Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2019-01-26 ob 07:25:46

Ministra za kulturo Dejana Prešička, ki se skupaj z delom ožjega vodstva Socialnih demokratov krčevito in resnično nedostojanstveno oklepa svoje ministrske funkcije, je zajela panika in zato stopnjuje zlorabe svojega položaja.

Po naših informacijah je Prešiček na ministrstvu za kulturo zadolžil novopečeno uradnico in svojo svetovalko Jadranko Plut, nekdanjo "težko alternativko" - bivšo predsednico društva Asociacija, mreže nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti, zdaj pa ta, kot pravijo naši viri z ministrstva za kulturo, veselo, ker je končno v državni službi, kliče naokoli vse javne zavode, agencije in tako imenovane nevladne organizacije, neposredno povezane s kulturo, da bi podpisali podporo ministru. Nekateri, ni jih ravno veliko, so to že naredili (ta seznam si lahko ogledate tukaj):

... večina pa se je podpisovanju uprla. Pri tem je treba vedeti, da so direktorji omenjenih zavodov, agencij in tudi nevladnih organizacij neposredno ali direktno odvisni od proračunskega denarja, večina direktorjev javnih zavodov s področja kulture pa je tudi osebno in karierno odvisna od ministra za kulturo. Resorni minister, v tem primeru Dejan Prešiček, namreč predlaga vladi imenovanje članov svetov javnih zavodov, ti pa imenujejo direktorje. Zato je Prešičkovo izsiljevanje podpisov podpore od neposredno odvisnih ljudi groba in eklatantna zloraba ministrskega položaja!

Spomnimo: zloraba položaja se po slovenski kazenski zakonodaji kaznuje z zaporom do pet oziroma celo do osem let zapora (vir).

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, lahko imenujemo tudi strategija iz restavracije Pen, nam pa hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Zim Zelen
0
Jan 28, 2019
Resen test za Šareca, danes!?
Ali se bo spotaknil?
(28.01.2019)
#8
Anton kozorog
0
Jan 27, 2019
"Ne trpinčim brez razloga"

mene bolj vprašanje o njegovem morebitnem odstopu zanima, kdo pri zdravi pameti je tega tipa priporočil za ministra, ker očigledno mu je IQ tuj.

sarkazem press
#7
Aton EU
14
Jan 26, 2019
Podporniki so se predstavili. Uvrstili so se med prešičke...
#6
Jože Duhovnik
5
Jan 26, 2019
Spoštovani urednik,
prav bi bilo če se ob vsakem, ki piše pisma podpore napiše, Član SMC, član SD, član DEESUS, itd. Če ste se zmeraj navadili SKD, SLS, SDS v zgodovini aktivirajte poštenost in označite vse, ki nam delajo kulturo nekulturno.
Posebej pa ne pozabite,kultura nam je v zgodovini risala slovenstvo. Torej je sedanji razkroj Prešniček (ubogi za 60 km državne vožnje) in Kobal znak progresivnega razkroja družbe kota take. Za kar je zasluženo komedijantska srenja v celoti združeno ob petkovih radio GA-GA.
#5
Vivaldi O
34
Jan 26, 2019
Prašiček na veliko lobira, da mu pišejo priporočila kulturni umetniki, ki želijo nadaljne koristi v zameno za ohranitev položaja ministra – naj raje trobenta to bo bolje za vse.
Včeraj je v medijih odjeknila novica, da so neizvršni direktorji DUTB na včerajšnji seji za začasnega vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB imenovali Mateja Pirca nekdanjega ODSTAVLJENEGA šefa krovnega upravljalca državnega premoženja SDH. Kdo je tukaj nor ??????
Tu lahko govorimo o zelo podobni zgodbi, kot pri Prešičku saj je naredil veliko škode državi in ljudem, ki so bili podrejeni v sedajšnjih in preteklih zaposlivah temu zakomplesanemu norcu, ki se je izživljal nad ljudmi za dosego svojih lastnih ciljev - govorimo tudi o krimalnih dejanjih belih ovratnikov.
Spoštovani raziskovalni novinar Bojan Požar ali lahko kdo preveri včerjašnjo novico, na kakšen način je bil imenovan povratnik Matej Pirc, ki bi moral po mnenju mnogih že kje Tovšakovo itd. odsedeti in se ponovno vrača v državno korito DUTB d.d.. prej SDH d.d. in še prej MERCATOR d.d..
Kako je prišel na čelo DUTB se ve. Očitno novopečeni Šarec v njihovem kadrovanju ne vidi težave je preslepljen ali pa so izkoristili njegvo službeno pot in pravo priložnost, ko je medije preplavila zgodba ministra Prešička in je pozornost skoncentrirana na dogajane okrog kulturnega ministrstva. A če je nekdo delal narobe, če so vodstva zakockala nekaj milijard evrov, potem je to konec in takšnega človeka ne bi zaposlil v nobeni službi EU, ki ima resno odgovornost. Očitno se bo nadaljevalo z državnim kapitalizmom, z ohranjanjem državnega lastništva. kot kaže nadaljeval.

Matej Pirc je popolnoma nekompetenten in politikantski kader, ki je dokaz za obstoj korupcije in klientelizma v DUTB enako v preteklih službah na škodo RS oz. davkoplačevalcev, ter kršenje zakonov in ustave RS, mobingi, izisljevanja
Vlada oz. prišepetovalci potiho v DUTB nadaljujejo s kadrovskim cunamijem preteklih slabih praks, kot da v celi preljubi Sloveniji ni niti enega strokovnjaka se pasji Lassie v podobi Mateja Pirca vrača.
l. 2016 naj bi Matej Pirc čudežno poniknil - poročano je bilo, da naj bi delal s tujci imel naj bi neko svojo svetovalno družbo – čudno tu pa mu ni šlo.
Ali je kdo testiral Mateja Pirca - pojma nima o elementih kompetenčno-vedenjskega in psihometrično veščin - Predictive Indexa, ki nikoli ni nikdar in nikjer izpolnjevali visoka pričakovanja, kaj šele vodenja in managiranja ljudi; pozanimajte se pri zaposlenih v Mercatorju, Sdh, DUTB itd.

Ob tem so sporočili še, da bodo mednarodni razpis za stalnega glavnega izvršnega direktorja DUTB objavili v kratkem.

V Mercatorju d.d, je Matej Pirc organiziral z zunanjo odvetniško pisarno Đuragiić - Sotlar množico nezakonitih odpuščanj zaposlenih delavcev oz. jih je pripravil z grožnajmi, da os sami odšli - utemeljeno sumimo, da vsakič nezakonito z kaznivim dejanjem zlorabe položaja in pooblastil - za kar so predpisane dolgoletne zaporne kazni.

Matej Pirc v SDH ni znal govoriti angleško, pred partnerji iz tujine,je v veliki sejni sobi SDH na Mali ulici grozno zardeval. (Matej Runjak je angleško govoril brez težav.)
Spomnimo, Pirčev enoletni mandat na SDH je najbolj zaznamovala prodaja Telekoma Slovenije - po vseh političnih minah in cincanju nadzornikov SDH, ki niso želeli odločiti o prodaji in je minilo toliko časa, da se je izbrani kupec, sklad Cinven, umaknil sam. Pirca pa je vlada predčasno razrešila. Več o dogajanju pri prodaji Telekoma lahko preberete v članku Nikoli več? Dan, ko bi delničarji Telekoma lahko dobili 720 milijonov evrov
Gre za osebo, ki je zasedal določene pomembne položaje nima pa PRAV NOBENIH REFERENC in izkušnj ali neke bogate zgodovine preteklih del, kar vedo povedati bivši sodelavci Mercatorja - oče - eden od direktorjev - blizu Zoranu Jankoviću - naj bi ga ustoličil.
Matej Pirc je bil član propadle Pozitivne Slovenije , ki je imel sporne posle že v Jankovičevem Mercatorju, kjer je delal nekaj let - to skriva in je kasneje tudi zanikal in kritiziralJjankovića; oz. naj bi šlo za nek spor pri provizijah.A prej mu je dajal Janković kruh - celi družini. Delovne izkušnje v Mercatorju je priredil, bil je direktor financ le slabe tri mesece in naredil velik preskok na takratni SOD kasneje preoblikovan v SDH. ponaredil naj bi svoj življenjepis, kot je to že poznana praks - raziščite ozadje Mateja Pirca.
Ko lastnik imenuje svojega človeka, s tem prevzame tudi odgovornost za njegove napake upam, da se to tisti ki so ga nastavili zavedajo.
Navidezno deluje zelo krotko usmiljenja vredno.Zadej pa se skriva velika egocentričana baraba;
Ima vzdevek - Klinični psihopat, ki ne upošteva zakonov in družbenih norm, neupošteva pravice drugih ljudi, kar lahko preverite pri sedanjih in prejšnjih zaposlenih. Za Pric Mateja so značilne brutalne zlorabe položaja in brutalno neusmiljeno nezakonito znašanje nad zaposlenci, katere pojmuje kot šibke osebke, po katerih se lahko po mili volji hodi in z njimi kolikor mu je volja pometa. Pri tem stori Pirc Matej maso kaznivih dejanj zlorab položaja in pooblastil - vse dokumentirano v Mercator d.d. , SDH .d.d. ,m medijih in drugod.
Dejstvo, da je v določenem obdobju deloval v interesu nekega kroga, in se mu je zgodil slučaj oz. krompir, da je bil imenovan kot posledica na zgoraj omenjene funkcije.Kot kaže sta se razmerje moči in njihova pripadnost zaradi tega zopet spremenila

Zaradi zadnjega dogajanja, povezanega z DUTB in SDH, se dogajajo stvari, zaradi katerih bi človek moral razmišljati o selitvi v drugo državo. Takšno dogajanje uničuje razcvet slovenskega gospodarstva. Nižja gospodarska rast v državi je bila rezultat natanko takšnih potez, kot je zadnja odločitev o upravi DUTB. Kadrovanje ljudi, ki so točno povezani z določenimi posamezniki, je samo pokazatelj bistvenega problema slovenskega upravljanja premoženja.
Matej Pirc ni izpolnjeval niti osnovnih pogojev za takratna člana uprave SDH po 2. točki 46. člena ZSDH-1, ker nej nebi imel zakonsko zahtevanih pogojev ter znanj in izkušenj, zato sta delovala popolnoma nezakonito. Kar je bila čista korupcija ! Zaradi večih kaznivih dejanj po KZ bi ju moral že takrat preiskati KPK.

Prirejal je organigrame lastnim koristim, klientelizmu, korupcij in ne potrebam, praksam in smernicam korporativnega upravljanja OECD, kar je zloraba položaja in kršenje obveze po strokovnem in etičnem delovanju dobrega gospodarja.

Pretekla Finančna in pravna tveganja in postopanja Pirc Mateja so bila sporna - in vsebujejo večje število sumov kaznivih dejanj zlorab položaja: netransparentnost imenovanj brez razpisov, čeprav je šlo za kadrovanje na najodgovornejša mesta .Uporabljal je metode gotovih dejstev in brutalno, primitivno kršil (kazensko in ostalo) zakonodajo dnevno..
Posledica je škoda pri prodaji aerodroma, ko so uprava SDH, pravni oddelek in oddelek prodaj podjetij prodali ključni del hangarja za izvoz letala na stezo, kjer naj bi staloi letalo obrambnega ministrstva falcon, tako da naj bi falcon pri izvozu iz hangarja preko nemške privatne zemlje oz. mora prositi Fraport za dovoljenje, kar slabi obrambno sposobnost RS in se ne ve ali je bilo dejanje za prijavljeno NPU .
Zopet se pojavi posledica odsotnosti kakršnegakoli znanja in izkušenj s področja prodaj oz. koruptivnega in klientelističnega kadrovanja.
To so bila prisotna kazniva dejanja psihičnega nasilja na zaposlenimi.Matej Pirc je v vlogi člana in/ali predsednika uprave SDH d.d. na stroške R. Slovenije klientelistično in netransparentno najemal nerazumljivo - enormno preplačane - drage in sporne svetovalce JP Morgan, Alta, odvetnike, prevajalce,ki so bili v konfliktu interesov z Mercatorja , Sdh. Npr:: svetovalce kot švicarska firma Lazard Freres, ki ima delež v OTP za prodajo NKBM banki OTP strošek 1,8 mio z ddv in Citigroup GML - posluje z DT za prodajo Telekoma DT strošek 3 mio z ddv), skupni strošek svetovalnih storitev za samo 6 prodaj : NKBM, Žito, Telekom, Cinkarna Celje, Helios, Aerodrom naj bi znašal preko 6,8 mio eur z ddv, kar je izjemno veliko.

Tu navedena plačila za svetovanja so pretirana plačila - večkratniki dejansko potrebnih zneskov.
Plačevati v funkciji predsednika (ali člana) uprave SDH d..d,. tako velike zneske za svetovanja je: hud sum zaporedja kraja javnega denarja in večih zlorab položaja in pooblastil, kjer se prisoja večletna zaporna kazen..

Storitev celotnega svetovanja za prodajo enega podjetja od primera Deloitte ain podobene se dobi za npr. 260.000 EUR.
Klientelistično in netransparentno najemanje storitev Skupine ALTA za vse prodaje podjetij Slovenskega državnega holdinga. Sporna in sumljiva dejanja uprave so bila pri pospešitvi prodaje Mercatorja s strani NLB in Pirca.Naročanje dragih študij pri borzni hiši ALTA, kjer je prej delal bivši član uprave SDH d.d. Matej Runjak, kasnje tudi razrešen.
Netransparentne prodaje RS premoženja, npr. Telekom, kar je temelj za korupcijo
Te ključne briljantne kadre je pomagala izbirati kadrovska agencija, kot je bilo povedano na TV Amrop Adria d.o.o. na Prešernovi v Ljubljani - direktor Marko Mlakar bivši zaposlenec na Ameriški ambasadi - govorimo o mednarodnem razpisu, Za SDH delala tudi žena Marka Voljča.
Žena Katja Mlakar se po svojem FB hvali o moževi nagradi in sicer:
Kot osebna piarovka moža (Marko Mlakar) - se vsem, ki ste mu čestitali za njegovo izvolitev v upravni odbor 'International Tennis Hall of Fame' prav lepo zahvaljujem v njegovem imenu. Seveda je vsake čestitke in lepe besede zelo vesel ... tako zelo - da je celo meni pustil, da objavim praznično fotografijo v puloverju ( sem ga malo prisilila, da ga obleče:)) Da pa vsem želiva eno res vrhunsko leto, ki trka na vrata, pa ni potrebno posebej pisati.
Amrop pa ni bila edina kadrovska agencija, ki za SDH ocenjuje kandidate za vodilna delovna mesta. Med temi je, so nam potrdili v holdingu, tudi družba Dr. Pendl & Dr. Piswanger, v kateri je 35-odstotna družbenica tudi Romana Voljč Kovacs, žena nekdanjega šefa NLB in »večnega kandidata za mandatarja na levici« Marka Voljča. Kovacseva je bila sicer tudi v komisiji, ki jo je za izbor nadzornikov SDH imenovalo finančno ministrstvo, po poročanjuMladine pa je storitve izvajala tudi za državna SID banko in Holding Slovenske elektrarne, kjer je pomagala izbrati člana uprave za finance, torej Stojana Nikolića (za to je zaračunala 39 tisočakov).
Ta je ocenjevala kandidate za pooblaščenca za skladnost poslovanja in integriteto - kot je znano, je položaj januarja zasedel Urh Bahovec, nekdanji uslužbenec ATVP, kjer naj bi ga po pisanju Dnevnika, ki pa ga je Bahovec zanikal, odpustili tudi zato, ker je bil med bolniškim dopustom na rockovskem koncertu.
Račun družbe Dr. Pendl & Dr. Piswanger pa je na kandidata znašal 1.244,40 evra, skupaj 2.488,80 evra, so pojasnili na SDH.
To je Slovenija 2019 z Marjanom Šarcem in javnomnenjskimi raziskavami.
#4
lola titi
8
Jan 26, 2019
Sodnikovo slavje z novoizvoljenim županom ni bilo v skladu s kodeksom sodniške etike.
Komisija za etiko in integriteto pri sodnem svetu je soglasno sprejela načelno mnenje, da ravnanje mariborskega sodnika Janeza Žirovnika, ki se je po zmagi Saše Arsenoviča na lokalnih volitvah za mariborskega župana udeležil povolilnega slavja v taboru novopečenega župana, ni v skladu s kodeksom sodniške etike. Njegovo ravnanje po mnenju komisije namreč ne ustreza načelom nepristranskosti in nezdružljivosti.
In kaj ZDAJ???? Ali bo ob NEDOTAKLJIVO službo nad katero je samo modro nebo. Pri sosedih Avstrijcih bi bil TAKOJ OB SLUŽBO in njemu podobni v Slovenskem krivosodju, kjer ne vlada zakonodaja poštenja Rimskega prava, ampak kako komu odgovarja in za koga gre.
#3
borut rojc
13
Jan 26, 2019
Za režimske medije in murgelske marionete, očitno največ šteje, ko gre za kulturo, mnenje, vsaj zame osebno, najbolj odvratnega, res nagnusnega in primitivnega bitja, pošasti v človeški podobi, Svetlane Makarovič. Verjamem, da bi me zdaj pljunila. Za dobro jutro. O Prešičku se še ni izrekla, drznila si je v svojem živalskem slogu, popljuvati le Kobala. Onadva, karkoli sta naredila, sta še vedno človeka. Makarovička je v mojih očeh le stvor...Odvisno, koga bo zdaj posnemal in poslušal Šarec. Saj je tudi izšel iz vrst tzv. kulturnikov. Njegova najtežja vloga je bila sicer, kako narediti srednjo lesarsko šolo. To ni bil mačji kašelj. Vsi ti javni zavodi, sploh nevladne organizacije se zdijo kot zavetišča zapuščenih živali. Živali se mi smilijo, pomagam kolikor zmorem, poberem tudi kakšno stvarco na cesti, tista golazen, ki na rovaš kulture le skuša preživeti, pa sploh ne. Takšni se smilijo le sami sebi.
#2
abram1b2 Cej
30
Jan 26, 2019
Z vstopom Mira Cerarja v politiko je Slovenija na vseh področjih dokončno izgubila etično moralni kompas.Najbolj žalostno je,da se mediji /predvsem novinarke/ / in politika dobesedno medsebojno /gonijo/. parijo kot kašni škodljivi glodavci. Se zgledujejo po Cmerarju,ki menja partnereke kot rjuhe. Zakaj se ženske odločaja zanj,samo zato ,da ulovijo korist in privilegije od tega maminega sinčka.
Dejan Židan sploh ni politik,je navaden podpovprečen politični klovn. Kaj se ima Mitja Čandr mešati v odločevanje Šarca glede usode Prešiščka ,ali Prašička kot ga imenuje zaostal prašičjerejec Židan.
V zadevi Prešiček je dokazana in priznana krivda in izraba ministerskega položaja in tu se vsaka debata o njegovi odgovornosti mora končati in sankcionirati.
Tu gre tudi za vprašanje same Šarčeve kredibilnosti.
Ena sama dvoličnost in koristoljubje slovenske politično medijske scene,ki nima več kompasa je iz Slovenije naredila podganjo državo glodavskih in amoralnih povzpetnikov obeh spolov na vseh področjih,kjer ima država prste vmes.Slovenija je kot preluknjana ladja,ki vidno tone v globine brezpravja,laži ,in sprenevedanja zaradi nesposobnih in psihopatskih egocentričnih politikov in medijev.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2019-01-26 07:25:46 (Jan 26, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Kleptomanstvo slovenske politike. Vlada sporoča državljanom: Zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
Skobe je padel, novi tarči LMŠ sta Jamnik in Petrol. Božič pa ne bo šef uprave SDH, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Zadišalo po odstopu Marjana Šarca! Ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na Pop TV in ali je predsednik vlade vedel?!
#Šarecgate: Hrvati hoteli preprečiti imenovanje Petriča in mi smo jim podarili Sekolca. So nam tudi Tolja - podtaknili?!
Čistilec, ki je postal nepreviden
Poroka Pop TV in Marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. Ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
3. dan vojne. Dobili politične dokaze, da so Hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. Včeraj gledal Pop TV, to smo zdaj kot Severna Koreja?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(218)
desus
(71)
Vlada
(65)
sds
(63)
LDS
(59)
večer
(42)
sdh
(41)
pop tv
(40)
Zares
(39)
levica
(28)
sova
(21)
DUTB
(21)
nsi
(17)
2tir
(17)
DZS
(16)
furs
(14)
Petrol
(13)
npu
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
2 tir
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
OVS
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Hit
(6)
udba
(6)
hse
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
Eles
(5)
Erar
(5)
KKR
(5)
IDS
(4)
CME
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
šoa
(4)
OKS
(3)
NATO
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
DRI
(3)
bmz
(3)
Sava
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
ACH
(2)
NKBM
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
arso
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
Irak
(1)
Iran
(1)