je tukaj odločilen Leben? Ne vem.
Se bo še pokazalo:-)
#4
borut rojc
10
Feb 13, 2019
Jure Leben ? Je to tisti možakar, telečjega videza, ki zase niti ne ve, kaj je po izobrazbi in se nam je zato, za vsak slučaj, predstavljal kot doktor znanosti. Zanj je tudi Boris Kobal, nedolžni amater. ..Je mar to tisti potapljač, ki je po režimaskih medijih in starikavi Janji Marolt ter indijancu Damjaniču, najbolj priljubljeni minister v deželi na žalostni strani Alp? Minister za okolje, čeprav je aktivno sodeloval pri zločinu nad naravo imenovanem Magna. Minister, ki deluje pri kriminalnih rabotah drugega tira, ki so končno s traso, ki oponira tisti civilne inicijateive, tudi posilstvo nad naravo in davkoplačevalskim denarjem, kakopak. Miinister, ki je z odškodninskimi tožbami grozil moravškemu županu, kateri je napovedal odkop nevarnih odpadkov. Se je mar zdaj tega zasačilo s prsti v marmeladi? Z njim bo težko, on ni Betonelli ali Prešiček, pripada trdemu, mafijskemu jedru vlade kamniškega klovna. Pri takšnih so človeške žrtve le kolateralna škoda. Vili Kovačič bi, če ponudim svoj skromni predlog, bil boljši minister. Zdajšnjega mafija sicer ne bo dala, pripada nedotakljivi eliti revolverašev na vladi, ampak za vsak slučaj, če kdaj ne priplava na površje ali se zaduši v lastnem smradu.
#3
Zim Zelen
1
Feb 13, 2019
Minister Leben je zapisal: "Ko pridem nazaj se lahko dobimo, bom sprejel odločitev in odgovornost. Če se pa lahko dogovorite sami prej toliko bolje"

In tako se je tudi zgodilo. Odločitev je bila sprejeta še predno se je vrnil.
Kaj pa zdaj. Nič tragičnega nebo. Odločevalci morajo sprejeti odgovornost (alpane) :-)
#2
abram1b2 Cej
13
Feb 13, 2019
Ko nas bodo ti medsebojno povezani politični lopovi slekli do nazga,bo naše prebujenje že prepozno.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-02-13 07:00:43 (Feb 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(26)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)