Že drugo pismo ministra Prešička: resnično odstopa ali pa gre samo za prevaro in nateg?! Zato danes vsi čakajo Šarca.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-28 ob 06:50:58

Razkrinkani minister za kulturo Dejan Prešiček je včeraj popoldne, točno osem dni po našem razkritju te velike afere (vir), predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslal že svoje drugo pismo, v katerem - tokrat - ponuja svoj odstop.

In o njegovem odstopu naj bi se še danes dopoldne izrekel predsednik vlade Marjan Šarec. No, po navedbah RTV Slovenija, ki se sklicujejo na neimenovane vire v kabinetu Marjana Šarca, pa naj Šarec odstopa Dejana Prešička ne bi sprejel?! Če se bo izkazalo, da je temu res tako, potem je bilo včerajšnje Prešičkovo pismo zgolj predstava za javnost, nateg, prevara in gre za arogantno dogovorjeno politično reševanje vojaka Prešička. Z reševanjem vojaka Prešička pa se neženirano - direktno prek naslovov novinarskih člankov - trudijo tudi nekateri mediji, zlasti mariborski časopis Večer, ki je pod neposredno kontrolo stranke Socialnih demokratov (faksimile):


				Vir: Večer			Vir: Večer

Medtem pa na dan prihajajo nova dramatična pričevanja o mobingu in šikaniranju sodelavcev pa tudi o privilegijih, ki so jih bili pod ministrom Prešičkom deležni nekateri njegovi izbranci - vsi povezani s stranko SD. To so nekateri najnovejši primeri, vsa imena pa so znana uredništvu in sindikatu Glosa.

OD ŠIKANIRANJA DO PRIVILEGIJEV.

... IN VSE POTI VODIJO DO SD.

- Je profesorica klavirja in korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Pred letom in pol je zbolela za rakom in morala na kemoterapijo. Naročena je bila dopoldne, v času, ko je imela na urniku individualne ure pouka. Z učenci se je dogovorila za nadomeščanje in končala vse potrebne formalnosti. Razen … tukaj pa je udarila na plan Prešičkova narava, ki je bil takrat še ravnatelj KGLB. Gospe je prepovedal oditi na kemoterapijo. Ko mu je dejala, da je uredila čisto vse potrebno in da bo na kemoterapijo seveda odšla, se je začel spravljati nanjo, češ, kako si to dovoli, in jo šikaniral do osuplosti. In gospa se še danes boji Prešičkove maščevalnosti.

- Je mati samohranilka z dvema otrokoma in bila je zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana. Ker je bil urnik v ljubljanski Operi res napet, enostavno ni več zmogla delati tako in je iz rednega delovnega razmerja odšla za nedoločen čas na KGBL, kjer se je zaposlila kot korepetitorka. Seveda je imela najprej službo za določen čas - do enega leta, vendar je bilo popolnoma jasno, da naj bi jo kasneje zaposlili za nedoločen čas. Ker gre za res izredno korepetitorko, ki je študirala v Rusiji, je bila tudi v novi službi obremenjena prek vseh meja, vendar se ni niti enkrat pritožila in je mirno opravljala svoje delo. En teden pred iztekom pogodbe, ko je mislila, da je zaposlitev za nedoločen čas le še formalnost, jo je ravnatelj Prešiček poklical v svojo pisarno, se začel dreti nanjo in jo zmerjati, nakar ji je povedal, da ji pogodbe ne bo podaljšal in bo že čez en teden na cesti. Bila je osupla, ni mogla verjeti, da je kaj takega možno, in začela jokati. Takrat pa je Prešiček šele prav znorel. Začel jo je zmerjati in žaliti z besedami - "zgini ven iz pisarne, ne morem te gledati, gabi se mi, ko te gledam, gnusiš se mi ..."

- Pred časom je vodstvo ministrstva za kulturo proti Sašu Gazdiću, vodji Službe za kulturne raznolikosti in človekove pravice, sprožilo disciplinski postopek. Državni sekretar Jan Škoberne ga je namreč iskal v pisarni in ga ni našel. Ugotovili so, da ga ni v hiši, svoje odsotnosti pa ni evidentiral. To je bil zanje, za Prešičkovo ekipo, že dovolj velik razlog za disciplinski postopek.

- Toda pozor, v tistem času v službo ni redno prihajal niti sekretar Janez Černe, član nove ekipe Prešičkovega kabineta, nekdanji predsednik Socialnih demokratov v Kranju, po lokalnih volitvah pa novi kranjski podžupan. Naši viri pravijo, da bi bilo zanimivo pridobiti izpiske o njegovi prisotnosti na delu, v času, ko je bil še zaposlen na ministrstvu za kulturo. Po nekaterih informacijah so mu namreč za čas, ko je bil zaposlen na ministrstvu, izplačali celo dodatek za povečan obseg dela?! Černe je potem na hitro zapustil ministrstvo, menda zato, ker so se Prešiček in njegova ekipa ustrašili, da bo zadeva prišla v javnost, saj je istočasno potekal prej omenjeni disciplinski postopek proti prej omenjenemu Sašu Gazdiću.

- Podoben primer je bil z nekdanjo vodjo Prešičkovega kabineta Lucijo Fink, ki je kar naenkrat sama od sebe odšla na dopust na Florido, ne da bi ji ta dopust kdo sploh odobril. Tudi ona je po vrnitvi v Slovenijo sporazumno zapustila ministrstvo, njeno ameriško odsotnost pa so pokrili s tem, da so ji odobrili izredni dopust. Viri pravijo, da bi bilo dobro dobiti ta sklep, saj ji je bil dopust odobren za nazaj, kar je seveda nepravilno in spet zloraba položaja. Viri pri tem opozarjajo, da obstaja tudi možnost, da bi imel sklep datum pred njenim odhodom, vendar mora biti iz tako imenovanega sistema SPIS razvidno, kdaj so ga vnesli vanj. Ta sistem pa ponarejanja ne omogoča.

- Še vedno pa sta aktualna prisotnost na delu in evidentiranje nekega drugega sekretarja - Petra Bohinca, ki je na ministrstvo prišel pred kratkim in za katerega pravzaprav nihče ne ve, kaj sploh dela. Tudi on doslej ni evidentiral svoje prisotnosti in ga je tudi zelo redko videti v službi, čeprav naj bi zdaj začel z evidentiranjem. Po nekaterih informacijah vodstvo ministrstva od uslužbencev zahteva, da z dokumenti, ki bi imeli starejše datume, pokrijejo njegovo dosedanjo neprisotnost, vendar po novem zaposleni od vodstva ministrstva zahtevajo samo še pisna navodila.

In mimogrede: na pogreb nesrečnega Tomaža B. sta od "novih", torej Prešičkove ekipe, prišla tudi Jadranka Plut in Peter Bohinec, čeprav za slednjega vsi dvomijo, da je pokojnega Tomaža sploh kdaj videl ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Anton kozorog
4
Jan 28, 2019
pri vsej tej aktualni zadevi ne gre zgolj za vprašanje Prašička ups Prešička, zavedati se je treba, dveh struj v stranki SD, vplinega poslanca Hana in na drugi strani radikalanega luzarja Židana. slednji zaradi splošnega miru v stranki se ne upa vmešavati v aktualni prblem kar je že več kot nazorno dokazal. Vprašanje je kateremu ob vsem tem ta zgodba najbolj godi oz koristi, po mojem mnenju je potrebno bolj kot na Šarca biti ozoren na prihodnje poteze podlasce Gregorja Golobiča, ki čaka v ozadnju.
#4
Anton kozorog
3
Jan 28, 2019
če je vsaj en primer od navedenih resničen, bi moral iti Prašiček ups Prešiček tudi v zapor.Vendar ker je on NAŠ, bo dovolj odstop.

sarkazem press
#3
abram1b2 Cej
7
Jan 28, 2019
Židan ne bo več prašičkov zdravil in gojil.Sam bi tega Prešičeka dobesedno zbrcal na cesto ,plus polovico drhali na tem kulturnem ministrstvu.Zgleda,da jih je 50% en teden na dopistu- drugih 50% jih zamenja naslednji teden.Ali Slovenci sploh vemo kaj se dogaja z našim davkoplačevalskim denarjem? Ne vemo,ker je politika ozurpirala vse,sedaj nam bodo še po stanovanjih vohali in nam odkrito kradli.In ta banda naj bi imela 64% podporo Slovencev? Kdo je tu bolan?
#2
borut rojc
13
Jan 28, 2019
Stopetdeset zaposlenih na ministrstvu za kulturo. Morda še nekaj deset več. Za srednje veliko podjetje jih je. Kaj sploh počnejo ? Kot velika družina v garsonjeri, se zaletavajo eden v drugega in prepirajo. Ko mora nekdo za trenutek odložiti nedelo in kaj postoriti, gre za mobing. Vse breme je nase prevzemal tisti, ki je bil zadnji v vrsti, najslabše plačan. Zanje ni bil kulturnik. Vsi so ga izkoriščali, ne le minister. Kako se je končalo, vemo...Žepna državica kot smo, ne bi smeli trpeti več kot tretjino tega kadra na ministrstvu, ki sploh ni nujno potrebno. Zagotovo bi tudi ti zmogli pripraviti proslavo ob kulturnem prazniku. ..Vlada in tisti nad vlado, zdaj rešujejo Škoberneta, ne Prešička. On je le kolateralna škoda. Če ostane minister, ostane tudi sekretar. Ni Šarec tisti, ki odloča. Daleč od tega. Zadnjo imajo tisti, ki lahko zamenjajo vse tri. Šarec edini iz igre ne more oditi prostovoljno. Niti ni bojazni za kaj takega.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-28 06:50:58 (Jan 28, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
sova
(21)
DUTB
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Hit
(6)
udba
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)
a1
(1)